Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint van het Duitse SC Preussen 06 Münster

Door Wouter Pauwels 7 reacties

Om 15.00 uur vanmiddag speelde FC Groningen een trainingswedstrijd tegen het in de 3e Liga uitkomende SC Preussen 06 Münster. Je mag de Duitse 3e Liga een beetje vergelijken met de Jupiler League in Nederland denken wij. Zonder de internationals Sergio Padt, Mimoun Mahi, Oussama Idrissi, Juninho Bacuna en Uriel Antuna kon trainer Ernest Faber eveneens niet beschikken over de onder 23 spelers; Tom van de Looi, Lars Kramer en Kolbeinn Finsson. Ook Django Warmerdam was door lichte klachten niet beschikbaar.

In een fris Noordleasestadion begon de FC  in de volgende opstelling:

Kevin Begois
Todd Kane, Etienne Reijnen, Kasper Larsen, Amir Absalem
Ludovit Reis, Jesper Drost, Ruben Jenssen
Ajdin  Hrustic, Tom van Weert en Ritsu Doan

FC Groningen kwam snel in de wedstrijd op voorsprong door een mooie goal van Tom van Weert, na een assist van Ajdin Hrustic. Een paar minuten later knalde Jesper Drost de bal achter de Duitse doelman na wederom een voorzet van Ajdin Hrustic. Door een beetje slap verdedigen van de Groningse defensie kwamen de Duitsers terug naar 2-1 door een goal van Sebastian Mai.

Na ongeveer een half uur spelen deed de scheidsrechter van zich spreken want een ongelukkige handsbal van Fabian Menig bestrafte hij met een rode kaart. Heel zwaar gestraft en vooral voor een trainingswedstrijd. De trainer van de Duitse ploeg was erg kwaad op de scheids en ook Groningen trainer Ernest Faber vroeg de scheids de kaart te vergeten zodat men met 11 tegen 11 verder kon. De beste (nou ja beste) man was niet te verwurmen en bleef bij zijn beslissing. Tom van Weert benutte de toegekende strafschop en zo stond het 3-1.

In de rust probeerde assistent trainer Marcel Groninger de scheids toch nog om te praten en zo toch met 11 tegen 11 de tweede helft te vervolgen maar de beste man bleef bij zijn beslissing. Ons inziens mede door de aanwezigheid van een KNVB waarnemer op de tribune.

Trainer Ernest Faber wisselde in de tweede helft; Yoell van Nieff voor Amir Absalem, Gerald Postma voor Ludovit Reis, Michael Breij voor Ritsu Doan, Lars Veldwijk voor Tom van Weert en David Browne voor Ajdin Hrustic. Na een kwartier kwam Samir Memisevic nog in de ploeg voor Kasper Larsen.
Vrij snel in de tweede helft scoorde Lars Veldwijk op aangeven van Michael Breij de 4-1 en daar bleef het ook bij. Genoeg kansen lieten de Groningers onbenut in de tweede helft.

Trainer Faber was na de wedstrijd het meest tevreden over de winnaars mentaliteit die het team getoond heeft. Het minst tevreden was hij over de te gemakkelijk weggegeven tegendoelpunt. Morgen (donderdag) hebben de mannen nog een gezamenlijke activiteit en dan zijn ze een paar dagen vrij.

Gerald Postma was blij dat hij weer een oefenwedstrijd met het eerste mocht spelen en hij speelde best wel goed. Hij wil zich graag laten zien zei hij na de wedstrijd tegen FCG Radio en dat was hem wel gelukt. Nu maar hopen dat de trainer dat ook heeft gezien zei hij. 

Reacties:
nulvijftig08-11-2017 om 21:45

Maar een zege op Münster zegt ook niet alles. Ik volg Münster al een tijdje, en het seizoen verloopt daar ongeveer hetzelfde als bij ons, het is niet best. Vandaag speelden de beste spelers ook niet allemaal tegelijk, want een aantal komen net terug van een blessure. 

appie happie08-11-2017 om 22:17

Bij de fc speelden de "beste"spelers ook niet..ik heb de wedstrijd gezien  en vond het niet echt een goede wedstrijd was gewoon slappe hap...kun je wel met 4-1 winnen   maar zegt helemaal niks  de tegenstander was  van amateur gehalte zeg maar   3de klas ofzo...ben blij voor de fc  dat ze gewonnen hebben maar vond ze niet gretig genoeg...de winnaars mentaliteit zit er (nog)niet echt in,  vind ik.

08-11-2017 om 22:37

prima overwinning tegen een club op 3e niveau duitsland. goeie keus om tegen deze club te oefenen , om wat goals te maken en het vertrouwen een boost te geven. vitesse en feyenoord thuis zal weer andere koek zijn natuurlijk! of ze daar tegen opgewassen zijn , ik denk persoonlijk van niet! en dat deze oefenwedstrijd daar niks aan zal toevoegen.

Groentesoep08-11-2017 om 23:19

Ik vind het mooi dat Groningen toch weer als eeuwige winnaar uit de bus komt. In 1672 wonnen we onder leiding van een Tsjech en in 2017 onder leiding van een Brabander. Hoe dan ook: De brug is wel heel groot tussen Munster en Vitesse. Nu maar hopen dat Vitesse geen brug te ver is voor Groningen, net als voor de Duitsers een aantal decenia geleden. 

Verder vindt ik het laf van de scheids om die arme Duitser die niet opgewassen was tegen kwaliteitsverschil in een vriendschappelijk potje naar de kant te sturen. Helemaal raar dat hij na de beargumentatie van Faber de rode kaart niet terugdraaide.. dat moet toch kunnen in een oefenduel? Ik denk dat het voor beide teams bevordelijk was geweest om met 11 man te spelen. Weet iemand toevallig ook de naam van deze grapjas?

rob roy09-11-2017 om 11:16

En dat bij de oudste club van Nederland. 345 jaar is me nogal wat!!!!!!

kees09-11-2017 om 00:04

Wat was het aantal toeschouwers op deze werkdag en bij gratis entree ?

appie happie09-11-2017 om 08:32

2 a 300  en t was erg koud Kees.

RKR09-11-2017 om 19:02

3e niveau Duitsland is volgens mij niet heel slecht. Een gedeelte van de 2e Bundesliga is beter dan menig Eredivisie club.

Tweehanden09-11-2017 om 20:30

Verwurmen, hahaha.. zo kun je het ook noemen natuurlijk..

kees10-11-2017 om 09:03

hij ( van de redactie) bedoelde waarschijnlijk ...niet "te vermurmen". of zou er "niet  :   te verwarmen" zijn bedoeld !!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!