Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE + Fotoalbum] FC Groningen verliest van Feyenoord

Door Thijs Faber 35 reacties

Het is FC Groningen zaterdagavond niet gelukt om een stuntje te realiseren in de Kuip. De equipe van Faber ging met 2-0 ten onder tegen koploper Feyenoord. Een poging op een tactisch hoogstandje van trainer Faber pakte niet uit, en FC Groningen moest zich zeker in de tweede helft vrij machteloos aan de bekerwinnaar overgeven.

In de eerste helft was het strijdplan van FC Groningen direct te zien, de ploeg hing achterin rond, hopend op een counter. En die counter kwam er, Mahi schoot de bal voor en Jenssen had de bal voor leeg doel voor het intikken. De Noor schoot de bal echter op wonderbaarlijke wijze rechts naast het doel. Na dit moment werd Feyenoord wakker en viel de bal aan de andere kant, Berghuis verschalkte Van Nieff op doodsimpele wijze en bereikte Toornstra, die vrij feilloos binnenschoot. De 1-0 was ook de ruststand.

Na de thee kwam de ploeg uit Groningen niet goed uit de kleedkamer, Feyenoord pakte direct het initiatief. Groningen kwam amper meer van de eigen helft af, en het was eigenlijk wachten op de 2-0. Deze viel ook, na een hakje van Jan-Arie van der Heijden kon Toornstra vanuit moeilijke positie onberispelijk binnenschieten. Na de 2-0 werd het eenrichtingsverkeer, maar toch resulteerde het niet meer in een Rotterdamse goal. Het enige moment was de rode kaart van Juninho Bacuna. De jonge middenvelder maakte op een onnodige positie een overtreding en ontving de rode kaart, op aangeven van de 4e man. Huisjurist Wim Entzinger zal aan het werk kunnen deze week... 

De 1-0 doelpunt Jens Toornstra via FOX Sports

De 2-0 doelpunt Jens Toornstra via FOX Sports 

Interview met Mimoun Mahi over de kans van Jenssen via FOX Sports 

Interview met trainer Ernest Faber over de rode kaart van Juninho Bacuna via FOX Sports

Opstelling FC Groningen: Padt, Payne, Larsen, Reijnen, Memisevic, v.Nieff, Tibbling (Sörloth/64), Bacuna, Jenssen (Hiariej/80), Linssen (Idrissi/56), Mahi

Geel : Payne 

Rood: Bacuna (75)  

Opstelling Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin, v.d.Heijden, Kongolo (Nelom/82), Toornstra, El Ahmadi (Kuijt/76), Vilhena, Berghuis, Jörgensen, Elia 

Geel: Vilhena

Arbiter: Gözübüyük 

Toeschouwers: 47.500 

Reacties:
kees11-02-2017 om 22:05

wat moet ik nu nog zeggen?: Verdedigend  FC Groningen  na eerste half uur gezien..  aanval was te zwak om Feyenoord te verrassen, maar natuurlijk had Larsen 0-1 moeten maken

Benieuwd of ze in Riotterdam blijven deze week...rondvaart met de Spido op het zonnedek in de sneeuw, in plaats van een extra training. Ach  ...ze hebben hun best gedaan toch,  en natuurlijk moeten de anti-posters hun mond hier houden. Groningen speelde met inzet, maar  op te laag tempo, en over teveel schijven.  

FCG-Forever11-02-2017 om 23:37

je bedoelt dat Jenssen had moeten scoren 

rob roy11-02-2017 om 22:17

Het gezeik zal wel weer losbarsten hier op dit forum. Hoe slecht het allemaal wel was en dat ze er niets van kunnen, maar bedenk wel dat je van dit Feijenoord in de kuip kunt verliezen. Vind het nog knap dat de uitslag niet groter is geworden dan die 2-0. In een vorige post had ik het over "pek en veren", gelukkig is het dat niet geworden. Rode kaart voor Bacuna is een discussie waard en die lamlendige Turk moet nu eindelijk maar eens stoppen met fluiten, want die bakt er de laatste tijd helemaal niets meer van. Goed, op naar Spangen waar Sparta de volgende slachtoffer wordt van de FC. Ik kijk er nu al weer naar uit. En Appie.....respect dat je het nog zolang tussen die asocialen in dat bouwvallige stadion hebt uitgehouden.   

appie happie11-02-2017 om 22:40

Idd Rob Roy..asO s zijn het aanhangers pur sang verder ga ik niet.maar beelden zeggen genoeg...en bouwval klopt ook,alles is in beweging net als in het oude oosterpark. Onveilige situatie.

Verder alles ok  verloren, terecht zou Jensen de bal wrl hebben gemaak (ook vlak onder mijn neus) dan hadden we een andere wedstrijd gekregen

Rode kaart ik heb t nog niet terug gezien maar ik denk dat het helemaal niks was..niet eens een overtredING. 

Appie is ingecheckt in Den Haag,  Pachtig hotel...Nu iets uit minibar dan slapen. .Want de kou int stadion was echt enorm.

Ik wens iedereen nog een fijn weekend  en volgende week op kastelen tocht. (Ik niet) lijkt me meer iets voor Kees.Naast Jules op de tribune..

Hasta la vista.

kees12-02-2017 om 02:24

laten we nou dat  play off/verhaal NIET meer noemen, en de spelers in alle vrijheid late spelen... er zit nog veel te weinig voetbal in dit team, en het lijkt soms rugby...zo snel lopen ze zich vast.  Vond Payne leuk spelen, Bacuna is net een terrièr,

mijn opstelling tegen Sparta:

 

                                            Padt

                       Payne -  Reijnen    Larsen - Jenssen

                       Memisevic          Tibbling -

                                     Hiariej                Van Nieff

                         Idrissi   

                                               Mahi

 

 

kees11-02-2017 om 22:59

Jules Deelder...wie kent'm niet?  manisch depressief, maar als je bij het voetbal zit of in een jazz café..heb je er geen kind an.  heeft een tronie om bang van te worden soms met die verkeerde bril, maar waarschijnlijk is ie ontieglijk lief voor die Groningse Gassies op Spangen...is type <geen gezeik iedereen rijk >

FCG-Forever11-02-2017 om 23:39

Vond de rode kaart van Bacuna zwaar overdreven, stuur dan die El Ahmadi ook weg na die charge op Bacuna zelf. Altijd gezeik met die scheidsrechter #respect 

campesino12-02-2017 om 01:02

Groningen begint gewoon een zielig kwaliteitsarm ploegje te worden. er is echter nog een die nog zieliger en kwaliteitsarmen is. dat is die lieve aardige turk. volgens mij heeft die na zijn aanvaring met maaskant de pest aan alles wat groningen is. knvb zou hem nooit meer een wedstrijd van groningen moeten laten fluiten.

manus12-02-2017 om 08:52

Ik vond de scheids niet partijdig fluiten. Rood voor Bacuna was helemaal onterecht, maar dat was op advies van de 4e man. Je zou je ook als supporter van de tegenstander kunnen beklagen over het feit dat Reijnen geen rood kreeg na het vasthouden van een doorgebroken man. Plus, waaar je nooit een verslaggever over hoort: aanvallen van achteren is ook een overtreding, ook al speel je de bal... Een scheids die kwaad had gewild had direct naar de stip gewezen. Wij kwamen daar nog goed weg.

Cantona12-02-2017 om 04:36

Je hoopt als FC Groningen supporter natuurlijk  dat je wint van Feijenoord , maar in je achterhoofd weet je natuurlijk al dat dit op dit moment onmogelijk is.

Als je met een goede counter dan ook nog een bijna niet te missen bal mist dan weet je het zeker.

Wanneer je met dit team vol in de aanval gaat loop je uit tegen Feijenoord vol in een mes en ben je helemaal geslacht.

En hoewel in Nederland een goed countervoetbal niet wordt gewaardeerd was dit inderdaad de enige oplossing voor Faber om een kans te maken op een punt.

Dat je vanavond verliest tegen Feijenoord is dan ook niet zo'n rampe , maar die punten die je thuis laat liggen tegen bv Excelsior en Go Ahead Eagles, die zijn erger.

 

12-02-2017 om 07:55

Jammer dat je niet op 0-1 komt met Jenssen , en daarvoor in mindere mate Mahi. Toen counterde Groningen nog wel lekker , en werd er achter georganiseerd met 10 man verdedigd. 2e stuk minder natuurlijk maar dat kan gebeuren in de Kuip , Bacuna was nooit rood natuurlijk speelde goede wedstrijd.

12-02-2017 om 07:55

Jammer dat je niet op 0-1 komt met Jenssen , en daarvoor in mindere mate Mahi. Toen counterde Groningen nog wel lekker , en werd er achter georganiseerd met 10 man verdedigd. 2e stuk minder natuurlijk maar dat kan gebeuren in de Kuip , Bacuna was nooit rood natuurlijk speelde goede wedstrijd.

manus12-02-2017 om 09:02

Ik vond de taktiek van Faber in de eerste helft wel okee. Wij kregen in het begin kansen, feynrd niet. Dat Jensen dan zo kinderlijk mist is triest voor ons, maar ook helemaal voor hem die de laatste tijd een van de beste spelers is.

Kees wil hem op linsback zetten volgende week. Zou ik niet doen. Hij is nu lekker op dreef met gaatjes dichtlopen. Je gaat hem missen op het middenveld. Ik zou Davidson weer opstellen en Van Nieff een linie doorschuiven. Linssen loopt daar alleen maar te verdedigen (prima dat hij zijn werk doet) maar brengt aanvallend niets meer klaar.

Goeie pot van Payne trouwens.

brummie12-02-2017 om 10:04

Het tactisch concept van Faber werkte de eerste helft behoorlijk. Na de goal van Feyenoord en in de 2e helft was het allemaal wat minder. Volgens de analisten in de studio was het meer de onkunde en geluk van berghuis dat van nieff door de benen gespeeld werd. Neemt niet weg dat aantrekken van een goede linksback in de zomer een must is. 

Faber wisselde aanvallender met sorloth, idrissi en tibbling en Linssen eruit. Idrissi viel ongelukkig in, veel balverlies. Sorlith deed het stuk beter. Helaas viel al snel de 2 0 en daar opvolgend onterechte rode kaart. Bacuna speelde in mijn ogen behoorlijke pot. Zowel almahdi en vilhena 2 behoorlijke overtredingen op bacuna. Ontwikkelt zich prima. Nu op naar spangen, waar we zeker meer kansen gaan krijgen. 

kees12-02-2017 om 15:50

Diw fowsw linksback was in de winterwindow ook al een must...  en dat probeer ik nou steeds te zeggen...als je aan de ene kant beweert dat je PO's wil halen en aan de andere kant keer na keer zwaktes in het team laat voortbestaan, dan krijgen de supporters er de pest in.  Een redelijk goede  linksback ED niveau  kost geen 1 miljoen.

Maar ja: Nijland heeft al openbaar uitgehaald naar de criticasters van vorige week:<"ja,ja vroeger was alles beter, zei mijn opa ook,  en in het Oosteropark hebben we drie keer de Europacup gewonnen">...enz enz.

Ik zeg je: Net als Petrovic is Faber de eerstvolgende trainer die, bij slecht presteren van FC G, de laan uitvliegt.  Hij zal dat nooit hardop zeggen, zoals Henk de Jong bij Cambuur wel deed,  maar er zijn gewoon enkele Groninger spelers met een verkeerde mentaliteit: matig tot slecht presteren en gewoon de lolbroek uithangen (Linssen) of met veel te weinig zelfvertrouwen spelen (Drost).  Y. Jenssen was zo eerlijk om ookm zijj schuld aan de nederlaag te erkennen vanwege die gemiste kans voor open doel.

Brummie: Die mogen ze van mij tegen Sparta linksback opstellen...(zie mijn opstelling hierboven)

 

 

kees12-02-2017 om 15:52

Eerste zin:  Die goede linksback...enz

ronald197612-02-2017 om 10:36

Terrechte tactiek van faber  als jensen scoort moet ik het nog maar zien hoe het loopt.   Probleem is en word wel de thuiswedstrijden  er word zo op getraind om via counter te speler  we kunnen het spel niet maken. Ik heb het gevoel dat na  dit seizoen de wegen van faber en fc gaan scheiden  fc wil meer spectabel en aanvallend voetbal en dat is niet mogelijk met faber.  

marcelfcg12-02-2017 om 12:04

Onzin, Faber kijkt net als eerdere trainers naar de selectie en wat daar mogelijk mee is. Met deze ploeg kun je geen pressie gaan spelen en al helemaal niet vol op de aanval. Denk maar even terug aan de 0-5 in de eerste wedstrijd. Deze verdediging kan niet spelen met ruimte erachter. Dat is het manco en los daarvan is er niet voldoende creativiteit. Dat is niet Faber maar de beleidsmakers aan te rekenen. Dus daarvoor mag je je beklag bij Nijland en zijn zetbaasje Jeltema doen.

rob roy12-02-2017 om 12:07

En dan willen de meeste supporters Ron Jans weer terug zeker?? (lol)

fc gras12-02-2017 om 12:58

Ik hoor denk ik bij de meeste supporters... Ron Jans terug

RKR12-02-2017 om 13:52

Vond het een degelijke eerste helft, met iets meer scherpte scoort Jensen 0-1 en dan laat Feyenoord ruimte achterin vrij. Payne had Elia aardig in de tas, die heb ik niet veel gezien.

 

2e helft was niets meer en met die overdreven rode kaart was het helemaal klaar. Aan de andere kant mochten we niet klagen over de arbitrage met de doorbraak van Jorgensen en was er nog een twijfelachtige situatie in ons voordeel. 

campesino12-02-2017 om 14:03

Kan me dit leer wel vinden in de taktiek, bovendien met wat voor taktiek we ook hadden gespeeld, verloren hadden we zowiezo. Maar eigenlijk zie ik liever een aanvallender groningen. Ook al verlies je dan met 5-0. Want ik vond er geen reet aan gisteren. Heb zelfs voor het eerst een wedstrijd niet uitgezien. Kon het na de rode kaart niet meer opbrengen 

Roelofsky12-02-2017 om 14:08

Inderdaad Ron Jans terug..... hoeft niet als trainer maar op de plek van Jeltema want die heeft er tot nu toe helemaal niets van gebakken. Er staat een prima keeper, goede verdediging, redelijk middenveld (mist een creatieve aanjager) maar de voorhoede is natuurlijk bagger. Sorry kan er niks anders van maken.

grunnfan12-02-2017 om 17:29

Idd...Graag Ron Jans terug maar dan op plek van jeltema....Denk dat het een goed uithangbord is voor grunn....Met gezond voetbal verstand

Ronnie 12-02-2017 om 14:16

Wat op zich kletspraat lijkt, hoeft het niet altijd te zijn.

kijkend naar de huidige selectie snap ik dat de trainer verdedigend denkt. Hij is tenslotte zelf ook vedediger geweest. Overigens deed vd Looi dat ook. Ook hij speelde naar het vermogen vd ploeg.

je zou dus kunnen zeggen dat de selectie te weinig kwaliteit heeft om aanvallend te spelen.

Dat zou best zo kunnen zijn, maar de trainer bepaald wel hoe er wordt gespeeld. Natuurlijk heeft hij geprobeerd om aanvallender te spelen. We weten allemaal nog wat dat voor uitslagen opleverde toch? Dus wat moet de beste man dan? 

Als we het andersom bekijken; wat maakt het nu uit of je 10e of 12e wordt? Want met beide speelstylen haal je genoeg punten om er niet uit te vliegen. Nee dan liever 12e met af en toe een zeperd maar ook af en toe spektakel, dan het huize rust rust roest voetbal waar we ons nu aan ergeren.

interessante tweesprong waar gronngen nu op staat. Doorgaan met middelmaat en verdedigen of andere selectie maken met af en toe spektakel, maar ook af en toe dik verliezen.

mooie poll voor boerenmacht.mwat wil de supporter het liefst?

marcelfcg13-02-2017 om 08:47

 Nijland kan je haarfijn uitleggen wat die paar plekken lager op de ranglijst betekend. Heel veel tv geld inkomsten.

12-02-2017 om 14:23

v/d looi zijn ploeg maakt de kansen wel af en Groningen maakt ze niet .

marcelfcg13-02-2017 om 08:49

En??? Wat heeft Vd Looi hiermee te maken. In Tilburg zien ze hem graag vertrekken.

rob roy12-02-2017 om 15:52

Ja, en daarom staan ze ook elfde met 18 doelpunten vóór en 26 tegen. Hoezo kansen afmaken. Fc-Groningen heeft er 9 doelpuntjes meer gemaakt, jongen. Snap waarover je lult!!!!!!!!

12-02-2017 om 17:10

Willem !! maakt de kansen wel af en scoren gisteren en winnen Groningen niet Rob Roy

 

rob roy12-02-2017 om 18:24

Tegen wie hebben ze gespeeld? O,ja Vitesse, toch even iets anders dan Fijenoord, of niet!!!!!!

ronald197612-02-2017 om 16:11

                        Pad

Payne.   Memicevic. Reijnen  davidson

                             Jennsen

 

                 Tibbling.  Bacuna

                         Hrustic

                Mahi.             Vd weert

 

        

Woltjer12-02-2017 om 16:27

We spelen om des keizersbaards dit jaar. Nu zorgen dat je inversteerd in het volgende seizoen, op het veld en met goed scouten.

 

rob roy12-02-2017 om 16:51

Er is nog voldoende ruimte om de play-off's te halen. We staan nu negende op vijf punten van FC-Twente. Als nu bijvoorbeeld FC-Utrecht de beker wint mag nummer acht mee doen aan de play-off's en laat dat nu net FC-Twenthe zijn die GEEN Europees voetbal mag spelen i.v.m hun malafide praktijken. Dus Woltjer, dat we nu om "des keizers baard" gaan spelen is een beetje te krap door de bocht. We krijgen weliswaar nog pittige thuiswedstrijden met o.a 020 en PSV maar er zijn nog 36 punten te verdelen en dan moeten we maar zien wie daar het grootste deel van binnenharkt. Wij zijn FC-Groningen, weet je nog? Opgeven staat niet in ons woordenboek.

12-02-2017 om 17:13

Kom op zeg Rob Roy je zou toch niet willen dat ze de play-off,s gaan spelen met dit materiaal .

En stel je voor ze halen het wel en spelen europees moet je niet willen.

De laatste jaren zijn er geen goeie spelers bij gekomen en je gaat met dit elftal steeds meer op je bek .

Moet je als Groningen supporter niet willen .

Woltjer12-02-2017 om 17:17

Rob Roy, in theorie is alles nog mogelijk  daar geef ik je gelijk in. Het is een gevoelskwestie, ik zie het huidige FC Groningen niet doorstromen naar plek 7 of 8. 

appie happie12-02-2017 om 17:38

Klopt helemaal, az mag ook de beker winnen.die worden 4des hebben Heerenveen les gegeven die zitten in een vrije val naar beneden,vanmiddag fc fraude..mag sws niet op vakantie in Europa. Dus 8ste plaats..is dan genoeg..

rob roy12-02-2017 om 18:21

@Sjon,

Als jij een supporter van FC-Groningen zou zijn, en dat pretendeer je te zijn, waarom zit je dan bij al die reacties van jou, de boel af te kraken. Er komt bij jou geen enkele positieve reactie op dit forum voor. Als jij het goed voor zou hebben met deze club dan ging je "cout te cout" achter jouw cluppie staan en dan ging je niet steeds de boel becommentariën alsof ze er niets van kunnen. Probeer eens iets positiever te denken, kerel, daar wordt je stuk blijer van. Zuurpruimen kan altijd nog!!!!!!!

herman196012-02-2017 om 17:45

ben ik met je eens Woltjer,ook al zal AZ OF Vitesse (knvb beker) weg vallen . En Twente door hun list en bedrog niet mee mag doen zie ik onze FC niet bij de eerste 8 komen ( Hoop het natuurlijk wel). Ik weet wel dat het bestuur echt moet ingrijpen om er een team neer te zetten die uit goede voetballers bestaan. Kijk nu eens waar Faber mee werd opgezadeld, en dat terwijl onze vriend V.Looi de spelers weg deed. En Nijland kan wel in 2018 willen dat er 5 a 6 eigen jeugd spelen, maar wij als supporters wel de volle pont moeten betalen voor een seizoen kaart. Hopelijk komt het bestuur en Nijland weer snel tot inzien dat het bij de FC niet loopt. En dat ligt zeker niet aan Faber!

 

brummie12-02-2017 om 18:15

Kees,

 

Zoaos eerder al door mij aangegeven, een goede linksback is moeilijk te vinden. Vrijwel elke eredivisieclub zoekt hiernaar. Een linkspoot die kan verdedigen en kan opkomen. Wellicht krijgen we van t zomer nog een buitenkans (woudenberg?) te pakken. Zou nu graag davidson nog wel weer zien spelen.

12-02-2017 om 18:57

Rob roy we zitten al wel 4 jaar te zeiken en iedere blinde ziet het zelfs nog wel dat de FC achteruit gaat.

En dat komt door Nijland en Co we willen een keer waar voor ons HARDWERKEND geld die we uitgeven aan de FC .

Dus we mogen wel betalen en moeten dan ons bek maa houden Rob roy nou echt niet .

Wees eerlijk ze kunnen niet verdedigen en geen doelpunt maken geen enkele goeie spits.

Onze backs wat niks is die Payne moet wat meer ervaring hebben is best wel een leuke voetballer maar die van nief hoort daar niet te staan .

rob roy12-02-2017 om 19:06

Kom dan eens met een oplossing, man. Met een lege portemonnee kan je niets kopen of wil dat het bij de FC-Groningen precies zo gaat als bij die club uit Tukkerland en dan op je bek gaan. Nee, maatje, reeel gezien gaat het goed met de FC-Groningen. Het voetbal is al een poosje behoorlijk minder maar organisatorisch zit het wel goed in elkaar ofschoon ik ook graag zou zien dat er andere beleidsmakers aan het "bewind" kwamen, want een Jeltema en ook Hans Nijland hebben hun tijd gehad, bij de club. Dus zeg het maar, het woord is aan jou!!!!!!!!

Hgz12-02-2017 om 19:03

Brummie, hoeveel linksbacks hebben we de afgelopen jaren gehad? Ze kunnen niet scouten!

12-02-2017 om 19:33

Welke supporter wil nou geen europees tripje Sjon , jij word liever 12 e dan 8e? Ik snap er niks meer van.

12-02-2017 om 20:28

Dus je wilt weer met een middelmatig elftal europees in en dan maar steeds op je bek gaan .

Je zegt het zelf al jullie willen europees een tripje maken ,nou ga dan met een groep door europa heen.

Je betaalt bakken met geld om je club te steunen wat krijg je er voor terug elk jaar weer een mindere elftal.

Dus geniet nog maar even want groningen speelt de eerste 5 jaar geen europees meer als ze zo doorgaan met spelers halen.

 

Marco12-02-2017 om 20:04

Gewoon vol voor een play-offs plek gaan. 

Met een lastig uit-programma na de winterstop van Heracles, Heerenveen en Feyenoord uit, heeft het elftal zeer behoorlijke resultaten gehaald. De rest onder Groningen op de ranglijst is gelijkwaardig of minder. 

Afgelopen seizoen had het elftal een wonderbaarlijke eindsprint dat werd beloond, nu gewoon vol gas en gaan winnen. 

 

 

kees12-02-2017 om 20:14

weet je nog: 1ste x Europees onder VandeLooi: Aberdeen: uit gelijk , en thuis verliezen, maar dan puur op wilskracht won Aberdeen toen, en de supporters zien echt wel dat Groningen (toen nog met Lindgren, Kieftenbeld en Chery en Kostic) echt niks kon klaarspelen!!

Jaar eriop: die directe toegang tot Europees ( zonder voorronde) omdat de club (mooi) de beker won... Wat voorspeld werd gebeurde: ondanks alle positivisme wist FC Groningne uit tegen Librec gelijk te spelen...de andere partijen werden verloren...wel was O.Marseille in Euroborg een echte wedstrijd ondanks 0-3 eindstand

 

Tja, @ Achmed...waarom zou je niet Europees willen spelen???  ( behalve het aantrekkelijke geld wat je erbij krijgt...) ze hebben er domweg nu een te zwakke selectie voor !!    NU NIET DUS

12-02-2017 om 20:57

Ook al speel je met een elftal uit de 6e reserve klasse , dan is zo tripje altijd mooi. Groningers onderelkaar lekker opstap in het buitenland. Wat een domme onzin als reden op te geven een te zwakke selectie op in europa te spelen , lekker boeiend , die beker winnen ze toch nooit. Gaat toch om het feest van het halen , dan de spanning van de loting waar gaan we naar toe , de trip en reis de gezelligheid noem maar op. Oke mooi mee genomen als je ook nog eens een resultaatje boekt.

Nogutsnoglory112-02-2017 om 22:20

@Kees

Ben het helemaal met Achmed eens. Je moet als profclub altijd voor het hoogste gaan. En de Europa league gaan we zo wie zo niet winnen hoor. Maar vraag maar een willekeurige supporter en de meeste zullen antwoorden dat hun mooiste Groningen momenten in het buitenland plaatsvonden tijden een Europese trip. En ja we verloren redelijk kansloos in de voorronden van Aberdeen maar wat een geweldige trip was dat. Het is toch geweldig om met die maffe schotten in de pub over voetbal te lullen. Of met 2500 man voetballen op de grote markt van Liberec. En inderdaad Achmed de spanning van de loting waar we nu weer met zijn allen naar toe gaan. Ja en ik ergerde mij ook aan het zaadvoetbal tegen Braga in Portugal. Maar wat een geweldige trip was dat onvergetelijk. En inderdaad volgens mij is de negende plaats al voldoende als Utrecht of AZ de beker wind. En die kans is heel groot. En waarom zouden wij geen kans hebben tegen Vitesse of Hveen? Zo goed zijn die ook weer niet hoor. Zo'n play-off is toch een soort tombola, niet altijd de beste wint het uiteindelijk. En ik blijf erbij dat Ondanks Nijland en Jeltema veel fouten hebben gemaakt Faber lang niet het maximale uit deze groep haalt. Om te beginnen Davidson opstellen want we weten al 2 jaar dat van Nieff geen linksback is. Verder een eerlijke kans voor Idrissi op de plek van Linssen want daar worden we ook sterker van. En een echte verdediger Memisevic voor Larsen,die ook opbouwend en inschuivend op het middenveld voor de nodige variatie kan zorgen. En tot slot in thuiswedstrijden niet altijd met 2 of 3 verdedigende middenvelders spelen maar wat aanvallender en met meer risico's . ( met bijv Hiarijee die tenminste ook een goede steekpass heeft of desnoods met Drost ) Oh ja en Tibbling centraal ipv rechts op het middenveld. Dan ben ik er van overtuigd dat we ondanks Faber toch nog de play-offs gaan halen. 

kees12-02-2017 om 22:38

doet mij denken aan die dwerg die eens droomde dat hij een reus was, en toen hij daarna een andere dwerg tegenkwam...wat gebeurde er: hij werd begroet met:  hé kleine !

rob roy12-02-2017 om 21:03

@Kees,

NU NIET!!!! Oké. Maar de voorrondes EC beginnen pas eind Juli. Stel dat Nijland (of z'n opvolger) nog een paar kopeken in een ouwe sok heeft zitten en daarvoor een paar gerichte aankopen doet, dan kan je met dit elftal best Europa in. Zo slecht zijn we met z'n allen nou ook weer niet. De verdediging staat wel aardig, op een goeie linksbackplaats na. Middenveld met Ulrik Jenssen erbij, kan dan ook wel mee, alleen een scorende spits zal moeilijk worden, maar goed daarvoor hebben we, volgens onze onvolprezen hoofd technische dienst Dhr. Jeltema, wel een lijstje voor klaar liggen. Zal me benieuwen wat er dan uit de hoge hoed komt. Misschien wel een voetballende Eskimo of een roodhuid uit een Indianenkamp, wie weet.  

kees12-02-2017 om 22:28

@Rob Roy...  de discussie herhaalt zich ( zucht ) als een drol in een schutsluis.  Ik zit ja niet op een bestuurdersstoel bij FC Groningen, soms denk ik : daar zitten van die brutale ex-GADO buschauffeurs die de bocht met vol gas nemen en zo proberen iedereen de pas af te snijden...Maar sereius:  Mijn idee van een lange termijn beleid is, dat je niet steeds je selectie op het laatste moment met een minim ale noodaankoop kan  versterken als je sterkhouders transfervrij weglopen, of als er op die enkele goede speler  flink gecashed kan worden ...Realiseer je dat Padt, Mahi en mogelijk Tibbling en misschien Linssen? ( en Maduro en VdLaan) al over 5 maanden al weer weg kunnen zijn...En dan weer het bekende liedje... "we gaan pas iets halen als we zelf geen spelers hebben en als de spelers die wij op het oog hebben naar FC Groningen" ( voor een habbekrats ).

 

Mijn idee is nog steeds: je moet de situagtie die straks gaat ontstaan vóór willen zijn en op tijd spelers halen die straks een glansrol vervullen of steunpilaar worden van het elftal, en die heb je niet zomaar zelf in huis. Daarom hadden er minstens 2 man moeten instromen in het U23 elftal, geen ongemotiveerde Italiaan, maar gewoon (bijv.)Duitse topjeugdspelers-in-spe...die kan je in 1 jaar tijd laten instromen ion  het eerste en over 2 a 3 jaar met veel winst aan een Bundesligaclub verkopen voor veel geld. Maar dan heb je ook iets te bieden aan de selectie.  Anndere jongelingen van de eigen jeugd worden hier ook beter/harder  van, trouwens!

Een feit wil ik nog noemen om mijn kritiek op het beleid te onderbouwen:

Kijk naar Hiariej...  De man was het altijd net niet of net wel , goed voor invalbeurten en af en toe de basis, dan zag je hem maanden weer niet, en ja hoor, tegen Feyenoord mocht ie weer opdraven. dat betekent in mijn ogen niet dat Hiariej veel beter is geworden, maar dat de selectie is afgezakt in niveau,..... waarom is ze dat niet duidelijk daar in die bestuurskamer.  En ik denk dat ik het wel weet...ze ambiëren die comfortabele middenmootpositie met een jump in het voorjaar naar plaats 7/8.  Nou ik verzeker je: dat gaat niet alleen toeschouwers kosten, maar ook hoor je steeds minder over FC Groningen.  En dat bedroeft mij zéér ! 

Hgz13-02-2017 om 12:23

@Kees, Ik kan me wel vinden in je verhaal. Ik vind ook dat ze vorig jaar te laat waren met vervangers en ik ben bang dat ze er nog niet van hebben geleerd en weer dezelfde fout maken. Je idee om jonge duitse jeugdspelers te halen staat mij wel aan. Die hebben altijd een goede mentaliteit en kunnen dat op de eigen jeugd overbrengen. Top idee, maar denk dat Jeltema , Nijland dat niet inzien of zich niks aantrekken van alle meningen, ideeen en tips op BM.

12-02-2017 om 21:10

Was het allemaal maar zo makkelijk structueel top 5 spelen , alle spelers die naar Groningen toe willen komen , sprankelend aanvallend voetbal , dan wel weer een kolkende euroborg. Het zou toch fantastisch wezen , dan was dit forum een stuk rustiger.

kees12-02-2017 om 22:31

voor rust moet je op BM inloggen

appie happie12-02-2017 om 22:40

Ik vond Tom heel aardig invallen hoor..Goede techniek. 

Nou slapen op het (bijna)binnenhof.

kees12-02-2017 om 22:50

Appie...  ik hoor nog die echo van <Hi-ari-onee!>, maar ik vind hem laatste jaar geweldig constant geworden, chapeau H.!... evenzo Padt trouwens. 

kees12-02-2017 om 22:45

Ja Ap, wel te rusten...hou jij dat torentje beetje in de gaten? over 2 maand brand er geen licht meer 'snachts. 

rob roy12-02-2017 om 23:41

Zijn ze daar dan ook wegbezuinigd????

manus13-02-2017 om 11:30

Tom Hiariej moeten we zuinig op zijn. Staat er altijd. Hopelijk wordt hij (sorry Tom) niet beter, want dan zijn we hem kwijt. Nu als prima alternatief beschikbaar. Zie hem misschien op dit moment wel liever in het elftal dan Tibbling; die bakt er de laatste paar wedstrijden niet zoveel van.

Marco13-02-2017 om 14:04

Spelers als Hiariej nooit meer een contract aanbieden. 

Tegen Braga en Marseille bleek wat er fysiek van een middenvelder op Europees niveau wordt gevraagd. al die breedte spelers kosten alleen maar salaris.

Zet het geld op een goede basis elf, zonodig met een wat hoger salaris, en voor iedere linie 1 volwaardige reserve. Bij lang durig geblesseerden kun je altijd nog huren. 

13-02-2017 om 14:23

Tom Hiariej een echte Groninger die nooit klaagt er altijd staat en hard werktt als het nodig is beetje dankbaarder mag ook wel. Ook al is het geen echte basisspeler.

13-02-2017 om 22:31

Achmed daar wordt hij toch ook dik voor betaalt

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!