FC Groningen wint besloten oefenduel van Preussen Munster met 2-1

Vanmiddag speelde FC Groningen een besloten oefenduel tegen het Duitse Preussen Munster, uitkomend in de 3e liga. FC Groningen startte met de volgende elf:

Nicklas Strunck, Mike te Wierik, Samir Memisevic, Bart van Hintum

Daniel van Kaam, Azor Matusiwa, Sam Schreck

Mo El Hankouri, Charlison Benschop, Gabriel Gudmundsson

Op de bank zaten Sergio Padt, Kaj Sierhuis, Joel Asoro, Amir Absalem, Django Warmerdam, Thijs Dallinga, Tapmahoe Sopacua en zij kwamen, op Sergio Padt na, allemaal binnen de lijnen.

Samir Memisevic maakte nadat hij afgelopen vrijdag een paar minuten maakte nu 45 minuten vol. Daarin was hij belangrijk want in een hele matige eerste helft was hij het die de score opende. Een goede vrije trap van Sam Schreck werd binnen gekopt door Samir.

In de 25ste minuut speelde Azor Matusiwa de bal zo maar in de voeten van Joel Grodowsk.Die had geen moeite om keeper Jan Hoekstra te passeren, 1-1. Met die stand gingen beide ploegen rusten na een hele matige 1e helft.

In de 2e helft zat er wat meer pit in de wedstrijd en speelden de Groningers ook iets beter ondanks de wissels. Er viel nog 1 goal toen Kaj Sierhuis de bal mooi paste op Mo El Hankouri. Die schoof de bal door de benen van de keeper in het doel  2-1. Dat was tevens de eindstand.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en een gesprek met Samir Memisevic die terug is na lang blessureleed.