Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint in Doetinchem

Door Jan-Pieter Westing 26 reacties

In Doetinchem heeft Groningen zijn eerste drie punten weten te pakken. De Groningers wonnen met 0-1 door een doelpunt van Breij.

In de eerste helft begon Groningen fel. Met Handwerker en Warmerdam werden er verschillende aanvallen opgezet via links en kreeg het enkele kansen. Met name te Wierik, die vanuit een corner de bal op magische wijze niet in het doel kreeg. Na een kwartier kakte het spel wat in aan beide kanten. Tot vlak voor rust. Handwerker kreeg de bal aan de linkerkant, zijn voorzet leverde een grote kans op voor Breij. Breij kopte de bal resoluut naar de grond en de bal verdween achter de keeper van de Superboeren.

In de tweede helft ging het spel op en neer. Beide ploegen kregen kansen en de spanning zat er goed in. Waar Groningen de vorige wedstrijden verzuimde de duels om de tweede bal te winnen werd deze vandaag vaker wel gewonnen, dan niet. Hierdoor kwam Groningen ook meer aan voetballen toe. In de tweede helft vielen uiteindelijk geen goals en zodoende won Groningen in Doetichem met 0-1.

Op naar volgende week, dan wacht Zwolle thuis.

Reacties:
KWibus25-08-2018 om 21:22

Heerlijk!

Zou Drost de wedstrijd ook gezien hebben? Breij heeft in ieder geval ruimschoots voorgedaan wat er verwacht wordt van een aanvallende middenvelder. Afjagen, druk zetten, duels uitvechten en scoren. Gun het de jongeling van harte!

Reis speelde een prima wedstrijd. Wat een fantastische pot. Dan te bedenken dat Doan en Zeefuik nog vele malen beter kunnen... op naar Zwolle.

Fijn weekend allen

Ronnie 25-08-2018 om 21:22

Hoe is nidt belangrijk. 3 punten wel.

Komende week 2x stront scheppen want beide mannetjes hoeven niet weer terug te komen.

Nu op naar zondag tegen zwolle. Van 3 naar 6 punten? Waarom niet?

Marco25-08-2018 om 21:36

Uitslag wat de druk doet afnemen, leuk dat Breij scoort.

Voor de problemen biedt deze wedstrijd weinig aanknopingspunten. Tactiek was nu veel mensen achter de bal en linies kort op elkaar en De Graafschap maakt wel naief een fout. Dit gebeurde een paar keer waarbij het veld volledig  open lag.

In thuiswedstrijden of als je uit achter komt moet je het spel kunnen maken. Zelfs tegen een zwak Graafschap is er vanuit de opbouw geen kans gecreëerd. Voor vanavond genoeg, Voor dit vdlooi voetbal komt het publiek niet terug naar het stadion.Toen Cassiera er uit ging was het voorin aanvallend wel heel pover.

KWibus25-08-2018 om 21:47

Ach ja, ze moeten ergens beginnen toch? 

TomFCG26-08-2018 om 11:03

En wat dacht je van de goal? Leek me redelijk goed opgebouwd 

FC LICHTBOEI25-08-2018 om 21:45

Wanneer Mimoun weer wedstrijdfit is dan hoop ik NIET dat Breij meteen wordt geslachtofferd, want die jongen legt ongelooflijk veel strijd in de wedstrijd deze zou ik ook wel vergelijken met Danny zijn allebei geweldige harde werkers.

Rooie25-08-2018 om 22:27

Haal aub Mahi niet terug. Zet de verjonging het het sportieve elan, wat nu gaat ontstaan door.

Mahi kan prima verkassen en daarmee is het begrotingstekort gedicht.

Geen slechte speler, maar veel te blessure gevoelig, waardoor hij helaas niet constant kan presteren gedurende een seizoen.

Marco25-08-2018 om 21:58

Mahi wordt weer  centrum spits dat was vanavond ook de bedoeling van Buijs.  Breij kan dan blijven staan.

FC LICHTBOEI25-08-2018 om 22:02

Volgens VI gaat de clubleiding morgen om de tafel zitten met Drost en Van Weert.

 

Van Weert gun ik nog wel een kansje, want heeft de afgelopen 2 jaar bewezen dat hij als hij het vertrouwen krijgt dat kan terugbetalen. Drost moet z.s.m. terugkeren naar Zwolle.

 

Bron :

Veelbesproken Drost en Van Weert zondag om tafel met FC Groningen - Voetbal International

Marco25-08-2018 om 22:29

Drost ruilen voor een speler in soort gelijke situatie. 

Van Weert is meer een spelkeuze. Beiden je hem vanaf de flanken en middenveld dan werkt hij zich een slag in de rondte en maakt vanaf 15 doelpunten. 

Wil of kun je dit voetbal niet spelen dan kun je beter eerlijk zijn en netjes afscheid nemen. Mail heeft nog niet verlengd en Cassiera is gehuurd. Volgend seizoen moet je een dure spits halen.

Interview van beide spelers was weinig opvallend. Buijs bleef er eerst ook nuchter onder. Misschien wil management ruimte in het spekersbudget creëren waardoor uit de selectie nodig was. Goede elftal begeleider en persvoorlichter had dit kunnen voorkomen. Bij besloten training doet enkel trainer mededelingen.

GerdaS25-08-2018 om 22:02

Laat dit elftal  maar is een poosje staan  ( basis )

Geweldig  pot gezien .

En dan onze ECHTE supporters  een geweldige compliment  

Maken sfeer vooral de groene rook fakkels  

Voor mij was deze weds dicht bij huis 

Wonen namelijk in Gendringen 

Minj nee onze avond kan niet meer stuk 

Nogmaals  bedankt Fc 

Meer van dit

GerdaS25-08-2018 om 22:03


kees25-08-2018 om 22:11

Pfff...gelukkig maar...ben ik mee eens,  GHerda S

Bram scheet25-08-2018 om 23:26

Goede argumenten, meer van dit!

Pietjepal25-08-2018 om 22:21

Er moest echt wat veranderen en dat is gebeurd. Sjappoo voor de trainer. Drost en in mindere mate Van Weert komen al wat langer niet uit de verf bij de FC. Net als Tibbling op een gegeven moment en die lange Noor. Daar kunnen ze zelf maar deels wat aan doen. De speelstijl kan niet een ieder goed uit laten komen. Cassiera komt wel goed en Handwerker en Breij uiteraard ook. Danny had het team beter moeten inrichten bij de seizoensstart maar is niet het type van 20 wedstrijden hetzelfde doen. Hij kan spelers gelukkig wisselen. Dat komt wel goed allemaal. De vraag is voor mij vooral of hij spelers beter kan maken. Dus dat ze steeds beter gaan spelen naarmate het seizoen vordert. 

GroningenZuid25-08-2018 om 22:51

Zwolle ligt ons en doet het slecht. Hopen dat ze niet doen wat wij vandaag tegen de Superboeren deden. 

FC speelde wel redelijk geconcentreerd, gaf niets weg en verdedigde vrij hard en direct. Goede tackles, ballen de tribune in. Graafschap is wel een team dat thuis kortgeleden nog afgetekend van Feyenoord won. Het ontbreekt nog wel aan scorend vermogen want deze had eerder in het slot gegooid kunnen worden.

Cantona25-08-2018 om 23:29

 

We konden niet voetballend overheersen tegen een pover Graafschap en dat is niet best, maar gelukkig wel 3 punten.

Reis en Breij speelden goed, Warmerdam en Handwerker waren ook niet verkeerd.

Cassierra had natuurlijk moeten scoren vlak voordat hij gewisseld werd maar weer werd duidelijk dat de spits weinig ballen kreeg en voornamelijk met lange ballen bediend werd, waarna hij het alleen moest opknappen.

Zo zal elke spits het moeilijk krijgen als we zo blijven spelen.

Van Weert en Drost er eerst maar buiten houden en Mendes Moreira nog maar ff op de bank houden.

Ook weer een onnodige gele kaart voor Zeefuik.

Rob197025-08-2018 om 23:34

Groningen - Twente voor de beker...

Woltjer26-08-2018 om 00:14

Ik ben toch zeer blij om te zien dat De Graafschap niet het niveau van Groningen aan kan, was toch vrij zenuwachtig voor deze pot. De degradatiespook is wat meer uit zicht.

Handwerker en Breij voortaan in de basis.

 

 

 

Kweetniet26-08-2018 om 00:25

Voor een elftal waar het zelfvertrouwen toch wel wat geknakt is na 2 verliespartijen, geldt maar 1 remedie 3 punten... Elke ploeg met vormproblemen heeft het dan moeilijk. Zie Feijenoord bijvoorbeeld.... uitstekend dat Buijs ingrijpt en spelers die wel voor de ploeg willen gaan kansen biedt. Ik vind het zo grappig en zorgwekkend tegelijkertij als er na 2 a 3 wedstrijden al over een degradatiespook wordt gesproken, net alsof champions league voor de andere ploeg boven nu ineens heel dichtbij is... Ik lees en hoor van iedereen een terechte overwinning.. ontwikkeling begint met stappen vooruit en het gaat er niet om hoe groot die stappen zijn, als ze maar vooruit zijn en volgens mij hebben we dat vandaag gezien. Blij met de 3 punten!

kees26-08-2018 om 04:29

Het is een kleine overwinning, maar wel een terechte..  daar moeten we ons aan vasthouden.  Dat hier en bij de club meteen nerveuze reacties kwamen over het verlies van punten en hoe het straks na een halff of 3/4 seizoen ervoor staat, dat is wel te begrijpen. Dat geldt voor alle clubs: als je naar de stand nu kijkt (na  3 wedstrijden ) dan is er al zoveel beslist en duidelijk geworden wie in het linker en wie in het rechter rijtje komt te staan...en het verschil in sterkte van de selectie van die clubs komt al zó duidelijk naar boven, dat je ook begrijpt dat PECZwolle, AZ, Ajax gewoon drie lastig te winnen wedstrijden zijn.  3 of 4 punten max..over die 3 wedstrijden.... als je dat dan extrapoleert over een heel seizoen, kom je op een gemiddelde van net 1 punt per wedstrijd gemiddeld.   33 - 36 punten over een heel seizoen... daarmee is duidelijk dat  overwinningen in plaats van gelijke spelen tussendoor gewoon nodig voor een plaats in het linkerrijtje.

 

Iets anders:  Azing Griever deed verslag voor RTV en vertelde dat er nu te weinig persoonlijkheden in de selectie van de FC zijn die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen, en iets kunnen forceren. Leiderschap in het team dus.  Ik heb enige  hoop dat dit gebrek gaandeweg het seizoen niet meer zo duidelijk over de FC gezegd kan worden.  maar het is wmb. wel een puntje van zorg.  ook voor trainer Buys, om daar rekening mee te houden.

appie happie26-08-2018 om 07:41

Kees ik heb Azing ook gehoord,waarom denk ik altijd dat ik iemand hoor die te veel op heeft?

kees26-08-2018 om 10:35

Beste Appie:  de punten zijn binnen, de rest is even niet belangrijk...maar wat jij schrijft...betreft het leger aan analytici wat om en naast de club eindeloos zich laat horen... dat is een verhaal apart>:  Joop Gall met zijn vriendje William Pomp ( die zóver ging met zijn lobby dat hij probeerde om Gall als hulptrainer naast Buys te willen, verder natuurlijk onze vriend John de Wolff die meer lijkt op de dressboy van king size herenkleding en altijd een beetje tobberig doet over de club, en Maduro die als nieuwe loot van het gilde juist weer blij de wereld inkijkt alsogf hij het voetbal heeft uitgevonden, en meteen een baan bij de voetbalbond als hulptrainer van KNVB jeugdtrainer Van der Looi eraan heeft te danken, onze redactie die met W Pauwels van FCG Radio heel veel vragen namens de supporters stelt, en hiermee ook weer een podium heeft voor landelijke sportmedia ...enz enz. 

DUS ze weten het allemaal goed, zelfs beter, wat er speelt en waar de tekortkomingen liggen, maar het blijven stuurlui aan de wal.    

appie happie26-08-2018 om 13:23

Komt nog bij Kees,dat ik Azing ook nog ken uit vroeger dwz ik stond vaak bij de slingerij ..op de bus te wachten"GADO"..hij werkte toen als cafetaria medewerker  bij de "slingerij"  ik was 12 oid   hij was 2de keeper bij de FC...

Nostalgie..maar wel leuk....

26-08-2018 om 14:11

En toen kwam het vliegtuigje......met tekst........boven het Oosterpark!!!!!! En was het uit met Azing..

kees26-08-2018 om 14:49

Azing werd nog wel TD bij Emmen ..envoorspelde dat Emmen vorige seizoen niet zou gaan promoveren ( na winst op Sparta ) wat dus toch wel lukte.  Je ziet maar dat Kenners er niet altijd kijk op hebben,...Kemkers trouwens ook niet

nulvijftig26-08-2018 om 01:11

Prima wedstrijd gezien. Handwerker is een goede aanwinst, Warmerdam voegt wat loopvermogen toe op het middenveld, en dat is wat we nodig hebben. Vanaf deze wedstrijd kan je bouwen, hopelijk begint Groningen nu met een stijgende lijn.

26-08-2018 om 06:41

Geen goede wedstrijd, matige tegenstander  dus wel even in perspectief zien... Wat ik nu wel heb gezien is strijd!!  En daar begint alles mee.... 3 punten in de pocket geeft weer wat rust. Op naar vlg week... Breij Reis en Handwerker maar weer een kans geven .. Cassiera niet super maar op een of andere manier straalt daar meer vanaf dan v Weert... Warmerdam mooi op het midden laten staan... 

GerdaS26-08-2018 om 10:27

Volgens mij was jij er niet bij !!!

Oordeel dan ook niet

26-08-2018 om 19:18

Heb alles gezien van begin tot eind... Gewoon je snufferdje houden... Want het was een spannende maar matige wedstrijd... Niet meer niet minder en gewonnen... Prima

Jegelkser26-08-2018 om 07:32

Heb de wedstrijd niet gezien, maar ben erg blij dat Breij speelde. Toch een paar klasse beter dan Moreira en antuna. Ook goed dat Warmerdam is doorgewchoven. In mijn optiek is hij echt de schakel die ervoor gaat zorgen dat wij meer unten gaan pakken. Dan moet hij wel op het middenveld blijven uiteraard en niet als linksback. Hoe was harderwerker?

brummie26-08-2018 om 10:24

Denk een terechte overwinning gisteravond. Was zuur geweest als de Graafschap vlak voor tijd nog had gescoord. Padt enorm belangrijke redding. 

Vond Handwerker, gezien het zijn eerste wedstrijd was, een goede indruk achterlaten. Warmerdam prima op het middenveld, veel loopvermogen en snelheid.

Memusevic en ten Wierik centraal ook prima. Vond Cassiera hard werken, montiero matig invallen. Ik had liever een balvastere speler voorin gezien. Om zo bal meer in de plieg te houden.

Verder prima resultaat, hier valt voort op te borduren lijkt me.

Femdalise26-08-2018 om 11:51

Al met al een goede wedstrijd. Laten wij het maar positief bekijken, de eerste 3 punten zijn binnen. De nieuwe invallers bevielen goed, de wissels eigenlijk toch wel minder. Dus er moet nog wel een echte pinchitter bij vind ik. Misschien is die vermij een optie om te ruilen met van weert? Trouwens echt een groot compliment aan de supporters dat ze er met zoveel waren, en ook nog lekker goed te horen waren. Echt hulde!!!

GroenWitHart26-08-2018 om 13:37

Bij thuiskomst na de vakantie gauw om 22.30 nog ff de samenvatting kunnen zien. 

Super blij met de 0-1!

Ik zag leuke aanvallen, felheid e.d.

En ook de voorzetten v Handwerker (o.a. de goal daaruit) houd ik van!

Prima overwinning! Op naar volgend weekend! Hoopgevend dit! En laat dit elfftal maar mooi ff zo staan! 

FC LICHTBOEI26-08-2018 om 14:37

Weet iemand de toevallig wat de uitkomst is geworden van het gesprek tussen de leiding en Van Weert/Drost ?

Fan op afstand26-08-2018 om 16:52

Volgens een van de landelijke dagbladen trainen beide gewoon weer mee maar zijn beide spelers wel op zoek naar iets anders. Voor Jesper is er wat sluimerend contact en voor Van der Weert is de belangstelling wat concreter. Bij eventueel vertrek komt er wel een nieuwe speler. Dit alles volgens Jans. Zullen zien.

Het is te hopen dat ze iets vinden voor het einde van de week want de onderlinge verstandhoudingen zijn lichtelijk verstoord. Weer wachten dus. Net zoals op de contractverlenging van Memisevic en Mahi waarbij ik een verlenging van Memisevic aanzienlijk belangrijker vindt dan die van Mahi. Heb trouwens begrepen dat Bruma naar Celtic gaat. Dat zou goed nieuws zijn voor onze FC.

Alfano26-08-2018 om 18:59

Misschien kijken naar de beschikbaarheid van Chery , zou geweldig zijn (Misschien onhaalbaar) want is bij zijn huidige verhuurd.

Alfano26-08-2018 om 19:02

Bij zijn huidige club*

Marco26-08-2018 om 20:36

Memisevic moet nog verkocht worden omdat we 1.2 milj. Chabot herben gekocht. Chabot kunnen ze moeilijk een jaar aan de kant houden.

Van Weert is voor iedere ploeg buiten de top 5 een aanwinst, wanneer je bereid bent om vanuit zijn kracht te voetballen.  Door hem te verkopen aan bijvoorbeeld aan WII als Sol vertrekt is een concurrent sterker maken.

Drost moeten ze maar laten gaan. Mahi laten bijtekenen en oplappen.

kees26-08-2018 om 21:39

dit is geen fraai plaatje, wat Technische situatie bij FC G betreft...een week voor sluiten van de transferwindow.

Het zal ook niet helemaal lukken om alles wat er van club verandert of van club wil veranderen, om dat geraliseerd te krijgen.

Toch is nog steeds het belangrijkste dat er achterin een volwaardige verdediging staat met getalsmatig eeb dubbeling.

Ik gun Breij een basisplaats en Reis ook, maafr je moet gewoon ook spelers hebben die makkelijk scoren en een creatieveling erbij kan geen kwaad.  Mendes Moreira kan niet in een paar maanden een flitsende voetballer worden, Cassierra moet zixch nog bewijzen, waarbij ik denk dat Ajax destijds gewoon teveel voor hem heeft betaald... we missen een type Tadic, of een Chery...

en dat terwijlde club de afgelopen jaren al zoveel  buitenalndse aanvallende spelers heeft proberen te strikken;  Dus moet de eigen jeugd gaan aanleveren... zijn die spits en goed genoeg voor sde basis, dan wordt er vaak ook snel gecashed ( Zivkovic, Bacuna ).

EEN DING is voor mijeen feit:  gaat de club niet planmatig en vastbesloten uit van toewerkern naar een toekomstige gewenste sterkere (!) selectie, dan is iedere (tijdelijke) vervanging of veel verandering in spelopvatting   weer een feitelijke uitstel van die sportieve doelstellingen van de club.. ik bedoel hiermee:  "Nood breekt wet"  moet niet te vaak door de leiding van de FC als argument gebruikt gaan worden.  . 

    

FC Bayern27-08-2018 om 11:50

Ik ben blij met de overwinning, heel blij zelfs. En ik vind het erg positief dat er iig hard gewerkt werd door het team. Ik vind wel dat je het jezelf onnodig moeilijk maakt. Groningen had de wedstrijd eerder kunnen beslissen (enorme kans te Wierik na 2 minuten en grote kans Cassiera, na overigens een mooie actie). De Graafschap heeft afgezien van de hele grote kans vlak voor tijd (bedankt Sergio!) weinig aanvallends laten zien. Dat vind ik een verdienste van het team die door hard te werken en er bovenop te zitten de angel 80 minuten lang uit het spel van de Graafschap gehaald hebben. 

Dat allemaal gezegd hebbende vond ik de wissels wel erg ongelukkig uitpakken waardoor je de laatste 10 minuten toch nog onnodig onder zware druk komt te staan. Je ziet vaak dat trainers met een verdedigende wissel proberen de wedstrijd binnen te halen na een voorsprong, maar net zo vaak pakt dat volledig verkeerd uit zoals dat ook nu bijna gebeurde. Nadat Cassiera en Breij gewisseld waren zag je dat men voorin totaal niet in staat was om de bal nog vast te houden. Moreira had ook een wat ongelukkige invalbeurt, erg veel balverlies. Daardoor zie je dat de weggewerkte ballen enorm snel weer terugkomen waardoor de druk toeneemt. De laatste 10 a 15 minuten was het echt wegroeien en vrouwen en kinderen eerst. Nu gaat het goed, maar 8 van de 10 keer krijg je dan alsnog de deksel op de neus.

Ik denk dat als Groningen gewoon was blijven voetballen eerder de 0-2 was gevallen dan dat het 1-1 geworden zou zijn. 

Wel bied deze wedstrijd perspectief, men werkt hard voor elkaar en Danny is gestart met een vrij logische opstelling, laat Drost en van Weert daarom maar lekker uit de basis.

Komende wedstrijd thuis tegen Zwolle heb ik dan ook wel vertrouwen in een goed resultaat, mede doordat Zwolle ook nog geen geweldige indruk maakt tot nu toe.

avl27-08-2018 om 16:34

Moreira heeft het niveau echt niet en ik zie dat ook niet gebeuren.

Marco27-08-2018 om 23:15

Moreira is als invaller voor Mahi een optie op links bij gebrek aan beter. Is zeker geen spits of basisspeler.

 

Van Weert nu afscheid van nemen betekent ook verzwakking van de selectie. Mahi is de beste centrum spits. Is heeft echter maar 2x een helftje meegedaan. Cassiera gaat ons niet in het linkerrijtje brengen. De 5-8 doelpunten van Van Weert, zelfs in een bijrol gaan we hard missen om ruim in de middenmoot te eindigen. Door de verdeling van tv-gelden brengt je enkele plaatsen hoger op de ranglijst meer op dan een bodemprijs uitverkoop. Drost is ook enkel interessant als er een scorende middenvelder voor terug komt. Maher lijkt bij AZ geen contract te krijgen, wellicht naar Groningen. Ook Ramselaar zoekt nog onderdak. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!