Terug

Deel deze pagina:

FC tracteert NAC Breda op een vijfklapper

Door Redactie 8 reacties

Onder toeziend oog van onder meer de helden van weleer heeft FC Groningen met 5-2 gewonnen van NAC Breda. Dat deze uitslag uiteindelijk zo hoog zou uitvallen zag er lange tijd niet naar uit. Mimoun Mahi schoot FC na zes minuten op een 1-0 voorsprong. De Bredanaren kwamen na een kwartier op gelijke hoogte via Rosheuvel. Ongeveer tien minuten na rust leek het vreselijk mis te gaan na een blunder van Sergio Padt en de 1-2 van Te Vrede. De trots van het noorden toonde veerkracht want nog geen twee minuten later bracht Doan de ploegen op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd scoorde Zeefuik de 3-2. In de slofase liep het via Mahi en Memisevic uit naar 4-2 en 5-2.

eerste helft
Een rustige openingsfase met de eerste mogelijkheid voor Te Vrede die op aangeven van Rosheuvel ruim voorlangs kopte. Direct daarna de tegenstoot. Mimoun Mahi werd als eindstation gevonden die volley via de binnenkant van de tweede paal FC op voorsprong schoot, 1-0! Wat een goal! Een paar minuten later werd Ritsu Doan in stelling gebracht en haalde uit, doelman van Leer verrichtte een knappe redding hetgeen een corner tot gevolg had die slecht werd uitgevoerd. Uit de counter stoomden de gasten naar voren, Mike te Wierik die op de rand van de zestien twee ingrepen deed en op bon ging leverde een vrije trap op. 

Ook de VAR mengde zich om onduidelijke redenen in de situatie. De overtreding was immers buiten de zestien gemaakt en geen rode kaart voor te Wierik. De vrije trap werd genomen door Nijholt, Sergio Padt kon de bal nog keren maar uit de rebound schoot Rosheuel raak, 1-1. Een aantal minuten later kreeg Mimoun Mahi een schietkans, Van Leer stopte diens inzet.

Ook Ajdin Hrustic was dichtbij een succes. Een afvallende corner belandde voor zijn voeten, de Australiër aarzelde niet en dwong Van Leer tot een redding. Ondanks het betere van het spel, moest FC voortdurend attent zijn op de omschakel momenten van de geel-zwarten.

tweede helft
Ondanks een korte fase van dreiging en hoge druk kwam de eerste schotkans op naam van Verschueren die wild naast knalde. Aan de overzijde van het veld schoot Ritsu Doan diagonaal voorlangs en naast. En uit het niets viel de 1-2. De gasten mochten aanleggen voor een vrije trap, Sergio Padt liet zich  kinderlijk eenvoudig in de lucht aftroefen door Te Vrede die raak kopte. Maar gelukkig viel heel snel de 2-2. Een voorzet van Dayovaisio Zeefuik kwam via via voor de voeten van Ritsu Doan die de gelijkmaker binnen schoot.

Mendes Moreira verving Django Warmerdam die nog niet geheel fit was. Een vrije trap richting het doel van Van Leer werd weggewerkt, de strakgeschoten rebound werd geblokt. El Allouchi maakte zijn opwachting voor Korte.

En daar was Deyovasio Zeefuik. De rechtsback die al heel vaak naar voren was gestoomd wist Mimoun Mahi in de geel-zwarte zestien te bereiken. Mahi kon terugleggen op de inkomende Zeefuik die bij de eerste paal raak schoot, 3-2!

Muhren verving Klomp. En dan de verlossende 4-2. Wat een ontlading!!! Ritsu Doan bracht Mimoun Mahi in stelling die in twee instanties Van Leer wist te verschalken. Aan de andere kant van het veld greep Sergio Padt nu wel goed in. Tom van de Looi verving Ajdin Hrustic, Amir Absalem mocht de laatste minuten vol spelen voor Mimoun Mahi. Het slotaccoord kwam op naam van Samir Memisevic die attent een corner volley binnenwerkte, 5-2.

FC Groningen blijft op de zestiende plek met één punt minder dan FC Emmen en PEC Zwolle. Volgende week zondag speelt het uit tegen VVV Venlo.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Reis, Warmerdam, Doan, Mahi, Hrustic

Opstelling NAC Breda: van Leer, Sporkslede, Klomp, Koch, Palmer-Brown, Mashart, Rosheuel, Verschueren, Nijholt, Korte, Te Vrede

Reacties:
02-12-2018 om 20:09

Een goeie pot en verdiend gewonnen. Doan en Mahi waren goed op dreef. Alleen Padt was niet in z'n goeie doen, dat moet beter. VVV uit moet ook te doen zijn anders Jan Hoekstra maar een paar weken in het doel en Sergio vervroegd op winterverlof. Heeft de laatste tijd nogal wat over zich heen gekregen.

Cantona02-12-2018 om 20:37

Een goeie pot?

Op de uitslag na heb ik weinig goeds gezien.

Een schutterende Padt en ploeg die vaak als een kip zonder kop rond rent en waar weinig tot geen lijn in zit.

Ongelofelijk veel onnodig balverlies en slechte pases ,en bijna elke tweede bal was voor NAC.

Gelukkig hebben we Doan en Mahi  nog want anders was het echt niet best.(hoewel Doan ook net echt in goede doen was en Mahi het merendeel ook van kansloze diepe ballen moest hebben)

Maar ja ,tegen Feyenoord goed gespeeld en geen punten en nu slecht gespeeld en 3 punten.

 

02-12-2018 om 22:16

Voor sommige mensen is het niet gauw goed. Ik ben blij met deze overwinning, zeg maar "een kinderhand is gauw gevuld". We zijn de laatste tijd niet verwent en dus is dit een mooie opsteker. Aanstaande zondag naar Venlo en speelt het team daar net zo als dat ze vandaag deden, dan komen er weer drie punten bij en klimmen we mooi uit de "donkere krochten" .van de eredivisie.

debultjes02-12-2018 om 23:49

Ik ben het eens met Cantona, ik vond het ook geen geen goede pot maar door de kwaliteiten van Doan en Mahi toch gewonnen.Het begint met de opstelling, het was duidelijk dat Groningen de laatste weken rendeerde met een 4-4-2 opstelling met Doan op 10. Als je dan Hrustic opstelt ga je dus je eigen ster speler zelf neutraliseren. Hrustic is geen geen spits en dwaalt veel over het veld waar juist Doan moet spelen. Ook zie je dat als Hrustic gaat dwalen je geen goede veldbezetting hebt voor de goal, in zo'n situatie zou ik dus met een echte spits gaan spelen ipv Hrustic. Over Padt hoef ik het denk ik niet te hebben, wat mij ook teleurstelde zijn de spelhervatting van Handwerker, waarom mag hij alle vrij trappen nemen trwijl hij op dit moment geen pepernoot raakt? Gelukkig nam Hrustic ze gedurende de wedstrijd ietsjes beter. Dus Buijs denk eerst svp goed na voordat je 11 spelers de wei instuurt.....

03-12-2018 om 12:17

Ik ben toch erg blij dat we een trainer hebben die de opstelling maakt en niet overlaat aan de supporters die denken dat ze meer verstand van voetbal hebben dan de trainer. Het gegeven dat de "echte" spitsen ongesteld c.q zwak/beroerd of misselijk waren heeft de trainer er toe besloten om Hrustic op 10 te zetten, omdat je nu eenmaal 11 spelers moet opstellen. Het enigste alternatief die de trainer gehad zou kunnen hebben is, dat hij v.d Looi op die plek had kunnen zetten, maar of dat nou de oplossing was geweest is maar de vraag. Zoveel verstand heb ik tenminste niet van voetbal!!!!!! Ik kijk alleen maar naar het resultaat en de amusementswaarde en dat was dik in orde. De rest laat ik graag aan mensen over die er echt verstand van hebben. En naar mijn mening zouden dat meer mensen moeten doen.  

marcelfcg02-12-2018 om 20:51

Lees ik het nu goed? Doan niet echt in goede doen?? Doan wordt met de week beter man. Hij sloopt bijna in zijn eentje dat NAC. Ik zou zeggen geniet nog even van deze speler want zo’n topper  halen we niet snel meer binnen. Naast een geweldige speler ook nog eens een fantastische gozer. Niets geen kapsones, wat een mannetje.

FC Bayern02-12-2018 om 21:04

Ik ben het ook niet met Catona eens. Het was geen wereldpot. Maar slecht was het ook niet. Het is gewoon lastig voetballen tegen een ploeg die zelf niet wil voetballen. Ik denk dat mijn voorspelling in de matchday topic vrij accuraat was tot aan de 86e minuut.

NAC die speelt op de counter en hoopt op foutjes en Groningen kan moeilijk het spel maken.

Gelukkig kunnen ze in laatste 10 minuten flink uitlopen maar tot die tijd was het moeizaam. 

Padt was vandaag overigens helemaal van het padje. Die moet eens even met een therapeut praten ofzo. Die is momenteel zo onzeker als een bakvisje tegenover haar idool. 

Verder vielen de slechte vrije trappen/voorzetten van Handwerker en Hrustic op. Daar kan veel meer uitgehaald worden. Hrustic voegde sowieso weer niks toe vandaag. Dom balverlies en onnodige overtredingen. Ik ben wel klaar met die jongen. 

Pietjepal02-12-2018 om 21:13

Drie punten.

Mahi bedankt voor het spitsenwerk dit jaar!

Mooi nog wat goals maken en succes  bij de volgende  werkgever.

Geloof namelijk niet dat Groningen kan opbieden tegen clubs uit het buitenland.

Padt krijgt zo geen transfer, mooi zo, die krabbelt er wel weer bovenop en hebben we de topkeeper langer.

 

Waar doan heen gaat, Spanje? Duitsland? Hij zou ook maar zo naar Barcelona of Madrid kunnen?

 

Rooie02-12-2018 om 21:43

Er is nog geen club in de Eredivisie die 5 goals heeft gemaakt tegen NAC. Zo slecht speelt de club uit Breda helemaal niet. De nederlagen hadden veelal kleine uitslagen. Punten pakken tegen Heracles, Willem II en Den Haag...., dat lukte onze FCG niet.

Blij met een beter spelend team en de spirit, die er nu is. Natuurlijk kan er nog wat worden verbeterd, maar als de komende weken tegen de 2 limburgse clubs en FCE punten worden gepakt, komt FCG de slechte seizoenstart net op tijd te boven.

De selectie zal wel worden herijkt met de kerst, hopenlijk heeft de TS geleerd van haar ongelukkige ingrepen in de zomer 2018. Er zijn verbeteringen binnen te halen in defensief opzicht. Aanvallende verbeteringen zullen moeilijker zijn binnen te halen.

03-12-2018 om 11:53

Slechte wedstrijd, slechte Padt maar een heerlijke overwinning!!!! Als Mahi of Doan weg valt zie ik het weer somber in. ..die maken het verschil. Wat Hrustic er nog steeds in doet begrijp ik niet... Voegt totaal niks toe... Ja ergernis... 

brummie03-12-2018 om 13:58

Gisteravond een zeer vermakelijke pot voetbal gezien. Qua voetbal slordig, maar hoge amusementswaarde voor de FC supporter. Mooie goals en de helden van weleer mooie toevoeging in de rust. Hier komen voor naar het atadion dacht ik zo.

Past had zijn dag niet en Hrustic speelde naar vermogen. Doan en Mahi echt spelers waarvoor je naar het stadion komt. 

marcelfcg03-12-2018 om 19:32

Zo heb ik de middag/avond ook beleefd Brummie. Alternatieven voor Hrustic had Buijs ook niet. We moeten oppassen dat Hrustic niet de volgende pispaal wordt die kapot gemaakt wordt. Hij speelt niet best dit seizoen maar liet vorig jaar zien het wel te kunnen. Geef het de tijd. 

 

 

 

Nogutsnoglory106-12-2018 om 23:08

In mijn voorbeschouwing had ik Morreira genoemd ipv Hrustic. Met een duidelijke argumentatie. Had waarschijnlijk beter uitgepakt. Verder ben ik heel tevreden hoor zeker met het resultaat. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!