Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 3-0 van SC Preußen Münster

Door Redactie 2 reacties

Op een regenachtig Sportpark in Rolde speelde FC Groningen de vierde wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen het Duitse SC Preußen Münster, dat uitkomt in de 3e Liga. Na twee overwinningen op amateurclubs (een week geleden) was dit de tweede krachtmeting dit weekend tegen een professionele club. Gisteravond speelde FC in Assen tegen het Schotse Ross County en vanmiddag tegen een sterke Duitse tegenstander. Nederlandse clubs hebben het doorgaans moeilijk tegen tegenstanders uit de derde Liga, we waren dan ook zeer benieuwd wat er vanmiddag ging gebeuren.  

Voor ongeveer 600 toeschouwers begon FC Groningen vanmiddag met de volgende basis:

Sergio Padt

Tapmahoe Sopacua, Mike te Wierik, Ko Itakura, Amir Absalem

Azor Matusia, Django Warmerdam, Ramon Pascal Lundqvist

Ajdin Hrustic, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri

Nieuwe aanwinst Azor Matusiwa maakte vandaag zijn eerste minuten in het elftal van Danny Buijs. De eerste helft was voor FC Groningen. Al snel zag men een mooi schot van Mo El Hankouri die net naast het doel vloog. Kansen werden er niet veel gecreëerd maar in de 30e minuut was het eindelijk raak! Ramon Pascal Lundqvist bereikte met een mooie steekpass Ajdin Hrustic die de bal aannam, naar binnen draaide en doeltreffend wist uit te halen in de verre hoek, 1-0.

Hrustic die later bij een actie met de knie ongelukkig tegen een Duitse knie aankwam had daar veel last van en liet zich wisselen. Sergio Padt moest één keer handelend optreden op een dreigende kopbal van een tegenstander. Ook FC Groningen kreeg nog een paar kansjes maar het bleef bij een 1-0 voorsprong in de eerste helft. Opvallend moment nog was een spijkerharde overtreding op Mike te Wierik die “slechts” met geel werd bestraft waar rood misschien niet had misstaan.

In de tweede helft kwamen Michael Breij en Gabriel Gudmundsson in de ploeg voor een goed spelende Azor Matusiwa en een tegenvallende Mo El Hankouri. Vijf minuten na rust bracht Kaj Sierhuis de stand op 2-0 toen hij de bal kreeg aangespeeld, goed wegdraaide van zijn tegenstander en de bal hard binnenschoot. 

Wederom vijf minuten later was het diezelfde Kaj Sierhuis die zijn tweede goal scoorde en Groningens derde treffer. Een prachtige actie vanaf de linkerkant van Gabriel Gudmundsson die een paar man uitspeelde. De Zweed werd daarbij dusdanig gehinderd dat hij ten val kwam en naar de grond toe de bal nog voor kreeg waar Kaj Sierhuis vrij stond om de bal tegen de touwen te koppen.

Gaandeweg de tijd werd er veel gewisseld door beide teams en zo kwamen bij FC Groningen achtereenvolgens Ayoub Haddad, Milan de Koe, Remco Balk, Romano Postema en Tom van de Looi in de 61ste minuut binnen de lijnen.

In de 71ste minuut kwamen Leonel Miquel, Thomas Poll, Daniël van Kaam, Joël van Kaam en Thijs Dallinga nog in het veld en in de 85ste minuut mocht Max Hamelink zijn debuut ook nog maken. Het spel kwam de vele wissels niet ten goede maar net als gisteravond bleven ook vanmiddag de “jonkies” van de FC goed op de been en werd er geen tegengoal geïncasseerd. Al was daar ook wat geluk voor nodig want een vrije trap van Müster belandde naast Sergio Padt op de paal. Voor de vierde wedstrijd op rij won FC Groningen en weer kreeg men geen goal tegen.

Na de wedstrijd kregen we te horen dat de FC inmiddels rond was met linksback Bart van Hintum en dat hij voor twee seizoenen de gelederen van FC Groningen komt versterken. Tevens waren er geruchten dat de komende week nog twee nieuwe spelers worden gepresenteerd. Wij hebben namen gehoord. Die noemen we maar niet omdat het te speculatief is.

Zondag zijn de mannen een dagje vrij en vanaf maandag gaan ze weer volle bak trainen en zullen Samir Memisevic en Ritsu Doan ook weer aansluiten. Beide heren hadden nog vakantie en komen dit weekend terug in Groningen.

Volgende week zaterdag speelt FC een oefenwedstrijd in het Duitse Wietmarschen tegen Sportfreunde Lotte die net uit de 3e Liga zijn gedegradeerd en het volgende seizoen in de Oberliga gaan spelen. Wij van Boerenmacht zijn bij die wedstrijd aanwezig en zullen daar verslag van doen.

Een fotoalbum hebben we toegevoegd en tevens hebben we interviews met Azor Matusiwa en Danny Buijs.

Reacties:
Marco06-07-2019 om 20:57

Bart van Hintum is wel een geschikte speler voor het middenmoot+ nivo van Goningen. Hebben in het verleden ook geprobeerd om hem te contacteren maar ging toen naar Turkije.

Vraag me wel af welke toekomst ,ze nog zien voor Warmerdam. Onder Faber een bruikbare linksback, verdedigend 6 aanvallend 8. Vorig jaar als middenvelder geflopt. Lijkt me geen optie om hem weer een jaar op de bank te zetten.

FC Knudde06-07-2019 om 22:18

Warmerdam was vorig jaar ook een zeer waardevolle speler voor ons. Alleen door de blessure die hij opliep vrij snel naar de winter was hij een lange tijd uit de running. Op het moment wanneer hij weer volledig fit was, liep het team prima, dus was er geen plek voor hem.

In mijn optiek is Warmerdam een zeer goede speler voor de FC. Hij is een allrounder. Alleen zie ik hem liever als middenvelder dan als linksback 

FC Knudde06-07-2019 om 22:18

Warmerdam was vorig jaar ook een zeer waardevolle speler voor ons. Alleen door de blessure die hij opliep vrij snel naar de winter was hij een lange tijd uit de running. Op het moment wanneer hij weer volledig fit was, liep het team prima, dus was er geen plek voor hem.

In mijn optiek is Warmerdam een zeer goede speler voor de FC. Hij is een allrounder. Alleen zie ik hem liever als middenvelder dan als linksback 

ZMulder08-07-2019 om 00:34

Gaat Buijs 4-3-3 spelen met deze selectie?

Padt

Zeefuik Te Wierik Memisevic Van Hintum

Matusiwa - Schreck - Lundquist

Doan - Sierhuis - Benschop

 

Wissels:

60 Gudmonsson voor Benschop 
60 Schreck voor Warmerdam
80 Absalem voor Van Hintum

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!