Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 4-0 van Excelsior

Door Redactie 21 reacties

De trots van het noorden heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met een ruime zege afgesloten. In de slotfase van de eerste helft schoot Tom van Weert FC Groningen op voorsprong. Op slag van rust kopte Samir Memisevic de 2-0 achter Kristinsson. Ver in de tweede helft profiteerde Ritsu Doan van een blunder van de Excelsior doelman, 3-0. Tom van Weert schoof kort daarna de 4-0 in het mandje. Wat een weelde!

eerste helft
Na een matige openingsfase met daarbij het meeste balbezit voor de gasten kreeg Groningen in de achtste minuut een vrije trap. Ajdin Hrustic vond vlak bij het doel Tom van Weert, die de bal naast werkte. Een minuut of vijf later wist Ritsu Doan twee verdedigers in de luren te leggen en gaf de bal slim mee aan Dayovaisio Zeefuik diens voorzet voor het doel langs vloog.

De grootste kans tot dat moment viel voor Tom van Weert en Ritsu Doan. Een prima aanval met het schot tussen de palen van Juninho Bacuna werd gekeerd door doelman Kristinsson. Van Weert en Doan liepen elkaar bij de rebound in de weg, weg kans! Massop moest zich laten wisselen met een beenblessure, Fortres was zijn vervanger. Excelsior toonde af en toe dreiging, Sergio Padt reageerde attent op een doorkomende aanvaller. Op de andere speelhelft was Tom van Weert opnieuw dichtbij de openingsgoal. De spits kreeg van Juninho Bacuna een voorzet vanaf links, kwam voor zijn man maar mikte naast.

Tom van de Looi schoot uit stand volley naast. Kort daarna maakte Ryan Koolwijk een niet al te slimme overtreding op Jesper Drost en zag prompt geel. Even later bediende Ritsu Doan de schuin voor doel staande Juninho Bacuna die met een bekeken knal doelman Kristinsson tot een stijlvolle redding dwong. De corner was ongevaarlijk. Maar op slag van rust viel dan toch de 1-0. Juninho Bacuna slalomde langs een aantal spelers, kwam in de zestienmeter en bereikte Tom van Weert. Die schoot in twee instanties raak, 1-0! Uit de tegenstoot was Mattheij dichtbij de gelijkmaker maar de hoek was iets te scherp. Diezelfde Mattheij ging op de bon na het onderuithalen van Juninho Bacuna. In de extra tijd kopte Samir Memisevic uit een vrije trap van Ajdin Hrustic de 2-0 achter Kristinsson. Zijn eerste in dienst van FC! Daarna was het rust.

tweede helft
Kort na de hervatting trof Juninho Bacuna doel. De treffer werd afgekeurd omdat hij geduwd zou hebben. Niet veel later kreeg FC een vrije trap. Deze eindigde in de muur.

Na ongeveer een uur kreeg de vertrekkende Yoëll van Nieff speeltijd. Hij kwam in het veld voor Jesper Drost. Sergio Padt verrichtte redding op een gevaarlijk schot van Faik. Faik en Koolwijk werden gewisseld voor Haspolat en Garcia. Ook Kasper Larsen die FC Groningen gaat verlaten kreeg speelminuten waardoor Samir Memisevic naar de kant werd gehaald. En wat een blunder van Kristinsson. Een mislukte voorzet van Yoëll van Nieff eindigde in onhandig gegrabbel van de doelman die loste waardoor de bal vrijkwam voor Ritsu Doan. De Japanner pakte het cadeautje dankbaar uit, 3-0. En nog geen minuut later was het 4-0! Tom van Weert schoot diagonaal in de verre hoek. Michael Breij verving Juninho Bacuna die baalde dat hij eruit moest maar terug mag kijken op een prima pot.

Ritsu Doan was nog dichtbij de 5-0. Tom van Weert schoot diagonaal op doel, de keeper stompte weg maar de Japanner was de bal (die zo mooi voor het vrijstaande doel rolde) al voorbij. Ajdin Hrustic loste daarna nog een schot, Kristinsson tikte naast en de hoekschop leverde niets op. Zo eindigde de wedstrijd in een overtuigend resultaat met de supporters als grote winnaar.

Ritsu Doan werd gehuldigd tot speler van het jaar en er  werd afscheid genomen van trainer Ernest Faber, Marcel Groninger, de spelers Yoëll van Nieff en Kasper Larsen. Volgende week speelt FC Groningen de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen PSV Eindhoven.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem, van de Looi, Drost, Bacuna, Doan, van Weert, Hrustic                               

Opstelling Excelsior: Kristinsson, Karami, Mattheij,Faes, Massop, Faik, Messaoud, Koolwijk, Bruins, van Duinen, Elbers  

Reacties:
Arthur29-04-2018 om 17:26

Lekker potje ook weer 2 prima goals van van weert!

Roelofsky29-04-2018 om 18:19

Prima deze groep spelers zoveel als mogelijk bijelkaar zien te houden dan gaan we volgend seizoen iets moois beleven....

Jegelkser29-04-2018 om 20:25

Mooi dat van nieff twee assist geeft aan het eind van de wedstrijd. Mooie beelden van hem. Staat toch mooi om te zien hoeveel jonge jongens er vandaag mochten spelen en ze doen het nog goed ook. Breij, Absalem, Doan, Hrustic, van der looi, zeefuik en bacuna allemaal rond de 20 of jonger zelfs... hopelijk blijft het bij elkaar.

29-04-2018 om 21:08

Samir wil best blijven.

kees29-04-2018 om 21:31

tot nog toe weet ik niet beter ( door hemzelf uitgesproken ) dan dat Samir Memisevic hogerop wil, waarschijnlijk naar een club in Duitsland,  het kan natuurlijk uiteindelijk anders blijken te gaan , maar dat horen we...dan vanzel wel.f

FCG-Forever29-04-2018 om 21:36

Ben benieuwd wie er voor Memisević gaat komen. Lars Kramer lijkt me nog niet goed genoeg voor direct een basis plaats volgend seizoen. Larsen en van Nieff vertrekken sowieso dus er zal hoe dan ook een vervanger moeten komen voor Memisević. Laat het suggereren maar beginnen zou ik zeggen 

DanMan197129-04-2018 om 21:47

Uitverkoop in Enschede hoorde ik..

M0i29-04-2018 om 23:11

Wacht nog maar even. Wie weet welke ontsnapping de KNVB nu weer uit de hoge hoed tovert. 

FCG-Forever30-04-2018 om 09:44

Maher is transfervrij een goede vervanger voor de op een transfer azende Bacuna 

Arthur29-04-2018 om 21:52

Memisevic geeft op zijn Instagram aan 'see you next season' dus  opzich zou hij wel willen blijven.

Jensen van Twente mag trouwens nog wel opgepikt worden, mits hij natuurlijk onder de 5 ton is.

Jegelkser29-04-2018 om 22:26

Thesker mag ook wel komen. Groot, sterk en kan aardig verdedigen

Johan29-04-2018 om 22:29

Aub niet. Kan er helemaal niks van. 

FCG-Forever30-04-2018 om 09:45

Pleasee geen Thesker... Dan liever een transfervrije Maher

Marco29-04-2018 om 23:03

Vind het besluit om van Larsen afscheid te nemen vaag. Speler is toch voor een half miljoen voor betaald, en verdedigd zeer behoorlijk, zoals pas geleden nog in Utrecht.  

Mocht Memicivic vertrekken moeten ze eerst maar een betere vinden als Larsen waar mogelijk betaal voor moer worden. De fc zal er wel een idee bij hebben, zoals larsen speelde in Utrecht en afgelopen seizoen is er geen directe aanleiding voor een afscheid.

FCG-Forever30-04-2018 om 09:46

Larsen heb ik altijd al een miskoop gevonden. Veel te wisselvallig en maakt vaak aparte beslissingen in zijn spel. Strikje er om en weg ermee

brummie30-04-2018 om 10:39

Larsen zat aardig hoog met salaris, wat ik begreep een van de doorslaggevende redenen om afscheid te nemen. Vind hem ook een goede speler, helaas dit seizoen veel last gehad van blessures. Hij gaat wellicht naar Italie, hoorde ik.

brummie30-04-2018 om 10:40

Larsen zat aardig hoog met salaris, wat ik begreep een van de doorslaggevende redenen om afscheid te nemen. Vind hem ook een goede speler, helaas dit seizoen veel last gehad van blessures. Hij gaat wellicht naar Italie, hoorde ik.

GroningenZuid30-04-2018 om 00:49

Jensen van Twente is inderdaad een aardige voetballer. Thesker niet echt.

FCG-Forever30-04-2018 om 09:47

Jensen zie ik eerder naar Vitesse of AZ gaan 

robin30-04-2018 om 08:06

Mooie afsluiter van een matig seizoen... Nog mooier dat de tukkers er uit vliegen.. .

Nu kan de geruchtenstroom op gang komen. Benieuwd wat er komt en gaat. Bacuna heeft nu iig weer een visitekaartje afgegeven (3 dit seizoen ) dus die zal wel een stap willen maken ...Misschien is assaidi iets... Als vervanging 

 

 

 

FCG-Forever30-04-2018 om 09:48

Assaidi heeft nog een 1-jarig contract dus er zal voor betaald moeten worden. Ook denk ik dat hij qua salaris niet de goedkoopste buitenspeler is

FC Bayern30-04-2018 om 08:51

Zoals hierboven een paar keer genoemd, een mooie afsluiter van een matig seizoen. Eindelijk een keer een wedstrijd waarvan ik geen moment het gevoel heb gehad dat we punten zouden verspelen, Excelsior erg matig en Groningen gewoon goed.

Als je trouwens naar de stand kijkt moet je er ook volgende week alles aan doen om resultaat te halen. Met wat geluk kun je gewoon als 10 eindigen (ik zie Excelsior niet winnen van Ajax en Heracles uit tegen Sparta, die winnen ze wel vrees ik maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit). Heerenveen kan in principe nog 2 plekken zakken moeten zelf tegen feyenoord en sowieso den haag kan nog winnen van roda, zwolle uit bij az zie ik dan weer niet winnen. Als alles maar dan ook alles meezit sta je straks 10 en Heerenveen 8e of 9e, dan ga je er zelfs een smak op vooruit qua tv gelden.

Ik denk niet dat dit uiteindelijk gaat gebeuren, maar zoals eerder gezegd, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Laat de technische staf dit de spelers iig goed inprenten dat ze zeker nog ergens voor spelen!!!! 

kees30-04-2018 om 14:42

vwb jouw laatste alinea:  ik heb af en toe vragen over de TS van de laatste 2 jaar, maar op dit punt: inprenten dat ze voor een goed resultaat tregen PSV moeten spelen, dat hoef je dit keer niet te benadrukken.  Aan het einde van een seizoen zijn de spelers optimaal gefocused op hun positie na dit seizoen, en willen aales geven.  Het enige gevaar dat erin schuilt, is dat de spelers overgeconcentreerd zijn en daarmee juist onder hun niveau presteren...individuele fouten of het missen van droomkansen...dat soort zaken.  Nee,  FC Groningen moet gewoon vrijuit haar eigen spel spelen en combineren  zaals tegen Excelsior.    

Fan op afstand30-04-2018 om 10:34

Eindelijk een wedstrijd waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken, en niet alleen qua uitslag. De naam Jensen van Fc Twente heb ik nu al enkele keren voorbij zien komen en ik denk dat deze jonge wel bij ons past. Maher heb ik zo mijn twijfels over alhoewel het moeilijk is een gedegen oordeel te vellen als je in een elftal als Twente voetbald. Bacuna zou wel eens een speler kunnen zijn die we moeilijk kunnen houden als er echte interesse getoond gaat worden. Wat betreft Mahi heb ik zo mijn twijfels of de clubs wel zo massaal komen om hem over te nemen. De situatie rond Padt vind ik moeilijk in te schatten. Wat is tenslotte een mooie club. 

Voor het nieuwe seizoen hebben we nu een nieuwe trainer en een nieuwe spits aangetrokken als FC. Lijkt mij erg weinig als je ziet dat er verschillende spelers toch vertrekken. Tuurlijk zijn er verschillende spelers die hun contract verlengd hebben, goed spelers. Zeker voor onze FC. Maar toch. Zijn ze op de achtergrond al bezig met nieuwe spelers? Tijdje geleden viel de naam Diemers en ook de naam van Jurjens heb ik voorbij zien komen. Echter bij een vluchtige opmerking is het gebleven. Las wel dat Diemers gesproken zou hebben met NAC en dat is het. Weet iemand meer? En zou een Botteghin terug halen een optie zijn? Ook die naam is op dit forum gevallen. Of gaan we inzetten op onze eigen jeugd, wat ik wel een beetje trikkie vind.

Terug naar het heden kan ik niet begrijpen dat Faber er zo lang over heeft gedaan om een representatief elftal dat resultaten behaald het veld in te sturen. Volgens mij herhaald de geschiedenis zich want volgens mij verliep het laatste gedeelte van de vorige competitie op dezelfde manier. Toen haalden we op het laatste moment nog PO. Jammer maar blij dat we vrij zijn van degradatie zorgen en toch nog een behoorlijk slot van deze competitie krijgen voorgeschoteld. Hopen dat volgend seizoen zaken positiever uit gaan pakken.

brummie30-04-2018 om 10:49

Een behoorlijke wedstrijd van onze FC. Zo zie je maar wat resultaten doen met vertrouwen in een ploeg. Daarnaast staan al een tijdje aardig dezelfde poppetjes op het veld, ook niet onbelangrijk.

Vond Bacuna weer erg goed spelen, mijn gevoel zegt dat hij niet blijft, we zullen zien. Doan speelde met name eerste helft bij vlagen ongelukkig, maar herstelde zich erg goed. 

Een optie voor centraal achterin, zou Botteghin kunnen zijn. Hoorde dat er dit seizoen wat lijntjes zijn uitgegooid. Hij was destijds zowel binnen als buiten het veld de leider binnen het team. Nadeel, is dat hij niet de snelste is en niet te ver vooruit moet verdedigen en hierdoor team op aan zal moeten passen.

Dit seizoen mag dan tegenvallend zijn geweest, positief blijft het inpassen van onze eigen jeugdspelers. Daar mogen we best trots op zijn en geeft perspectief voor het nieuwe seizoen!

Thomas Portugal30-04-2018 om 11:50

Inderdaad erg blij en opgelucht dat we de play-offs om degradatie hebben voorkomen. Zoals wel vaker is gebeurd, gaat het bij Groningen aan het eind van het seizoen allemaal lopen en vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Mooi ook om te zien dat Van Nieff een waardig afscheid kreeg. Niet de beste voetballer die we hebben gehad, maar wel een met echte clubliefde en een harde werker.

Bacuna speelde gisteren fantastisch en is de laatste weken echt groeiende. Het zal inderdaad nog moeilijk worden om hem te behouden. Ik hoop ook dat Padt blijft maar ik verwacht van niet. Nu Doan heeft bijgetekend en er een aantal jeugdspelers zijn doorgebroken, is Groningen weer een aantrekkelijke club om voor te spelen. Ik hoop dat Jans heeft geleerd van de Veldwijk-affaire, en alleen nog maar spelers aantrekt, die a) graag voor de FC willen spelen, en b) een goede voetbal-mentaliteit hebben. Ik ben benieuwd.

kees30-04-2018 om 14:50

Jans kan spelers niet veranderen... ze hebben allemaal wat (overenkomstig hun persoonlijkheid ) .  Een basisplaats gegarandeerd, dat belooft Jans en Buys nooit, daar moet je juist laten zien dat je de wil hebt om het beste te geven. Maar zoals destijds bij Djuroski ( de rookmagiër) is het oprivéleven van Veldwijk niet te stiuren...en dat moet je de man ook niet afnemen. Als hij in een schijn wereld van glamour en fun in Amsterdam met zijn partner Monica en straks met de baby wil vertoeven en hij kan het opbrengen om daarnaast goed te trainen en te voldoen aan de eisen van de club, dan is dit misschien VOOR HEM wel het anker waar alles op drijft.  Veldwijk mowet zelf verantwoordelijkheid hiervoor tonen...maar maakt hij het te dol dan zal FC Groningen daar zeker op reageren

alexvl30-04-2018 om 13:02

Botthegin mag idd best terug komen (althans als memisevic vertrekt)

FCG-Forever30-04-2018 om 13:48

Mooi duo Memisević Botteghin 

kees30-04-2018 om 14:57

er staat nog veel te gebeuren... alles moet starks wel in evenwicht zijn.  Als Zeefuik definitief tekent ( en dat verwacht ik ) dan heb je spelers die achterin gaan zwerven en daarnaast moet er natuulijk een degelijke en ervaren CV-linie komen te staan. Ik verwacht nog wel wat personele verrassingen bij de selectie voor volgend jaar omdat  er ook ervaren spelers weggaan.

  

alexvl30-04-2018 om 15:06

Te Wierik vind ik een van de betere spelers dit seizoen van de Fc. En samen met Memisevic is dat leuk koppel.

Gaat Memisevic weg dan mag Botthegiin wel terugkomen.

rob roy30-04-2018 om 15:26

Gaat niet gebeuren. Botteghin zag destijds Feyenoord (terecht) als een stap hogerop en zal de stap terug naar FC-Groningen niet maken. Als je alleen al de financiële kant van het verhaal bekijkt dan is dit een vergeefse missie. Ik denk dat Botteghin bij Feyenoord tenminste zeven en halve ton per jaar opstrijkt terwijl bij FC-Groningen een salrisplafond van, geschat, drie en half tot vier ton per jaar het maximaal haalbare is. Mijns inziens is het beter om in Zweden rond te kijken of er nog een jongere uitvoering van ene Granqvist rondhuppeld.

Arthur30-04-2018 om 16:06

Ervaring achterin is allemaal heel leuk en aardig maar vergeet niet dat bijna iedere speler die met "ervaring" terugkeerd er geen klote van kan. Zie Reijnen, Westerman,Maduro ,Vlaar , van eijden ,hooiveld Bulthuis etc etc. 

Meestal zijn dit soort spelers veelste traag.

Graag geen mensen ouder dan 29 halen dus voor in de verdediging.

 

marcelfcg01-05-2018 om 19:30

Kon Lindgren er om met jouw woorden te spreken ook "geen klote van"  Een verdediger hoeft nier perse heel snel te zijn als hij maar goed positie kan kiezen. Mooi voorbeeld hiervan was Ronald Koeman.

GroningenZuid30-04-2018 om 19:33

Botteghin is blijkbaar ook wel blessuregevoelig en inderdaad traag. Is komend seizoen 31 al heeft de FC wel baat bij routine. Groningen speelt niet heel ver van de goal dus hier is dat niet zo'n probleem maar voor het salaris dat hij zal eisen niet doen.

Veldwijk moet lekker oprotten. Vond het al niets dat hij kwam en eigenlijk beviel hij nog slechter dan ik had verwacht. Er moet in de jeugd of JL toch wel een aanvaller rondlopen die meer kan dan zo'n idioot? In niets lijkt hij uit te dragen dat hij topsporter is, hij kiest duidelijk voor die zeepbel met die griet. Daar houden Groningers toch helemaal niet van? Djurovski had zoveel talent dat hij zonder trainen en met een kater nog wel een hattrick kon maken, maar onze vriend Veldwijk heeft helemaal geen talent. Die moet het hebben van zijn kracht. Fit is hij al matig, maar na een avond doorzakken was het helemaal een wanvertoning wat hij liet zien. Die jongen is dit tenue gewoon niet waardig.

Veldwijk is een enorme misser op het conto Ron Jans, laten we het een beginnersfout noemen. Zeefuik is tot zover wel een aanwinst, speler die zich duidelijk wil bewijzen en het wil maken in het profvoetbal. Op die toer moeten ze scouten. Aub niet van die besmette clubhoppers die nooit ergens hebben gepresteerd. De enige reden die ik kan verzinnen is dat half jaartje bij Zwolle dat hij een aardig moyenne had. Maar toen had hij ook al eens ruzie met Jans en dat ging geloof ik over zijn gebrek aan inzet.

marcelfcg01-05-2018 om 19:36

Het is vloeken in de kerk om Veldwijk te vergelijken met de Balkan magier Milko Djurovski. Deze man was zo goed(als hij zin had) dat mag je echt niet vergelijken met Veldwijk. Een speler met de kwaliteiten van Milko zullen we hier nooit meer zien. Dat is misschien de enige juiste vergelijking met Veldwijk. Die hoop ik hier ook nooit meer te zien. Veldwijk is een schande voor het team en een bijzonder slecht voorbeeld voor jingere spelers. Als er geen koper is gewoon weg laten kwijnen op de tribune en verder negeren.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!