Terug

Deel deze pagina:

Fotoreportage en interviews FC Groningen - NAC Breda 5-2

Door Redactie 6 reacties

Nog even na genieten van de prachtige 5-2 overwinning van ons FC Groningen tegen NAC Breda. Uiteraard ook vele foto's van het unieke evenement "de Helden van Weleer" waarbij de vele oud spelers van de FC naar de wedstrijd zijn gekomen. Tevens zijn er hier interviews te zien met Man of the Match Deyovaisio Zeefuik, Mimoun Mahi en Danny Buijs.

 

M.o.t.m. Deyovaisio Zeefuik: Mike te Wierik vond het voor mij tijd om te gaan scoren, dan doe ik dat!

Mimoun Mahi: met dit spel gaan we nog een hoop goals maken!

Trainer Danny Buijs: complimenten aan de groep

 

Reacties:
Pietjepal03-12-2018 om 16:41

Van weleerders vind ik Adri  van Tiggelen het tofste om te zien. Man man man wat had die een (herkenbare) stijl, de spijker. Ongekend.

Zovelen, dat is me nogal een klus. Wat een karwei voor kantoor moet dat zijn geweest. Ook daar wordt flink doorgetrokken, op karakter.

marcelfcg03-12-2018 om 19:36

Was prachtig he. Ik genoot vroeger van Gerry Brooke. Man dat is me een tonnetje geworden en die gekke Sankoh die de op Noord nog even over de boarding sprong. Prachtig evenement. Ik heb de snacks er in de pauze voor overgeslagen.

kees03-12-2018 om 20:18

De club heeft er goed aan gedaan de "helden van weleer" terug te halen.  Goede pr. maar ook een signaal naar de selectie toe dat verliezen tegen NAC geen optie was !

Verder zijn er alleen maar winnaars in Groningen, want de staf bij de club had deze overwinning nodig, ondanks dat er positief gedacht en gesproken werd over de laatste 5 wedstrijden.  Daarmee hoop ik ook dat de felle kritieken op personen, ook op BM van de seizoenstart, in het bijzonder naar Jans en Nijland verleden tijd zijn:  Vanaf de zomer echo'de het dat de club slechte spelers had gehaald en dat de scouting niet deugde.  Nu blijken Handwerker, Chabot, Zeefuik en Memisevic het spelletje wel te begrijpen, en zijn alleen Cassierra, Pohl en Hrustic (nog) niet op niveau...maar dat het met deze selectie "wel kán"( citaat Ron Jans na de voorbereiding ) dwz. om  een versterkte defensie van de tegenstander kapot spelen, dat is mooi om te zien.

Niks geen garanties voor een "gelopen" seizoen natuurlijk, mindere wedstrijden en verliezen kan ook nog zeker, maar zo slecht als FC Groningen an sich werd beoordeeld, dat was overdreven.  Die versterking in januari van een Aanvallende MV erbij betekent ook weer onzekerheid voor fans wie er dan verkocht gaan worden. Doan dus.   En zo zal het steeds met spelers gaan , ook als Nijland weg is, maar de ambitie van de Leiding, TS en jeugdtrainers om de club hogerop in de competitie te laten spelen dat moet "een keer" gaan resulteren  in vertrouwen, toeschouwersaantallen, nieuwe sponsoren, en vernieuwende ideeën en beleid. 

Het zigzag ( en afbraak-beleid ) van de laatste 5 jaren om het ene gat te vullen met het andere zowel bij wisselen van spelers als met het beperkt beschikbare geld, dat moet over zijn. Maar dat er een zware verantwoordelijkheid bij de Leiding ligt om het er niet op aan te laten komen in de tweede seizoenshelft, dat is wel duidelijk.  Twee spelers erbij, w.m.b. in de winter, en een jonge speler van eigen jeugd  te laten debuteren, dat lijkt mij geen overbodige luxe.   De supporters hebben dat met het wegblijven duidelijk laten weten. Geen eindeloos negatief gepraat meer over De FC van voetbalanalisten in de studio, maar zelf bij de wedstrijd zijn in het stadion...waar het gebeurt !

VVV-uit winnen wordt een klus, maar is zeker niet onmogelijk !

FCG_far away_103-12-2018 om 23:38

Begrijp ik goed dat kritiek verdwijnt, zodra we tegen de slechtste tegenstander van de hele competitie gewonnen hebben (met matig voetbal)? Dat kan toch niet waar zijn?

De matige selectie met weinig breedte, afgeslankt in de afgelopen jaren, is niet ineens teniet gedaan. Dat mag toch echt de directie aangerekend worden. Uiteraard is het achteraf mooi wonen, maar zover zijn we (nog) niet. Dit is niet iets van de laatste weken, maar van de laatste jaren.

Als Doan en Mahi vertrekken, houden we een KKD elftal over. En ja, als er versterkingen komen, zal dat meevallen, echter waar waren de versterkingen toen Bacuna, Drost, Veldwijk, Van Weert etc verkocht werden. Pohl was geen versterking en de rest is geen vervanger voor gekomen. Wie geeft ons de garantie dat er iets terug komt als deze 2 sterkhouders verkocht worden?

Overigens, Mahi nog steeds niet bijgetekend, Memisevic ook vrij de deur uit eind van het seizoen. Ook daar is directie voor aansprakelijk. Mahi zou bijtekenen, maar ik heb nog geen handtekening gezien.

Dit wordt toch niet teniet gedaan door een overwinning op NAC?

Ik hoop het beste, maar het blijft mager. We staan nog steeds op nacompetitie positie en vertrouwen zit nog niet in deze ploeg. Zolang er nog geen belofte van de directie nagekomen is, blijf ik kritisch.

 

Het is begrijpelijk als iemand een andere mening heeft dan ik, maar dat generaliseren dat iedereen maar anders moet denken na een matige overwinning, doe ik niet aan mee.

 

 

kees04-12-2018 om 05:56

Een zwaluw maakt nog geen zomer...je begrijpt wel... En verder noemde ik precies die argumenten die jij eronder hebt geplaatst.  Kritiek mag, moet soms om de werkelijkheid onder ogen te zien.  Het is iets van lange tijd, die verschraling. Allemaal akkoord

Maar wat ik beoogde te zeggen, dat er naar mijn idee een verbetering zit aan te komen:  Keej het vorige jaren een duiventil met de assiostent trainers, de scouting en de TS, nu merk ik dat de mentaliteit naar buiten ( de "public relations" ) er weer komt, dat FC Groningen voor sportieve tegenstanders geen gelopen koers is, dat het stadion en het publiek weer iets is om erbij te zijn, en dat beleidsmakers weer vertrouwen krijgen in het herstel.  En de selectie zelf: "vertrouwen zit nog niet in de ploeg" zeg je...Ik denk dat het daarmee wel goed komt, trainer Buys voorop. Garanties tot de voordeur ( zoals jij schrijft: "achteraf is het mooi wonen" 

Maar huilen met de wolven ( over hoe het gegaan is )? Nee daar is nu geen reden voor. Het profvoetbal wordt opportunistisch beleefd, verlies je drie keer dan kan je er niks van,  win je drie keer dan is het lek boven...Allebei veel te direct...

Mijn bedoeling was om de huidige leiding een beetje meer vertrouwen te geven in wat zij (gaan) doen.

Ronnie 03-12-2018 om 22:19

Kees, ik ga graag mee in de hoop die je uitspreekt met betrekking op veel punten.

de rest vind ik wat teveel hosanna. Ik vind de selectie nog steeds vrij matig. Zonder Doan en Mahi staat er weinig. Handwerker is een beperkte back. Was zeer onzeker afgelopen zondag. Voorin ontbreekt een spits. Cassierra heeft het niet laten zien (dat gaat ook niet meer gebeuren) en Pohl is gewoon zeer matig.

Doan is een briljantje en die gaat of in de winter of in de zomer weg. Mahi heeft beloofd een nieuw contract te tekenen, maar als Feijenoord komt of een andere mooie club is hij alle beloftes vergeten. En dan blijft er erg weinig over.

grootste fout is 1 van beide in de winterstop te verkopen, dat hebben we afgelopen zondag wel gezien. Beide maakten het verschil tegen nac en kunnen nog veel punten opleveren. Moet er niet aan denken dat hij weer geblesseerd raakt. 

Wat Padt betreft hoor ik graag wat tips hoe we die weer op het juiste pad krijgen. Moet ie niet naar die personal trainer die zeefuik ook heeft laten afvallen?

kees04-12-2018 om 06:08

als Doan weggaat in januari, dan toch zeker voor veel geld.  Cassierra, Pohl en Hrustic heb ik ook al genoemd:  maar die kunnen hun bijdrag nog gaan leveren.  Ik verwacht dat Mahi nog blijft: hij kan bij Groningen z'n statistieken oppoetsen en de enorme terugval van laatste jaar repareren. Memisevic is nog nodig achterin...die zal ook tot de zomer blijven ook al heeft hij nog niet bijgetekend. Maar behalve evt. vervangers: er komt ook weer iets bij van U 23. En de concurrentie van onderaf die maakt de huidige selectie sterker...zo werkt het ook.  Dat zou best eens kunnen betekenen dat er een of twee spelers van deze categorie verhuurd of verkocht gaan worden .   

Marco03-12-2018 om 23:59

Na de gewenste voorsprong met een weergaloos doelpunt heeft het elftal zichzelf in de problemen gebracht. Eerst eenvoudige korte corner die kinderlijk wordt verprutst waar de counter uit volgt. Laat Doan de corners voortaan trappen die geeft de bal snelheid mee. Padt moet leren van zijn fout dat hij niet meer als een zak aardappels zijn doel uitkomt, maar agressief. 

Zonder Doan en Mahi is dit een degradatie elftal. Moet een spelbepaler met scorend vermogen bij Bart  Ramselaar is zeer welkom.

kees04-12-2018 om 06:12

denk dat je op je wenken bediend gaat worden 

kees04-12-2018 om 23:13

Er zijn niet zoveel spelers beschikbaar voor de positie van scorende middenvelder. Maar voor Jans is het zaak m\om niet net als Femi destijds, teveel alle kaarten op hem te zetten.  precies een seizoen speelde Femi goed, koste wel een hoop geld.  Naar zo'n speler kan net zo goed wel ineens het elftal naar een hogere kwaliteitg van veldspel brengen. daar hebben alle anderen ook profijt van.  Huren kan ook als detransfersom boien de 2,5 miljoen ligt.  Ook een ruil met Reis zou misschien kunnen . nog een maand en we weten het 

blauwevogel04-12-2018 om 09:40

Weet je meer over Ramselaar Kees?

kees04-12-2018 om 11:58

nee.  maar acht het niet onwaarschijnlijk

Groen hart04-12-2018 om 19:59

Kees zijn duim is erg dik 

05-12-2018 om 11:34

Ramselaar heeft bij PSV nog een contract tot zomer 2020. Heeft PSV 4 miljoen gekost, dus moet nog een aardige stuiver kosten als de club hem wil contracteren. Bovendien heeft hij aangegeven graag naar het buitenland te willen. Thomas Bruns iden dito, dus dat worden deze winter geen van beide spelers van FC-Groningen. Ik kan jouw suggestie best begrijpen, Kees, maar denk niet dat dit het wordt.

Groen hart04-12-2018 om 20:00

Ik acht het niet onwaarschijnlijk dat Robben of naar PSV gaat of naar Groningen .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!