Terug

Deel deze pagina:

FC Onder-23 komt snelle 0-2 achterstand te boven en sleept uiteindelijk met tien man een punt uit het vuur

Door Redactie 18 reacties

FC Groningen Onder- 23 heeft vanmiddag op Corpus Den Hoorn met 2-2 gelijk gespeeld tegen DOVO uit Veenendaal. De openingsfase was rampzalig want binnen twee minuten hadden de gasten via Amerzgiou en Patirck twee keer gescoord. Een afstraffing hing in de lucht! De gasten behielden een tijdje de overhand, dat een derde treffer in de lucht hing had zeker niet veel gescheeld. Een terugspeel kopbal verdween nipt naast het doel van Jan Hoekstra over de achterlijn... 

Na ruim een kwartier kwam Jong Grunn wat beter in de wedstrijd. Rond de 20e minuut werd het 1-2 door Michael Breij op aangeven van Tim Riksman. De gasten behielden wel het iets betere van het spel en waren af en toe dreigend. Op slag van rust viel dan toch de onverwachte 2-2 door een doelpunt van Amir Absalem. 

Kort na de pauze leek het opnieuw mis te gaan. Verdediger Daniel Camara Bos kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. De gasten zetten stevig aan en een schot van dichtbij verdween op de buitenkant van de paal over de achterlijn.

Daarna veerde Jong FC krachtig op, en behield tot de slotfase het betere van het spel en dat met een man minder. Er ontstonden diverse kansen voor de ploeg van Alfons Arts maar helaas werd er niet meer gescoord.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen) Jan Hoekstra, Tim Riksman, Daniel Camara Bos, Marijn Ploem, Amir Absalem, Robbert de Vos, Ludovit Reis, Gerald Postma, Michael Breij, David Browne, Joël Donald (85. Tim Freriks).

Rest bank: Pelle Boevink, Oege Sietse van Lingen, Hampus Finndell, Kasper Old nburger, Tim Waterink.

Opstelling DOVO
Koen Hagelstein, Enrico Patrick (81. Arien Bakkenes), Don Nandel Wormgoor, Adil Mahdadi, Mitchill de Zwart (46' Gilbrano Plet), Marley Berkvens, 
Roy Bakkenes, Nick Coster, Salin Amerzgiou, Quincy Arends (71. Leon Toonen), Joshua Patrick.

Toeschouwers: 250

Scores: 1’ Salim Amerzgiou 0-1, 2’ Joshua Patrick 0-2, 19' Michael Breij 1-2, 42' Amir Absalem 2-2.

Scheidsrechter: Schaper

Rode kaart (2x geel): 12’ + 53’ Daniel Camara Bos (2x geel)

Gele kaarten: 52’ David Browne, 31’ Joshua Patrick, 92’ Arien Bakkenes

Reacties:
02-09-2017 om 21:02

Ik voorzie een herhaling van vorig seizoen - gelijkspel op gelijkspell.

kees05-09-2017 om 13:35

heb jij ook al een glazen bol?  ik bedoel: je weet nooit hoe de hazen lopen.  Als Faber en Jans erin slagen om de mogeklijkheden van deze verjongde selectie dit jaar te ontwikkelen, zoals is bedoeld,  dan kan er (mogelijk!) een goed seizoen gedraaid worden.  vergelijk dat met PECZwolle onder Jans, daar werd ene Thomas gehaald en het team was voetballend gewoon goed.

Kiest Faber voor een behoudende strategie van alleen maar niet-verliezen door achterin alles tegen te houden, dan kan er een moment komen dat je moet gaan twijfelen of FC Groningen wel die noodzakelijke stappen gaat maken, maar zoever is het nog niet, wmb.

 

kees07-09-2017 om 23:29

het valt mij op dat Doan en Antunia niet in de selectie van Onder 23 zaten...die bewaren ze dus voor het Eerste elftal, en dat lijkt mij een goede zaak! Tegen VVV op het veld ??

Jegelkser02-09-2017 om 22:10

Speelde op 15 minuten na toch wel aardig. DOVO liep alleen maar achter de bal en U23 dicteerde de gehele wedstrijd en zelfs met 10 man ongelofelijk veel kansen gecreëerd. Ben benieuwd welke spelers de stap kunnen maken. 

kees04-09-2017 om 09:11

Mahi scoorde gisteren met Marokko XI ( 6-0), met invalbeurt van 10 minuten. Het was de eerste keer dat hij voor zijn land in actie kwam ( bij oefeninterland Marokko-Nederland zat hij al wel bij de selectie )

 

rob roy04-09-2017 om 22:55

Weinig nieuws op het voetbalfront. Een dooie boel in een interland week-end. BM in de "stand-by" modus. En de forumleden zitten in de zon te wachten wat er gaat komen. ZZZZZZzzzzzzuuuuccccchhhhhttttttt.

kees05-09-2017 om 12:42

dan maar een herfstwandelingetje, Rob Roy, perslot is niet iedere scheet die gelaten wordt in de voetbalwereld, de moeite waard om mee te genieten...als je begrijpt wat ik bedoel.  

rob roy07-09-2017 om 12:00

Heb al heel wat afgewandeld, deze week, en op dit forum is ook geen ruk te beleven.Dooie boel.

appie happie05-09-2017 om 17:39

Dacht al wat ruik ik 

herman196005-09-2017 om 22:05

Wie k mij vertellen waarom maher van PSV niet gehuurd wordt. Lijkt me toch een versterking op het middenveld. Of niet

rob roy06-09-2017 om 12:07

Volgens mij komt dat door: 1) Transferruit is gesloten. 2) De speler Maher is bij PSV bankzitter dus voegt ook niets toe aan FC-Groningen. 3) Heeft een mentaliteit van een ééncellige amoebe.

M0i06-09-2017 om 17:50

En 4. Hij is een aanvallende MV en geen verdedigende MV die we juist wél nodig hebben.

06-09-2017 om 10:37

Ik refereer alleen maar naar vorig seizoen, Kees. Waarin Jong FCG uitblonk in gelijke spelen.

kees07-09-2017 om 23:43

sorry...

appie happie06-09-2017 om 22:20

We hebben een betonblok nodig op het middenveld, onverzettelijkheid voorop..ik ben benieuwd hoe het zondag zal gaan...vvv  zet een bus voor het doel en gaat counteren....ik moet zien wat de tactiek  van Faber..is...of moet ie er nog over nadenken?zal wel..

kees06-09-2017 om 23:30

kan niet warm lopen voor het resultaat alleen,  op grond van wat die punten-fetisjisten hier op BM beweren.  Je bedoelt:twee counterploegen die liever het spel niet willen maken   0-0...benieuwd hoeveel supporters er bij zijn

M0i07-09-2017 om 08:47

Voor het aantal verkochte plaatsen heb je geen glazen bol nodug kees. Doe alsof je kaarten gaat kopen voor deze wedstrijd, kies een paar keer een vak en wijzig je stoelkeuze. Zelf heb ik dit net even gedaan met de vakken H, HH, II, L, O en SS. Uitkomst is zoals verwacht: zeer veel lege stoeltjes. En we zitten op nog maar vier dagen vóór de wedstrijddag. 

appie happie07-09-2017 om 19:53

Ik ga booe een mooie overwinning vanaf mijn riante bank te zien op fox  zondag middag  zeg 4-0

07-09-2017 om 10:59

16 000 ofzo , vvv thuis lopen niet veel mensen voor warm , net als de tijd en het spel. Ik zal er zijn met mijn zoon , ik ga. voor een 2-1 moeilijke winst.

kees07-09-2017 om 13:41

je slaat de spijker op z'n kop... De FC leiding had zich dit seizoen een stuk makkelijker kunnen maken om een stevige VM erbij te halen en daarmee de kansen op veldoverwicht in thuiswedstrijden te vergroten...en met de resultaten gaandeweg meer supporters te trekken naar het stadion.  Eigenlijk te gek voor woorden om zoveel risico te willen lopen met die nieuwe jonge spelers.

Het is van tweeën één:  of je kiest voor een sterk middenveld dat pressie kan spelen ...óf je laat het gebeuren en moet daarom iedere wedstrijd aanpassingen doen die spelers onzeker maken, en  waardoor er veel te veel druk op de achterste linie komt te staan. Ieder foutje wordt dan afgestraft met een tegendoelpunt Valt het een periode tegen met de resultaten dan worden de supporters en sponsors in de loop van het seizoen (weer) ontevreden en komt er uiteindelijk weinig terecht van inpassen van de jeugd en de transitie naar een sterker team.

Op papier kan Faber nog zoveel verzinnen, wanneer er gespeeld wordt met een eerste helft zonder enig eigen initiatief en een tweede helft met billenknijpen en gokken op een counter, moet doorkomen, dan voorzie ik een moeizaam seizoen met weinig punten. Nijland had het over "we moeten in de spiegel kijken waarom mensen wegblijven"...ja,  maar ik zeg erbij:  kijken is niet genoeg!

Hoekie07-09-2017 om 16:09

De paar duizend supporters die hun seizoenkaart niet verlengd hebben maar wel roepen om versterkingen raad ik aan eens mee te denken hoe het een en ander gefinancierd moet worden. Spelers als Maher worden hier vaak genoemd. Ten eerste is dat volgens mij niet de gewenste versterking en bovendien stinkend duur. Ten tweede: een hele simpele .... als er minder financieel gesupport wordt, dan ga je dat uiteindelijk merken in het aantrekken van spelers met bewezen kwaliteit en ga je om het betaalbaar te houden naar andere mogelijkheden zoeken. Ik denk dat de Fc met de huidige financiële middelen optimaal heeft ingekocht. Ben positief gestemd ondanks de zeer matige optredens tot nu toe.

kees07-09-2017 om 16:45

@ Hoekie: 

Het is prima dat je creatief wilt zijn...spelers huren enzo hoort daarbij, maar FC Groningen is een profclub, die mee wil doen in het linkerrijtje.  Komen er 2 of 3 blessures dan kan je niet op spelers als Doan en Anmtuna en Hrustic bouwen...natuurlijk kan je Van Nieff erbij zetten, maar als we weggetikt worden zoals in de eerste drie wedstrijden, dan ben je verplicht als club om dat risico onder ogen te zien.  Ik geef toe het zijn allemaal woorden, en ik sta niet voor die groep, maar ik ben bang dat we aan ausdauer tekort komen.  De transferperiode is gesloten...ik ben benieuwd wat er tegen VVV in zit...

Hoekie07-09-2017 om 17:08

We komen zeker te weten weer in het linkerrijtje. Van Nieff zou daar kunnen spelen  en als de nood aan de man is, kan Memisevic daar ook nog spelen. misschien duurt het nog een tijdje maar voor spelers als Doan kom ik graag naar het stadion. geweldige voetballer dat zie je meteen. ook Antuna schijnt aardig te kunnen ballen al heb ik die niet zelf zien spelen. wie mij ook kan bekoren is Amir Absalem, die komt er ook aan. Hebben we ook nog Ludovic Reis... Het is een kwestie van tijd met deze spelers. 

kees07-09-2017 om 22:20

blijft overeind dat "de FC G sprong in het diepe" die Nijland aankondigde een maand terug ( vanwege begrotingstekort en nieuwe salarisstructuur met o.a. gehuurde spelers ) best eens kan leiden tot een langer aanhalen van de broekriem. n dat zou ik zonde vinden van die jonge spelers die jij noemt. Dan gaan die jonge spelers voor mooie bedragen de deur weer uit.  Presteert het elftal nl een seizoen lang onder de maat (dwz plaats 9) dan kan de trainer Faber niks anders doen dan terughollen naar achteren met een man of 7-8  en alleen spelen, met die lange ballen van Padt naar voren te rammen.   Wie er van ons twee gelijk krijgt doet er niet zoveel toe ...ik wilde maar zeggen : het risico bestaat gewoon.

07-09-2017 om 18:55

Eyong Enoh is transfervrij Dus Groningen ophalen deze bikkel voor op het middenveld.

appie happie07-09-2017 om 19:38

25 novemberis ver weg maar toch dichterbij dan he denkt want over 1 maand kunnen er weer kaarten gekocht worden voor jawel  fcg-feyenoord weet bijna iedereen dat de r.dam supporters  vaak tussen het thuis publiek zit..ik vind dat daar een eind  aan moet komen..ikverger me daar dus echt aan..ze denken onder en boven de wet te zijn ..dus zo zou het moeten zijn;geen uit supporters in thuis vakken...is dat wel po zo dat direct verwijderen door supposten die zijn daarvoor,dan wel of in het uitvak of wegwezen.anders krijfen we AZ tafrelen en dat zie ik niet zitten..en die supporters uit 010 zijn de liefsten nu ook weer niet dus van mij mag je ze met harde hand verwijderen.ik erger me dood als er een figuur van de tegenpartij zit te juichen bij een tegendoelpunt   dat haalt bij mij het slechtste  in mezelf boven...dit kan een mooi poll worden BM mensen.

Ach ik bedenk ook ff wat om berichten te generen alhier...want ja komkommertijd ja..

Oja Appie kont zondag niet hoor  3 x op 16.45 gaat mij te ver...oja kreeg ook een mail van decFV  ze gaan de parat evalureren , wat ze gaan doen?zout korrels tellen denk ik...zal wel..

Moi.

rob roy07-09-2017 om 20:42

Een wijntje teveel op, Appie??????

appie happie07-09-2017 om 21:59

nee hoor  kijk naar de tijd was nog te vroeg..19.38   was om 19.00 thuis   zo snel gaat t ook weer niet  bovendien  moest ik eerst nog ff koken ..dus RR viel dat mee...wat ik zei dat vind ik wel hoor..

kees07-09-2017 om 22:12

jij, Appie Happie, met de verantwoordelijkheid voor een goedlopende eigen zaak, met vrouw en kinderen, die weet heus wel hoeveel die van Bachus kan proeven... maar je blijft natuurlijk kampioen als het om "ongelimiteerd" gebruik ebn genereren van voetbalemoties gaat

appie happie07-09-2017 om 22:50

Aha Kees   idd  emoties lopen soms hoog op,maar volgens mij  is dat bij meer van onze leden hier het geval...ongelimiteerd lijkt wel overmatig zoals jij schetst..dat igg niet...ik weet op een gegeven moment wel dat het een "spel" is.maar op het moment suprème kan dat idd wel eens oplopen...achteraf ben ik dan wel  (om in wijn termen te spreken) zo nuchter om er de betrekkelijkheid van in te zien.

 

Maar de stelling "voetbal in emotie " wordt bevestigd!.

Fijne dag verder  ik wacht de  voorbeschouwing even af hier op BM  alwaar ik zeker  uit de tijd van Luis Suarez rond dwaal...en dat is 10 jr geleden ongeveer?of al langer..w nait precies

 

 

Jegelkser08-09-2017 om 07:51

Waarom maken Doan, hrustic en artuna geen minuten bij de U23. Wedstrijdritme is ook belangrijk toch? Doan heeft alleen de eerste wedstrijd 60 minuten gespeeld. Als hij er nu in komt moet hij weer wennen. 

rob roy08-09-2017 om 12:13

@Jegelkser

Ben het wel met jou eens dat deze spelers ritme moeten opdoen om in het eerste te kunnen "debuteren" Vooral voor onze Japanse vriend is het nogal een omschakeling om vanuit Japan hier te komen spelen. Voor ons "Mexicaantje" geldt eigenlijk hetzelfde. Gewenning zal een poosje in beslag nemen en daar komt bij dat de spelers voor het eerst in hun leven "van huis" zijn. Allemaal factoren die mee spelen om goed te kunnen presteren. Een andere bijkomstigheid is dat onze trainer nogal een eigenwijs figuur is die niet makkelijk om te praten is en z'n eigen weg gaat. Kijk maar naar het feit dat hij altijd z'n "lievelingen" opstelt. Al spelen ze nog zo slecht, Bacuna en Drost worden altijd opgesteld. Daar wring hem ook een beetje de schoen. Bijna elke wedstrijd staat het team weer anders en zo komem er ook geen automatismen in het spel. Ik denk dat zolang deze trainer voor de ploeg staat dit ook zo zal blijven. Of Jans hierin verandering kan brengen is dan maar de vraag. Overigens heeft Antuna wel meegespeeld tegen Sankt-Pauli en daar een goede indruk gemaakt. 

kees08-09-2017 om 13:46

ach ja, Rob Roy...wij lopen nu eenmaal harder van stapel dan de mensen die het in de club voor het zeggen hebben.

Wat jij schrijft over Faber... ik denk dat hij ( zoaals Jans dat kennelijk wel kan ) een "peoples manager" is, dwz dat hij voor onderliggende sfeer en strijden voor elkaar kan zorgen...Je zag daar bij Zwolle onder Jans toch heel spectaculaire dingen gebeuren die eerste 2 seizoenen.  Faber lijkt soms wel een "Van der Looi - 2.0" in z'n gepraat, maar ergens ben ik toch benieuwd of hij een swingend en aanvallend team kan krijgen van dit selectiegroepje....Denk dat Antuna een kans krijgt en Veldwijk scoort:  2-0    

kees08-09-2017 om 13:47

correctie : over Faber;  dat hij geen peoples manager is

10-09-2017 om 14:48

Die Hampus Findell gaan we nog heel veel moois van zien.

10-09-2017 om 14:50

Kees, hoe kan je nu zeggen dat Faber geen people manager is en in dezelfde zin zeggen: dwz dat hij voor onderliggende sfeer en strijden voor elkaar kan zorgen...?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!