Terug

Deel deze pagina:

[Update foto-album toegevoegd] Foto impressie open dag FC Groningen

Door Redactie 13 reacties

We waren vandaag op tijd aanwezig bij de open dag. Rondom het stadion hadden zich duizenden groen-witte belangstellenden verzameld. We maakten kennis met de nieuwe spelersbus, de spelerstunnel, de wedstrijdshirts en de nieuwste spelers aanwinsten. Voor de Fan Corner stond een grote rij wachtenden en dit goldt eveneens voor de spelersbus. Voor ons de reden om (in eerste instantie) uit te wijken naar de FC Experience. We vernamen dat er meer dan 10.000 bezoekers op de open dag zijn afgekomen. 

 

 

FOTOREPORTAGE OPEN DAG

Reacties:
rob roy07-08-2017 om 16:40

Allemaal prachtig en mooi, maar waar de supporter meer belang bij heeft is een compleet team, dus nog met een rechtsbuiten en en een verdedigenden man, links op het middenveld. Het liefts een "mannetjesputter" á la Jan van Dijk, iemand die de rest op scherp kan zetten en weet wanneer er gevoetbald moet worden á la FC-Groningen, dus met het mes dwars in de bek en het snot voor de ogen, en niet zoals afgelopen seizoen als een stel "zuurtjes" over het veld sjokken. Voetbal is oorlog, dus moet er gevochten worden. 

Ronnie 07-08-2017 om 21:38

Morgen persagentschap. Zal Hans Nijland bekend maken dat fc Groningen nu al 1,5 tot 2 miljoen achter loopt op begroting. Heeft te maken met het fantastische resultaat van vorig jaar, bijbehorende minder tv gelden en negatief saldo van alle miskopen en weggestuurde spelers. Er is ook wel wat binnen gekomen maar de sanering naar 18 spelers heeft nu al geld gekost.

Die mannetjesputter, die ik ook wel wil, zal er waarschijnlijk niet komen.

Ik denk dat nijland en co het nu eerst aanzien en dan de schade moeten herstellen in de winterstop. En zich dan maar afvragen waarom mensen het seizoen kaartje niet verlengen.......ik zou het na een weggegooide eerste seizoen helft ook niet weten. 

Rob197007-08-2017 om 21:53

Waar is dit negativiteit op gebaseerd. Heeft Nijland zijn speech laten slingeren? Alleen op basis dat er geen verdedigende middenvelder aanwezig is, kunnen we toch niet zeggen dat het veel minder is geworden. Alle bankzitters en kwaliteitsarme spelers zijn verdwenen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

appie happie07-08-2017 om 18:27

Genua-heerenveen 4-0    zegt genoeg 

 

Martijn 07-08-2017 om 22:01

Heerenveen heeft in de voorbereiding ngog niet kunnen overtuigen in elk geval, zou mooi zijn als ze nog net zo bezig zijn als afgelopen 2e seizoenshelft.

kees07-08-2017 om 23:09

Je moet die as speech, morgen ( disndag) zien met een professionele bril op, dwz net als aan het begin van een academisch jaar, dat de hoogleraren even duidelijk stellen dat Onderwijs (Den Haag ) té weinig geld voor wetenschap heeft gereserveerd...enz enz,  op die toer.

Nijland doet dat in die speech  bij FC Groningen, t.a.v. de sponsoren.  Als er een groep is die succes van het team voorop stelt, dan is het deze groep wel.

Dat betekent niet dat dit het laatste woord erover is, maar we moeten het niet dramatiseren.

(Ik denk maar stiekem: een licht negatieve begroting kon wel enigszins gunstig zijn, ivm. de fiscaliteit. Pure winst wordt namelijk weer voor een deel wegbelast vanwege de Vennootshapsbelasting.)  En ik moet wel toegeven: wat deze zomerwindow  maar beperkt  is gelukt met vertrekkende spelers zoals Tibbling, dat kan zomaar weer  anders blijken, bij verkoop vasn Mahi of  als Hrustic, Doan, Warmerdam, Van Weert of  of Veldwijk...die  (op papier) een persoonlijke transferwaardestijging weten te boeken;   feit blijft wel dat de eindklassering (of een bekerwinst) het belangrijkste doel zal zijn      

Ik zie de speech dus als een strategisch geplande "mededeling over de tussentijdse (!) financiële situatie"  en daarna gaan we gewoon weer verder op de ingeslagen koers.  Over een jaar staat het Topsportcentrum er: is toch weer een mijlpaal.

Mhh. wàt er ook door dhr Nijland gezegd wordt, het wordt zeker een spannende competitiestart.  Ik kom wrschl ook zondag kijken -

  

kees08-08-2017 om 05:19

SALIH UCAN, 23 jaar, creatieve aanvallende middenvelder - spelend op 10 positie, voor AS Roma / eigendom van Fenerbace,

zou gewenst zijn (om te huren ) door FC Twente , maar ook door FC Groningen.

 

Hgz08-08-2017 om 06:54

Leuke speler maar komt niet Kees,  we hebben al 3 spelers die op deze positie kunnen spelen. Twente blijft maar gaan met spelers halen, die van Halst tovert ze overal vandaan,  die zijn wel druk bezig om zich te versterken. Zie je ook terug in de verkoop seizoenskaarten. Bij ons staat het team al maar er mist nog 1 speler met bepaalde kwaliteiten,  al door meerdere genoemd hier maar dat is geen creatieve middenvelder, maar het tegenovergestelde van zo een speler. Maar volgens mij denken de heren Faber en Nijland dat ze klaar zijn voor de competitie en er in de winterstop weer achterkomen dat zo n speler toch maar gehaald moet worden. Ben bang dat het weer zo gaat. 

kees08-08-2017 om 10:02

@ HGZ   Die speler (VMV) komt ook nog wel...zeker als Mahi weg gaat. Nog 3 weken te bgaan

Hgz08-08-2017 om 13:03

Kees, waarom wachten die clubs zo lang met Mahi, als ze geinteresseerd zijn en hun huiswerk hebben gedaan weten ze wat voor speler hij is en wat hij kan. Ik denk dat hij gewoon blijft en er niks meer bijkomt. Komen ze er in de winterstop achter dat er nog een verdedigende middenvelder nodig is. Ik hoop eigenlijk wel dat je gelijk hebt en ik niet.

brummie08-08-2017 om 07:03

Hgz, als ik jou was zou ik mij meer eens verdiepen in in Twente. Het is gezien de financiële situatie kommer en kwel. De selectie is nog lang niet op peil. En dat van Halst uit alle uithoeken spelers moet halen is geen luxe maar bittere noodzaak. Er is vrijwel geen geld, en zijn eigenlijk puur afhankelijk van huren spelers. Het is pure armoede. Pas over een seizoen of 2 kan deze club weer voorzichtig bouwen. 

Hgz08-08-2017 om 13:00

 ik hoef me niet te verdiepen in Twente.  Wat kan mij dat nou schelen hoeveel schuld ze hebben. Voor weinig haalt hij wel leuke spelers. Wat maakt het nou uit of het huurspelers zijn, gaat erom dat er een goed elftal komt te staan(wat je nog moet afwachten, dat terzijde). Maar denk je dat 1 supporter het wat kan schelen hoeveel schuld er is als het voetbal wel goed is? Wat er op het veld gebeurd vinden de Twente supporters vast het belangrijkste. Wat heb je eraan als je 100 miljoen in de plus staat en er geen goed voetbal wordt gespeeld?

brummie08-08-2017 om 07:09

En hun seizoenkaarhouders verlengen echt niet door hun 'geweldige' huurlingen die nu aangetrokken zijn, maar omdat ze de club trouw zijn, en goed beseffen dat het een kwestie is van overleven komend seizoen. Wat dat betreft zijn er geen verwachtingen onder supporters. Niet in de onderste regionen komen is het motto. En weet niet of je afgelopen seizoen bij Twente - Groningen bent geweest, maar kan je melden dat er toen in de Grolsch Veste ook akelig veel lege plekken waren. 

kees08-08-2017 om 10:37

ik ddenk dat je gelijk hebt in geval het vermengen van verschillende discussies:  de terugloop van stadionbezoek is bij Groningen een zorgenpuntje, maar is  niet hetzelfde als het de financiële perikelen bij clubs... Er is naar mijn overtuiging wel een verstandig beleid ingezet, om niet meer grote risico's te nemen op het halen van spelers.  Ze zeggen nu vooral met de huisige en de selecties van komende jaren een beleid uitgezet te hebben, en dat moet dan in dienst staan van toekomstige geldstromen. 

Ik heb wel de indruk dat met woorden alleen je geen sterk tream op het veld hebt staan...geen woorden maar daden...zoiets. 

Van mij mag Nijland het nog even volhouden, maar waar dan wel het terugwinnenvan vertrouwen van de Groningen supporters vandaan moet komen, dat kan het beste met toch meer resultaten boeken...als we carnaval kunnen vieren om de Nl. Vrouwen-die Europees kampioen  werden, dan zou ik zeggen:  pak een prijs, bijvoorbeeld die beker weer, of zorg dat je in de winterstop  op plek 5 staat...dat kan alleen als je nog een paar ervaren spelers erbij hebt.  Voorbeelden genoeg bij andere clubs: Niet alleen saneren maar ook weer versterken. En daar zijn ze nu ook wel mee doende denk ik, gezien al die (tot nu toe) niet gelukte transfers.   

Hgz08-08-2017 om 13:12

Jij weet alles beter, als iets krom is praat jij het wel recht. Twente boeit mij niet, sta alleen van te kijken met wat voor spelers ze allemaal in contact komen. Lijkt mij dat Van Halst een aardig netwerk heeft. Vorig jaar konden we dat al zien met Celina, Unal, Yeboah en Klich 

Hgz08-08-2017 om 13:15

Bedoel jou niet Kees, mijn post kwam onder die van jou terecht

skjipke08-08-2017 om 10:25

Iemand die weet hoe het gesteld is met de verkoop van seizoenskaarten? Volgens Nijland liepen we iets voor, is dat nog steeds zo? Hoop zondag wel op een goed gevulde groene hel. Even Akkrum zuid de oren wassen

kees08-08-2017 om 10:43

kan jou dat nou schelen, als er meer losse kaarten worden verkocht per wedstrijd...  .  Die mogelijkheid is er gewoon ook nog.

Heerenveen in vakantietijd komt wat vroeg vwb de supporters , maar Utrecht thuis dat wordt vast een volle bak.

Hgz08-08-2017 om 13:18

Volgens mij levert het de club meer op als er meer losse kaarten worden verkocht dan seizoenkaarten. als ik Nijland was zou ik juist bij zijn als er minder seizoenkaarten worden verkocht. Als het voetbal beter is dan vorig jaar komen de mensen toch wel terug, die moeten dan losse kaarten kopen wat duurder is

rob roy08-08-2017 om 10:47

SKJIPKE.........een friese naam..........en dan Akkrum-zuid de oren wassen???   oeiiiiiiii!!!!!!!

skjipke08-08-2017 om 11:16

Zeker Rob Roy, goed gezien.En al ruim 35 jaar trouw FC supporter! 

skjipke08-08-2017 om 11:20

@kees. Maakt mij ook niet uit, maar is blijkbaar een graadmeter en had er al een tijdje niets van gehoord.

Vol is vol en of dat nou losse kaarten zijn of seizoenskaarten is misschien niet belangrijk. Mooi meetpunt, meer niet.

 

brummie08-08-2017 om 11:38

@ Kees,

 

Ben met je eens dat met resultaten je vertrouwen terug wint. Toch het winnen van bijv. de beker in 2015, zorgde ook niet voor een uitverkoop van seizoenkaarten ondanks europees voetbal. Fc heeft 1 keer de beker gewonnen en de kans op een 2e keer is aanwezig, maar zeer klein. Een vijfde plek in de winterstop zou prachtig zijn, maar in alle realiteit, clubs al Az en Vitesse zijn veel kapitaalkrachtiger. Je ziet bij veel clubs een terugloop in verkoop seizoenkaarten, en hoeft niet perse met de reultaten van de clubs te maken te hebben.

Op de een of andere manier zijn supporters van Twente en Heerenveen veel chauvinistischer t.o.v. de Groningers. Tenminste zo zie ik het. Kijk ook maar naar het gebeuren met problematiek aardbevingen. We laten ons veel te weinig gelden, behoudend. Maar wel zeuren en klagen. En diegene die dat wel doen, tja... daar wordt je soms ook n iet al te vrolijk van. Het lijkt wel of supporters van Heerenveen en Twente meer eendrachtig zijn.

Fc heeft in mijn ogen een behoorlijke selectie. Jong, en wellicht grillig. Straks moet je het geluk hebben dat bijv. Veldwijk er in de eerste wedstrijd gelijk op los scoort en de ploeg hierdoor een boost krijgt waardoor er vertrouwen komt. Met vertrouwen komen er resultaten en kan de ploeg in een flow komen.

Ik spreek met enige regelmaat supporters van Heerenveen en Twente, en die begrijpen alle negativiteit rondom onze FC niet altijd  zo goed. Je kan zeggen over Nijland wat je wil, maar  het wordt in de toekomst nog een zware dobber iemand te vinden die hem kan evenaren. Andere clubs zouden heel blij zijn met een type Nijland. Kijk maar eens goed bij andere clubs, bezoek eens wedstrijden en ga eens zoals ik tussen het thuispubliek zitten. Lees fora's van andere clubs. Je zal zien dat het met onze club eigenlijk best goed gesteld is. Het gras lijkt wellicht groener aan de overkant, maar wees trots op onze club en kijk OOK wat er WEL goed gaat!

kees08-08-2017 om 12:39

je stuurt mij (figuurlijk en letterlijk!) alle kanten op... ik wou alleen maar gezegd hebben dat ik het probleem van het teruglopend stadionbezoek (vanwege mindere verkoop seizoenkaarten ), niet zo zwaar neem...en die andere uitringen over geld bij de FCG =- die is wmb toch teveel in de openbaarheid gevoerd.  Nu Nijlad heeft gezegd dat ze "zelf in de spiegel moeten kijken" voor wat betreft de ervaringen van supporters, dat zal...maar als het maar geen doekje voor het bloeden blijkt.  

Ik zei er nog bij  dat ik het veel

etekenend vind dat ze zo veel spelers hebben proberen binnen te halen, en dat dit to nu toe niet is gelukt is "2".

Nu jij over het type Nijland begint en ook dat veel clubs blij zouden zijn met zo'n bestuurder....dat verhult niet dat de man fouten kan maken, en ook dat ik in ieder geval, nog te vaak heen en weer gelingerd worden tussen de zakenman Nijland en de 1e supporter/voetballiefhebber.  Ben bang dat hij te vaak zich op het slappe koord zich begeeft, en daardoor nog eens valt...al wens ik hem alle goeds toe met de club. 

skjipke08-08-2017 om 12:03

Ben het helemaal met je eens Brummie. Alles valt en staat met vertrouwen en resultaten. 

Supporters spelen daar wel degelijk een rol in. Enthousiasme vanaf de tribunes kan het voetbal zeker beïnvloeden en andersom uiteraard ook. Van goed voetbal worden de supporters weer enthousiast.

Ik ben het niet eens met je uitspraak over eendracht bij de supporters van Heerenveen. Daar zit echt alleen maar klapvee op de tribunes van de boerderij. Er moet echt wat gebeuren voordat de mensen daar van hun stoeltje omhoog komen. 

Er zijn maar een paar volksclub in Nederland en daar is Grunn er 1 van. Het zou weer zo moeten zijn dat de tegenstanders bang zijn af te reizen naar Groningen. Niet alleen vanwege het voetbal met het mes tussen de tanden, maar ook vanwege de sfeer in de groene hel!!! Te beginnen aanstaande zondag tegen Heerenveen!

brummie08-08-2017 om 12:36

Klopt Skjipke, het publiek roert zich niet echt in het Abe Lenstra stadion. Bedoelde eigenlijk meer dat ondanks mindere reultaten supporters van Twente en Heerenveen, meer achter de club blijven staan en minder snel afhaken m.b.t. aanschaf seizoenkaart.

Laten we inderdaad er zondag maar direct op knallen en de friezen van het veld blazen. Ik ben voor! Come on FC!

brummie08-08-2017 om 12:56

@ Kees,

Het was meer een toevoeging op reactie van jou en wilde het graag wat breder trekken in algemeenheid. Uiteraard maakt Nijland fouten, of pakken dingen anders uit. Is uiteraard ook maar een mens. Maar kan me verder goed vinden in je post hoor!

kees08-08-2017 om 14:02

stef de Bont in V.I. over het komende seizoen bij FC Groningen

 

plaats afgelopen seizoen: 8

doelstelling komende seizoen: plaats 4-8

begroting: 20 miljoen

k zeg erbij:  aantal selectiespelers 2017/2018   19

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!