FC Onder -23 deelt negenklapper uit aan Magreb'90 + fotoalbum

De wedstrijd begon vanmidddag op Corpus iets later dan gepland. De mannen van trainer Alphons Arts stonden al een paar minuten te wachten aan de kant van het veld voor de line up. De tegenstander Magreb '90 uit Utrecht positioneerde zich buiten de kleedkamer. Zagen ze de bui hangen? Even later kwamen beide teams dan toch op het veld en kon de wedstrijd beginnen.

Over het wedstrijdbeeld kunnen we kort zijn, het was grotendeels één groen-wit éénrichtingsverkeer. De gasten waren het meest terug te vinden op de eigen speelhelft om Jong Groningen van het scoren (proberen) af te houden. Ze creëerden aanvallend niets.

Daarentegen opende Grunn na een minuut of 7 de score. Uriel Antuna's voorzet vanaf de rechterkant werd snoeihard tegen het net geschoten door David Browne. Bijna halverwege het eerste bedrijf werd het 2-0. Joël Donald verdubbelde de marge op aangeven van Tim Riksman hetgeen ook tevens de ruststand was. De tussenstand had zeker 4-0 kunnen zijn maar een opgelegde kansen werden gemist.

Na de pauze ging het hard met de score. Een minuut of 10 na de hervatting vloog een afstandsschot van Robbert de Vos in de kruising. Kort daarna werd het 4-0. Een inzet van Michael Breij werd door Yassine El Hanoudiin in het eigen doel gewerkt. Een minuut of 20 voor tijd werd het 5-0. Invaller Kasper Oldenburger kwam goed door over de rechterkant. Zijn voorzet bereikte Joël Donald die prima afwerkte. Niet veel later maakte Michael Breij de 6-0 en heel kort daarna werd het 7-0 door Gerald Postma. In de slotfase scoorde Michael Breij de 8-0 en het slotaccoord was voor David Browne met een prachtige volley ingeschoten bal 9-0, hetgeen dan ook de eindstand was.

Opstelling FC Groningen ( statistieken via FC Groningen)
Abdel El Ouazzane, Tim Riksman, Kasper Larsen (61’ Marijn Ploem), Lars Kramer, Kolbeinn Finnsson, Robbert de Vos, Michael Breij, Gerald Postma, Uriel Antuna (61’ Kasper Oldenburger), Joël Donald (77’ Tim Freriks), David Browne. Rest bank: Pelle Boevink, Daniël Bouman.

Scores: 7’ David Browne 1-0, 21’ Joël Donald 2-0; 56’ Robbert de Vos 3-0, 58’ Yassine El Hanoudi (eigen doel) 4-0, 71’ Joël Donald 5-0, 74’ Michael Breij 6-0, 76’ Gerald Postma 7-0, 83’ Michael Breij 8-0, 88’ David Browne 9-0.

FC Groningen is momenteel terug te vinden op plek vier, het heeft één wedstrijd minder gespeeld dan de huidige nummer drie Quick Boys dat 2 punten meer heeft. Volgende week zaterdag gaan de Beloften op bezoek bij de huidige nummer vijf DVS'33 in Ermelo, dat 3 punten minder heeft dan FC.

Extra noot voor de lezer- Michael Breij neemt niet de plaats over van Oussama Idrissi. Hij blijft bij Jong FC en zal af en toe meegaan met het eerste elftal.