Terug

Deel deze pagina:

Fotoalbum Excelsior - FC Groningen en verslagje interviews

Door Wouter Pauwels 4 reacties

Mimoun Mahi vond het heel zuur dat de eerste goal die men tegen kreeg uit een standaardsituatie kwam.  Je weet dat Excelsior heel goed kan verdedigen en dat ze met 11 man achter de bal gaan staan en daar is heel moeilijk doorheen te komen en we hebben een aantal kansen gehad en helaas die niet benut en dan verlies je teleurstellend hier met 2-0. We waren goed bezig vond Mahi en speelden goed voetbal voor mijn gevoel alleen de kansen werden helaas niet benut en dan nog twee ballen die tegen de paal gaan en heb je ook pech. Op onze vraag hoe het kan dat Massop bij de eerste goal zo vrij kan staan zegt Mahi dat ze in zone dekken en het mag nooit gebeuren dat iemand hem daar zo vrij kan inkoppen. Hij vond ook dat het baltempo te laag lag bij de FC. Excelsior gooide constant de boel achterin dicht en je zag dat als ik de bal kreeg dat ik constant 2 of 3 man tegen me kreeg en dan word het heel lastig spelen. Over de tweede goal zegt hij dat hij balverlies leed en dat daardoor Excelsior op de counter de tweede goal maakte. Hij neemt het zichzelf kwalijk dat het gebeurde. Nu moeten we zorgen dat we volgende week tegen Sparta de drie punten pakken en dat we lekker de kerst in gaan zegt Mimoun Mahi.  

 

Lars Veldwijk kon geen antwoord geven op de vraag hoe dit mogelijk was vandaag. Wij hadden continu de bal zei hij en wij waren veel beter en kansen hebben gehad maar de bal gaat er niet in en uit een vrije trap komen zij op voorsprong. Je weet bij hun dat ze terug gaan zakken en dat ze erg verdedigend spelen en dat hebben ze goed gedaan. In de rust kijk je elkaar aan zegt Veldwijk van hoe is dit mogelijk. We hebben 5 kansen gehad en we staan met 1-0 achter. We speelden redelijk voetbal in de eerste helft en gaven geen kans weg en we hebben genoeg gecreëerd en uit 1 moment als de organisatie niet goed staat maken ze een goal. Ook zei Veldwijk dat het vandaag net andersom was als anders want dan speelt FC Groningen de eerste helft niet goed en de tweede helft wel maar vandaag was het net andersom. De aansluiting was in de tweede helft ook wat minder en heb minder ballen gekregen en zei gingen het nog meer dicht gooien en dan word het een heel moeilijk verhaal.

Reacties:
18-12-2017 om 14:56

Ja, een zuur verlies, waar je door een flutgoal op achterstand komt en Excelsior de boel directdichtgooit. Het team heeft z'n best gedaan om dit te repareren maar met elf man in de goal kom je er niet doorheen. Tegen Sparta wordt het net zo'n wedstrijd, Fc Groningen aanvallend en Sparta met "de bus" in de goal. Dit zijn de vervelendste clubs om tegen te spelen. Ik hoop dat op het eind, ze beide degraderen, zijn we tenminste van dat anti voetbal af en tegelijk van een plastic veld verlost.

18-12-2017 om 16:30

Gisteren de wedstrijd op TV gezien hier in Portugal. Van der Gaag heeft een groot deel van zijn voetbalcarrière in Portugal gespeeld en is hier ook begonnen als coach. Je ziet dat terug in het spel van Excelsior, loeren op de fout van de tegenstander, snelle uitbraken en handbal verdedigen. In Nederland vindt men dat niet mooi. Hier maalt niemand erom. Het resultaat is heilig.

Ik vind dat Groningen zich beter op de tegenstander had moeten voorbereiden, en in het begin beter had moeten opletten. Zoals Van der Gaag zei, 'na vijf nederlagen op rij, lag de druk erop', m.a.w. laat Excelsior maar komen.

Ik vond Mahi, Van Nieff en Kane bijzonder zwak. Geen enkele corner van Van Nieff leverde enig gevaar op. Bij Dordrecht heeft hij een goed half seizoen gedraaid. Misschien is dat zijn niveau. Ik vind hem te langzaam en te traag voor de eredivisie. Mahi stond weer te straatvoetballen en Kane mist duidelijk wedstrijdritme. Is Reijnen helemaal afgeschreven of is het de bedoeling om hem in de winterstop te verkopen?

18-12-2017 om 21:06

@ Thomas P.  je hebt gelijk... ach..de vraag waarom het zo is gegaan...denk dat je daar niet een antwoord op vind...Wat jij oemt als reden, daar mis ijk n og een paar:  FC groningen speelde in de  kou op  kunstgrasveld.  Van Nieff en Veldwijk hadden allenei zomershirtjes aan, met korte mouwen dus, en stonden zichtbaar te blauwbekken...belachhelijk !

Verder heeft de trainer niet helemaal invloed op het spel... Het vertragende in het spel van de FC werd nog eens vergroot door (te) weinig initiatief:  twee of drie aanvalspatronen werden steeds op de penalty stip in het voordeel van de Excelsior verdediging beslist...waarom? Dat mag de TS zich wel aantrekken, dat de vorm er niet echt was.  En omdat deze FC G spelers zichzelf nogal eens rijk rekenen met sporadfische succesjes.( zoals gelijk tegen PSV )..dan denk je "dat het vanzelf" goed komt.  Ja het KOMT GOED, maar alleen niet binnen korte tijd !, want we gaan nog meer van dit soort wedstrijden meemaken:  verliezen van zwakkere ploegen, bedoel ik.  Komt er dan toch die gewenste centrale verdedigende middenvelder bij in de winter, dan kan er met meer kans op succes worden doorgeselecteerd...je kent datr: 2 eruit ( verhuur naar Emmen?)  en 1 ervoor terug.  En als we Padt opeens kwijtraken dan zijn ze achterin nog anoniemer en kwetsbaarder.  Reijnen voorop, Van Nieff, Bacuna en Jenssen te laat of te langzaam. 

In dit licht is het Nijland die de koers van de club bepaalt: gezien het feit dat hij zo uit z'n dak ging met dat ene punt tegen PSV, denk ik: hij doet het teveel voor de bühne en te weinig met die "spiegel waar ze zelf in moeten kijken" [ citaat Hans Nijland ]

18-12-2017 om 17:33

Ik vond eerste helft wel positief. Drie keer op de paal is ook pech... daarnaast ter wierik heel sterk. Tweede helft minder. Verdediging stond eigenlijk best aardig. Excelsior heeft ook bijna geen kansen gehad. Ook drost vond ik weer sterk spelen 

18-12-2017 om 20:40

3x op de paal is geen pech meer , maar slecht afronden. Ik vond niemand goed spelen , maar ook niemand slecht.

19-12-2017 om 11:33

AS Monaco wil Terence Kongolo verhuren. Klinkt misschien wat ambitieus, maar zou Groningen dit niet moeten proberen? Een CV die ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring heeft (titel gepakt, met oranje een toernooi meegemaakt). En een snelle CV, precies wat we tekort komen! Denk dat financiën het probleem niet echt zijn. Geef hem de zekerheid dat ie elke week speelt en Monaco betaalt dan zijn salaris wel door, denk ik

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!