Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 3-0 van Fortuna Sittard en neemt de achtste plaats weer in bezit

Door Redactie 12 reacties

Geen Chabot die tijdens de warming up last kreeg van zijn lies. Van de Looi mocht beginnen naast Reis op het middenveld, Memisevic schoof een linie terug. FC Groningen kwam diep in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Gladon. Kort na de pauze schoot Doan de 2-0 via de onderkant van de lat over de doellijn, in de extra tijd benutte Memisevic een strafschop hetgeen resulteerde in een 3-0 eindstand. Doordat Emmen met 3-2 wist te winnen van Willem II klimt FC Groningen een plek op de ranglijst en heeft het deelname aan de play-offs opnieuw in eigen hand. Ook Heracles Almelo dat op plek 7 staat ligt in het vizier. De Almeloërs die inmiddels zeker zijn van een play-off plek verloren met 5-4 van Excelsior en hebben slechts nog drie punten meer dan FC.

eerste helft
FC Groningen had in de openingsfase het meerdere van het balbezit. De eerste dreiging kwam echter op naam van Novakovich die in duel met Padt onderuitging en een penalty claimde. De arbitrage oordeelde dat er niets aan de hand was, het spel kon door. Kort daarna een mogelijkheid voor El Messaoudi die over het doel van Padt schoot. Paul Gladon onderging een blessurebehandeling aan zijn gezicht.

Een voorzet van Doan werd door Sierhuis naastgekopt. De gasten werden brutaler. Zo haalde Zeefuik ternauwernood een voorzet van Diemers eruit. Op de speelhelft van Fortuna probeerde Groningen af en toe in de buurt te komen van het doelgebied maar tot kansen kwam het niet. Daarvoor lag het tempo te laag, was FC niet zuinig genoeg op het balbezit of mislukten diverse individuele akties. 

Te Wierik ontsnapte aan geel en een vrije trap door in duel op de voet van Novakovich te staan. De VAR bekeek de beelden, het spel ging verder. Een hard schot van Handwerker werd gekeerd door doelman Koselev. In de 39e minuut was het raak uit de eerste echte kans! Mahi kwam op via de rechterkant, legde de bal af op de meegelopen Zeefuik die de bal panklaar op het hoofd wist te leggen van de vrijstaande Paul Gladon, 1-0. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. FC startte een kortstondig hervattingsoffensief met al snel een grote kans voor Mahi die oog in oog met Koselev niet wist te scoren. Maar een paar minuten later schoot Doan vanaf een meter of 30 via de onderkant van de lat de 2-0 in de touwen! Wat een goal! Balic verving El Messaoudi. Sierhuis was dichtbij de 3-0 na een verkeerd geraakte bal door een Fortuna speler, Koselev voorkwam een grotere achterstand.

Een schuiver van Diemers was een prooi voor Padt. Aan de andere kant van het veld nam Handwerker het Fortuna doel onder vuur. Semedo kwam als tweede wissel van de gasten die in het veld kwam voor Stokkers. Een voorzet van Zeefuik werd door Mahi over het doel gewerkt. Twintig minuten voor tijd een uitgespeelde kans voor Balic. De aanvaller omspeelde Padt en zag tot zijn eigen ontzettting dat Handwerker voor de lijn de bal kon wegschieten. Daar kwam Grunn zeer goed weg! Met nog een kwartier te gaan werd Mahi gewisseld voor El Hankouri. Zeka werd als laatste wissel van de gasten ingebracht voor Diemers.

Hrustic maakte zijn opwachting voor Gladon. Fortuna zette nog aan maar tot kansen kwam het niet. Bruns maakte de slotminuten vol voor Van de Looi. Doan was dichtbij de 3-0, Koselev voorkwam dat. 

In de extra tijd werd Te Wierik onderuit gehaald in het geel-groene zestienmetergebied. Memisevic die vanaf de strafschopstip mocht aanleggen bepaalde de eindstand op 3-0. Onder een luid HANSIE BEDANKT, kwam de wedstrijd ten einde.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Reis, Van de Looi, Doan, Sierhuis, Gladon, Mahi

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Mac-Intosch, Ninaj, Heeriings, Pinto, Smeets, Rodriguez, Diemers, El Messaoudi, Stokkers, Novakovich

Reacties:
avl12-05-2019 om 17:16

Nu Matusiwa wel vastleggen

 

appie happie12-05-2019 om 17:42

Wereld goal van Doan..weer iets meer waard....gelukkig kwam op de lange zijde de zon erbij zodat het toch nog lekker werd...al met al verdiende overwining en net meer dan1 goal verschil..

Ronnie 12-05-2019 om 17:53

Had die 2e japanner straf ofzo? Was al voior de wedstrijd begon aan het warmlopen en tot diep in de tweede helft. En dan brengt die Buijs hem niet, maar Bruns.

Kolere streek van die Buijs

FCG-Forever12-05-2019 om 18:47

Gladon een nieuw contract aanbieden, echt een goudhaantje die vent. Verder Matusiwa ophalen bij Ajax, mag transfervrij weg. Goede opvolger van Reis! Zit namelijk niet zo op van de Looi te wachten... 

FC LICHTBOEI12-05-2019 om 19:24

Welke spelers wordt volgens jullie de 1 aanwinst voor het komende seizoen ???

Groen hart12-05-2019 om 21:14

Gladon.

Snooze13-05-2019 om 09:00

Zeker gladon

Pietjepal12-05-2019 om 19:47

Laat dat standbeeld van Hans maar komen, mooie galerij graag. Stadion kan wel wat extra sfeer gebruiken. 

Eerste seizoenshelft viel tegen, daarna via hard en strak spel met mooie extra spelers een heel eind hogerop gekomen. Degradatie was niet onlogisch. 

Play offs meer een soort van bonus. Echte werk is gedaan.

Emmen: mooi man, van harte.

Marco12-05-2019 om 22:39

Wereldgoal van Doan, verder redelijk gespeeld in te laag tempo.

Mooi afscheid voor Mahi, Nijland en Jans.

Emmen uit wordt gewoon nog een moeilijke wedstrijd. Hopelijk hbben ze van Zwolle uit geleerd en doen we mee aan de play-offs.

brummie13-05-2019 om 08:39

Mooie middag in het stadion. Tempo inderdaad te laag, maar de goal van Doan maakte dat meer dan goed. Beauty. 

Afscheid van Nijland was mooi, prachtig doek op noord als eerbetoon. Super gedaan.

 

 

FC Bayern13-05-2019 om 08:42

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Tempo lag eigenlijk te laag, maar uiteindelijk toch relatief eenvoudig de buit binnen gesleept.

Ik wil het toch nog wel even over Buijs hebben. Ik ben geen fan van de man zoals ik al eerder gezegd heb. Is al een paar keer opzichtig aan het liegen geweest, maakt in mijn ogen vaak domme keuzes, maar wat ik zondag gezien heb sloeg alles.

Laat je nou serieus een jonge Japanner die het volgens de 'het kon veel minder podcast' best leuk doet in de lagere elftallen bijna de gehele wedstrijd warmlopen om vervolgens lulletje Hrustic in te brengen? Welke andere reden dan het pesten/traineren/kapotmaken van een speler zou je hiervoor kunnen hebben??? 

Ik zeg dit daarom uit de grond van mijn hart: Afscheid nemen van die man! U, mijnheer Buijs bent een oprechte Klootzak. En vroeger in het veld was dat een goede eigenschap, maar als trainer zijn andere kwaliteiten nodig. 

avl13-05-2019 om 12:27

Kan ik me in vinden. Zo iets doe je niet , dat is pesten.

Bikkel 13-05-2019 om 12:48

Bullshit... Wij weten niks af van wat er is afgesproken onder staf en spelers!!! En liegen doen ze allemaal... Gewoon kappen met stoelpoten zagen 

Fan op afstand13-05-2019 om 12:46

Heb helaas de wedstrijd in samenvatting gezien op tv en ben blij dat Mahi vertrekt. In het samenspel best goed maar is niet de koele kikker meer die het eens was. Zou gaan voor Matusiwa. Jong en veel inzet. En volgens mij voldoende kwaliteit voor onze FC. Heb geen idee of Gladon blijft, hoop van wel en anders die spits van VVV ophalen. Sterk en wel een killer, scoorde 3 maal tegen PEC. Zeefuik behouden net zoals Memisevic. Handwerker behouden zou ook geen slechte keuze zijn. En misschien gaan voor die spits genaamd Engels. Tja en voor de rest vertrouw ik op de betrokken die daar over gaan.

Was volgens mij wel een verdiende overwinning. En geluk dat Emmen de rug rechte en Willem II versloeg. Nu staat de FC er ineens goed voor qua play offs Europees voetbal. Knappe prestatie als je het eerste deel van het seizoen bekijkt. En dat is een prestatie van een ieder, binnen en buiten het veld. En je kunt het niet eens zijn met de visie van Buijs wat betreft voetbal maar heeft wel gezorgd voor een degelijke defensie. En dat was een onderdeel van het succes van na de winterstop. Dus credits verdient de trainer wel.

Hopelijk gaan onze buren ons helpen met het halen van de play offs alhoewel je natuurlijk goed moet nadenken of je Europa in wil, als je het haalt. Dit mede gezien de uitloop van vele spelers zoals het er nu uitziet. Kun je dan eventueel een representatief elftal smeden als je dit lukt. Maar eerst maar eens zien dat we de PO en Europees voetbal halen, wat een giga prestatie zou zijn. Alle lof daarvoor aan een ieder die daar haar/zijn steentje aan heeft bijgedragen.

Groen hart13-05-2019 om 19:09

Emmen gaat ons echt niet helpen.. lopen spelers rond die het ongelijk van onze TS willen bewijzen .

Fan op afstand13-05-2019 om 21:58

Lees net dat onze FC achter een 17 jarige verdediger van MVV aanzitten. Echt talent want bijna alle grote clubs uit Europa hebben interesse. Daarnaast wordt er rekenschap gehouden met een faillissement van Roda JC. Snel die spits Engels ophalen lijkt mij.

Indoo9713-05-2019 om 22:33

Bedoel je Xavier Mbuyamba? Is volgens mij al rond met Chelsea,  Drie dagen voor de Champions League-clash van Ajax bracht hij  Nijland met Fledderus een bliksembezoek aan een niet nader genoemd 'Balkanland'. "Ik zeg niet welk land en voor wie we kwamen, want dat lijkt me niet slim in verband met eventuele onderhandelingen 

marcelfcg14-05-2019 om 18:16

Daar zit Chelsea al achteraan en dat is bevestigd door de leiding van MVV. Kansloos dus.

Marco13-05-2019 om 22:54

Hoop dat ze vooral gaan scouten op scorend vermogen bij spelers die ze gaan halen. Geldt zowel voor de aanvallers, middenvelders als verdedigers. Huidig elftal beschikt over een zeer degelijke verdediging, dit zal eerder minder gaan worden komend seizoen. Afgelopen seizoenen verloren we vooral thuis onnodig veel punten doordat we niet konden winnen maar gelijk speelden tegen rechterrijtje ploegen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!