Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 4-2 van Excelsior, pakt tweede seizoenszege en is van plek 18

Door Redactie 19 reacties

Laat ons weer eens juichen! Het is gelukt! Drie broodnodige punten erbij en van die onderste plek af. In de eerste helft schoot Mimoun Mahi de gasten op voorsprong en nog geen 3 minuten later stond de 0-2 via Ritsu Doan op het scorebord! Koolwijk scoorde 1-2 hetgeen de ruststand was. Na de pauze werd het al snel 1-3 door Mateo Cassiera. Excelsior kwam nog via Bruins (strafschop) op een 2-3. Jannik Pohl die tegen het slotkwartier mocht invallen werkte de 2-4 tegen de touwen, hetgeen uiteindelijk de eindstand was.

eerste helft
Ondanks het goede begin van FC was de eerste kans voor de Kralingers. Sergio Padt verrichtte redding op het schot van Edwards. Het spel werd stilgelegd door de VAR omdat Ludovit Reis de aanvaller in duel van het scoren probeerde af te houden. Scheidsrechter Higler bekeek de beelden, uiteraard geen penalty! De korte fase er na kende een periode dat Grunn hoog druk zette en de regie naar zich toe probeerde te trekken. In balbezit was het vaak niet zuinig genoeg, ook de eindpass ontbrak waardoor het niet tot kansen kwam.

Na een minuut of 20 was Edwards dichtbij de openingstreffer. Hij schoot op aangeven van Ómarsson ruim voorlangs. De thuisploeg begon wat meer naar voren te spelen. Kort daarna mocht Koolwijk aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien. Deze verdween rakelings langs de tweede paal. In de 25e minuut viel de 0-1! Het was voor de groen-witten de eerste kans van de wedstrijd en wat voor één. Ludovit Reis omspeelde twee spelers en bereikte Mimoun Mahi die tegendraads doel trof. En kort daarna stond het 0-2!!! Jef Chabot kwam in twee instanties goed door en bereikte via een bal het hoofd van een verdediger Ritsu Doan. Uit de draai verdubbelde de Japanner de marge. Wat een weelde! 

Er was een kopkans voor Mateo Cassierra, vangbal Stevens. De gasten ontsnapten aan de aansluitingstreffer nadat de bal via de rug van Zeefuik bijna in het eigen doel vloog en via de lat overging. Maar de corner die erna kwam werd volley ingeschoten door een omhaal van de geheel vrijstaande Koolwijk, 1-2. 

Mateo Cassierra oogde dizzy na een keiharde bal tegen zijn hoofd. Mimoun Mahi leek last te krijgen van zijn hamstring en ging erbij zitten, beide spelers konden gelukkig door. De warmlopende Hadouir kreeg een gele kaart. Ritsu Doan wist nog bijna Mimoun Mahi te bereiken. De beide corners die volgden leverden niets op. 

tweede helft
Vijf minuten na de hervatting scoorde Mateo Cassierra met een afstandsschot van ongeveer 20 meter op aangegeven van Mimoun Mahi, 1-3! En bijna was het weer Mahi. Ritsu Doan gaf een voorzet in het zestienmetergebied waar Mahi net niet bij kon. Ook Ritsu Doan was opnieuw dichtbij een treffer, zijn schot werd over de lat getikt door Stevens. De Kralingers gingen wisselen. Ómarsson werd gewisseld voor El Hamdaoui. 

En dank denk je op rozen te zitten. Groningen domineerde het spel, het wachten was op het verder uitlopen in doelsaldo, echter er gebeurde weer iets waardoor je het jezelf weer lastiger maakt. Deyovaisio Zeefuik beging in de eigen zestien een overtreding op Messaoud, strafschop! Bruins benutte deze en zo stond het 2-3. 

Aan de overzijde bood Stevens redding op het schot van Doan. Mahmudov verving Edwards. Het spelbeeld ging lange tijd op en neer met de beste mogelijkheden voor FC. Jannik Pohl mocht een kleine 20 minuten voor tijd invallen voor Mimoun Mahi en was al snel bij een succes. Een prima voorzet van Deyovaisio Zeefuik kwam terecht bij de tweede paal waardoor het voor de Deen een koud kunstje was de tussenstand te vergroten naar 2-4! 

Mateo Cassierra schoot nog ruim over. Hadouir werd als laatste Excelsior wissel ingebracht voor Messaoud. Ajdin Hrustic loste niet veel later Mateo Cassierra af. Ritsu Doan's schot werd tot corner verwerkt door Stevens. Ahmad Mendes Moreira verving Ritsu Doan. Er werd maar liefst zes minuten bijgetrokken.

Tim Handwerker schoot een vrije trap nipt naast het doel. In de stand kwam geen verandering meer. FC Groningen pakt de tweede (uit) overwinning van dit seizoen en ons weekend kan even niet stuk!

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Deze smaakt absoluut naar meer!

Opstelling Excelsior: Stevens, Fortes, Matthys, Oude Kotte, Burnet, Schouten, Messaoud, Koolwijk, Edwards, Ómarsson, Bruins                                       

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Memisevic, Reis, Warmerdam, Cassierra, Mahi    

Reacties:
robin02-11-2018 om 23:12

Yes!!!! Eindelijk  .  nu volhouden .. Mooie goals .. 3 tenminste Ongelukkige penalty tegen  kon zeefuik niks aan doen volgens mij...lelijke goal van Pohl mag de pret niet drukken .. Overwinning telt!!!! 

BP05002-11-2018 om 23:15

De weg omhoog is nu echt ingeslagen! Leuke pot om naar te kijken, voetballend gaat het allemaal steeds beter, de wil is er weer en het plezier lijkt eveneens helemaal terug. Mijn weekend kan niet meer stuk!

appie happie02-11-2018 om 23:16

Op naar volgende week.....de Fraizen..!!

Kunnen we hebben..de weg omhoog is ingezet..

 

Kees kom er maar in....

 

Ben benieuwd of RR  nog van zich laat horen...

02-11-2018 om 23:26

Goeie pot voetbal. Mooie doelpunten. Volgende week Akkrum-zuid, en als we die winnen dan ziet de wereld er wel weer een beetje beter uit. NAC mag hem morgen wel van Heracles verliezen, of liever gezegd Heracles MOET hem winnen van NAC, dat zijn ze aan hun stand verplicht. En Appie, die vrijheidsstrijder komt heus niet weer terug!!!!!Never nooit meer!!!!

M0i03-11-2018 om 00:12

Het account van RR dut 't naait meer, getuige het verdwijnen van zijn naam bij zijn reacties een paar maand terug. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat zijn geest hier nog steeds rondwaart 

Pietjepal02-11-2018 om 23:32

Die van Pohl  zou slechte actie zijn. Ik zie op tv dattie  juiste manier de ruimte in loopt, een echte spitsengoal. Dat inschieten is moeilijk door de richting van de pass en de loop, gewoon netjes geraakt die bal. Mensen die het zwak vinden kijken volgens mij slecht.

Verder doan buitengewoon, mahi weer lekker en zo slecht vond ik die hak ook niet. Nu nog de zwakkigheden uit het spel  en er staat een ploeg die bijna de helft van de partijen kan winnen. En attractief met doan, mahi, cassiera soms, reis.

Zelfs memi en de lange verdediger hadden Van Dijk momentjes.

M0i03-11-2018 om 00:13

En wat te denken van Reis 

robin03-11-2018 om 00:27

Heb je zelf gevoetbald ? Dan moet je er toch een beetje kijk op hebben .. Doelpunt telt dat is 't belangrijkste maar Pohl schoot gewoon zwak in ... Beetje keeper had hem gehad 

Pietjepal02-11-2018 om 23:32

Bij tegendraads wel maar dat was dit niet. Dit kan je ook gewoon naast schieten,  knap dat je hem nog tussen de palen krijgt. Getuigt van veel balgevoel. En van goed lopen. Zeefuik trouwens verdient bij deze actie ook een pluim.

Over balgevoel gesproken. Waar Pohl veel balgevoel laat zien, is die van Doan uitzonderlijk te noemen. Getuige de beelden bij eredivisie live. Dit had ik in de beelden uit Japan bij zijn vorige club nog niet zo gezien. Balaannames, sneller zijn dan de tegenstander met keuzes, vtv zien op welk been tegenstander staat en dan net andere kant kiezen, het lijkt Messi wel. Bijzonder, ik had niet verwacht dat hij technisch beter wordt bij Groningen maar hij kan het.

FC Bayern03-11-2018 om 00:29

Boerenmacht zegt dat Pohl de 2-4 tegen de touwen werkte. Maar de bal van Pohl heeft geen touwen gezien natuurlijk, hij was ternauwernood over de doellijn. 

Gekkigheid natuurlijk. Ik ben erg blij met deze overwinning. Ik heb bij de poll gezegd dat Groningen slechts een punt zou pakken. Daar zat ik er toch naast. Groningen heeft mij positief verrast, er was (vooral de tweede helft) dezelfde inzet te zien als tegen PSV. En dan zie je dat je echt wel kan winnen. 

Als ze dit ook tegen Heerenveen kunnen laten zien zou het helemaal geweldig zijn. Maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer en voor hetzelfde geld krijgen we weer op onze kloten. Ik ben iig heel blij met de 3 punten.

Toppers: voor mij toch Doan, wat een controle bij de goal! Mahi, 1 assist en een goede goal.

Tobbers: Handwerker teveel fouten in de verdediging ondanks zijn sterke wedstrijd tegen PSV. Het had al snel 2-0 kunnen staan door vooral slap ingrijpen van hem, gelukkig loopt het goed af. Warmerdam was ook matig. En Hrustic die dacht even een vrije bal op te kunnen eisen terwijl hij koud 2 minuten in het veld stond. Gelukkig werd hij prima op zijn plaats gezet door aanvoerder te Wierik. Wat een arrogantie zeg!

Kevin03-11-2018 om 01:15

Goede wedstrijd gezien, met eindelijk eens positief resultaat. Dik terecht met 2-4 gewonnen en vooral Doan was super! En zelfs Pohl heeft weten te scoren. Een bizarre wedstrijd met een prima uitslag!

Het bier smaakt sinds 21:45 ineens weer een heel stuk lekkerder, dus daar heeft Kevin flink gebruik van gemaakt.

De Generaal03-11-2018 om 06:12

Goede teamprestatie van de fc. Er werd van begin tot eind druk gezet op Excelsior. Wat maakt het een verschil als Mahi mee doet. Doan hoeft daardoor niet alles alleen te doen en Cassiera oogt gelukkiger.

4 goede goals, ook die van Pohl, op de goede positie en hard binnen de palen, de uiterste poging van de keeper was niet voldoende.

4 goals was ook nodig, want weer 2 tegen, dat mag nog beter. Koolwijk stond wel heel vrij. De penalty makkelijk gegeven, maar Zeefuik stond sowieso aan de verkeerde kant te dekken (en dat gebeurd hem vaker).

Al met al een mooie overwinning en vol vertrouwen tegen Heerenveen.

campesino03-11-2018 om 09:27

2 redelijke wedsrtrijden achter elkaar. Dat biedt hoop, voornamelijk voor de lastste 4 wedsrijden want heerenveen en feyenoord schat ik toch hoger in 

Eindelijk een logische opstelling met reis in het elftal en doan op het middenveld. Doan komt zo veveel meer aaan de bal in plasts dat hij alle ballen hoog over ziet vliegen .

Het voetbal hield nog niet over maar groningen leverde veel meer strijd tegen een excelsior dat wel heel slapjes in de duels was

opa03-11-2018 om 10:29

Praten Buis en zijn assistent helemaal niet meer met elkaar? volgens mij gaven zij elkaar geen hand na de wedstrijd

appie happie03-11-2018 om 14:12

 Spijkerman moet gewoon moven..(dooie lul die gast)en iemand anders naast Buijs     en iemand die lacht..(liever geen Gall,alleen alst niet anders kan)

03-11-2018 om 14:52

Ik gun Joop Gall best een plaats naast Danny Buijs maar ben bang dat Joop Gall een beetje teveel "baasje" is en Danny Buijs als verantwoordelijke daaronder kan lijden. Ik kan het mis hebben,dat wel, maar ik had meer inbreng vewacht van Spijkerman, toch iemand metvoldoende ervaring en "know how" op voetbalgebied en ik zou denken "he knows what is what"(vrij vertaald: Hij weet waar Abraham de mosterd haalt). 

kees05-11-2018 om 00:21

was 't weekend weg, maar TXT bood uitkomst.  Zie een sterk opgelucht gezicht van Buys bij de samenvatting na de wedstrijd.. DAT si ook winst.  Begrijp al die commotie niet over die (weer) laatste plaats van de FC op de ranglijst enz.. Het seizoen gaat gewoon stroef dit jaar, maar we doen op het veld weer mee, en de ene keer is het Pohl of Handwerker die tegenvalt, de andere keer zit Spijkerman er als een zoutzak bij... ik heb hem nooit anders gezien bij Ajax....t allemaal zo weinig. 

Zeker is dat met een of 2 versterkingen in de winter er heus nog wel een plaats boven de PO degradatie is te verwachten. Als Hans Nijland maar niet zo onverstandig is om dan een veto uit te spreken over nieuwe spelers halen, want de supporters moeten er ook méér bij betrokken worden....bij het geloof in de club .  Hoop dat BM nu ook de club en de spelers wat rust en tijd gaat geven, in plaats van snoeiharde en op de man gespeelde kritiek... ik bedoel het is net als bij een relatie: ben je permant aan het "zagen en klagen" dan gaat het vanzelf  kapot

FC LICHTBOEI03-11-2018 om 12:09

We kunnen als Grunn fans met naar 100% zekerheid grenzende zekerheid concluderen dat Doan in januari voor een enorm bedrag gaat worden verkocht, want speelde een geweldige wedstrijd gisteren !

 

Wie zou Groningen in januari moeten halen als opvolger van Doan ?

tante jannie03-11-2018 om 12:59

Gisteren sinds lange tijd weer eens genoten vd FC.

Op alle vlakken was de FC beter, de uitslag had alleen wat hoger moeten zijn.

Dit zijn de beste 11 vd FC, toch een heel aardig elftal.

Alleen wat zorgelijk is, wat vd bank komt is van een zeer matig niveau.

Hopen dat Mahi heel blijft en Doan pas in de zomer verkopen. 

Zou me niet verbazen dat Doan naar Ajax gaat, zou voor hem een prima stap zijn.

appie happie03-11-2018 om 14:10

Ik hoop niet dat Doan naar Ajax gaat...die willen niet genoeg betalen..een buitendse club is veel beter..

 

Komt daarbij dat Suraez nog steeds in mijn achterhoofd zit..dus  gun ik Ajax op dit gebied NIKS.

tante jannie03-11-2018 om 14:33

Ik ben ook geen fan v ajax, alleen ik moet eerlijk zijn dat CL kijken door ajax nu wel weer leuk is.

Ik denk dat Doan een prima vervanger is voor Ziyech en Ajax het gevraagde bedrag wel gaat betalen + flinke doorverkoop %

Mooi dat een Doan nog op de Nederlandse velden te bewonderen is.

03-11-2018 om 15:06

Nijland en Co. zouden zich flink in de vingers snijden als Doan in de wintertransfer verkocht zou worden, maar mijns inziens moet één ding duidelijk zijn, hij moet niet naar een binnenlandse club vertrekken. 1) Die willen meestal niet al teveel betalen. 2) Aan clubs in dezelfde competitie als de FC-Groningen verkopen, daar maak je de concurrentie alleen maar sterker van, dus dat geen optie. Gaat hij dan toch verkocht worden, dan naar het buitenland, b.v Engeland of Spanje, dan zou hij minimaal 15 miljoen op moeten brengen plus een doorverkooppercentage van 20%. Zo niet dan kan Doan mooi bij ons blijven en kijken we na de competitie wel weer, want er schijnt belangstelling genoeg te zijn voor deze fantasstische speler. 

appie happie03-11-2018 om 15:16

Als Doan zo doorgaat  gaat hij gewoon 20 miljoen opleveren..MC of Juve   hebben dat soort geld eel..Ajax geeft dat nooit uit aan 1 speler..

Arthur03-11-2018 om 15:42

Met dit elftal door maakt doan er nog een stuk of 17. Weeghorst werd al verkocht voor 17 miljien met 17 goals dus doan moet 20-30 miljoen gaan opleveren

03-11-2018 om 17:33

Als dat eens waar kon zijn, dan zijn we in één klap af van het "gejeremineer" dat de clubkas leeg is en geen nieuwe spelers kunnen kopen. Maar voor mij mag hij blijven tot einde competitie.

Andries03-11-2018 om 18:06

Doan is een voetballer van het caliber Suarez en is zich nog aan het ontwikkelen.

In een beter elftal zal ook hij beter gaan voetballen.

Transferbedrag is niet te zeggen, maar als voor Ajax speler de Jong 75 miljoen wordt geboden of meer, wat moet Doan dan opbrengen?

De achterhoede laat nogal eens spelersdekking achterwege en Padt is nog niet de oude: bal die naast gaat nog proberen te keren ten koste van een corner.

De FC is uit de ziekenboeg en kan weer hopen.

 

GroningenZuid03-11-2018 om 22:53

20-30 miljoen gaat FC Groningen niet krijgen voor een speler. We zijn helemaal niet in de positie om zo'n bedrag te kunnen vragen. 

We staan weer laatste, maar de lijn die tijdens PSV is ingezet biedt perspectief. En ook tegen Heracles was er de eerste helft nog niet eens zoveel aan de hand, zo'n strafschop wordt door de VAR teruggedraaid anders rust je ook daar allicht met 1-2.

Verdedigend moet het wel beter, en gezien de 2e seizoenshelft van vorig jaar kan dat ook. Met dit spel moeten NAC, Fortuna en Emmen te pakken zijn. Hopen dat een Mahi fit blijft. 

 

 

skjipke04-11-2018 om 09:25

Helemaal mee eens, al hebben “we” na de vorige winstpartij ook een slechte serie neer gezet. Als je zoveel jonge spelers hebt kan het vertrouwen wat je hier uit put ook erg broos zijn. Ik ben wel blij dat de spelers ook zelf hebben aangegeven in welk systeem ze het liefst spelen. Dan staan de neuzen in elk geval dezelfde kant op.

Waar ik wel een beetje bang voor ben is hoe afhankelijk we zijn van Mahi. Daarnaast heeft hij nog steeds zijn contract niet verlengt (toch??) Het zou hem sieren als hij dat wel zal doen, anders zie ik hem in de winterstop voor een appelen een ei vertrekken, of loopt hij na het seizoen gratis de deur uit.

kees05-11-2018 om 01:46

kan jou dat nou schelen, hoeveel Mahi straks opbrengt.  Veel belangrijker is dat hij weer fit is, goed speelt en zijn goalstjes en assists maakt..  Aan Nijland de tgaak om de waardeontwikkerling van Mahi in de gaten te houden;  maar dan nog: ik slaap er geen nacht minder om als/of hij (bijna) transfervrij vertrekt, eind seizoen...wel wat er voor in de plaats komt natuurlijk. maar allereerst moet hij fit zijn en een mooi seizoen kunnen draaien, zijn vijfde seizoen alweer  bij FC Groningen, meen ik

 

skjipke05-11-2018 om 07:39

Ik denk dat niemand er een nacht minder van slaapt, Kees. Het gaat ons als supporters om de punten. Ik vind alleen dat het Mahi zou sieren als hij het wel doet. Hij is op dit moment de beste spits die “we” hebben. Maar goed... ieder zijn mening.

kees06-11-2018 om 13:24

@Skjipke

Mahi was op de "dagkoers" op transfermakt.nl vorige jaar al gedaald van 4 miljoen naar 3 miljoen. In een paar maanden tijd bleek het niet verkopen van Mahi een dure inschattingsfout...maar als hij dit seizoen goed speelt dan zal er wel beangstelling voor hem komen en daarmee is een redelijk goede transfersom waarschijnlijk ( ik denk zelf: kleine 3 miljoen )

Iets anders is : hoe komt het dat doie overlegrondes over wel of niet bijtekenen/verlengen/contractverbetering bij FC groningen zo stroef loopt.  Uiteindelijk trekt de club vaak aan het kortste eind en dat kan je gerust het "geheim van Nijland" noemen.  Blufpoker en onderhandelen over contracten  is deze man niet vreemd, maar ik krijg de indruk dat de laatste jaren alle meevallers van vroeger nu alleen maar tegenvallers opleveren, vwb het geld...  Hoe het opok zij:  FC Groningen heeft beloofd ( voor wat het waard is, zeg ik voorzichtig ) dat er versterkingen bijkomen in de winter. Dat kost geld, en ik ben er bijna zeker van dat de troefkaarten Mahi en Doan wéér door Nijland gespeeld gaan worden. Memisevic is ook in z'n laatste jaar, dus er gaat zeker op een of alledrie gecashed worden in de winter of na dit seizoen.  Welwil ik nog zeggen tegen de criticastersa van Jans, dat zijn gebrek aan netwerk en ervaring als TM misschien tegen hem werkt...quavoetbal know how en beleid om het elftal op alle posities gefaseerd ( want spelers gaan onregelmatig tijd weg ) sterker te maken lukt aardig ondanks het plotse vertrek van Bacuna, Veldwijk, Van Weert en Drost.

....we wachten het dus maar af.

skjipke06-11-2018 om 18:37

@kees

De eenzijdige cluoptie op Mahi is toch in 2017 al gelicht? Dat zou toch betekenen dat hij na dit seizoen voor niks de deur uit kan lopen? Of heb ik dat niet goed? Als dat wel zo is krijgt Groningen toch helemaal niks aan het einde van het seizoen?

Maar goed... eigenlijk moeten wij ons hier natuurlijk niet te druk om maken, maar dit overlaten aan de geleerden. Ik zou het alleen wel waarderen als Mahi iets zo terugdoen voor zijn vele maanden in de ziekenboeg, zoals een contractverlenging. Zo heeft Groningen er nog iets aan. Danwel op het veld, danwel op de transfermarkt. We zullen zien. Eerst maar even de hele korte termijn: die Friezen zondag met de staart tussen de benen terugsturen richting Akkrum :)

GroningenZuid04-11-2018 om 16:14

Alle staartploegen pakken punten. Lekker dan.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!