Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verspeelt weer voorsprong, NAC in slotfase langszij

Door Redactie 33 reacties

Onder toeziend oog van een aardig gevuld eigen huis is de wedstrijd geëindigd in een 1-1. Onder druk van Mimoun Mahi passeerde verdediger Mari na ruim een uur zijn eigen doelman. Een kleine vijf minuten voor tijd schoot Te Vrede de gelijkmaker achter Sergio Padt. Mimoun Mahi raakte in de eerste helft de paal. In de tweede helft belandde het schot van Ajdin Hrustic via het lichaam van Mari de buitenkant van de paal. Ritsu Doan die de allergrootste kans kreeg op een doelpunt schoot van dichtbij op de lat. Daarmee staat het seizoenstotaal van lat en paal op twintig.

eerste helft
Tijdens de openingsfase probeerde FC met veel druk naar voren de gasten op de eigen helft terug te dringen. Gevaarlijk werd het niet want inspeelpasses werden snel ingeleverd. Groningen had het meeste balbezit, de gasten loerden op de omschakeling. Na een minuut of tien ontstond het eerste doelgevaar. Mimoun Mahi werd aangespeeld in de zestien en schoot vanuit een moeilijke hoek op de paal... 

Het meest dreigende moment voor NAC ontstond tijdens een spaarzame aanval die via de voet van Samir Memisevic bijna in het eigen doel vloog. De hoekschop leverde niets op. Mari ontsnapte aan geel na het smerig onderuittrappen van Juninho Bacuna. Over en weer waren er kleine overtredingen, het spelniveau daalde. De geel-zwarten werden wat brutaler zonder echt gevaarlijk te worden. 

Na ruim een half uur probeerde Mimoun Mahi de meegelopen druk gebarende Tom van Weert in stelling te brengen, de bal verdween voorlangs. Het grootste gevaar ontstond uit een geel-zwarte aanval aan de andere kant van het veld, El Allouchi schoot op doel, Sergio Padt verrichtte redding en pakte eveneens de inzet van Te Vrede in de korte hoek. En wat een mogelijkheid kort daarna voor Schoofs die er door leek. Sergio Padt kon de bal uiteindelijk simpel vangen. Op slag van rust zeilde een afstandsschot van Agyepong de bovenkant van de lat. 

tweede helft
Ondanks de druk en een paar hoekschoppen rondom het doelgebied van NAC was er opnieuw een grote kans voor Agyepong. Oog in oog met Sergio Padt wist de doelman een tegentreffer te voorkomen. De wedstrijd kabbelde voort, het spelbeeld ging op en neer met over en weer heel veel slordigheden. Jesper Drost beproefde zijn geluk op het NAC doel en werd kort daarna vervangen door Ajdin Hrustic.

Na ruim een uur werd het dan toch 1-0. Een voorzet van Django Warmerdam leek te worden ingeschoten door Mimoun Mahi in duel met verdediger Mari die zijn doelman Bertrams op schitterende wijze passeerde. Sadiq verving Agyepong, de druk nam wat meer toe. Trainer Vreven paste zijn tweede wissel toe. Fernandes kwam, Ambrose ging. Ajdin Hrustic leek uit het niets te gaan scoren met een hard schot op het doel. Via het lichaam van Mari schampte de bal de paal en eindigde in een corner. 

Derde wissel Vloet werd in het veld gebracht voor Schoofs, die al snel tegen een gele kaart opliep. En wat niet te missen kans voor Ritsu Doan!!! Na een knappe individuele actie van Mimoun Mahi over de achterlijn kreeg de Japanner de bal op maat, de bal eindigde snoeihard op de lat en terug in het veld... dit had gewoon de 2-0 moeten zijn!

En dan valt dan toch die 1-1... Te Vrede liep handig uit de rug van Yoëll van Nieff, werd aangespeeld en schoot in de korte hoek. Sergio Padt kon de bal nog keren maar uit de rebound schoot de aanvaller in de verre hoek wel raak. De domper was groot. Kort daarna was er weer een kans voor NAC, Fernandes beproefde Padt in de korte hoek. Beide ploegen leken te gaan strijden voor een overwinning. Tom van Weert kreeg nog een kopkans. Een schot van Ajdin Hrustic vloog voorlangs.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, v.Nieff, Warmerdam, Drost, Bacuna, v.d.Looi, Doan, Mahi, van Weert 

Opstelling NAC Breda: Bertrams, Sporkslede, Mets, Marí, Angelino, Schoofs, Agyepong, García, Ambrose, Te Vrede, El Allouchi 

Reacties:
Cantona23-02-2018 om 22:41

Het is natuurlijk geen topselectie maar hier is wel meer uit te halen.

Waarom Van Nieff nog steeds opgesteld wordt is mij een raadsel en dat geeft ook wel aan dat Faber echt de weg kwijt is.

Ik hoop dat hij dat zelf ook inziet en gewoon ontslag neemt, alhoewel ik wel het idee heb dat het al te laat is.

herman196023-02-2018 om 23:33

Maar vertel me dan wie heeft Faber dan achter de hand. Zou gewoon zeggen tik Nijland op de schouder en vraag hem.Faber heeft ja geen keuze meer. 

24-02-2018 om 12:26

Alfons Arts is de trainer die de laatste wedstrijden dit stelletje ongeregeld nog enigszins op de rails moet prberen te krijgen. Faber met een bosje bloemen voor bewezen diensten naar Brabant sturen. Op de trein zetten en niet weer achterom kijken.

tante jannie23-02-2018 om 22:42

Komende 5 wedstrijden ga je nauwelijks punten pakken  

En staan we echt rond de degradatie streep.

Hoop dat het mee gaat vallen.

 

kees23-02-2018 om 22:52

Trainer Faber had weinig te melden op de persconferentie:  schreef het gelijke spel toe aan wéér weinig geluk met de ballen op lat en paal...hoe vaak hebben we dat eerder gehoord?  Er was na Hrustic gewoon geen speler meer over om te aanvallend  te wisselen, dus geen 2-0...en het weggeven van de voorsprong 5 minuten voor tijd is natuurlijk een sof !! en  het hele team te verwijten...Verder zei hij:"Er zijn teveel positieve punten" om er nog  iets van te zeggen.

Er staat gewoon geen voorhoede die genoeg kansen afdwingt. Memisevic en Van de Looi en te Wierik  hielden de boel nog aardig dicht trouwens

Sergio Padt die altijd de rust en redelijkheid zelve is ,  was nu ook na de wedstrijd zichtbaar teleurgesteld  !

 

    Is dit dan een gevalletje 1+1 =  ?   dwz gaat Faber nu meteen  weg?   Het zou mij niet verbazen, want volgende week tegen Twente is zeker geen gewonnen wedstrijd.

Dat verhult overigens niet dat o.a. Drost, Van Weert en Mahi en Van Nieff en ook Bacuna aanvallend ( alle vijf  dit hele seizoen al vaker teleurstellend )  véél te weinig klaarspeelden voor zo'n belangrijke wedstrijd, thuis in Groningen,  in deze fase van de competitie . 

appie happie23-02-2018 om 23:06

Faber gaat direct let maar op Spijkerman zat op de tribune   hij neemt het gewoon over voor de rest van het seizoen..samen met Jans  al zal de laatste dat niet toegeven.

Het is vanaf nu ontoelaatbaar wat er in het veld gebeurt..de meeste presteren ver onder hun kunnen..en wat te denken van Doan wst zal die wel niet denken!!o was ik maar enzz..k denk het wel.

Drost is gewoon een druif  hij verknalde 2 x een mooue aanval door zelf te snel te schieten zelfde geldt voor Mahi en Bacuna....

Maar goed Kees  , ik was blij dat  ik thuis zat en niet int stadion.Wat dat betreft kwam ik er nog goed af..ik had medelijden met die lui die de kou trotseerden..waarvoor Hulde...

 

Ik hou er mee op er komen nog genoeg reacties die er niet om zullen liegen..

 

Maandag persconferentie daar houden we het op.Dit kan zo niet langer.

kees23-02-2018 om 23:14

Ontkennen van de zwakke situatie met  dit elftal...dat kan gewoon niet meer.  Er werd wel gestreden ( dat is het minste wat je verwacht ), maar het voetbalgochme en persoonlijke klasse ontbrak !  Van Weert en Mahi voorin maken het verschil niet, en Warmerdam kwam maar een enkele keer naar voren. 

Laat ik positief eindigen: het was wel een sportieve wedstrijd...maar wat heb je daaraan? 

kees23-02-2018 om 23:40

Appie: had je in de huiskamer ook dikke handschoenen aan?  en een glas chardonnay ertussen geklemd?  brrr. wat weer een k*t wedstrijd

Thomas Portugal23-02-2018 om 22:57

Goed was het niet maar ik heb wel veel meer strijd gezien. Laten we positief blijven: Van der Looi speelde zeer sterk, te Wierik lekker fel, Padt als altijd zeer degelijk en Doan af en toe mooie acties. Ook Hrustic viel goed in. Helaas heb je 11 goede spelers nodig ... Waarom speelt Absalem niet in plaats van Van Nieff? Is hij geblesseerd?

grunnfan23-02-2018 om 23:06

Net verkleumd terug in Assen....pppff  waa niet best...vd looi en memisevic waren nog de beteren.

Kom je met 1 nul voor dus denk je kom maar op met antuna en zijn snelheid want ruimte ga je nu krijgen...maar nee hoor....we hebben een trainer zonder durf die liever niet wil verlezen ipv dw voorsprong te vergroten.

Ben nu wwl echt klaar met deze behoudende trainer......weg er mee!!!!!!    

Oeleoptak23-02-2018 om 23:31

amen

Prik nam pla24-02-2018 om 00:03

Inderdaad, weg met die trainer. De man mist inzicht. Het elftal op zich speelde minder slecht dan een paar weken geleden, de inzet was er ook wel maar het ontbreekt aan kwaliteit. Vooral de achterhoede raakt snel in paniek, leveren voortdurend ballen in. Onvoorstelbaar dat van Nieff steeds opgesteld wordt, hij is dit seizoen voor heel wat tegendoelpunten verantwoordelijk. Ook al mis je een paar mensen, dan nog maar een o.23 speler in, alles beter dan van Nieff. Waarom Faber v Weert er niet uit haalde en Antuna erin is ook weer een blijk van gebrek aan vakmanschap en tactisch inzicht. Er was ruimte voorin, v. Weert won geen enkel duel. Had dan Mahi in de spits gezet en Antuna vanaf de vleugel. Uitblinkers: Padt, Doan, vd Looi. En Mahi was ook niet slecht, werkte hard, is hopelijk groeiende qua vorm.

24-02-2018 om 00:24

Geen commentaar zucht

kees24-02-2018 om 07:49

Ja, de oorlog is nog niet gewonnen...ik mis de bluf en ballen bij de trainer... geen enkele verrassing !

Marco24-02-2018 om 00:33

MahI wordt weer fit en scherp dat is zeer goed nieuws. 

Looi simpel en sober in balbezit. Toppertje. Doan; Drost, Bacuna en Van Nieff drama.

Van Weert is geen aanspeelpunt en geen kopsterk speler. Zijn specialisme is het maken van een intikker voor het doel. Waarom Van Weert na 1.5 jaar nog steeds 90 minuten lang als aanspeelpunt wordt gebruikt om hoge ballen door te koppen zegt alles over het ontbreken van aanvalspatronen en visie. Alle ballen moeten over de grond naar MahI. Die maakt of zelf de actieve of speelt Van Weert vrij voor de keeper. 

Puntje erbij, ontdooien en snel vergeten.

KWibus24-02-2018 om 07:31

Een pluim voor de Noordtribune de 2e helft. Aan hun heeft het niet gelegen. 

Daarnaast Padt en vd Looi een dikke voldoende! Hrustic bracht nieuw elan

De rest? Tsja....

Nachtwacht24-02-2018 om 09:52

Eens en eens....
"Boeren geven nooit op". Doodzonde van dit puntenverlies. Knap hoe vd Looi bijna geen balverlies lijdt.

M0i24-02-2018 om 09:55

Wat je zegt over de noord tribune klopt zeker tijdens de wedstrijd. Na afloop uit die hoek echter eerst snerpend gefluit, toen " faber rot op" en tijdens de ereronde veel negativiteit. Er bleven sws maar weinig mensen staan voor die ronde. Terwijl ik het juist wel kon waarderen dat ze nog de moeite namen een rondje te lopen ......

24-02-2018 om 09:33

Tijd om veldwijk weer toe te voegen... Zijn we hard nodig. ..v Weert krijgt nu weken achtereen de kans...Nu ruzies vergeten en alles in het werk stellen om niet te degraderen!  Zit niks anders op. ..schijtzooi 

M0i24-02-2018 om 09:58

Ha joh, geef die flapdrol een podium. Redder van Groningen, Held van Noord ...... welke titel heb je voor hem in gedachten?

24-02-2018 om 10:28

Moi is wel een mooie titel  

Zijn iemand nodig die kan scoren!  Of snap je dat niet ?? Volgens mij heeft flapdrol wel bewezen in het verleden dat te kunnen ...Beter is niet voorhanden dus ja. ...

M0i24-02-2018 om 21:54

Scoren was gisteravond al gelukt. Verdedigen vanaf het middenveld op de linkerflank van de FC was het probleem in de laatste 20 minuten. NAC kon op rechts ongestoord doorkomen. Van die kant viel de goal. Beetje trainer ziet dit en grijpt in. Of coachen of wisselen. En Veldwijk heeft voor mij afgedaan. Die mag van mij vertrekken.

GroningenZuid24-02-2018 om 10:06

Ik vond NAC gewoon beter. En ze hebben ook meer voetbal in de ploeg met Angelino, Manu Garcia etc. Te Vrede is geen geweldige spits, maar wel beter dan Van Weert. Ambrose ook.

Zij konden bovendien nog iets forceren door zo'n stormram als Sadiq in te brengen, daar hadden we nauwelijks vat op. NAC gaat ons voorbij, dat kan haast niet anders. Die ploeg kan goed voetballen, ze wonnen ook niet voor niets met 6-1 van Heracles. Het komt er alleen te weinig uit.

Twente heeft met Maher en Assaidi ook spelers die van een hoger kaliber zijn, dat gaat een keer lopen. Ze spelen juist goed tegen ploegen als PSV en Ajax. Ik denk dat wij de wonderdokter voor hen gaan zijn. Ik kan me niet voorstellen dat we daar gaan winnen. Dan komen ook zij terug tot 5 (als Utrecht van ze wint).

Kwalitatief en kwantitatief moeten wij kijken naar Roda, Sparta en Willem II. Beter is het niet, in de breedte denk ik de meest armoedige selectie.

 

Japie5924-02-2018 om 10:09

Er zit geen strijdplan/vernuft in: de ballen worden steeds hoog naar Van Weert gespeeld. Die is juist de kleinste, wat moet hij daar nou mee? Dat zie je toch ook als TS? Blijkbaar niet....Nooit een keer via de zijkant. En als je dat doet word je juist gevaarlijk. 4-4-2 spelen, thuis??? Dan breekt mij de klomp. Wij zijn Groningen....!!!

En maar inzakken....je moet steeds veel te veel afstand overbruggen en staan alleen.... Mahi, Van Weert....

Ik kan er niks anders van maken: Van Nieff is echt dramatisch achterin. je houdt steeds je hart vast!!!!!!!!! (Kan niet koppen, trekt zijn poot steeds in. te traag. een over mijn lijk mentaliteit moet je hebben, net als Memisevic.) Hoeveel punten hij Groningen al gekost heeft? Veel...Gisteren mag hij zich ook weer aanrekenen.

De technische staf vind ik echt een daadwerkelijke ramp... je ziet toch dat de ballen veelal naar voren worden gerost en per kerende post terugkomen? De nummers 22 en 24 in het centrum van NAC waren zo verschrikkelijk zwak.... Daar moet je toch van profiteren?

Zonde, zonde dat dit niet erkend wordt door de directie. Als dit maar goed komt! Ik hoop het van ganser harte.

 

 

Ronnie 24-02-2018 om 10:20

Het rapport van Ron Jans

Wellicht wat een raar begin, maar ik probeer het te onderbouwen.

De kritiek op Faber is terecht. Iedereen weet dat wanneer je aangeeft weg te gaan, je weg bent. Spelers werken niet meer voor jou en jij als trainer bent niet meer gefocussed en zet je niet meer 100% in. Kun je wel zeggen van wel, maar dat is gewoon niet zo. En dat zie je terug op het veld. Groningen is niet 100% bezig m degradatie te ontlopen. Is dat alleen de schuld van Faber, ik zeg nee. En daarom rapportcijfer voor Jans met onderbouwing.

Rapport van Ron Jans

Ter verdediging van Ron Jans, hij geeft zelf aan zoekend te zijn naar zijn taken en de invulling daarvan. Vanuit een bedrijfsperspectief een belachelijke uitspraak en in de huidige situatie van de fc Groningen niet acceptabel. Onvoldoende voor Hans Nijland

1e onvoldoende.

Jans weet niet precies wat zijn functie is en is zoekende. Dat is op zich geen probleem als anderen er maar geen last van hebben. En laat dat nou wel het geval zijn. De trainer in Jans zit op de stoel van Trainer Faber. Geregeld komt hij in de kleedkamer en bemoeit zich met zaken. Ongepast voor een technisch directeur, daarmee ondermijn je het gezag van de trainer en dat werkt door in de ploeg. Dat Jans dit ziet maar een andere mening over heeft, noem ik stronteigenwijs. Voegt niets toe en hoort niet bij leren.

2e onvoldoende

Jans beschikt niet over ervaring en heeft geen netwerken. Gevolg is dat hij in bedreigende/ noodsituaties teruggrijpt op oude patronen en mensen die hij beperkt kent. Dus belt hij met veldmate (die kent hij nog) en ritselt Zeefuik. Redelijke actie. Bij vertrek van onze Noorse miljoenenspits, kent Jans eigenlijk alleen Veldwijk nog van Zwolle. Veldwijk wordt dan ook de nieuwe spits. Zeer beperkt en een verkeerde houding maakt dat we tonnen lichter zijn door deze actie. Broddelwerk.

3e onvoldoende

De derde onvoldoende is de verkoop van Idrissi zonder een vervanger te halen. Idrissi had scorend vermogen en gisteravond hebben we weer gezien waarom we twee punten verloren hebben, scorend vermogen. Volkomen verkeerd ingeschat dus om te veronderstellen dat we met huidige spelers het voorin wel redden.

4e onvoldoende

Met dit elftal hebben we voldoende mogelijkheden. Ik hoor het hem nog zeggen. Alleen, het is niet waar. Gisteravond moest van Nieff noodgedwongen centraal achterin spelen. Larsen is het hele seizoen al geblesseerd dus dat had Jans kunnen weten. Schorsingen komen en tweede seizoenhelft vaak voor ( dan gaan de kaarten snel tellen) en met te Wierik op de plaats van Zeefuik moest Faber twee omzettingen doen en een speler opstellen van wie we allemaal weten dat hij niet in het centrum kan spelen. Niet verrassend dat de tegengoal kwam omdat van Nieff zijn man liet lopen.

Ook op het middenveld worden we overlopen. De blessure van Reis is Jans niet aan te rekenen, wel het schrijnend gebrek aan volwaardige alternatieven.

5e onvoldoende

De communicatie rondom affaire Mahi, affaire Veldwijk, weggaan trainer Faber, wegggaan trainer Groninger, weggaan hoofd opleidingen etc. is amateuristisch. Het leidt daardoor tot zeer veel onrust en dat heeft zonder twijfel tot puntverlies geleid.

Samengevat: ik ben Ron Jans dankbaar voor zijn periode als trainer, maar dat is geschiedenis en met geschiedenis halen we geen punten. Het speelkwartier is voorbij voor Ron Jans. 

5 onvoldoendes, dan ga je niet over en moet je echt aan de bak. Of je moet gewoon accepteren dat dit niet de functie voor hem is.

Als Jans niet snel gaat leren van zijn onvoldoendes, dan krijgt ook de nieuwe trainersstaf hetzelfde probleem als de huidige. Met alle gevolgen van dien. Een onvolledige selectie, niet de juiste kwaliteit aan spelers, niet de juiste mix en een technisch directeur die steeds op het trainersstoeltje wil zitten. Daar zitten de trouwe supporters niet op te wachten.

Jans moet nu verantwoordelijkheid nemen. Maandag gesprek met Faber. Faber naar huis,Spijkerman voor de groep samen met Jopie Gall (die wil dat wel voor 4 maanden en steekt de boel wel aan) en dan winnen bij Twente.

maar goed, het zal wel weer anders gaan.

 

Johan24-02-2018 om 11:05

Ik mis nog de contractverlengingen maar voor de rest wel eens. 

grunnfan24-02-2018 om 12:49

Mooie tekst ronnie.. ..!!

Poar neemn24-02-2018 om 10:58

Kan niet wachten op moreira van kozakke boys 

alexvl24-02-2018 om 16:13

Zou die terug willen qua niveau?

Kweetniet24-02-2018 om 11:30

Wat een balverlies aan Groningerzijde... ging de bal wel eens over meer dan 3 schijven? Een steekpass bleef steken in de steek. Ik vraag me af wat vd Weert in de spits doet... Wat een balverlies. NAC bleef veel te éénvoudig overeind. Kortom grote teleurstelling... Het was een k.. wedstrijd. Hoe nu verder? Blijven strijden voor elk punt en achter de ploeg blijven staan. Voor het vermaak lees ik hier alijd even de complotachtige theorieën, wat heeft de schrijver hier nu weer bedacht. Nu lezen we elke week wel weer een reactie van: Gaat Faber nu dan wel weg? Wat heeft Nijland nu weer gedaan of waar heeft hij nu weer schuld aan? De zondebokkenjacht is dan geopend. Het meeste wat je dan leees hier is complete onzin, maar net als een Roman leest het wel makkelijk weg....

24-02-2018 om 12:19

Kweetniet 

kees25-02-2018 om 00:37

@ Kweetniet...je doet je naam eer aan, maar je kan onmogelijk beweren dat het "beleid"  bij FC Groningen, als het om spelers gaat , goed heeft uitgepakt !.  Alle spelers dioe weggingen, meest vanwege het geld ( salaris ) waarop bezuinigd werd, die kwamen uit in vertegenwoordigende elftallen/ Nationale selecties...en hier dacht men wel even:: een goede selectie te hebben...binnen een seizoen hebben we dat niet meer...en als jij meent dat Hans Niland daar helemaal niks aan kan doen, dan is dat gewoon niety waar.  Nijlanmd beslist veel, direct of indirect ( via Jans  )...nu zitten  we o0 de blaren , en komt er na kritiek van de Jong ( Supporterscollectief ) een serieuze kritiek, en zegt onze directeur- terugreizend van Bergamo in Ital;ië waar Hateboer speelt: de zorgen en kritiek van supporters nemen wij zéér serieus"...nou ...ook ik "weet het niet meer" , maar denk er het mijne van.  Faber krijgt deze ploeg niet meer aan de winnende hand.  Degradatiegevaar is nog te vroeg om te roepen, maar roemloos het seizoen uitspelen dat is wel realiteit geworden, jammergenoeg !. 

Kweetniet25-02-2018 om 01:30

@Kees, thanx ik weet inderdaad een heleboel dingen (nog) niet... Toen ik de wedstrijd zag, vroeg ik steeds af hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat ze bal niet eens kunnen overspelen. Wat een balverlies. Ik vind dat Nijland, Jans best dingen aangerekend mogen worden. En zeker dit seizoen zullen zij zichzelf ook dingen aanrekenen. Groningen stelt hevig teleur en dat doet al enkele seizoenen.. de vorige seizoenen verbloemden de resultaten nog het spel. Vi had laatst een stuk waar ze stelden dat FC Groningen gevaarlijk spel speelt door zo te gokken. Dat Idrissi weg ging dat snapte ik wel... goede voetballer en een gemis, maar er waren niet voor niets problemen daarvoor. Toen en nu met Veldwijk en dat vind ik zeer opvallend het aantal grote problemen dit seizoen. Idrissie, Mahi, Hrustic, Veldwijk. Dat zegt ook iets over de band tussen trainer en elftal. Dit seizoen gaat hopelijk als een nachtkaars uit en wordt niet per wedstrijd negatief spannender. Het is een teken aan de wand als Jans aangeeft dat de doelstellingen bijgesteld zijn... Men lijkt nu al bezig te zijn met het volgend seizoen en dat is goed, want een frisse wind is denk ik wel nodig. De veranderingen die nu zijn voorgesteld vind ik in het algemeen positief. Alleen laten we hopen dat het degradatiespook niet dichterbij komt... Met de huidige aanval van Groningen, zie ik niet veel goals vallen... Dus ja somber ben ik ook en dan kunnen we 1 ding gaan doen. Achter de ploeg gaan staan... we kunnen elke keer eindeloos benoemen dat het waardeloos is etc.. helpt niet en Nijland en Jans hebben bij mij veel krediet, kritisch mag je altijd zijn, maar ik ben niet zo van rot maar op.. daarvoor betekenen ze voor de club veels te veel

 

kees25-02-2018 om 15:10

jouw reactie (hieronder 25-02-  00.37) is ongeveer in lijn met wat er meest gepost wordt...de meeste bloggers hier die zijn evenzo bezorgd en fanatiek FC groningen supporter...evenals de supporters die al jaren een seizoenkaart kochten.  Die kennen Nijland en Jans....en nu komt het:  zijn niet overtuigd dat de transitie naar een profclubclub in Groningen  met topsportcentrum-BV een voldoende basis is om te concurrweren.  Bij twijfel niet inhalen dus...

Wat jij schrijft over "complottheoriën t/m complete onzin" is dus maar hoe je het wilt bekijken:  staan we ernaar te kijken en laten we ons zand in de ogen strooien?  niemand is groter dan de club, ook Nijland niet.  en gezien het recente verleden ligt er wel erg veel verantwoordelijkheid bij de keuzes die Nijland en de RvT heeft gemaakt. 

Lees je de commentaren over FC Groningen, hier maar ook in de media als RTVNoord, DVHN, GGezinsbode enz, dan zijn allen meer dan overtuigd van die verantwoordelijkheden voor het voortbestaan.  De praktijk zal uitwijzen waar wij volgend jaar staan... met Doan als merchendaize artikel of op een plaats op de ranglijst die alleszins acceptabel is. 

Dat laatste is nodig om de supporters naar het stadion te krijgen, en sponsors te interesseren, en goede spelers aan te kunnen trekken.  Ik zou daarom niet spreken van complottheoriën of complete onzin, maar van zorgen over het beleid van Nijland bij de club.       

Jantje24-02-2018 om 12:03

Er heeft maar 1 de schuld en dat is Nijland met zijn verkoop beleid. FC je roept dit zelf op je af. Deze ploeg mist gewoon ervaring in de ploeg , kwestie van paar wedstrijden en ze staan onderaan. ook gisteren was het niet om aan tezien zo slecht.

appie happie24-02-2018 om 12:20

Snap dus ook niet dat Idrissi zonodig weg moest..zowat de enige met nog dreiging naar voren..

 

Bagger..

kees25-02-2018 om 10:11

het geld...nu cashen was voor Groningen de enige optie, want verlengen wilde hij vast niet/ een sterk verbeterd contract aanbieden zat er niet in, en Idrissi had met Mahi toch ook een aandeel in de revolte binnen d eclub...

Het zijn idd allemaal beschouwingen, waarom Idrissi niet op niveau vervangen werd.  En pijnlijk: Groningen is NU niet meer de club van aantrekkelijkheid waar spelers die komen zich in de kijker spelen...zeg maar : als je geen assists krijgt ( van Weert ) dan kan je als spits niet scoren.  Ik ben geneigd om ook Drost aan te wijzen als een grote misser.  Deze man wordt niet beter, en nu is het gevolg van spelersbeleid van 2-3 jaar terug nog steeds merkbaar !.  Dat Tibbling weggging omdat hij ongelukkig was bij de FC, dat zal, maar had het team wel geschitterd met hem op zijn favoriete plaats ( over de as ), dan ...enz enz 

 

FC groningen is niet meer in staateen gearriveerde speler aan te trekken..  Jenssen en Veldwijk  waren de laatste, want ik denk dat Veldwijk ook wel weggaat  

Arthur24-02-2018 om 12:33

Ach man idrissi dit idrissi dat het is allemaal Faber zijn schuld. Als je veldwijk een dag voor het sluiten van de transfer window nog weg wilt ben je n oetlul.

Van mij mag die veldwijk ook wegwezen meer zeg dat dan aan het begin van de maand hadden we nu met kebab Kodro gespeeld ipv van weert.

Groen hart24-02-2018 om 18:42

Volgens mij beslist Nijland dat ! Te kort door de bocht .

24-02-2018 om 12:38

Het is dat wij de beste keeper van de Eredivisie hebben anders stonden we nu al stijf onderaan. Padt pakt de punten voor de FC-Groningen en van Nieff geeft ze weer weg. Wat een ongelofelijke onbenul is die speler. In plaats zich in de baan van het schot te gooien, bukt meneer zich zodat Padt in eerste instantie nog kan redden maar in de rebound kansloos is. Faber en van Nieff zijn dikke vrienden, zo het lijkt, anders stel je deze speler nooit en te nimmer meer op, desnoods laat je hem de toiletten boenen tijdens de wedsrijd want op het veld is hij van nul en generlei waarde. Weg met die vent!!!!

24-02-2018 om 23:24

Hoe hypocriet kun je zijn rob roy!!!

Als ik of anderen ook maar iets zeggen over een speler dan zijn wij azijnzeikers en ben jij de eerste die roept dat je altijd achter de spelers en club moet blijven staan.

Bovendien ben jij de gene die altijd roept dat Jan en alleman op dit forum negatief is!Wat doe je nu zelf???

kees25-02-2018 om 00:04

het was idd weer ergerlijk om Van Nieff als een soort links achter ingehaald te zien worden en dan draait ie zich om en wordt dan weer ingehaald door diezelfde speler aan de andere kant.  precies zo hebben we eerder vn hem gezien.  Dat je alleen wat aan hem hebt op het middenveld of bij vrije trappen is ONS i.i.g. bekend,... want hij is gewoon langzaam.

Dat ze het hem e.e.a. niet kunnen bij-leren, dat blijkt, maar dan moet je hem niet achterin gebruiken., maar Absalem er neerzettenals Larsen niet kan spelen.  

 

25-02-2018 om 21:36

Ja Bolhuisje, ik schrijf gewoon wat ik denk op dat moment, en als jij daar moeite mee hebt, dan is dat jouw probleem en anders lees je het maar niet.

Over en uit!!!!!!!

26-02-2018 om 10:27

Het maakt me geen zak uit of jij het zegt of niet,dat is jou gevoel op dat moment als je het schrijft.

Maar hoe hypocriet kun je zijn als een ander dat ook een keer doet en jij iedereen uitkaffert...

Wellicht voelen die supporters zich dan net zoals als jou?

Maar kennelijk mag jij je wel uitzonderlijk k.t voelen naar een klerepot voetbal en een ander niet.

26-02-2018 om 11:54

Ergens heb jij een moeilijk leven als je je zo druk maakt om niets. Ik weet best dat het moeilijk is dat je er anders over denkt dan iemand die hier iets op dit forum schrijft, en wat jou niet aan staat, maar zo is het leven. De ene keer is het goed en de andere keer is het niet goed. "So what". En dat ik iedereen "uitkaffer" mag ik met een hand vol zout aannemen, want daar krijg je de kans niet voor bij Klaas en Thys en z'n trawanten.  En, oh ja, er is ook nog zoiets als "een splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen".........en er is ook nog iets met zout en slakken.

Prettige dag nog!!!!!!!   

26-02-2018 om 22:56

Hypocriet ben je rob roy en verder niets.

Respecteer een ander zijn mening dan ook eens want daar heb jij heel veel moeite mee!

 

 

26-02-2018 om 23:35

Weet wat ik denk? Dat je niet eens weet wat het woord hypocriet betekend. Een ieder mag zeggen wat hij of zij wil, maar jij wilt op alle slakken zout leggen. Een armzalige gedachtengang. k'Zou er eens met een psychiater over praten, kan soms wel eens verhelderend werken.

27-02-2018 om 17:20

Alle slakken zout leggen is totaal niet ter sprake.

Het is natuurlijk wel uiterst absurt te noemen dat jij nu eens kritisch bent op de club en gang van zaken en je zo moet verdedigen...

Vraag je je niet af hoe dat nu zou komen?

En ach mocht je wederom reageren dan bespaar je de moeite want ik zal het niet lezen.

Fijne dag Robbertje Royke!

27-02-2018 om 19:00

Waar tegen zou ik mij moeten verdedigen? Toch niet tegenjou mag ik hopen. Tegen mensen die het menen beter te weten valt niet tegen te verdedigen. En het niet lezen van mijn reactie's is natuurlijk flauwekul want je pluist elke zin, ja zelfs elke letter tot in den treure uit om maar een weerwoord te kunnen vinden. Nou, jochie, je doet je best maar. Ik blijf gewoon mijn mening en de gedachte over de club op dit forum schrijven en of dat nu positief of negatief zal zijn, dat is iets dat IK uitmaak en niet één of andere onbenul die denkt mij even de wet voor te schrijven en mij daarin hypocriet noemt, want als er één hypocriet is dan ben jij het wel met je achterdochtige gedachten en valse beschuldigingen.

GroningenZuid24-02-2018 om 15:36

Het is de vraag of het ooit allemaal naar buiten komt maar het moet toch wel heel slecht met je organisatie gesteld zijn als je je halve selectie tijdens het lopende seizoen gedwongen moet verkopen. We hebben niet eens een Eredivisiewaardige bank. Sterker nog, de selectie ook niet. Van Nieff is niveau Jupiler League. En dan te bedenken dat ze Mahi ook nog hebben proberen te verkopen. Misschien dat ze dachten rond de winterstop wel veilig te zijn en rustig de 2e seizoenshelft konden uitspelen maar je weet dat ploegen in de onderste regionen zich gaan versterken. Dat zie je aan NAC die zich toch langzaam maar zeker boven de streep spelen. Die marge wordt steeds kleiner en nergens kun je echt zien dat dit elftal in staat is om nog eens een wedstrijd te winnen.

We hebben denk ik nog een kans of 3. PEC thuis, Roda thuis, Excelsior thuis. Misschien Twente uit gezien hun lage klassering. 34 punten begint zolangzamerhand het maximaal haalbare te worden, en dan moet je 3 van die bovenstaande dus winnen. Dat puntenaantal halen we dus niet. Aan de andere kant, gaan Twente en Roda hun puntenaantal nu nog verdubbelen? Vast niet. Waarschijnlijk zijn we met 30 punten wel klaar.

Maar dan finish je dus op 30. Dat is ons laagste aantal punten ooit. In 1998 finishte we met 31 en degradeerden we via NC. Dat aantal is nu nog best ver weg.

 

 

 

 

 

Fan op afstand24-02-2018 om 16:39

Van Vele zaken die gebeurt zijn ontgaat mij de logica. Hoe kan het dat iemand als Sorloth het bij ons niet redt, terug gaat naar zijn vaderland waar hij aan de lopende band scoort en binnen een half jaar voor een lekkere prijs verkocht wordt. Waarom moet Idrissi ineens verkocht worden terwijl dat 1 van de weinige creatieve spelers was die we hadden, zelfs jong oranje klant. En er komt niets voor terug. En dan op de voorlaatste dag van de transferperiode mag Veldwijk de koffers pakken van de trainer terwijl het management niets weet. Begrijpt die man wel waar hij voor betaald wordt? Heeft die man wel verstand van voetbal of is hij zo geniaal dat het ons allemaal boven de pet gaat zoals hij het ziet? Duidelijk is dat het huwelijk tussen Faber en de FC over is dus 1 conclusie blijft over: Faber doei.

24-02-2018 om 17:52

Zo zijn er nog wel een paar ....Totaal verkeerd gebruikt !!! Twee hele bruikbare voorbeelden Tibbling en Maduro ...Gewoon verneukt hier door Faber ..door ze op plaatsen te laten spelen waar ze nooit eerder hadden gespeeld 

Groen hart24-02-2018 om 18:43

Nijland beslist dit niet een Faber .

24-02-2018 om 19:53

Onzin! ! Nijland maakt geen opstelling ...trekt spelers aan op advies van scouting en technische staf... Regelt de contracten maar bemoeit zich niet met de manier van spelen 

appie happie24-02-2018 om 17:36

Ok twente moet woensdag uit naar Az voor de beker..daar kunnen we evt. Ons voordeel mee halen volgende week...dan moet het maar ff zo op deze manier..ik kan me niets voorstellen bij het idee van NC om de JL...daar hebben we NAC en RODA  voor toch !!

Jantje24-02-2018 om 18:01

Groningen is niet beter als Roda ,Twente,Nac ,Willem11.

Van alle ploegen in deze divisie speelt Groningen het slechts. Hoe veel leuke aanvallen heb je gezien gissteren?

Je mag al van geluk spreken als je niet gewoon op plek 18 komt straks. en dat allemaal dankzij Nijland zijn beleid van spelers weg doen. Als ik een seizoenkaart had zou ik een deel van dat geld terug willen vangen(wanbeleid van de club)door zoveel spelers van de hand tedoen in de winterstop.

Groen hart24-02-2018 om 18:46

We hebben de slechtste bank van de eredivisie , te makkelijk om Faber dit aan te rekenen . Hans N en R Jans zijn voor mij de hoofdschuldigen .

GroningenZuid24-02-2018 om 19:55

NAC en Sparta hebben dit kalenderjaar tenminste gewonnen. Wij nog niet. We hebben na de winterstop 4 punten gepakt ofzo? Op dit tempo wordt je ingehaald.

kees25-02-2018 om 00:41

Twente uit... klein  jaar geleden wonnen we daar nog met 3-5

campesino25-02-2018 om 09:16

Volgens de berekeningen die ik een paar weken geleden maakte op de nacompetitie zeker te ontlopen lopen we na al die gleijke spelen 3 punten achter en die zie ik ons de volgende 5 wedstrijden niet inlopen. Twente , az en heerenveen uit reken ik op 0 punten en ajax thuis met dit team ook. Alleen thuis tegen zwolle reken ik op 3 punten. Maar ergens moet dus een puntje weggehaald worden.

Nu worden hier (na jeltema) een heleboel schuldigen aangewezen, maar het gaat er nu niet om wie de schuldigen zijn. Het gaat er om wat moeten we doen om nog zoveel mogelijk punten te halen.

1/ veldwijk terug halen. met zo'n korte selectie hebben we gewoon iedereen nodig of we dat nu leuk vinden of niet.

2/ faber eruit.  ik wil hem hiermee niet als schuldige aanwijzen maar faber kan niet meer met veldwijk door 1 deur. dus dan is er maar 1 oplossing.

3/ van nieff niet meer in de verdediging opstellen. het is gewoon geen verdediger en iedereen heeft dat vrijdag kunnen zien. uit zo'n situatie mag gewoon never nooit een goal vallen. en het is niet de eerste keer. op het middenveld prima in de verdediging liever een jeugdspeler.

en dan maar hopen dat we erin blijven en de selectie versterken voor volgend seizoen, waar jans zal moeten laten zien of hij de juiste man op de juiste plaats is. Hem nu beoordelen is volslagen idioot.

En nijland moet ondertussen een private investeerder zoken om groningen van de ondergang te redden.

kees25-02-2018 om 10:25

wat moet dat moet...en dat zal ook llemaal wel waar zijn... Iets anders is dat er bij kampioenschap of degradatie vaak nog in de laatste speelronde verrassingen gebeueren.  Dat wil zeggen dat de spanning aan alle calculaties en logica een eind maken !

 

Groningen gaat niet degraderen, denk ik maar... maar wat er volgend jaar op het veld komt te spelen, daar ben ik zeker bezorgd om...die enorme sommen geld die voor het Topsportcentrum nodig zijn, die kunnen ze eenmaluig weghalen uit de spelersbegroting, maar dat weer opbouwen is naar mijn idee bijna onmogelijk.  Ja, met opportunistisch voetbal zoals we in het jaar van Zivkovic hebben gezien, kan je wel wat bereiken, maar VOLGEND jaar ( zoals Jans zegt ) weer meedoen om de plaatsen voor Europees voetbal, dat lijkt mij niet haalbaar !  En, zeg ik er maar bij...  Die problemen nóg een jaar bij de club, dat kost veel supporters, en sponsors. 

Wijsheid achteraf: die 11 miljoen voor het Topsportcentrum voor de helft zelf financieren hadden ze vóóf moeten sparen, in plaats van hiermee de club in de toekomst te belasten; dt weet iedere boerendochter al generaties lang:  niet meer uitgeven dan je bezit... wat een ontgoocheling!  

appie happie25-02-2018 om 12:39

Degraderen gebeurt ook niet,kijk we winnen niet  maar verliezen ook zomaar niet...maar dat het aan stootkracht ontbreekt net name voorin das duidelijk.

campesino25-02-2018 om 14:14

Ik ben blij dat jij en Kees er zo van overtuigd zijn dat we niet degraderen. Maar daar schult hem nou net het gevaar in. Iedereen denkt dat we toch niet degraderen. En rechtstreeks degraderen zal ook niet gebeuren, maar de nacompetie ontlopen zal lastig genoeg worden. En dan kan je ook zo maar een domme rode kaart krijgen (zou niet voor het eerst zijn toch?) en dan is het over en uit.

kees25-02-2018 om 15:21

Campesino: jij schrijft geen onzin, maar hetr helpt niks om je zorgen over de punten, doelpunten en nacompetitie-degradatie hier in stericte zin te voorspellen ( behalve dat Sparta waarschijnlijk er uit ligt ).  we zitten middenin het staartje van de competitie , en gaat het dan toch mis, dan SOI !  (ik verwacht het niet, maar: )  Spelen we een jaar JL, dan kan iedereen op adem komen.  Maar dan zijn de geldzorgen niet over, nee...eerder groter dan nu al lijkt. en dat is voor het "merk FC Groningen" geen goede zaak.  

Roelofsky25-02-2018 om 12:59

Gisteren AZ gezien en wie was één van de uitblinkers drie keer raden juist Indrissi... We hebben Tibbling, Sorloth, Hoesen, Maduro presteerden onder deze trainer onder de maat. Nu is Veldwijk weer de pisang bij deze trainer...  Al deze spelers zijn weer opgebloeid sinds hun vertrek bij de FC. Hoe kan dat toch dit kan toch geen toeval meer zijn. Ik roep daarom de directie op om deze man zo gauw mogelijk naar de zogenaamde Brabantse gezelligheid te sturen... Kan die daar een club naar de kl.... helpen. Dit heet kapitaal vernietiging Nijland moet je toch aanspreken.

kees25-02-2018 om 15:15

ik vind het een SOF dat Veldwijk en Faber na die weigering-invalbeurt er niet uit zijn gekomen/dit hebben bijgelegd. Dat ios namelijk ook clubbelang, en kennelijk hebben beide pafrtijen dit niet zo hoog in hun vaandel staan. Ook de prietpraat na iedere wedstrijd van trainer Faber begint verdraait veel te lijken opp hoe Van de Looi de pers te woord stond. positief blijven, voldoende aanknopingspunten, en verbetwerpuntjes.... we kennen die uitdrukkingen.  Maar nu even niet. Nu moet het collectief van de selectie als één man de volgende 9 wedstrijden spelen. Dan is Faber weg, en kunnen we verder saneren/doorselecteren 

Ronnie 25-02-2018 om 13:05

Niet om gelijk te hebben over idrissi want je weet nooit hoe het bij fc was gegaan, maar al 5 assists die leiden tot een doelpunt en zelf de winnende tegen Sparta levert je zo 2 tot 3 punten meer op.

vergeet niet dat de miljoenen van idrissi al zijn verdampt nu we zo laag staan dat de teruggang in tv gelden al meer is dan de opbrengst van idrissi.

gebrek aan inzicht of staat het water de fc veel hoger aan de lippen dan wij weten en zitten ze nu al in de financiële paniekmodus..

thijs weet daar wel meer over via zijn contacten. Ik zeg waar geur is en het meurt is stront aan de knikker

kees25-02-2018 om 15:30

stront aan de knikker meurt juist niet, dat merk je pas als je die knikker in je zak steekt 

kees25-02-2018 om 16:32

Lees voor de helderheid nog eens het artikel van Gjalt de Jong, Opniniemaker van Noordzaken op RTVNoord / 23 jan jl.  Daarin staat van een deskundig adviseur uit het bedrijfsleven wat precies de toekomstmogelijkheden zijn van een bedrijf in nood!  De scenario's die worden geschetst voor een nood-oplossing zijn op zich allemaal niet aantrekkelijk, zeg maar: beroerd voor de club, en ik zeg erbij:

Budgetten van een paar duizend euro, dat  lijkt mij te rooskleurig gesteld ...anderzijds: de situatie bij FC Groningen begint wel verdacht veel te lijken op een bedrijf in nood.  

Dat de man hier aan radicale oplossing geeft ("verkoop de club aan de leden") als in een  nieuwe competie met regionale clubs en zaterdagvoetbal voor (maar) 5000 toeschouwers is misschien ( alleen al voor het TV geld wat ze mislopen ) wel een erg drastische stap...Maar jezelf als club afhankelijk maken van het grote geld en als speeltje met de grillen van een klein clubje rijken,  is dat in feite ook.

Gek eigenlijk dat dit idee helemaal niet verder becommentarieerd werd op BM en in de andere media.  "We" , dwz de bestuur van de club,  willen dit scenario kennelijk nog niet onder ogen zien, en denkt nog steeds dat het geld op straat ligt.   FC Groningen in de uitverkoop. pff..  Niemand die er komt helpen.

 

grunnfan25-02-2018 om 19:28

Denk ook dat geldnood ons binnen korte tojd de kop gaat kosten.

Van de min.4 miljoen die deze winter binnen kwam(komt)en het gemis van salarissen van vertrokken spelers..gaan we niet weer zien...diat geld wordt gebruimkt voot de tekorten en het topsportcentrum..dit is iets wat mij zorgen baart.

Voor volgems seizoen moet er namelijk weer een begroting komen, maar bovenal een competatief elftal, en ik vraag mij af of daar wel geld voor be schikbaar is.

Ik voorzie of een geldschieter op zeëeer korte termijn of een nog moeilijker seizoem dan nu voor het komend seizoen..

N9rmaal ben ik een positief denker en doener maar kan het momenteel ovee onze FC niet voor elkaar krijgen..persoonlijk denk ik dat de wolken boven de FC donkerder zijn als wat menigeen denkt!!!!!!!....

 

En dit zijn zeer reele onderbuik gevoelens!!!!!

 

Fan op afstand25-02-2018 om 21:11

Dat het financieel niet goed zit blijkt wel uit de reactie van voorzitter op de boete die men gekregen heeft omdat er vuurwerk is afgeschoten tijdens momenten dat de KNVB dat niet wil hebben. Volgens mij gaat het om een bedrag van €12.500,00. Laat voorop stellen dat het sneu geld is. Maar als ik naga hoeveel de FC binnengeharkt heeft met transfers deze winter en daar de reactie van de voorzitter tegenoverstel m.b.t. de hoogte van de boete dan krijg ik ook een onaangenaam gevoel. Dan zit het financieel niet goed, volgens mij. En ik vrees dat de FC geen geldbedrag kan/wil vrijmaken om het contract van de trainer af te kopen. En ik denk dat het wegsturen van de hoofdopleidingen ook puur een bezuinigingsslag is samen met het aanstellen van een trainer met weinig ervaring, waarmee ik de kwaliteiten van Buijs niet ter discussie wil stellen want daar ken ik de kwaliteiten van de beste man niet genoeg voor, maar hij zal goedkoper zijn dan een huidige eredivisietrainer. Daarnaast een senior trainer die met zijn laatste klussen bezig is en ook niet het meeste zal/wil verdienen en je kunt de moeilijke situatie bijna inkleuren. En het verhaal van de voorzitter om eens te kijken naar externe investeerders wat zo plots op tafel lag terwijl nog niet eens zo heel lang geleden spreken over externe investeerders bijna vloeken in de kerk was. Ja alles overziend en overdenkend krijg ik een verkeerd onderbuik gevoel. Maar laten we hopen dat dit verkeerde onderbuik gevoel het begin van een griepje is en ik het allemaal fout zie.

Don Chaot26-02-2018 om 07:39

Tom van de Looi wordt steeds vergeten als uitblinker naast Padt en Doan, hier gaat de FCG nog veel plezier aan beleven!

Johan26-02-2018 om 12:14

Moeten ze eerst verlengen....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!