Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint oefenduel tegen De Graafschap

Door Redactie 8 reacties

Vanmiddag speelde FC Groningen, zonder de internationals Sergio Padt, Jan Hoekstra, Deyvaisio Zeefuik, Ludovit Reis, Ajdin Hrustic, Ritsu Doan, Uriel Antuna, Jannik Pohl en zonder de inzetbare Samir Memisevic en Ahmad Mendes Moreira een oefenwedstrijd tegen de reserves van De Graafschap in het eigen Hitachi stadion. Iedereen kon gratis naar binnen, al was er heel weinig publiek op deze wedstrijd afgekomen. Dit was voor de derde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar troffen. De voorgaande twee won FC Groningen met 3-1 en 1-0. 

FC Groningen speelde in de volgende opstelling:

Pelle Boevink

Amir Absalem, Mike te Wierik, Lars Kramer, Jeffrey Chabot

Tom vd Looi, Django Warmerdam, Tim Handwerker 

Michael Breij, Matteo Cassierra, Mimoun Mahi  

In de tweede helft kwamen Daniel van Kaam, Thijs Dallinga, Luka Prljic, Tapmahoe Sopacua, Kelian vd Kaap en Tim Freriks nog in de ploeg. Allemaal spelers van FC Groningen o23.

Voor De Graafschap kwamen de volgende spelers in actie; Agil Etamadi, Bart Straalman, Jordy Tutuarima, Robert Klaasen, Javier Vet, Stef Nijland, Jordy Thomassen, Fabian Serrarens, Sven Nieuwpooty, Leeroy Owusu, Mohamed Hamdoui.

Wissels: Hidde Jurjens,  Myenty Abena, Jordy Rondeel, Youssef El Jebli, Kyvon Leidsman, Delano Burgzorg, Frank Olijve, Koen Huntelaar

FC Groningen wist deze wedstrijd verdiend te winnen met 2-1. Binnen een kwartier stond het al 2-0 door een doelpunt van Mimoun Mahi die een grote blunder van oud FC Groningen keeper Egil Etamadi koelbloedig afwerkte. Uit een fraaie pass van Mimoun Mahi scoorde Mike te Wierik met een mooie volley de 2-0. Fabian Serrarens scoorde uit een hoekschop nog tegen.

De boys trainen op donderdagmorgen nog één keer en dan zijn ze een weekend vrij. Vanaf maandag komt de focus op Ajax uit te staan. Daarna volgen dan thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens AZ, FC Twente (beker) en FC Utrecht. Een zwaar programma dus.

Hierbij een leuke fotoserie van de wedstrijd, een interview met trainer Danny Buijs en Daniel van Kaam die zich voorstelt.

interview met trainer Danny Buijs

interview met Daniel van Kaam

Reacties:
KOudman05-09-2018 om 23:21

433? Naar mijn idee speelde Groningen toch echt 532. Ben benieuwd of we dat met het lastige programma meer gaan zien.

Reactie verwijderd door redactie

TomOkker06-09-2018 om 06:48

Als je kijkt naar de namen en voor welke positie ze gehaald zijn, zou ik zeggen 622

Ik begrijp dit experiment wel en het verbaasd mijn dan ook niet, we missen simpelweg lef en power op het middenveld.

Laat het maar gebeuren. 

 

 

Jegelkser06-09-2018 om 08:27

Komt er nog een samenvatting. Ben best benieuwd. Veel jonge jongens

Nogutsnoglory106-09-2018 om 21:29

Gewoon 4-4-2 spelen met Mahi en Cassiera als spitsen en Doan daar vlak achter dat lijkt mij op het moment het beste systeem. De huidige defensie geeft niet veel weg behalve tegen Vitesse uit.  Tegen Willem 2 De Graafschap en Pec niet veel weggegeven . Ik zou dat niet veranderen, geeft alleen maar onrust. We hebben genoeg talent rondlopen op het middenveld maar wat te weinig voetbalgogme ( er worden vaak verkeerde keuzes gemaakt ) en te weinig duelkracht. Het lijkt me daarom logisch om met een versterkt middenveld te gaan spelen. Een wijsheid van de almachtige Cruijff waar ik het wel mee eens ben is dat wie de baas is op het middenveld vaak de wedstrijd wint. Op het middenveld Hrustic vervangen voor van der Looi en dat eens een wedstrijdje of 8 laten staan. Ik ben er van overtuigd dat de punten dan gaan komen. 

LeoFCG06-09-2018 om 22:09

Jij snapt em! Alleen vd looi heeft volgens mij een beetje een terugval en ik vind dat hij wel veel tikkie breed en tikkie terug speelt. Of hij of Hrustic speelt maakt me niet zoveel uit, maar in ieder geval cassiera met mahi voorop en doan erachter. Dan heb je in ieder geval wat meer creativiteit. En dan deze winter nog een echte buitenspeler halen

Kweetniet07-09-2018 om 00:25

ik zou Hrustic absoluut laten staan en hem de kans geven net als de rest van het team om in het seizoen te groeien.. Hrustic heeft een hele goede pass en schot in zijn benen.. ook tegen Zwolle zag ik hem weer een aantal keer goede pases/steekballen geven... Hij is veel creatiever dan vd Looi of Reis.. laten staan dus.. uitstekende voetballer.. alleen nog iets doen aan de mentalieit.. tenminste zo oogt het.. goede voetballer!

Ronnie 07-09-2018 om 09:45

Ben ik deels wel met je eens. Ik vind hem wel potentie hebben, maar met het huidige middenveld ook wel erg kwetsbaar.

Hij oogt wat arrogant, de gearriveerde vedette. Neemt bijv alle vrije trappen en corners maar daar kwam er tegen zwolle niet 1 goed van aan. 

Paar keer op middenveld kunnen kiezen voor simpel blijven voetballen met balbezit. Koos hij voir risico met balverlies als gevolg en 2x gevaarlijke counter zwolle uit omschakeling.

Lastig dus want je wilt een vent die met die ene pass doan of cassiera vrij voor de keeper zet (en dus moet ie wat risico nemen) aan de andere kant leest hij het nog niet en neemt op de verkeerde momenten teveel risico. 

Maar goed, we hebben okk geen betere want vd Loou en Reus zijn brekers.

skjipke07-09-2018 om 10:09

@Ronnie... precies! Daarom zo Te Wierik wel eens op het middenveld willen zien. Kan de pass wel geven, kan zelf scoren, staat verdedigend zijn mannetje en heeft wel de vereiste ervaring. Daarnaast kan zijn plekkie in de verdediging overgenomen worden door Chabot. Jammer voor Hrustic, maar alles voor de punten nu.

brummie07-09-2018 om 10:26

Hrustic is een t.o.v. ten Wierik een veel creatievere en aanvallend ingestelde speler. Ronnie, misschien zijn er afspraken gemaakt dat Hrustic de nr. 1 is voor vrije trappen. Heeft niets met arrogantie te maken.

 

Ik zou ten Wierik achterin houden, staat goed samen met Memisevic. Warmerdam vult middenveld positie goed in. 

Als ik sommige reacties lees, dan is het wel erg slecht gesteld met de FC. Tegen Zwolle verlies je door je kansen nietb te verzilveren 1e helft. Met drie punten had je gewoon achtste gestaan, boven Vitesse. 

Uiteraard is het spel bij vlagen zorgelijk, en we krijgen een druk en zwaarder programma de komende weken. Maar wel 3 thuiswedstrijden op rij, inclusief een leuk affiche met de tukkers. Met een positief publiek achter de ploeg moeten resultaten echt wel haalbaar zijn! 

skjipke07-09-2018 om 15:41

Ach weet je Brummie... ieder zijn mening. Daar is een forum ook voor. 

Ik vind ook dat er een prima selectie staat en dat er "gewoon" resultaat tegen Zwolle en Willem II gehaald had kunnen worden. Kwestie van kansen benutten. Ik zie ook graag Warmerdam op het middenveld en vind ook zeker dat hij daar moet blijven staan. Ik vind alleen dat het middenveld wel wat versterkt mag worden en dat daar nog wel een echte kerel bij mag. Voor mij is dat Te Wierik, omdat hij moeiteloos vervangen kan worden door Chabot. Ik denk dat je dan nog steeds een goede achterhoede hebt, een sterker middenveld dan nu en goede aanvallers met Mahi en Cassiera.

Maar goed, nogmaals: ieder z'n mening.

Arthur07-09-2018 om 18:40

Het is naar mijn mening niet de tijd om gekke dingen te gaan proberen. Zoals experimenteren met mike te wierik op het middenveld. Volgens mij creeër je zo alleen maar onrust in de groep.

08-09-2018 om 12:13

Mike is naar mijn idee iets te statisch voor op het middenveld .. Een echte verdediger .. Maar ben wel benieuwd naar Chabot... Persoonlijk ben ik niet weg van memisevic... Komt op alle vlakken net iets te kort  Naar mijn mening  

Als Mahi nu eens een tijd fit blijft komt dat scoren wel en automatisch de punten .

Antuna mooi terug laten gaan, dat is en wordt niks... 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!