Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen weer eens door de ondergrens, AZ nagenoeg ronde verder

Door Redactie 19 reacties

Wat een sof! Met 1-4 de bietenbrug op en zaterdagavond wacht de return in Alkmaar... De wedstrijd kan nagenoeg schriftelijk worden afgedaan! Op slag van rust scoorde Jahanbakhs de openingstreffer. Halverwege de tweede helft verdubbelde Weghorst de marge op aangeven van Svensson. Kort daarna maakte Jesper Drost de 1-2 via de binnenkant van de paal. Een kwartier voor tijd werd het via Stengs 1-3 en in de extra tijd bepaalde Weghorst uit een voorzet van Dos Santos de eindstand op 1-4. Op de nederlaag viel vanavond niets op af te dingen. Met name de scherpte, concentratie en de absolute wil om een resultaat neer te zetten, waren vanavond het grootste groen-witte manco. 

 

Reacties:
Marco17-05-2017 om 23:29

Was weer schrikken dat de kwaliteit zo slecht is. Zelfs met gebrekkige kwaliteit mag je nog wel verwachten dat ze medespeler kunnen aanspelen op een afstand van 5 meter. Niet dus.

Enkel Padt, Linssen en Mahi hebben het niveau linkerrijtje. Idrissi nog een talent, overige spelers zo snel mogelijk lozen. 

 

Onbegrijpelijk dat Linssen werd gewisseld bij een achterstand, dat is nog een speler die makkelijk scoort. 

skjipke17-05-2017 om 23:30

De wil om een resultaat neer te zetten ontbrak?? Ik snap daar helemaal niets van. 

Na een slecht seizoen toch nog iets kunnen bereiken en dan niet de wil hebben...? 

Het stadion zat redelijk vol, dat moet toch inspireren?? Bij Akkrum-zuid zaten er maar 10.000. Wat is er nodig om deze ploeg aan het voetballen te krijgen? 

 

17-05-2017 om 23:33

Ik vind de tekst hierboven iets wat overdreven Groningen speelde een primä 1ehelft met iets wat geluk kwam het op voorsprong en ging het mey 0-0 rusten. Na rust werd er gevochten maar was het aanvallend onmachtig en was het gemis van mahi echt zichtbaar. De doelpunten werden te makkelijk weggegeven door de zwakke defensie, dit was niet nodig geweest!

kees17-05-2017 om 23:36

alles is eigenlijk al gezegd (op het machtday! - item en idd de PO competitie is eigenlijk "gedaan"...  Dus ik ga mij hier niet vermoeien met een analyse...

Misschien een opmerking: vond de opstelling niet zo sterk gekozen door Faber. Van mij had ie veel te eel opportunisme in de aanval..."maar goed" ( zoals Faber altijd zegt) tweede helft -eerste 20 minuten van Froninger zijde  was van BAR slecht niveau...en Groningen hielp AZ gewoon aan een overwinning.  Dat het publiek floot na afloop dat kan ik mij ook nog wel voorstellen.  want de voetballers speelden als een campingelftal in Frankrijk.

Pretiige vakantie alvast... 

skjipke17-05-2017 om 23:52

Sorry hoor, ben nog niet aan vakantie toe. Hoop nog steeds op een mooie pot zaterdag.

ronald197617-05-2017 om 23:53

Schaam je kapot fc tjonge tjonge haal je de playofs en dan voetbal je zo   in de return de vos hrustic baas waterink lekker oostellen sorloth idrissi bacuna en tompie eruit maar onze trainer is geen man met ballen

Oeleoptak18-05-2017 om 01:22

Nam voor het eerst mijn vriendin mee naar de fC. Krijg je dit. Hebben nog nooit van klantenbinding gehoord.

Rob197018-05-2017 om 07:38

Gelukkig is het in de laatste wedstrijd de kwaliteit van de selectie duidelijk naar voren gekomen. Teveel net niet, wat juist duidelijk wordt als de inzet net iets minder is. AZ is een ploeg met betere voetballers, willen we competitief zijn dan is het gisteravond maar weer eens bevestigd, dat je niet kunt voetballen met Bacuna en Sorloth. Allemaal leuke verhalen en discussie's die we al,gehad hebben hier, deze jongens zijn jong, maar Bacuna heeft nu een seizoen gedraaid en is niet beter geworden, leidt telkens een omschakelmoment in, door zijn trage handelingssnelheid, foute passes, balverlies en verkeerde keuzes. Sorloth heeft weer bevestigd, dat hij veel maar dan ook veel te veel te kort komt.

Als je dan met twee voetballers van dit kaliber voetbalt, ben je tegen iedere tegenstander kansloos. 

De bovengenoemde spelers als Bijl, Baas, end, ga je het helemaal niet redden. Deze spelers komen nog meer tekort dan wat er nu speelt.

ik ging al eens op blog vakantie, maar ik ga nu definitief. Mochten er nog bloggers zijn, die mij proberen te overtuigen dat Sorloth en Bacuna wel goed genoeg zijn, dan hoop ik dat deze kenners net als de leiding van de Fc wakker gaan worden.

skjipke18-05-2017 om 07:38

Play offs 2011: Den Haag-Groningen 5-1, return was 5-1 voor Grunn. Uiteindelijk won Den Haag na pingels.  In die periode speelde FC beter thuis dan uit, nu andersom. Het kan dus nog steeds!? Trainer van Den Haag was John van den Brom. Tijd voor revanche!? 

ronald197618-05-2017 om 09:13

Ik vind dat de  technische staf dit ook mag aanrekenen als je je elftal niet scherp krijgt dan doe je iets verkeerd    faber kan een goede trainer zijn maar  ik heb gevoel dat her ergens hapert.  En tuurlijk hij moet het doen met de spelers die er zijn maar kwaliteit heeft niks te maken met vechtlust gaan tot het uiterste.   Maar dit elftal heeft geen aanjager allemaal makke schapen zijn het  als mahi verkocht word voor 4 miljoen  dan een spits ophalen die zich al heeft bewezen dat die er minimaal 12 goals per seizoen maakt  en tibbling weg daar een echte aanjager  voor ophalen  en we hebben niks aan idrissi hij speelt 1wedstrijd goed daarna 10 wedstrijden waardeloos sorloth of jaar verhuur of verkoop  geen plek voor hem komend seizoen mijn gevoel is dat padt mahi tibbling reijnen n weggaan moeten weer elftal krijgen die elke week strijd. En als je strijd mag je keer verliezen tenslotte nijland. Een echte clubman maar ook hij zegt veeel maar laat  elk jaar toe dat selectie slechter word 

TomFCG18-05-2017 om 09:15

Ik vind alle reacties een beetje overdreven. Ik heb de wil om te winnen gister avond wel gezien. Daarbij speelden ze in de eerste helft prima. De tweede helft kom je te kort en gaat het niveau om laag en dat is jammer. Maar zo negatief als de reacties hier ben ik zeker niet.

Daarbij was er eindelijk weer eens een lekker sfeertje!

appie happie18-05-2017 om 09:24

dat klopt de sfeer was er wel weer..maar als het spel niet zo veel is dan is het ook snel gedaan met de sfeer,is gewoon jammer je zou haast moeten denken,hadden we de play-offs maar niet gehaald had ik me gisteren ook niet hoeven ergeren.en een uur eerder van t werk weg en als een speer naar de stad om maar op tijd te zijn..ik heb bijna geen kans voor de fc gezien hoor een paar halven dat was alles dan..die goal was volgens mij een gelukje dat die er nog in ging..

campesino18-05-2017 om 09:50

ik begreep die hoge verwachtingen al niet zo goed. hoezo in vorm? omdat we van een twente dat al op vakantie was wonnen? zelfs die prikten er 3 in tegen onze gatenkaas verdediging. wat ik ook weer niet begrijp dat nu bijna het hele elftal weer wordt uitgekankerd. ik zag een groningen dat het tot de laatste minuut probeerde, met een fantastisch publiek. maar als groningen het spel moet maken is het achterin zo lek als een mandje. als je dan ook nog je beste speler mist, wordt het lastig. de laatste 2 wedstrijden zijn een afspiegling van het hele seizoen. ben trouwens nog niet echt kapot van het tactisch vernuft van faber en van zijn wissels begrijp ik het hele seizoen nog minder. ik kan me ook geen wedstrijd voor de geest halen dat groningen beter werd na een wissel.

maar goed , aan de verdiging wordt gewerkt. het is allen jammer dat het enige goede van dit seizoen (het koppeltje linssen mahi) volgend jaar waarschijnlijk niet terugzien.

skjipke18-05-2017 om 10:18

Ik blijf hopen, sommige uitwedstrijden bieden perspectief (Utrecht 1-5, Zwolle 0-4, Heracles 1-4, Twente 3-5) Come on FC!

18-05-2017 om 12:06

Bij de meeste hier is het oh ze hebben weer gewonnen en zijn in vorm .

Nee je kunt er noet van aan met deze elftal

brummie18-05-2017 om 12:31

Ik begreep het optimisme ook niet erg goed. Op de tribune en forum dacht menigeen eveb met 2 of 3 nul te winnen. Az heeft gewoon ook een goede ploeg. Krul had 1e helft 3 prima reddingen. Kom je op voorsprong, krijg je andere wedstrijd. De goal van Az viel ongelukkig vlak voor rust. As speelde ook vaak slordig maar kreeg vertrouwen na de goal. Vond Fc niet zo slecht als men schrijft of praat. Az had het gewoon na hun goal beter voor elkaar. Maar vond niet dat fc door de ondergrens ging. Ach en het was mooi weer en ook de sfeer in het stadion was best goed. We zijn de enige ploeg in deceredivisie die sinds invoering play offs dubbele cijfers kan weerleggen qua deelname. Dat is ook een prestatie. Zoals altijd blijf ik gewoon gematigd positief. 

kees18-05-2017 om 17:35

Eerste 10 minuten was ik positief over het spel. Maar ik vind de terugval zeg in minuut 50 tot 75 zeer opvallend...daar waar AZ (ook) een heel matige eerste helft speelde met wat Lucky shots-over, daar kwam in de tweede helft helemaal geen opbouw van de FC meer op het veld voornamelijk door condittie problemen( warmte?of 3 wedstrijden in een week?) en vooral doordat enkeele spelers enorm terugvielen...een thuisploeg in een winning mood "onwaardig".  Bacuna en Davidson, Linssen en Sorloth Drost ( ook al scoord hij een keer )... maar ook door de FC G spelers achterin werden zo veel fouten gemaakt, qua passing maar ook qua tactisch spel, dat er voorin niks over bleef voor uitgespeelde kansen.\ 

Mahi werd node gemist...en de trainer weet hoe de hazen lopen, en heeft het (nog) niet opgegeven, die terugwedstrijd.

Natuurlijk is het altijd maar de vraag waaróm een ploeg ( whatever de naam )  het in een wedstrijd op momenten niet kan brengen ...maar  iedereen is het toch wel eens dat AZ geen wereldelftal is.  Ik hoop op een sportieve revanche ( kleine overwinning zaterdag...en al liggen we er dan uit... zoals Rob Rot schreef: we hebben niks in WEuropa te zoeken...èn, zeg ik erbij: Utrecht en AZ zijn niet voor niks boven de FC G geëindigd !  

kees18-05-2017 om 17:37

pijnlijke typefout in bovenstaande post :  ik typte "Rob Rot"...pijnlijk !  excuus !!, moet natuurlijk zijn Rob Roy

marcelfcg18-05-2017 om 18:05

Mee eens. FC heeft het moeilijk om het spel te maken. Ze moeten dan ruimte weggeven en daar profiteerde een goed spelend AZ optimaal van. De FC liet het ook zeker niet lopen en probeerde tot het einde een beter resultaat te behalen. Het zat er simpelweg niet in.

Roelofsky18-05-2017 om 12:31

Zolang spelers op de verkeerde plek staan en goede spelers niet worden opgesteld (Tibbling) blijft het bagger en een trainer na afloop bij de NOS reageert met een lachend gezicht en zegt JA GOED HE...... niks ja goed he het was bagger wees eerlijk. Verdomme een vol stadion gaat met de smoor in naar huis. Had Faber hoog zitten maar hij begint zich nu aantepassen aan de Jeltema malaise. Goede spelers komen echt niet zolang dit wanbeleid blijft. De kwisvraag voor vandaag is wie was de speler bij Heracles die Kuijt moest dekken. Ik bedoel maar......

 

campesino18-05-2017 om 13:11

Bagger was het niet. bagger was den haag en roda uit. toen was er geen inzet niks. dat was nu niet het geval. maar de taktiek deugde niet. tegen een tegenstander als az had een vd looi taktiek beter gewerkt. groningen heeft zowel aanvallend als verdedigend niet de juiste spelers om een serieuze tegenstander als az zo aan te pakken. het veld wordt te lang, er vallen grote gaten achterin en voorin missen we een creativiteit/iets extras (zeker zonder mahi) om het uit te spelen.

het voetbal van vd was niet te pruimen, maar hoe het dan wel moet met een beperkt budget weet ik ook niet en ik begin me zolangzamer hand af te vragen of faber daarvoor wel de juiste man, zeker met iemand boven zich als jeltema die het zeker niet weet.

daarom ben ik ook benieuwd naar de speelwijze van volgend jaar. maar ik maak me wel zorgen over het feit dat faber maar blijft geloven in sorloth, die er werkelijk helemaal niets van kan en in huppelkutje drost. verdedigend heb je daar niets aan en aanvallend loopt hij nou ook weer neit over van kwaliteit.

campesino18-05-2017 om 13:11

Bagger was het niet. bagger was den haag en roda uit. toen was er geen inzet niks. dat was nu niet het geval. maar de taktiek deugde niet. tegen een tegenstander als az had een vd looi taktiek beter gewerkt. groningen heeft zowel aanvallend als verdedigend niet de juiste spelers om een serieuze tegenstander als az zo aan te pakken. het veld wordt te lang, er vallen grote gaten achterin en voorin missen we een creativiteit/iets extras (zeker zonder mahi) om het uit te spelen.

het voetbal van vd was niet te pruimen, maar hoe het dan wel moet met een beperkt budget weet ik ook niet en ik begin me zolangzamer hand af te vragen of faber daarvoor wel de juiste man, zeker met iemand boven zich als jeltema die het zeker niet weet.

daarom ben ik ook benieuwd naar de speelwijze van volgend jaar. maar ik maak me wel zorgen over het feit dat faber maar blijft geloven in sorloth, die er werkelijk helemaal niets van kan en in huppelkutje drost. verdedigend heb je daar niets aan en aanvallend loopt hij nou ook weer neit over van kwaliteit.

harley18-05-2017 om 14:05

Ik heb met verbazing gekeken naar de vrijheid die die donker jongen (die ook scoorde) rond de 16 van ons kreeg. Telkens weer had hij alle vrijheid. Zeker als Davidson (die ik meer dan voldoende vind voor ons) nog op de terugweg was. Dan neem je toch over?

Idrissie.... had af en toe een goede actie..en dan volgde er een pass waarvan je denkt...WAAROM??? Zo in de voeten van een verkeerd shirtje.

Bacuna..verschrikkelijk..

Drost ...van mij is bekend dat ik hem echt slecht vind..maar ik wil hem niet alleen de schuld geven..

Jenssen..voldoende..af en toe een verkeerde pass..maar ook goede openingen en onderscheppingen..(ondergewaarde speler door velen) in mijn ogen..Moet ook een kwelling zijn om met de twee hiervoor genoemd op een middenveld te spelen.

Sorloth..tja..ik blijf potentie zien (als 1 van de weinigen)..begon ook goed..zakte daarna weg. Om me heen kreeg hij zelfs kritiek als een ander een klotenpass gaf. hijzelf moet er vanuit gaan dat een bal ook aankomt en er vol voor gaan...dit leek zo half/half..en dan win je niets.

Linssen..als altijd actief..dat was het dan ook.

v/d Weert..net terug..net niet.

Tommie..hoewel het de enige speler is die af en toe een bal in 1 x passed had hij het gisteren moeilijk.

Memisevic..geblesseerd? (waarom Baas voor hem?)

Reijnen..voldoende

Davidson..voldoende

Padje..kon er ook niet veel aan doen..had nog wel een hele mooie redding..goal had ik al geteld..

 

Ik weet het..op iedere speler is wel wat aan te merken..als ze foutloos speelden zouden ze al weggekocht zijn. Wij hebben geen topspelers...Toch..een middelveld met Drost en Bacuna kan in mijn ogen echt niet. Ik verwacht van een jonge speler gretigheid..en dan wil ik geen jongen in 1 tempo over het veld zien hobbelen (Bacuna). Hoe sneller beiden vertrekken hoe liever ik het heb..(eigen talent of niet).

En zo ziet iedereen het weer anders..ik wens jullie iig een goede vakantie..

Rob197018-05-2017 om 17:05

Juiste weergave, maar wat moet het dan wel niet in de toekomst. De opstelling van gisteren zal op enkele plaatsen gaan veranderen, in de achterste lijn twee spelers weg, waarvan de nieuwe al klaar staan. Het middenveld heeft allemaal spelers, die nog contract hebben, wat ook geldt voor de aanval. Dan is bij mij de conclusie snel getrokken. Bij geen versterking in de aanval en op het middenveld aan creativiteit gaan we een zwaar seizoen tegemoet. Het gaat mijn verstand te boven, dat er geloof is in Bacuna op een sleutelpositie in het elftal. Bij het vertrek van Mahi, is het voorin ook erg mager, met modale spelers die er nu rondlopen.  

marcelfcg18-05-2017 om 18:09

Prima analyse

Nogutsnoglory118-05-2017 om 19:49

Prima analyse. AZ was gewoon een maatje te groot ook. Zeer goede jeugdopleiding. Onder 23 van AZ met 2 vingers in de neus kampioen geworden van de tweede divisie. Gisteravond stonden 2 van die jongens al op het veld vooral die Calvin Stengs wat een klasbak is dat. Voetballers van het kaliber Warmerdam en te Wierik ( vooral backs ) moet je zelf op kunnen leiden. Zijn geen echte versterkingen maar van hetzelfde niveau wat we al hebben. Hopelijk kunnen we over een jaar of 3-5 ook profiteren van een jeugdopleiding van het niveau van AZ en leiden we dat type spelers zelf op. Het onder 23 team van Groningen komt in ieder geval nu schromelijk tekort. 

Jantje18-05-2017 om 17:46

Je kon duidelijk zien dat het gebrek aan ervaring in eltal mist, een speler die het eltal bij de hand neemt. vooral Bacuna is erg bager.

En het was een domme zet om Hoesen te verhuren. je ziet nu wanneer Mahi weg valt dat het erg mager is voorin. voor mij was dit het laatste jaar dat ik in het stadion was. bijna alle wedstrijden thuis had ik het gevoel wat doe ik hier eigelijk, voetbal was niet om aan tezien. kan mijn tijd beter anders  besteden. 

Marius18-05-2017 om 18:47

Zo ontzettend jammer dat ze nooit de topscorer van de afgelopen twee jaar van de beloften (egoïstisch team) hebben geprobeerd in het eerste. En ze zitten de komende jaren aan Sørloth vast. Wie heeft die gescout........

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!