Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint ook van Feyenoord en klimt naar plek 9

Door Redactie 17 reacties

Een nipte maar dik verdiende overwinning voor de trots van het noorden. De 1-0 kwam op naam van Van Beek die tijdens de eerste helft zijn doelman passeerde. De wedstrijd bleef tot het einde spannend omdat FC Groningen de marge niet uitbouwde, ondanks een aantal prima kansen en mogelijkheden. De Rotterdammers kwamen aanvallend vrijwel tot niets hetgeen eveneens de verdienste was van een uitstekend verdedigende groen-witte organisatie.

eerste helft
Bijna een eigen doelpunt, een misverstand tussen Vermeer en Van Beek die terugspeelde op zijn doelman liep maar net goed af voor de gasten. Buiten de doelpoging om van Van Persie (rollertje op Padt) was FC Groningen goed begonnen aan de wedstrijd waarin het met veel inzet de weg naar voren zocht, zonder dat dit kansen opleverde. 

Na ruim een kwartier de eerste grote kans voor FC. Sierhuis hakte in het Rotterdamse strafschopgebied de bal terug op Doan die op doel schoot en op Vermeer stuitte. Kort daarna de tweede kans na een combinatie tussen Sierhuis en Doan. Een paar minuten later slingerde Bruns een vrije trap voor het doel van de Rotterdammers. Reis bereikte Sierhuis die ruim overkopte. In de 26e minuut doelpunt FC!!! Mahi die de diepte inging legde de bal af aan de meelopende Bruns die een voorzet gaf, Van Beek passeerde zijn eigen doelman 1-0. En even later weer een mogelijkheid voor Doan die naast schoot. Aan de overzijde van het veld een knal van Vilhena die ruim over het doel van Pad ging.

Een hoekschop voor Feyenoord werd naastgekopt door Jörgensen. Aan de overzijde een corner voor Grunn die net niet aankwam op het hoofd van Memisevic. Op slag van rust krulde Memisevic (die prima door het centrum van de gasten kwam) de bal nipt over de lat. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. De thuisploeg bleef hoog druk zetten, Bruns produceerde een offensieve afzwaaier. En wat een kans voor Mahi op een panklare voorzet van Handwerker... Larsson verving Toornstra. Ook Sierhuis kreeg een mogelijkheid... de hoekschop leverde niets op. Kort daarna schoot Doan in de korte hoek, Vermeer had de bal. 

Vilhena ging op de bon na een overtreding op Doan. De gasten kregen wat meer het balbezit en probeerden het spel te verplaatsen richting speelhelft FC. Bel Hassani verving Sierhuis, Ayoub kwam voor Verdonk. 

Groningen liet zich meer en meer terugzakken, de druk nam toe maar de Rotterdammers kwamen niet tot kansen. Gladon maakte zijn opwachting voor Bruns. En kort voor het einde kwam El Hankouri de tijd volmaken voor Mahi. Ook Bel Hassani was nog dichtbij de 2-0. Vermeer verrichtte redding. De hoekschop die volgde zeilde gevaarlijk door de Rotterdamse zestien.

Er kwamen vier minuten bij. Grunn werd vastgezet op de eigen helft. In de slotseconden kopte Martina terug op zijn doelman Vermeer. De bal ging over de achterlijn. De corner werd niet meer genomen. De wedstrijd was gespeeld.

Dankzij deze overwinning is FC Groningen terug te vinden in het linkerrijtje en staat negende. Volgende week zaterdag speelt het uit tegen NAC Breda.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Bruns, Memisevic, Reis, Sierhuis, Mahi                                     

Opstelling Feyenoord: Vermeer, St.Juste, v.Beek, Martina, Verdonk, Clasie, v.Persie, Vilhena, Berghuis, Jörgensen, Toornstra

Reacties:
kees17-02-2019 om 17:02

op tactiek en inzet gewonnen partij...proficiat FC Groningen  !

marcelfcg17-02-2019 om 18:08

De analisten van Fox gaven ook al aan dat FCG Feyenoord prima had gekanaliseerd. Knap werk vd technische staf

Thomas Portugal17-02-2019 om 17:10

Wat heb ik vandaag genoten van de inzet en passie. Gewoon vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk maken aan de tegenstander dat er niets maar dan ook helemaal niets te halen valt in de Euroborg. Ik hoop dat we Handwerker aan het eind van het seizoen kunnen contracteren als hij zo blijft spelen.

tante jannie17-02-2019 om 17:14

Dikke pluim voor dit FC 

Op alle fronten beter, weer baas in eigen huis.

Ben benieuwd of ze dit tegen NAC door kunnen zetten.

Fido17-02-2019 om 17:27

Man of the match is reis zat echt overal tussen.mahi doet ons bijna de das om Door te veel kansen te verkwanselen. Toch meer dan leuke wedstrijd gezien

campesino17-02-2019 om 17:37

Inderdaad, ik vind dat reis erin moet blijven en dat wsrmerdam maar eens een tijdje moet banken

appie happie17-02-2019 om 17:39

Reis was idd  een dikke prima   maar "Sleur"huis ook..wat verzet die gast een berg werk...

Dikke overwinning had er ingezeten echter   kansen benutten is aan Mahi niet echt besteed vandaag..

marcelfcg17-02-2019 om 18:12

Mee eens, stofzuiger Reis was niet moe te krijgen en heeft ondanks vele onderscheppingen weinig overtredingen nodig.

herman196017-02-2019 om 20:15

Die Reis speelt dé net als Jan v Dijk,overal tussen en iedereen voor de voeten lopen.

Echt een kanjer deze vent.

Cantona17-02-2019 om 17:40

Terechte overwinning, maar jammer dat het verzuimde om meer goals te maken.

Verdedigend stond het goed, hard gewerkt en bij vlagen mooi voetbal gezien.

Doan had regelmatig een goede actie ,Sierhuis was weer sterk, Chabot stond verdedigend goed, Reis was weer fantastisch enz.

Bruns vond ik niet geweldig en had er wat mij betreft wel eerder af gemoeten, stond een beetje als een prima Donna te spelen, ging de duels slap in en gilde bij een overtreding tegen hem als een soldaat die in Verdun z'n been verloor, beetje jammer.

Maar ben ik nu de enige die zag dat Jorgensen er met rood af moest met die frustrerende natrappen de beweging op Doan?

Maar ja ,in elk geval drie welverdiende punten.

campesino17-02-2019 om 17:42

Wat een verschil met voor de kerst en dat eigenlijk maar met 2 nieuwe basisspelers. Bruns die veel meer voetbal in het elftal/ middenveld brengt. En sierhuis.

Man wat is dat een verademing vergeleken metdie inspiratielize colombiaan. Eindelijk spelen we niet meer met 10 man.

Verder een weergaloze zeefuik gezien. Wat was die goed vandaag.

Cantona17-02-2019 om 18:49

Ik vond Bruns vandaag anders niet bijzonder, ging vaak de duels te slap aan, dreef z'n acties af en toe teveel door, soms iets te frivool en vond hem niet geweldig spelen.

Hij kan gelukkig beter ,dat hebben we al gezien.

Teamprestatie: een 8

brummie17-02-2019 om 17:50

Dik en dik verdiende overwinning op Feyenoord. Op alle fronten beter, en uitslag had veel hoger kunnen uitvallen. Vond met name Reis erg goed, maar iedereen verdient een dikke pluim. Vond Zeefuik het minst goed, veel foute passes en aannames. Maar tis vergeven. Ga zo door, klantenbinding!

ZMulder17-02-2019 om 17:52

Je voelde al de ouderwetse sfeer rondom het stadion voorafgaande aan de wedstrijd. Er hing iets in de lucht en het was niet de lente. Na een prachtige sfeeractie en de fluit, vloog de FC erop. Doan, Reis,  Sierhuis, wat een klasbakken. 12 punten uit 5 wedstrijden.  Ongekend. Superleuke middag gehad! 

PS Heeft Ron Jans toch nog goed werk verricht:P 

marcelfcg17-02-2019 om 18:15

Zal de hut dan toch weer sneller volkomen dan een aantal maanden geleden gedacht werd.

GroningenZuid17-02-2019 om 19:04

Het meest spijtige is dat we hier niet 4 of 5x scoren, sterker nog niemand van ons heeft gescoord vandaag. Dan pas tank je echt vertrouwen.

 

Zoals ik al eerder zei, we spelen of presteren al een paar maanden als een subtopper. We hebben 4 punten uit de eerste 10 duels gehaald, maar staan nu in het linkerrijtje. NAC uit moet worden gewonnen, op basis van onze resultaten in uitduels en de vorm van NAC is dat niet onmogelijk.

Fido17-02-2019 om 19:38

Strijd en passie oh wat heerlijk en nog mooie aanvallen  echt tof om nog een seizoen kaart te hebben 

FC Bayern17-02-2019 om 20:36

Danny stelt eindelijk (noodgedwongen) de sterkste 11 op en er wordt een berepot op de mat gelegd. Goh wat vreemd. 

Ik ben zo blij dat dissonant warmerdam er naast staat. Ik heb het al vaker gezegd maar die jongen is veruit de zwakste schakel. Daardoor zien jongens als Handwerker en Absalem er ook een stuk slechter uit. Die staan constant tegenover 2 man als warmerdam meespeelt want die verdedigd niet/halfslachtig mee. Vandaag krijgt Handwerker wel ondersteuning en verrek hij blijkt toch te kunnen voetballen. Laat warmerdam nou even een tijdje banken Danny zoals ik al vele malen gezegd heb. 

Iedereen was vandaag eigenlijk goed. Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien. Als ik dan toch wat minpuntjes moet benoemen dan toch Mahi en in iets mindere mate Doan. Puur omdat ze een aantal grote kansen gemist hebben en zeker voor Mahi is dat niet de eerste keer. Ze werkten allebei wel hard dat is dan weer positief. Maar zeker Mahi staat er toch om doelpunten te maken en dat was gewoon niet goed vandaag, te gehaast te onzeker. 

Als ze dit spel volgende week tegen NAC kunnen laten zien wordt het gewoon 0-5 maar de ene wedstrijd is de andere niet dus ook een 0-1 zou ik al reuzeblij mee zijn.

campesino17-02-2019 om 20:51

Verdomd je hebt gelijk, normaal is de linkerkant van groningen een snelweg voor de tegenpartij. Vandasg geen aanval over die kant gezien.

Bij doan heb ik de indruk dat hij te vaak voor eigen roem gaat 

Pietjepal17-02-2019 om 21:34

Klasbakjes icm zeer hard werken = winst van Feyenoord.  Niets aan gestolen. Ik sta perplex. Vitesse keer winnen, het kan bij uitzondering. Maar week later Feyenoord over de knie leggen (uitdrukking op website FC) is toch gewoon uitzonderlijk sterk.

Marcos00917-02-2019 om 21:42

Sinds een paar weken ben ik na lange tijd eindelijk weer trots op onze club. Ik voelde voor de wedstrijd al dat er wat moois in de lucht hing.  Dit komt echt niet alleen door de resultaten van de laatste weken, maar de manier waarop de duels worden aangegaan. Met Sierhuis in de spits worden er eindelijk weer duels uitgevochten en gewonnen. Wat is deze man belangrijk voor onze fc. Zeefuik vecht voor elke meter, Reis gaat voor elke bal, Handwerker die druk zet op de rechtsback van Feyenoord... het is weer genieten...Het publiek ging er weer eens een behoorlijke tijd achter staan. Wat kan het nog een mooie seizoen worden. Ik kijk nu al uit naar het volgende duel met NAC.

Ronnie 18-02-2019 om 07:41

Ik lees veel opmerkingen over scorend vermogen. Ook ik had graag gezien dat we sneller de tweede goal maken. Maar als ik zie hoeveel vieze meters verdedigend werk mahi, sierhuis doan hebben gemaakt gistermiddag, dan snap ik waarom ze in de afwerking net een fractie te laat zijn, het balletje net niet goed wordt aangenomen en er net te weinig tijd is om goed af te werken.

dat is een begrijpelijke combinatie van handelingssnelheid, techniek en te moe zijn, vooral in de tweede helft. En dan lijkt het allemaal heel knullig. Pass komt dan net niet goed vd voet van Doan achter de man, mahi neemt hem net niet goed aan, sierhuis krijgt hem net niet goed mee etc

vergeet ook niet dat die ene fractie van een seconde vaak net genoeg is voor de tegenstander om in de weg te lopen, schot te blokken etc. Handelingssnelheid en technisch vermogen. Daarom ook blij dat Mahi is gebleven want die heeft hard gewerkt gister, was constant aanspeelbaar en had 2 goals moeten maken. Dat dan ook wel weer, want dan zit je toch wat rustiger op de tribune.

5 gespeeld, 12 puntjes, ik zeg gewoon zo doorgaan!

Fan op afstand18-02-2019 om 17:53

Eindelijk weer genoten. Inderdaad jammer dat er niet meer gescoord is maar dat bederft mijn pret niet. Tuurlijk kan niet iedereen een wereldpartij spelen maar als je voor elkaar vechten wilt hoeft dat verder geen probleem te zijn. Zou inderdaad Warmerdam voorlopig op de bank houden. Lopen andere jongens rond die volgens mij die plek kunnen invullen. Daarnaast mag Mahi ook best zo af en toe op de bank plaats nemen zodat zijn vervanger die volgens mij al aanwezig is, zich in kan spelen. Ben een beetje bang dat Mahi zich nu teveel wil laten zien. Voor de rest hopen dat deze lijn nog een poos wordt doorgezet. Kan hier namelijk wel aan wennen.

Ben blij dat het management tijdens de winterbreak het licht heeft gezien en prima heeft ingehuurd, gekocht. Blijkbaar toch verstand van het spelletje.

Marco18-02-2019 om 18:34

Mooie overwinning op een goed moment.

Missen van kansen. Geen idee of dit ook kan komen door de afjaagtactiek. In Deventer schopte Mahi in de slotfase 2 jaar geleden de winnende binnen. Nu worden Sierhuis en Mahi naar 3 kwart wedstrijd moe naar de kant gehaald. Mahi had 11,5 km! gelopen in de wedstrijd. Misschien wat meer doseren wanneer er druk wordt gezet, zodat ze nog fit voor het doel zijn. 

Passing game was weer slecht van Groningen slecht 66% tegenover 78% Feyenoord. Daardoor moet je ook steeds jagen terwijl met wat meer rust en overzicht een medespeler aangespeeld kan worden.

Flanken waren defensief goed afgedekt, kort erop.

Corners kan Groningen de Engeland variant wel gaan toepassen met de lange mannen op een rijtje: Memisevic, Gladon, Chabot en Te Wierik.

Bij NAC, uit de eigen 16 blijven en koelbloediger afronden. 

Reacties zijn uitgeschakeld