Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen zet Willem II met 2-0 aan de kant, Kaj Sierhuis "on fire"

Door Redactie 13 reacties

Een dik verdiende overwinning op Willem II, misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen! Een groot compliment voor  FC dat met lef en durf een prima pot op de mat legde en legio kansen en mogelijkheden kreeg. Verdedigend gaf het weinig weg. Kaj Sierhuis wist zich te onderscheiden met twee doelpunten. Wat een gedrevenheid zoals hij zich de laatste weken laat gelden! 

 

eerste helft
Een boeiende openingsfase. De eerste dreiging kwam op naam van Pavlidis, diens schot bijtijds werd geblokt. Op de speelhelft van de Tilburgers gaf Sierhuis een prima voorzet op Asoro die kansrijk de bal naast het doel gleed. Een doelpoging van Hrustic werd door een Willem II speler over het eigen doel gekopt. 

De hoekschop werd tenauwernood (met het hoofd) gemist door de instormende El Messaoudi. Asoro was daarna wederom dichtbij de openingsgoal maar diens inzet stuitte op de borst van Wellenreuther. De tweede serieuze kans voor de debutant. Een doelpoging van El Hankouri werd tot hoekschop gewerkt door Wellenreuther.

Bij een gevaarlijke vrije trap voor het doel van de gasten zou Heerkens hands hebben gemaakt. Er werd doorgespeeld. Kort daarna een schietkans voor Hrustic, de Australiër schoot hoog over. Op de speelhelft van FC ging Itakura de fout in. Padt die oog in oog kwam te staan met Pavlidis zag diens bal naast de tweede paal gaan. Peters onderging een blessurebehandeling maar kon door.

De gasten werden iets slordiger. Zo werd er een corner weggegeven en was er niet veel later een rare spelhervatting van de Tilburgse doelman. Deze kwam uiteindelijke voor de voeten van Asoro die op doel kon schieten. In de 40e minuut de 1-0! Sierhuis nam een bal aan van Warmerdam en tikte in tweede instantie de bal in het Tilburgse doel. 

Saddiki ging op de bon. De Tricolores begonnen op slag van rust aan te zetten maar kwamen niet tot kansen.

tweede helft
Bij de gasten de eerste wissel. Quinonez was in de plaats gekomen voor Nunnelu. En al heel snel viel de 2-0! Een lange bal bereikte via het hoofd van Asoro  Sierhuis die het projectiel diagonaal eerste paal in de kruising kegelde. Wat een goal! El Messaoudi kreeg een gele kaart na het onderhalen van zijn tegenstander. Sadikki werd naar de kant gehaald voor Nieuwkoop, de tweede wissel van de gasten.

Benschop maakte het laatste half uur vol voor Sierhuis. Het spelbeeld ging op en neer zonder dat er kansen kwamen. Trainer Adrie Koster paste zijn laatste wissel toe, Gladon voor Nelom. Bij FC Groningen werd Hrustic afgelost door Memisevic. El Hankouri kreeg een schietkans maar knalde een meter naast. De doelpoging van Asoro was een prooi voor de Tilburgse doelman. Niet veel later stuitte de Zweed weer op de doelman en uit de rebound op de rug van Heerkens.

Peters kreeg geel na het onderuithalen van Benschop. In duel met Pavlidis raakte Te Wierik geblesseerd aan zijn knie maar kon verder spelen. Benschop kreeg geel na een veeg met de arm in duel met Holmen. Schreck werd als laatste wissel van de wedstrijd ingebracht, El Hankouri ging naar de kant. De gasten gingen opnieuw druk zetten. Benschop kon nog één keer uithalen, Wellenreuther verrichtte redding. Aan de andere kant van het veld schoot Gladon voorlangs het doel van Padt.

Er kwamen vier minuten bij. Beide teams kwamen niet meer tot kansen. 

FC Groningen stijgt naar plek 9 en reist aankomende vrijdag af naar Arnhem waar Vitesse de volgende tegenstander is.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Warmerdam, Hrustic, Matusiwa, El Messaoudi, El Hankouri, Sierhuis, Asoro                   

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Heerkens, Holmén, Peters, Nelom, Saddiki, Ndayishimiye, Llonch, Nunnely, Pavlidis, Köhlert              

Reacties:
kees03-11-2019 om 17:18

willem II en Heracles op korte afstand op de ranglijst...zijn in tew halen de de FC,  en dan staat FC Groningen op plaats 8 !

Nogutsnoglory103-11-2019 om 21:45

Ook Hveen maar 1 punt boven ons. En dan te bedenken dat de abritage/Var ons ook nog 5 a 6 zekere punten heeft gekost. 

Johan03-11-2019 om 17:20

Prima pot gezien. Asoro beviel me ook goed. Graag 2 spitsen ook tegen Vitesse laten staan zo.  Warmerdam blijkt echt de beste lb te zijn en mag van mij heel snel verlengen zo. Net als Te Wierik trouwens. 

Hoekie03-11-2019 om 17:39

De beste thuiswedstrijd van de FC. Prachtige cross pass over 50 meter van Hrustic op Warmerdam! Deze schitterende pass was blijkbaar in bovenstaand kommentaar even weggelaten. Voorzet Warmerdam goed binnengeschoten door Sierhuis. Blijkbaar wil men hier onder alleen de negatieve gespeelde ballen van Hrustic benadrukken en ook de zeer goede interceptie binnen de eigen 16 meter ook van Hrustic even niet zien..... Ja ik zie ook het knullig balverlies van Hrustic maar de “kenners” op dit forum zouden ook hun oogkleppen eens kunnen afdoen en minder vooringenomen naar een wedstrijd kijken. Ook Hankouri had flink wat goede verdedigende acties, werkte snoeihard en gaf daardoor lucht aan de verdediging. Benschop daarentegen werkte hard maar kreeg geen bal naar de goede kleur. Asoro speelde zeer verdienstelijk.  De gehele verdediging op een slordigheid na van Itakura kwam niet in de problemen. Al met al een prima wedstrijd tegen een zwak Willem II. 

03-11-2019 om 18:36

Hoekie +1

Hrustic en Hankouri verdedigden goed mee en hadden beide een paar goede acties, ook Matusiwa speelde prima

En verdediging met keeper niet te kloppen, maar dat komt natuurlijk ook door de rest.

Goede spitsengoals van Sierhuis.

Hele team goed gedaan, ik heb genoten.

brummie03-11-2019 om 20:22

Uitstekend verwoord Hoekie!

kees04-11-2019 om 00:58

Ja@ Brummie: je wordt op je wenken bediend want op deze reactiepagina vandaag niets dan lof van "Supporters!! " over de overwinning en het spel van FC Groningen.

En dat in een week waarin Gudde zorgelijk over de fananciële situatie berichtte:  de lopende begroting is niet sluitend te maken zonder steeds verkoop van de beste spelers...dat is voor jou en mij nooit anders geweest , maar ( en dat herinner jij je ook wel ) is de laatste 6 jaar meer in het oogspringend geweest en nu de directie Gudde en Fledderus zich te doel hebben gesteld dat dit "onwenselijk" is en dat dit moet veranderen,  zeg ik je: zal een hele klus zijn, maar de transfer van Doan moet nog betaald en jammer vind ik het van Klaver...  want weet je watb dit is met vernieuwen van beleid:  Er is geen toverstokje of zo, en zolang de investeerders, spelersmakelaars en spelers bij trfansfers  zulke grote delen van de transfersom opsnoepen, en het spelersbudget wat al 10 jaar systematisch terugliep t.o.v. de begroting, niet stijgt kan men vanwege salarissen de goede spelers niet krijgen EN houden.  Als heir een beleid ingezet zou worden met extern geld, dwz de club onder een andere mede-eigenaar komt te staan, dan ben ik beducht voor bestuurlijke ruzies/situatie als bij H'veen , waar de oude garde maar nietg los kan laten en eens kan worden over beleid met nieuwe generatie.  Hoop dat Gudde blijft en dat hijde club vooruit kaqn stuwen, daarvoor ben ik teveel supporter om hier onverschilligh in te zijn...

Maar voorlopig lijkt Buys het lek boven te krijgen en hebben we wat aan zijn winnaarsmentaliteit     

campesino03-11-2019 om 17:42

@johan, je haslt me de woorden uit de mond, wat betreft de 2 spitsen en warmerdam. Van de 3 bescikbsre linksbacks is warmerdam verreweg de beste, zeker aanvallend. 

Prima eerste helft gezien, wasrin el hankouri ( ben nog geen fan van hem) best aardig speelde.

Na de tweede goal toch weer onnodig behoudend. Of dat nu het DNA van buijs is, angst of een ingeslopen gewoonte weet ik niet, maar dat was het enige smetje.

Al met al staat het uiteindelijk redelijk op de rails en dat terwijl het nog geeneens april is. Hoogstaand is het niet, kan ook niet met deze spelers, maar er staat een degelijke vechtmachine.

 

TomOkker04-11-2019 om 08:05

Hoogstaand niet met deze spelers?????? Man dit is de beste selectie sinds jaren. Het is dat Buijs volhoudt met Hrustic en pech heeft met die 2 scandinaviërs want ik denk nog steeds dat er veel meer muziek in zit? 

03-11-2019 om 18:03

De FC vrijwel de hele wedstrijd de baas. Achterin stond het erg goed, met Itakura als uitblinker vandaag. Ik hoop dat de Sierhuis criticasters nu even de mond gesnoerd heeft. Twee goals van grote klasse. 

Nachtwacht03-11-2019 om 18:52

Mooi dat er vroeg druk werd gezet... dat leverde een aantal mooie kansen op.

Dik verdiende overwinning

03-11-2019 om 19:01

Dit was een mooi pot voetbal. Als we dit elke week zien ben ik zeer tevreden. Geen negatief woord van mij vandaag. Asoro is mij ook zeer goed bevallen.
Volgende week graag dezelfde opstelling. 

Johan03-11-2019 om 19:39

Walgelijke samenvatting Studiosport. Wordt echt misselijk van dat suggestieve commentaar de hele tijd en dat gevraag om rode en gele kaarten. Misschien moeten we maar gaan korfballen hier

TOPGrUNN03-11-2019 om 20:13

Vond het een prima pot vandaag van onze Fc. Alleen jammer dat het na de wissel van Sierhuis behoudender werd... Benschop had deze keer geen beste invalbeurt vond ik. 

03-11-2019 om 21:28

Ik ben normaal gesproken niet erg gecharmeerd van El Hankouri, maar moet toch eerlijk bekennen dat hij vandaag erg goed speelde! Erg gedreven, als hij de bal verloor verdedigde hij meteen weer goed mee, paar acties gemaakt en speelde vaak goed snel door. Vond Hrustic na een paar mindere weken ook weer prima spelen. El Messaoudi erg goed, Itakura op 1 'sankohtje' na super, Te Wierik onverzettelijk, Asoro leuke speler met diepgang en goed in het drukzetten en Sierhuis die steeds meer vertrouwen krijgt! Kortom: top middag gehad!

Nogutsnoglory103-11-2019 om 21:54

Helemaal mee eens. El Hankouri speelde ook prima vandaag. Zeefuik en Te Wierik weer ouderwets onverzettelijk zoals de hele verdediging. Asoro heeft mij ook positief verrast, vond hem tegen Harkema matig invallen. Maar met hem is het gemakkelijker variërende te spelen. Hij heeft veel meer diepgang dan Benschop. Daar had Willem 2 duidelijk moeite mee. Zou hem laten staan als hij dit vaker kan brengen 

Nachtwacht03-11-2019 om 22:51

el Messaoudi kun je altijd aanspelen en dat geeft rust, maar vond hem tweede helft wel wat terugvallen.
Warmerdam mis ik nog in je rijtje.... was vandaag erg goed

04-11-2019 om 00:37

Klopt! Warmerdam lijkt z'n draai te vinden op de linksback positie!

TomOkker04-11-2019 om 08:22

Dat gezeur steeds wat men van een bepaalde speler vind is leuk maar zegt niks. Het gross let alleen op de man met bal en beoordeeld een actie zelden objectief. Daarbij weten we niet wat de taktische opdracht is die een bepaalde speler meekrijgt, en als iets niet lukt kan het ook zijn dat een medespeler positioneel niet staat op te letten. Maar nog simpeler een tegenstander kan ook gewoon beter of taktisch slimmer zijn natuurlijk.

Op rechts is WillemII het sterkst en dan kan het zijn dat een speler minder uit de verf komt, dit zul je dit als team moeten oplossen en gisteren hebben we een prachtig voorbeeld gezien van een team prestatie van jewelste.

03-11-2019 om 23:47

Nou, is het  lek dan boven? Verfrissend, wervelend, stabiel, en  dan moet Memi nog terugkomen. Dit biedt zowel spelers als supporters vertrouwen in de mogelijkheden voor fatsoenlijk voetbal.

manus04-11-2019 om 10:23

Ik vond Warmerdam altijd al wel okee wat betreft zijn aanvallende inpulsen, maar hij heeft zich ondertussen verdedigend sterk verbetert; in ieder geval tegen Willem II. Ze kwamen hem niet voorbij.

04-11-2019 om 15:01

Heb genoten van een heerlijke pot voetbal! Prima georganiseerde verdediging, die weinig fouten [Te Wierik en Itakura] maakte met gevaarlijk aanvallende backs [Zeefuik en Warmerdam]. Sterk middenveld met technisch begaafde spelers, die veel rust uitstralen en naar voren wilden spelen. En dan nog twee geweldige spitsen [Asoro en Sierhuis], die heel dynamisch waren en elkaar goed aanvulden! En dan te beseffen, dat Buijs nog een handvol talentvolle spelers [van Kaam, Lundquist, Gudmondson, Benschop, Schreck en uiteraard Memisevic] achter de hand heeft! Dat belooft wat de komende wedstrijden, laat Feyenoord maar komen op zondag 24-11 in een uitverkocht Euroborg!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!