Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint verrassend met 3-0 in Den Haag

Door Thijs Faber 15 reacties

Hèhè, de eerste 3 punten in een uitwedstrijd zijn binnen. FC Groningen won vanavond met 3-0 in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Beide ploegen lieten geen weergaloos voetbal zien, FC Groningen had eindelijk eens het geluk aan haar zijde en nam de punten mee naar het Noorden.

 

Eerste helft

Beide ploegen speelden zeer pover, en tastten ontzettend af, de eerste grote kans was voor Tom van Weert, maar de spits miste de doortastendheid om af te ronden. Het volgende benoemenswaardige moment was toen Jesper Drost de bal lobte naar Ritsu Doan, de bal werd aanvankelijk onderschept door Donny Gorter, maar laatstgenoemde kreeg de bal niet onder controle waardoor Ritsu Doan vlak voor rust kon profiteren en de 0-1 achter keeper Robert Zwinkels kon schuiven.

 

 

Tweede helft

FC Groningen kwam aanzienlijk beter uit de kleedkamer de tweede helft, terwijl ADO hetzelfde matige niveau aanhield. Dit maakte uiteindelijk het verschil voor de FC, er kon gecontroleerd worden en er kon grip verkregen worden op de wedstrijd. Dit betaalde zich uit in meerdere kansen en uiteindelijk een 2-0; Oussama Idrissi rondde af na zeer goed werk van Jesper Drost, die met 3 assists een van de betere spelers aan Groningse kant was. Na de 2-0 vertoonde ADO nog wat oplevingen, maar het leverde behalve een weergaloze redding van Sergio Padt weinig op, uit een tegenstoot wist FC Groningen via een geweldige aanval opgezet door Idrissi en Drost en afgerond door Bacuna zelf nog op een 0-3 voorsprong te komen. Een mooie avond in Den Haag.

 

 

Scoreverloop: 45’ 0-1 Doan (Drost), 75’ 0-2 Idrissi (Drost), 89’ Bacuna (Drost) Geel: Memisevic, Te Wierik, Antuna

 

 
Reacties:
rob roy02-12-2017 om 21:15

Daar kunnen we weer een week op teren.

herman196002-12-2017 om 21:32

volgende week gewoon met VELDWIJK starten,en dan Mahdi voor Drost(al was hij overal bij betrokken).

Dan denk ik dat we bij Roda bv ook wel iets kunnen stelen

Poar neemn03-12-2017 om 10:25

Ook echt, als spits moet je zo'n kans gewoon maken

brummie02-12-2017 om 21:59

Vond je tegen ado een gestolen overwinning dan Herman?

Ik zou denk ik een voorhoede kiezen met mahi in de spits en drost en idrissi op de flanken. Veldwijk viel goed in, maar tegenstander moest laatste 20 minuten ook veel ruimte weggeven door alles of niets te spelen.

herman196003-12-2017 om 09:42

Nee gestolen was deze winst echt niet,de FC was gewoon de best (zwakste) van deze 2 .

Maar vond dat VELDWIJK veel meer inbreng had tegen Kanon dan v Weert( terwijl ik hem toch een goede spits vind. Maar zoals ik al zei Drost speelde een goede partij. Maar zei toch liever Mahi daar.

Maar het was niets gestolen deze avond. En ben zeker blij met de 3 punten.

grunn197002-12-2017 om 22:51

ondanks terechte overwinning nog te veel slordigheden van het afmaken van kansen en padt nog  met een goede redding in de2 helft

Groen hart02-12-2017 om 23:05

Ik vond de FC beter zonder Mahi. Complimenten voor Drost man vd wedstrijd .

GerdaS03-12-2017 om 10:00

Vindt  ik ook .prima Fc gezien .

harley03-12-2017 om 14:04

Absoluut niet! Deed aanvallend een paar goede dingen..maar deed zoveel fout.Er kan er in mijn ogen maar 1 man voor die titel in aanmerking komen...

PADT.

kees02-12-2017 om 23:30

was een wedstrijd waar toch te lang wat controle over de bal en afronding ontbrak. SAAI de eerste 35 minuten Groningen en ADO speelden eenzelfde systeem en gaandeweg de eerste helft dacht ik: "ADO gaat er straks met de winst vandoor".  Maar laat die ploeg nou voorin ook niks klaarspelen...einde eerste helft kwam er wat pit in, en behalve die gemiste kansen bij Groninger uitbraken ( o.a. Van Weert 2x , Veldwijk en Drost ) bleek dat Groningen de overwinning niet meer uit handen zou geven. ADO leek niet meer gemotiveerd na de 0-2.  Toch zag ik bij FC G iets minder persoonlijke fouten al lagen er nog wel gaten achterin.

Tja: het is koffiedik kijken ( of Glazen Bol-gedoe ) wie er volgende week in de spits moet staan.  Veldwijk heeft van de spitsen ( Veldwijk, Mahi, Van Weert )het meeste overzicht én fysiek, Idrissi is gretig, en Drost heeft in de wedstrijd vaak een aanlooptijd van 40 tot 50 minuten nodig om echt gevaar te stichten.  Mooi dat Doan altijd werkt en scoorde. Volgende week met Veldwijk beginnen, voorsprong afdwingen in de eerste helft en Mahi er in de tweede helft voor in de plaats.    

Deze wedstrijd zal wel een rapportcijfer voor de spelers van 6jes en enkele 7tjes opleveren.  zo'n lijst hebben we toch  een tijd niet gehad over de hele selectie !!  

fc gras03-12-2017 om 00:27

Een van de betere wedstrijden onder Faber, waarschijnlijk de beste uitpartij. Reis en Bacuna ook solide, respect voor de jonge Reis, wat een talentje. 

03-12-2017 om 10:08

Dat werd eens tijd , de eerste uitoverwinning is binnen , haihaihai, nou mooi , hopelijk trekken ze dit door , ik ben er blij mee.

poar neemm 03-12-2017 om 11:31

antuna viel ook slecht in

 

robin03-12-2017 om 20:42

Heb ik nog geen moment aan gezien dat het wat is... Zou ook heeeeel snel zijn... Ook dat zie ik er niet aan af!!!  

Mike03-12-2017 om 12:36

Een hele mooie overwinning!

campesino03-12-2017 om 13:42

Eerste helft was heel heel slecht. bacuna en padt hanteerden veelvuldig de lange bal ,waarvan er geen 1 aankwam. en den haag was net zo droevig. begrijp ook goed waarom hun stadion ook half vol zit. slechtste man in de eerste helft: drost. man wat speelde die slecht. verschrikkelijk slecht. 

door de 0-1 kwam er in de tweede helft meer ruimte en toen begon het er wat op te lijken. het leek erop dat sommigen ook wat meer vertrouwen kregen (drost) en dus een dik verdiende overwinning. ben benieuwd wat voor groningen we volgend weekend gaan zien.

tante jannie03-12-2017 om 14:27

mooie overwinnig 3 punten tegen degradatie.

ben wel bang dat padt in de winterstop vertrekt.

hoop v niet. is met zoet de beste keeper v eredivisie

Nachtwacht03-12-2017 om 18:18

Mooi om te zien dat er werd gestreden. Te wierik deed het ook prima. Stom van ADO om Idrissi zoveel ruimte te geven, want dan kan de man gewoon echt goed voetballen.

appie happie03-12-2017 om 23:04

Mooi van Ado om Idrissi zoveel ruimte te geven...en Drost en Doan...

RKR04-12-2017 om 18:29

FC Groningen verdient ook wel wat credits he. Ze slaan in het slot van de eerste helft koelbloedig toe en hebben verder weinig weggegeven. Die goals kwamen voort uit goed voetbal, niet uit toeval. Het is dat we een hopeloze spits als Van Weert hebben lopen, want als je zulke kansen al niet eens tussen de palen kunt krijgen dan tja.

Idrissi, Drost en Doan kunnen goed voetballen, zijn natuurlijk wel talenten. Al brengt Drost vaak te weinig en is Idrissi grillig maar dat past ook wel een beetje bij hem. Hij staat nu al zowat op net zoveel doelpunten als in het hele vorige seizoen. 

Nogutsnoglory103-12-2017 om 23:13

Lekkere overwinning dit geeft de burger moed. Met voor de winterstop nog wedstrijden tegen Roda, Excelcior , Sparta en PSV moeten er nog 9 punten inzitten als het mee zit. Sta je gewoon weer in het linkerrijtje. ( maar dan moet het wel meezitten )   We staan ook nog maar 3 puntjes ( met een beter doelsaldo ) achter Heerenveen . Jammer dat Te Wierik geschorst is zondag want dat vond ik de beste Groninger gisteren. Gezien onze selectie ( en met name ook de breedte ) moeten we ook gewoon achtste of negende kunnen worden. 

kees04-12-2017 om 15:39

"kunnen worden"  schrijf je: een zwaluw maakt niog geen zomer, zekers 's winters niet !!

Nee..ik ben hoopvol dat er iets meer van het tacgtuische concept van Faber,  door de spelers wordt begrepen, en dat ze er sterker door geworden zijn, sinds Heracles... maar reken je niet rijk na een uitoverwinning. 

FC Groningen moet helemaal verdeer op eiegen kracht/geen spelers komen erbij over een maand , denk ik: ook geen massale toevloed van stadionbezoekers en ook een foutloos spelend team..,..Ik zie Padt wel tussentijds vertrekken... dan rest niks anders dan genieten van die paar wedstrijden waar Groningen met 3 punten ervandoor gaat.  thuis of uit...het maakt niet uit.   

rob roy05-12-2017 om 00:04

Ik zie Sergio Padt nog niet zo gauw vertrekken anders was er nu al wel enige "reuring" rondom deze speler. Bijna alle clubs zijn op één of andere manier bezig om in de winterstop spelers aan te trekken. Kijk naar 020, nu met die Bandé. Het zal mij wel verbazen als ook FC-Groningen mee gaat doen aan die stoelendans. Gezien de financiële perikelenvan de club zal dit mijns inziens niet zo'n vaart lopen. We wachten rustig af op de dingen die komen gaan. Feit is dat we deze drie punten in de knip hebben, nu Roda JC. in "Kirkraai" even verrassen.

kees05-12-2017 om 00:26

je hebt een goed geheugen, dus je weet dat ( als de verhalen kloppen ! ) er 2 dagen  voor het sluiten van de transferdeadline zomer 2017 voor Mahi  een dikke  3 miljoen was geboden...  Padt is een keeper die belangrijk is voor de toekomstige punten dit seizoen en dus voor afweren van directe degradatie.  Nou geloof ik niet zo erg in dit gevaar, maar kort gezegd: een goede keeper is heel wat waard!

Maar stel dat er nu voor hem een even zo groot bedrag ( of nog hoger ) wordt geboden ...moeten ze dan nu weer wachten, met die beroerde financiële situatie ?

En tot slot:  mocht er nu een serieuze en  goede club voor Padt komen ( Spanje?) , en Padt wil dit graag... dan toch denk ik:   zullen ze dat pas op het allerlaatst pas aan de supporters melden...Is zoiets als <geen slapende honden wakker maken> 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!