FC Groningen wint oefenpot van de Superboeren met 3-1

Door Redactie 11 reacties

Ondanks de zeer warme omstandigheden waren er zo'n 1500 toeschouwers op het oefenduel afgekomen in Silvolde. Sergio Padt, Samir Memisevic, Mimoun Mahi en Ajdin Hrustic zaten niet bij de selectie.

Na een kleine 10 minuten kwam FC op voorsprong. Op aangeven van Jeffrey Chabot opende Michael Breij de score, 1-0. Halverwege het eerste bedrijf moest Michael Breij zich noodgedwongen met een blessure laten vervangen door Mateo Cassierra. Stef Nijland schoot namens de Graafschap nipt over het doel. Na ruim een half uur kwam Groningen op een 2-0 voorsprong. Een aanval over meerdere schijven werd voor een leeg doel afgerond door Django Warmerdam. Stef Nijland knalde op slag van rust kansrijk over.

Opstelling FC eerste helft: Hoekstra, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Warmerdam, Reis, Jenssen, Drost, Doan, Van Weert, Breij ('23 Cassierra)

Danny Buijs had tijdens de pauze vele mutaties doorgevoerd hetgeen het spel van Groningen een wat mindere fase opleverde. Serrarens schoot over, aan de andere kant van het veld moest doelman Etemadi reddend optreden op een inzet van Mendes Moreira. De Superboeren scoorden een minuut of tien na de pauze de aansluitingstreffer door een doelpunt van Thomassen, 1-2. Ze drongen flink aan, de gelijkmaker hing in de lucht. Hamdaoui stuitte op doelman Jan Hoekstra.

Diep in de tweede helft waren er kansen voor Uriel Antuna en Mateo Cassierra. Doelman Etemadi verrichtte twee reddingen. In de eindfase zou het dan toch 3-1 worden. Nieuwpoort had hands gemaakt in de eigen zestien, de bal ging op de stip. Mateo Cassierra mocht aanleggen en benutte de penalty.

Opstelling FC tweede helft: Hoekstra, Sopacua, Kramer, Ploem, Wouters, Postma, Van de Looi, Reis, Mendes Moreira, Cassierra, Antuna

Fotoverslag in de loop van woensdag 25 juli.

appie happie24-07-2018 om 21:39

Top dat jullie de verre reis hebben ondernomen naar de achterhoek en ons weer mooi op de hoogte houden ...

Geweldig bedankt...

25-07-2018 om 01:16

volgens andere bronnen ( de Graafschap/De Jong ) waren er 3000 toeschouwers.  het dubbele dus van wat hierboven staat...

GerdaS24-07-2018 om 22:06

Echt een leuke pot gezien .

Was verrast van de vele supporters  van de Fc die daar aanwezig waren .Complimenten  aan onze Fc supporters

Genoten van de eerst helft

Marco24-07-2018 om 22:47

Ben ook geweest, was een wedstrijd in de warmte, na afloop nog 31 graden.

Wat opviel:

Eerste helft speelden de meeste basis spelers. Was vd Looi voetbal. De graafschap speelde achterin de bal rond en groningen counterde. Eerste doelpunt kwam door dom bal verlies.  Gelijk van achteruit een goede diepte pass door de fysiek sterke chabot en beheerst afgerond.

Achterhoede gaf vrijwel niks weg. We hebben vanachteruit geen enkele fatsoenlijke aanval gezien. Reis is wel een toppertje had een paar mooi acties en Doan is balvaardig. goed dat ze gebleven zijn. Van Weert is voornamelijk door de lucht aangespeeld, voetballend zit er nog weinig patroon in. Enkele keer koos van weert in de 16 slim positie, spelers kiezen dan steeds voor eigen succes waarbij ze opzichtig falen, verplicht van weert moeten ze gaan doen, waarbij drost doorloopt voor de rebound. 2e doelpunt was individuele klasse en overzicht.

Opvallend was dat buys de basis elf in de rust sprint oefeningen liet doen. Trainer zit er scherp op.

Tweede helft was bijna het - 23 elftal met Reis en vd Looi.  Beide speelden individuele oké,  konden nog niet domineren tegen een beter de graafschap.  Cassiera werkte wel maar werd nooit in stelling gebracht. Moreira en antuna wel ijverig maar speelden ook hun eigen wedstrijd, spel was niet gericht om te scoren door de spits. Hoekstra keepte goed en dapper, opvolger Padt hebben we in huis.

Tegen bremen en Vitesse zal het wel counteren worden kwaliteit om spel maken ontbreekt evenals de spelpatronen.  Hopelijk doet mahi dan weer mee.

Van Weert Cassiera

En dan Memisevic voor een leuke prijs verkopen, steeds vage omstandigheden dat hij er niet bij is.

25-07-2018 om 11:28

Tijdens de training vaochtend werd Daany Buijs kwaad, want de spelers deden een oefening niet op 100% inzet hij liet het een paar minuten gaan, maar op een moment besloot hij de groep bij elkaar te roepen om ze eens flink op hun donder te geven hij zei

'als jullie een oefening niet begrijpen moet je om uitleg vragen, maar niet de oefening op 50% doen.

Memisevic is weer fit, maar ze hebben in overleg met de medische staf besloten hem rustig aan weer te laten spelen had namelijk een hamstring blessure.

25-07-2018 om 12:43

@ Lichtboei

Weet jij iets waarom Mahi afwezig was bij die wedstrijd... Het is m.i. niet logisch dat hij de vorige wedstrijd een helft speelde en er nu niet bij zat...zelfs als je nog naweeën zou hebben van een oude blessure ) Verder hangt natuiurlijk zijn verleden van afgelopen jaar ("moeilijke jongen in de selectie") en een eventuele transfer ( Tottingham  daarvoor en Leeds Utd. was tot april nog geïnteresseerd... ) misschien nog in de lucht ?

25-07-2018 om 13:05

@Kees

Memisevic,Mahi en Hrustic spelen niet veel in de voorbereiding,maar dat is i.v.m. hun herstel van blessure dus met die 3 doen ze rustig aan. Mahi deed vanochtend gewoon met met de groepstraining dus je hoeft je GEEN zorgen te maken.

26-07-2018 om 10:26

@ Lichtboei

Hoop dat jouw uitleg de juiste is maar het valt wel op dat onze FC met alle 3 door jouw genoemde spelers in gesprek is over contractverlenging. Kan puur toeval zijn maar het is wel frappant. Vind trouwens sowieso dat de besprekingen over contractverlenging veel tijd in beslag nemen.

nulvijftig26-07-2018 om 14:27

Hrustic heeft al met 2 jaar verlegd, komt alleen terug van een blessure waardoor ze hem rustig brengen.

26-07-2018 om 17:54

Nou, ik zat dernet nr de eerste helft van geel zwart uit Arnhem te kijken en als ik dat zo zie moet Groningen daar echt niet voor onder doen! Ik kan het niveau van de Roemeense competitie niet heel goed inschatten maar ze zijn de betere ploeg tegen Vitesse! Vooral de verdediging klopt nog niet, kunnen we van profiteren;)

27-07-2018 om 11:02

Amir Absalem mag verhuurd worden ! Hij heeft dat te horen gekregen na een gesprek met de technische leiding van de FC.

27-07-2018 om 15:59