Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint in eigen huis van FC Twente

Door Thijs Faber 27 reacties

FC Groningen heeft in de zesde speelronde van de Eredivisie in een goed gevuld Noordlease stadion een 1-0 overwinning geboekt op FC Twente. De Trots van het Noorden liet eindelijk weer eens gestructureerd spel zien, goed was het nog steeds niet te noemen maar het leek in ieder geval weer eens op overtuiging, na de misère tegen VVV en NAC was de equipe van Faber ook wel weer eens toe aan een overwinning.

 

Eerste helft

Al meteen leek het wedstrijdbeeld zich te ontwikkelen dat de rest van de wedstrijd zou aanblijven: beide ploegen creëerden niet tot nauwelijks kansen en speelden met veel angst in de ploeg. Angst om niet te verliezen. FC Groningen kreeg nog wel enkele kansjes via een sterk spelende Mahi en een wat minder gelukkig spelende Veldwijk. De eerste helft kwakkelde wat voort en leverde eigenlijk van beide kanten weinig spektakel op.

Tweede helft

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld van de eerste helft hetzelfde, maar toch was het in de 51e minuut raak voor de thuisploeg; Oussama Idrissi kopte na een scrimmage de bal binnenkant paal binnen, nadat Ritsu Doan een poging tegen een Twentse verdediger zag ketsen. De 1-0 bracht de FC wat meer rust in het spel, het kon de wedstrijd controleren en Twente werd niet tot nauwelijk gevaarlijk. Vlak voor tijd moest Sergio Padt nog wel redding brengen op een goede poging van Twentse kant maar van een slotoffensief was weinig sprake. In de tweede helft viel Lars Veldwijk geblesseerd uit na een harde charge van Peet Bijen.

 

Het moge duidelijk zijn dat FC Groningen er nog lang niet is, maar wellicht kan de ploeg van Faber met deze overwinning in het achterhoofd met meer vertrouwen uitkijken naar volgende week. Volgende week speelt FC Groningen in Zwolle tegen PEC Zwolle, met hopelijk een vol uitvak, hiervoor zijn door HIER te klikken nog kaarten te vinden!

Reacties:
campesino24-09-2017 om 18:34

Prima wedstrijd. zo kan het dus ook. het was nog niet allemaal geweldig en veel dingen kunnen nog beter, maar dit zie ik dus liever dan dat angsthazenvoetbal. nu gewoon 5 wedstrijdjes zo laten staan. dus met doan en met veldwijk (ook al speelde die ongelukkig) en ook met ter wierik zelfs als kane terugkomt.

persoonlijk heb ik genoten van bacuna, speelt veel ballen snel en vrij hard naar voren en had een paar schitterende passes. en ja dan mislukken er ook wel eens een paar en ja hij had die bal er vlak voor tijd in moeten schoppen, maar voor mij was hij de man of the match.

Rob197024-09-2017 om 20:16

Bacuna speelt nog steeds te vaak de verkeerde bal, zou hij moeten afleren, verder zou hij moeten leren aan de verdedigende kant van de tegenstander te staan, hierdoor wint hij de duels vaak niet. Wel positief aan Bacuna was, dat hij zijn sjok sjok tempo niet heeft toegepast, maar dat mogen we toch verwachten van een fullprof. Doan, was voor mij toch wel een lichtpuntje, werkte hard en stond vele malen op de juiste positie in de 16. De samenwerking met Veldwijk was nog niet eens zo gek, hij loopt telkens de ruimte in die Veldwijk creeert. Hoorde ik Azing Griever Veldwijk volledig afbranden, hierin ben ik het helemaal oneens. Na de wisselingen van Doan en Veldwijk is er voorin geen enkel gevaar meer gecreëerd. Maar met Azing ben ik het tegenwoordig niet zo vaak mee eens.

Hoekie25-09-2017 om 10:19

Zo zie je maar dat elke supporter zijn eigen kijk heeft op het spelletje. Ik vond Veldwijk tegen VVV zelfs stuitend slecht en tegen Ajax uit ook dramatisch. Jan Mennega gaf hem toen een 3. De wedstrijd tegen Twente was ik verhinderd maar ik zag Bacuna op de tv beelden wel weer een paar prachtige passes van zijn voet gaan.  

Rob197025-09-2017 om 11:39

Tegen VVV was Veldwijk ook echt slecht, maar zoals hij gisteren speelde, dat zijn zijn mogelijkheden, kaatsten, doorkoppen, bal vasthouden, naar de eerste paal bij een voorzet enz, daarin is hij tot op heden heel ongelukkig gebleven. Maar als het hele elftal dramatisch speelt, dan kan je van een spits die niet weet wanneer hij wel of geen bal krijgt, niet verwachten dat hij wervelend speelt en weet wat hij moet doen. Daarom zaak om enkele weken in een vaste basisopstelling te starten, dan gaat het ook allemaal wat beter lopen. Drost en van Weert worden gebracht tijdens de wedstrijd en vanaf dat moment loopt iedereen weer anders en is de lijn, die er af en toe inzat weer volledig verdwenen. En als Groningen achteruit loopt, dan kun je het bijna vergeten. 

Hoekie25-09-2017 om 15:37

Ik ben het met je eens dat het continu schuiven met spelers het spel er vaak niet beter op wordt. Maar als er een mister Sjok Sjok  genoemd kan worden dan is het Veldwijk wel. Over gisteren kan ik niet oordelen want die partij heb ik niet gezien. Maar ik begrijp wel dat Faber hem er elke keer uit moet halen als zijn inzet niet sterk verbeterd. Als een speler de kantjes er van afloopt moet hij een signaal afgeven aan de groep dat dit niet wordt getolereerd. 

campesino25-09-2017 om 16:49

Veldwijk werd gewisseld vanwege een blessure na een schandalige overtreding die rood had verdiend. 

HuubReuvers24-09-2017 om 18:59

Ik zeg het niet graag, maar wat speelde Reijnen vandaag goed zeg! Nog iemand die vond dat Memisevic erg slordig was in de opbouw, maar verdedigend erg sterk was?

Jegelkser24-09-2017 om 19:07

Ik vond ter wierik ook sterk spelen. Echt heel fel tegen Assaidi. Heb van hem genoten. Al moest hij wel oppassen want het was een 100 procent penalty voor Twente. De opstelling moet zo blijven. Bij schorsingen en blessures heb je ook nog een vrij aardige bank. Hopelijk kunnen ze het een goed vervolg geven tegen Pec. Mimesevic kan heel goed verdedigen, maar aanvallen moet hij aan andere overlaten. Pasen over een paar meter gaan soms nog mis. Veldwijk was ongelukkig maar heel hard gewerkt. Hij moet vertrouwen krijgen en dan zal hij er zeker 15 scoren dit seizoen 

hermanpetra24-09-2017 om 19:09

Ik vond bacuna de minste van het stel samen met te wierik. Verder eindelijk een redelijk leuke wedstrijd gezien waarin we vooruit voetbalden

Johan24-09-2017 om 19:20

Sorry maar Bacuna was echt 1 van de beteren. Maar goed ieder zijn mening

KWibus24-09-2017 om 19:39

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien. Hoe was Doan?

Arthur24-09-2017 om 19:56

Peet bijen had donker rood moeten hebben na de charge op veldwijk. Vanaf de tribune dacht ik goede sliding maar nu in de samenvatting donker rood.

 

Doan speelde aardig maar niet fantastisch ofso.

Te wierik vind vanavond nog iets in z'n broekzak denk ik. Assaidi

 

 

M0i24-09-2017 om 20:23

Streep die rode kaart maar snel weg tegen de pingel die Te Wierik niét tegen kreeg .......

Martijn 25-09-2017 om 11:08

hoezo wegstrepen? het was gewoon een rode kaart voor die back. ter wierik had ook 2x geel kunnen krijgen en een penalty tegen maar aan de andere kant had veldwijk ook weer een penalty kunnen krijgen. 

Ik zou zeggen goed gespeeld, 3 punten in de zak en op naar PEC

M0i25-09-2017 om 15:55

Wat ik bedoel Martijn is dat het geel voor Bijen een fout was van de arbitrage, evenals het niet bestraffen van het onderuit trekken van de Twente speler door Te Wierik. Die van Veldwijk heb ik zelf anders beoordeeld. Wat arbitrage betreft is het dan in balans. Ik kan er slecht tegen als ik taferelen zie zoals bij NAC in de Kuip afgelopen weekend.

Prik nam pla24-09-2017 om 19:59

De achterste linie voetbalde goed, stukken beter dan de afgelopen weken, ze lieten zien de duels te willen winnen. Bacuna ook goed, durft tenminste wat, ook al maakt hij steeds weer foutjes. Onbegrijpelijk dat Faber Drost er weer inzette, die verprutste het op zijn welbekende manier het in de laatste minuten weer bijna door de bal in te leveren bij Twente. 

24-09-2017 om 20:11

gelukkig was twente stukken slechter als de fc , hierdoor heeft de fc vertrouwen op kunnen doen , en met de meeste winnaarsmentaliteit de 3 punten gepakt. je zag dat de fc echt nog een onzekere ploeg is die veel fouten maakt , maar gelukkig vandaag nietonder druk kwam tegen een zeer matig twente. we gaan het meemaken komende 2 week.  zwolle uit en az thuus , 2 voetballende ploegen , nu moet je de lijn doorzetten , maar ik ben er bang voor.

brummie24-09-2017 om 20:25

Blij met 3 punten, denk fc terechte winnaar. Het spel was blij vlagen aardig, maar tempo te laag. Vond ter Wierik, Reijnen en Bacuna erg goed spelen. Idrissi van genoten. Doan deed het niet onaardig, goed aan de bal. Veldwijk erg matig. Worstelt met zichzelf lijkt het. Kwam soms ook ongeinspireerd over. Denk een nuttige overwinning, goed voor het zelfvertrouwen, en publiek ook redelijk tevreden. Op naar PEC uit.

Nachtwacht24-09-2017 om 20:34

Nog niet goed, wel spannend. Positief was dat de ballen weer naar voren gingen. Ik denk zeker dat de aanwezigheid van Doan hierin wat verschil maakt. Wat mij betreft zakt Drost wat in de hierarchie en brengen we eerst Reis en Hrustic. Er werd vandaag weer voor elke meter geknokt. Hoop dat de FC dit vast houdt....

De Generaal24-09-2017 om 21:08

Ik heb genoten van de vechtlust van de Fc spelers. De tweede helft zat ik mijn neus op de duels tussen Te Wierik en Assaidi en alleen dat was de moeite al waard: de schitterende techniek en bewegingen van Assaidi en een Te Wierik die zich nooit en te nimmer gewonnen gaf. Daar waar nodig kreeg hij ook de rugdekking van zijn teamgenoten. Zo zie ik het graag.

Dit is wel een basis-elf waar de FC mee verder kan. Nu nog de puntjes op de i.

Opbouwend gezien mag het nog wel wat sneller en daardoor verrassender.

Het koppel Warmerdam-Idrissi heeft de potentie om oude tijden te doen herleven (Stenman-Tadic)

 

 

 

Hgz24-09-2017 om 21:25

Terechte overwinning,  goed gestreden! 

alexvl24-09-2017 om 21:44

Kwam Drost er wel in? heb hem niet gezien namelijk

kees24-09-2017 om 22:13

Was het weekend bezet, dwz kon alleen een radioverslag meeluisteren.  Wil vanwege de winst toch de club feliciteren en fijn dat ze de "hut" behoorlijk gevuld hadden.

Wat hierboven in het verslag staat, ademt toch een zekere opluchting dat het elftal niet collectief onvoldoende heeft gepresteerd, wil zeggen dat je als club met vertrouwen naar de volgende wedstrijd tegen PECZwolle kan toeleven. Volgende week zie ik met vertrouwen tegemoet, AZ daarna zal misschien te hoog zijn gegrepen

Enige onzekerheid, naast de opluchting van vandaag , blijft wat Faber gaat doen: als hij de komende wedstrijden massaal de verdediging weer opzoekt in zijn voorkeur-tactisch spel,  dan komt de aanval domweg niet uit de verf, en zijn we eigenlijk kansloos.  Punten halen is belangrijk, maar een hele selectie en supporters opzadelen met in zichzelf gefrustreerde spelers...dat moet je niet willen ! 

Goed dat Reijnen,  Ter Wierik en Bacuna ditmaal wel op hun niveau speelden.  Dat mag je trouwens ook wel verwachten van ze !

   

Nogutsnoglory124-09-2017 om 22:30

Ben vaak kritisch over Bacuna maar eerlijk is eerlijk hij was met afstand de beste Groninger deze wedstrijd. De kaarten voor Zwolle uit zijn besteld dus kom op jongens laten we voor een vol uitvak gaan. 

Groen hart24-09-2017 om 22:43

Prima pot maar oooh wat is die veldwijk een matige speler , weer een seizoen zonder spits !

skjipke25-09-2017 om 00:16

Leuke spannende pot gezien vanmiddag. Ik vond Reijnen vanmiddag de beste man van het veld. Foutloos verdedigd en zelfs aanvallend een paar keer aanwezig. Had zelfs nog een goal kunnen maken. 

Ik blijf vinden dat Groningen constant met 10 man speelt. Veldwijk is de eerste 5 minuten actief en daarna is het over en uit. Sjokt over het veld en nauwelijks betrokken bij de wedstrijd. Zoals hij ook van het veld sjokt toen hij gewisseld werd...! 

Maar goed.... 3 hele belangrijke punten in een redelijk goed gevuld stadion. 

kees25-09-2017 om 01:09

straks moet Veldwijk nog naar de psycholoog 

25-09-2017 om 07:16

en de volgende spits die alweer word afgebrand. deze jongen starte goed met een goal tegen hoerenveen , moest daarna gaan banken , daarna spelen , toen weer banken. lekker voor het vertrouwen van een spits. het ziet er nu wat onbeholpen uit en dat hij vecht tegen zich zelf. maar veldwijk is gewoon een sterke bruikbare spits voor de fc net zoals sorloth dat was , maar alles werkt met vertrouwen en vorm bij deze jongens! 

skjipke25-09-2017 om 08:58

Tegen Heerenveen heeft Veldwijk laten zien dat hij kan voetballen, maar vooral dat hij kan strijden. De wedstrijden daarna niet meer. Hij oogt moe!

Ik ben met je eens dat hij weinig vertrouwen krijgt en dat dit kan meespelen. Maar.... als je dan mag starten, moet je toch in iedergeval laten zien dat je wil strijden voor je plekje. Dat zie je wel bij Van Weert en niet bij Veldwijk. 

Maar nogmaals: 3 punten!! Vorig jaar zijn er 0 punten gehaald tegen de ploegen waar nu 8 punten tegen zijn gehaald.

marcelfcg25-09-2017 om 17:07

Hij moet dan wel laten zien waarom hij erin moet staan. Dat gesjok en positioneel verkeerd staan (hij staat en blijft staan achter de cv zonder enige poging om ervoor of naast te komen) helpt niet mee.

RKR25-09-2017 om 07:34

Ik vond Veldwijk vandaag iets beter dan in de vorige duels. Maar hij mist duidelijk handelingssnelheid, hoewel hij ook niet dat type speler is. Met wat meer techniek neemt hij die bal normaal aan en is hij weg, nu wordt ie geraakt. In de voeten blijft het echt dramatisch. Van Weert krijgt nog veel minder kansen om zich te laten zien, maar sticht op zich wel gevaar in de geringe minuten die hij krijgt.

 

Bacuna vond ik wel goed, net als Doan die steeds door 3 spelers werd omsingelt. Hij probeert wel steeds de aanvallers te vinden en houdt zich ook wel staande.

 

 

 

 

 

 

TomOkker25-09-2017 om 08:09

De naam heb ik hier nog niet kunnen ontdekken maar voor mij was Ruben Jenssen erg goed op dreef. Kritiek op Te Wierik begrijp ik niet, durft in ieder geval z'n nek uit te steken. Denk dat hij op termijn, is eigenlijk nu al, de leidersrol gaat opeisen.

brummie25-09-2017 om 08:56

Klopt Tom, Jenssen erg goed op dreef. Valt misschien niet zo op, maar in mijn ogen een van de drijvende krachten binnen de ploeg. 

Arthur25-09-2017 om 09:08

Merkte ik als enige op dat toen van weert erin kwam we achteruit gingen lopen. Veldwijk struikelde misschien maar was met een loop actie toch bezig en zorgde dat de rest kon organiseren. Van weert heeft geen bal kunnen vasthouden

Jantje25-09-2017 om 10:25

Voor eerst zins langere tijd weer in stadion geweest. het zwake punt licht nog steeds op middenveld en op de verdedigende backs.

Bacuna en  Doan komen duidelijk tekort , daar door verlies je het middenveld en komt veldwijk maar weining aan de bal. verder vind ik warmerdam verdedigend erg matig. verder vind ik dat  tewierik erg matig als rechtback . Ik hoop dat de FC in de winterstop een sterke dribbelaar haalt op middenveld. al met al wel leuke wedstrijd gezien . 

Rob197025-09-2017 om 11:48

Backs die jij wilt zien Jantje bestaan niet op dit niveau. Backs als Warmerdam en te Wierik, (normaal centrale verdediger) hebben hun directe tegenstander geneutraliseerd, (wat volgens mij de bedoeling is). Assaidi is totaal niet gevaarlijk geweest. Een speler die een week eerder de plaag voor Utrecht was. Warmerdam is daarbij nog aanvallend aanwezig ook, waardoor er dreiging uitgaat van de linkerkant en zijn directe tegenstander meer moet geven dan wat hij lief is. ( vergeet zijn goal tegen Utrecht niet). Gevaar van de tegenstander komt regelmatig doordat er een omschakelmoment van aanval naar verdediging is. Zonder risico in het spel kun je ook nagenoeg niets creeeren op dit niveau. De tegenstander stuk spelen met dit materiaal is niet mogelijk dus dan moet het op deze wijze. Niets mis mee, als je maar wint.

marcelfcg25-09-2017 om 12:31

Blijft lachen met jou Jantje. Bacuna was een van de betere spelers vandaag en Doan in balbezit veel dreigender dan Dost. Maar dat is mijn kijk op de wedstrijd.

Thomas Portugal25-09-2017 om 10:40

Het was gisteren nog steeds geen hoogstaand voetbal maar ik heb wel veel meer strijd en passie gezien dan in de voorgaande wedstrijden. Veldwijk speelde naar mijn idee niet zijn beste wedstrijd en oogde niet scherp. Jammer, want ik had toch meer van hem verwacht. Ik vind het vreemd dat Bacuna door sommigen op dit forum zo wordt afgebrand. Het is toch een jongen (uit de eigen jeugd) die iets speciaals in huis heeft, met een natuurlijke drive naar voren en met af en toe een fantastische diepte pass. Het zou mij niet verbazen als hij, net als zijn oudere broer, over een jaar in Engeland speelt. Daar wordt zijn manier van spelen wel gewaardeerd.

rob roy25-09-2017 om 13:52

Een ieder ziet of beleeft een wedstrijd op z'n eigen manier. De één vind die slecht een ander weer goed. Zo blijf je een beetje bezig. Feit is dat de FC-Groningen gisteren gewonnen heeft en de drie punten thuis zijn gebleven. Wat ik gister op de TV in de samenvatting, van 2 minuten en 56 seconden, gezien heb was een redelijk voetballend team dat goed combinerend op de tegenstander afging. Goeie goal van Idrissi, en daarna de wedstrijd consoliderend naar het einde gebracht. Prima gewerkt en nu op naar de Blauwvingers, om daar de drie punten op te halen.

arjan1609197225-09-2017 om 19:20

Wij de suporters van FC Groningen verwachten FC Barcelona maar we krijgen gewoon FC Groningen !!

mooi 3 punten en op naar zwolle. gewoon weer 1- 4-3-3 spelen er weer het snot voor je ogen werken .

Uiteindelijk is een overwining het medicijn naar veel betere tijden !!

 

marcelfcg26-09-2017 om 09:26

Dat verwacht ik persoonlijk helemaal niet. Maar ik verwacht wel 11 spelers die zich de ballen uit de broek rennen voor een goed resultaat en als er dan na 90 minuten niet gewonnen is dan is dat maar zo.

kees26-09-2017 om 09:56

mooi bericht vandaag op de FC site: dat de club met Doan "goud in handen heeft" . Natuurlijk kan een bijzaak ( commercie ) het winnen van de hoofdzaak ( voetbalprestaties ) maar bij Doan is er een goede kans dat dit hand in hand zal gaan:  deze speler heeft er de juiste attitude voor: jong, ambitieus, populair in Japan, enz enz...Die zal dus veel speelminuten krijgen.  Rond Antuna is het wat stiller, geblesseerd en ook nog wel erg fragiel tegen fysiek sterkere verdedigers.  Als ze die jongen nou maar niet vergeten!

Ik hoop dat de Groninger aanval  op zaterdagavond tegen PECZwolle goede dingen laat zien en aan scoren toekomt.  Het is een ideale tegenstander om op net zo'n manier als tegen Twente te spelen.  Maar daar staat wel een trainer ( van'tSchip ) die kijk heeft op het spelletje....    

Stel je voor:  nu gedeeld 10/11e plaats, straks wellicht bij een overwinning weer in het linkerrrijtje.  ...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!