Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint ook nipt van Excelsior

Door Redactie 9 reacties

Het hield speltechnisch niet over vanavond maar FC Groningen trok opnieuw de overwinning naar zich toe. Invaller Paul Gladon schoot 20 minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 achter Damen. Excelsior was in de eerste helft vrij ongevaarlijk. Na de pauze toonden de Kralingers een ander gezicht en waren een aantal keren dichtbij een goal.

eerste helft
FC Groningen begon met veel drang naar voren. Dit resulteerde al snel in een grote kans voor Sierhuis die op aangeven van Zeefuik over het doel schoot. 

Ondanks het meerdere van het balbezit en initiatief brak een fase aan waarin het groen-witte samenspel (door eigen slordigheden) stokte om de gasten echt pijn te doen. Het tempo ging omlaag. Grunn begon daarna weer kort wat op te leven, er kwamen mogelijkheden voor Mahi en Sierhuis.

Fortes beukte Absalem naar de vlakte, de bal zou gespeeld zijn waardoor een gele kaart uitbleef. De gasten die af en toe een speldenprikje uitdeelden kwamen niet tot kansen. Voor de rest gebeurde er vrij weinig.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Een vrije trap van Doan eindigde in de handen van Damen. Aan de andere kant van het veld een redding van Padt op de doorkomende Messaoud. Het bleek buitenspel te zijn. Mattheij kreeg uit een voorzet van oud FC-er Burnet dé kans op 0-1... Op de speelhelft van Excelsior werd Mahi binnen de zestien onderuit gehaald. Bax oordeelde dat er niets aan de hand was. 

De Kralingers werden brutaler. Padt kon nog net redding brengen op het schot van El Hamdaoui... Trainer Buijs had genoeg gezien en bracht Warmerdam en Gladon voor Reis en El Hankouri.

Padt onderging een blessurebehandeling maar kon verder. Grunn leefde weer wat op. Doan maakte een aktie en schoot nipt naast. Burnet (die eerder al een tikkie had gehad) liet zich wisselen voor van der Meer. Absalem ontsnapte aan geel na het onderuit haken van zijn tegenstander. En in de 70e minuut geheel onverwacht de 1-0!!! Gladon werd in de zestien ingespeeld door Absalem en schoot uit de draai in een hoek buiten bereik van Damen. Messoud werd gewisseld voor Eckert. Een bijna gouden wissel want al snel zou de aanvaller nipt buiten bereik van Padt en verdediging voorlangs punteren.

Edwards voor El Hamdaoui en Tom van de Looi voor Sierhuis waren de laatste wissels.

Er kwamen vier minuten extra bij. Doan maakte een aktie in het zestienmeter gebied en appeleerde voor hands. Dit werd niet gezien. Excelsior zette nog aan maar de tijd zat erop. 

Door het verlies van de Tilburgers van Ajax neemt FC Groningen dit weekend plek 8 over. Volgende week speelt de trots van het noorden uit tegen Heerenveen.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Absalem, Doan, Reis, Memisevic, El Hankouri, Mahi, Sierhuis                    

Opstelling Excelsior: Damen, Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Burnet, Schouten, Koolwijk, Fortes, Bruins, El Hamdaoui, Messaoud 

Reacties:
ZMulder06-04-2019 om 22:57

Die blessure van Padt kwam wel heel goed uit ;)

Waarom speelde Handwerker niet? Absalem deed het redelijk wat mij betreft. 

En dat fluitconcert bij de wissel van Reis, was dat voor Buys bedoeld of Reis zelf? Reis heeft wel betere wedstrijden gespeeld overigens. 

Cantona06-04-2019 om 23:21

Reis speelde niet zijn beste wedstrijd maar verdiende geen wissel en het gefluit was tegen Buijs gericht.

Het was wederom een wanvertoning  en ik kan me al haast geen goede wedstrijd van de FC herinneren.

Thuis tegen Excelsior moet je toch wat aanvallender voetballen en wat meer lef tonen, maar het was wederom niet best.

Maar ja in elk geval drie punten......

Arthur06-04-2019 om 23:46

Danny Mourinho Buijs! Weer niks weggegeven en een zakelijke 1-0

brummie07-04-2019 om 11:57

Ondanks een matige partij, met namend in aanvallend opzicht, de 7e thuiswedstrijd op rij! Buys was terecht kritisch oo het spel, maar laten niet vergeten te genieten van de puntenregen na de winterstop. 

Reis speelde zijn 7e wedstrijd in 20 dagen en is nog erg jong. We hebben hem nog hard nodig.  Begrijpelijke wissel lijkt me. 

Voetballend aan de bal kan het beter, maar eerst maar genieten van de 8e plek!

 

Pietjepal07-04-2019 om 12:08

Puntenregen, word ik ook vrolijk van, bij dit zonnige weer. En 7 wedstrijden in 20 dagen is inderdaad erg veel. Sleetse selectie maar dan toch drie punten. De nummer drie van de 2e competitie helft, ik teken er voor. Beter dan PSV en Ajax in 2019. Drie gewonnen wedstrijden meer dan Feyenoord. En Excelsior is degradant, zeker, maar wij stonden lager eerder deze competitie. En tegen de onderste ploegen wordt ook verloren.

FC LICHTBOEI07-04-2019 om 12:34

Was geen beste wedstrijd,maar wel met een mooie goal van Gladon wéér 3 punter erbij. 

 

Nu Handwerker (vermoedelijk) geblesseerd was moest Absalem zich laten zien en dat heeft hij gedaan in mijn ogen,want deed weinig fout op verdedigend gebied.

campesino07-04-2019 om 14:09

Precies, vind absalem niet minder dan handwerker.

En een schitterende goal van gladon. Deed me even aan bonbarda denken

Reactie verwijderd door redactie

Fan op afstand07-04-2019 om 14:34

Het was weer niet geweldig maar punten binnen. Heb helaas hele wedstrijd niet kunnen zien maar vond het tempo niet echt geweldig. Daarnaast nog teveel weinig click tussen spelers af en toe. Passes die niet aan komen door misverstanden, bal controle laat ook wel eens te wensen over. Verdedigend zit het wel goed en op het middenveld loopt voldoende kwaliteit en techniek rond. Alleen als de bal in de voorhoede komt gaat het niet helemaal naar wens. Vizier te vaak niet scherp. Gelukkig hebben we een bank die ons er dan weer doorsleept. Maar tot op heden heeft alleen de wedstrijd tegen Feyenoord mij echt kunnen bekoren qua strijd, inzet en niveau. Speelt niveau tegenstander misschien toch mee? Maar om toch positief af te sluiten had ik niet durven dromen rond de winterstop dat we nu op deze positie zouden staan. 

nulvijftig07-04-2019 om 14:39

Ik vind het denk ik weer tijd voor 4-3-3. Sierhuis staat constant op een eilandje en de buitenspelers staan nog te ver naar achter om mee te kunnen doen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!