Terug

Deel deze pagina:

Gelijkspel in Utrecht, FC Groningen is definitief veilig!

Door Redactie 7 reacties

FC Groningen heeft zich (met nog twee wedstrijden te gaan) definitief veilig gespeeld. In Utrecht keek het lang tegen een vroege 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Janssen. Twintig minuten voor tijd bracht Tom van Weert de stand in evenwicht na een goed ingeschoten penalty hetgeen tevens de eindstand was. Michael Breij maakte zijn debuut als invaller. 

 

eerste helft
De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Een voorzet werd weggekopt door Juninho Bacuna, Kerk knalde ruim naast. Niet veel later was het 1-0. Een vrije trap ging hieraan vooraf. Dumic duwde Juninho Bacuna omver en kon de bal voor het doel koppen waarbij Janssen uiteindelijk het eindstation was. De gasten probeerden de weg naar voren te vinden maar produceerden niet meer dan ongevaarlijke corners. Django Warmerdam beproefde doelman Jensen met een schuiver die een corner teweegbracht. Ook deze hoekschop bood weinig soelaas.

Zonder dat de thuisploeg zich maar al teveel inspande ontsnapte Grunn na een ruim kwartier Grunn aan de 2-0. Een diepe bal kwam aan bij Labayad die een voorzet gaf richting de inglijdende Kerk. De bal verdween nipt voorlangs en naast het doel van Sergio Padt. Diezelfde Kerk kreeg daarna een vrijwel niet te missen kans. Vrij voor het doel gespeeld, schoot de aanvaller naast... Janssen ontving de eerste gele kaart van de wedstrijd na het onderuit halen van Ritsu Doan. 

Ruim halverwege het eerste bedrijf verrichtte doelman Jensen een redding op een afstandsschot van Ritsu Doan. Groningen probeerde naar voren te blijven voetballen maar de finesse ontbrak. Een schot van Tom van Weert werd geblokt door Janssen. 

En weer was Utrecht dichtbij een doelpunt! Sergio Padt voorkwam dat en Klich ging op de bon na een ongelukkige actie op Juninho Bacuna. Op slag van rust kopte Dumic een hoekschop ruim over. Django Warmerdam onderging een blessurebehandeling nadat hij gepasseerd werd door Troupee. Maar liefst vier minuten extra tijd werd bijgetrokken. Van de Maarel kreeg een schietkans die ruim over ging. Amir Absalem verving Django Warmerdam die zichzelf onfortuinlijk blesseerde na het eerdere duel met Troupee.

tweede helft
Labayad kreeg al snel een schietkans. Het schot ging ruim naast. Ook Utrecht paste zijn eerste wissel toe, Görtler verving Klich. Een vrije trap op een aantrekkelijke afstand voor Labayad zeilde ruim over het doel. Ritsu Doan die ver kon opstomen, strandde in de Utrechtse zestien. 

Na een uur combineerde Grunn zich naar het Utrechtse doel. Jesper Drost die iets heel moois in gedachten had schoot in de handen van Jensen. Aan de andere kant van het veld knalde van der Maarel wel heel ruim naast. Van der Streek bezondigde zich aan Juninho Bacuna en kreeg de derde gele kaart van de wedstrijd. Voor de rest gebeurde er in deze fase vrij weinig. Utrecht vond het wel best en Groningen leek onmachtig.

Maar dan! In de 70e minuut werd Tom van Weert onderuit getikt in de Utrechtse zestien. Ayoub protesteerde te heftig en ook hij ging op de bon. Tom van Weert legde aan en... scoorde de 1-1!!! GOAALLL!!! Michael Breij maakte zijn debuut en verving Jesper Drost. Deyovaisio Zeefuik kreeg geel voor een onhandige tackle op Ayoub. Juninho Bacuna kreeg een schietkans op het doel van Utrecht, Jensen bracht redding.

De onvriendelijkheden namen toe. Dumic blesseerde Juninho Bacuna aan zijn mond maar kon verder. Labayad en Kerk werden vervangen door Dessers en Kali. Amir Absalem schoot ruim over. Er kwam weer vier minuten erbij maar in de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling FC Utrecht: Jensen, Troupée, Dumic,Janssen, v.d.Maarel, Klich, Strieder, v.d.Streek, Ayoub, Kerk, Labyad                     

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Larsen, Warmerdam, van de Looi, Drost, Bacuna, Doan, van Weert, Hrustic  

Reacties:
GroningenZuid19-04-2018 om 21:10

Weer zo'n wedstrijd die we gewoon hadden kunnen winnen. Weinig weggegeven, Groningen in de 2e helft en vooral slotfase beter. Dat is wel eens anders geweest maar de druk is nu weg en dat voelde je. Groningen kreeg geen inzinking, begon ietwat te slap allicht (maar toch ook wel wat kansen in 1e helft gehad) en richtte zich in de 2e helft op.

Met wat meer scorend vermogen in het veld win je ook dit duel, de kansen waren er in het laatste kwartier. 

Als Ajax zijn werk doet blijven we VVV voor. Dan Excelsior thuis verslaan, het publiek verdient wel een leuke pot, en we eindigen op de 12e plek.

kees19-04-2018 om 21:27

ja...zo snel kan het opklaren !  Blijft een feit dat Faber's rol in die twee jaar toch te beperkt is geweest:  hij kon het elftal  met basisspelers als Drost, Van Nieff en Jenssen, Veldwijk, Van Weert (en groot deel seizoen ook Bacuna,  niet echt aan de praat krijgen...twee eerste seizoenshelften onder deze trainer waren gewoon slecht qua resultaat en spel.  Dat dit op het laatst van vorige seizoen nog net POplaats opleverde ( en meteen daarna weer na 4-1 verlies eruit ) voor het TV geld ook interessant, was er dit jaar een behoudend concept , met heel veel wisselingen van spelers, en veel gelijke spelen, weinig overwinningen ( bijna geen grote uitslagen ) en gewoon een plek 12 of 13 met plm 34 punten... Wim Masker weet nog te melden dat de sfeer in de kleedkamer slecht was dit seizoen ...Volgend jaar dan maar beter...en  vooral vanaf het begin in het linkerrijtje zien te blijven

kees19-04-2018 om 21:28

PSV verslaan kan ook nog...al is het een uitwedstrijd...dat zal wel weer een  gelijkspel worden

Marco19-04-2018 om 22:34

Voetbal wordt steeds een beetje beter. Waarbij het gebrek aan kwaliteit het plafond is. Spel zou wel wat meer gericht mogen worden om Van Weert in stelling te krijgen.

Gezeur op faber is onterecht. In Friesland en nu in Utrecht pak je een punt. Az en Ajax heb je het moeilijk gemaakt, met deze kwaliteit spelers het maximale. Zonder een fitte MahI, Mamisevic en Reis is dit zeer behoorlijk.

Utrecht supporters hebben meer reden tot klagen. 1-0 voor en daarna niks meer laten zien. 

marcelfcg20-04-2018 om 08:16

Hierin ben ik het met je eens. Verhaal van Kees is veel te kort door de bocht. Faber heeft met succes veel jeugdspelers ingebracht en deze jongens hebben allemaal de potentie om door te groeien. Dit bespaart veel geld en daar mag Faber best de credits voor hebben.

Prik nam pla20-04-2018 om 18:47

Faber is een slechte trainer, dat het nu goed draait is echt niet zijn verdienste maar de klasse van met name de jonge jongens in het team. Hij had al veel eerder gebruik moeten maken van hun kwaliteiten. Hij heeft eindeloos aangemodderd met zijn opstellingen en spelers maar neergezet op posities die ze helemaal niet aankonden. Hij had al veel eerder Absalem, Reis, van Looi kunnen inpassen. Dat het nu beter draait is ook de verdienste van Bacuna en dat hij nu wierik en Memisivic naast elkaar gezet heeft centraal ipv steeds maar weer andere duo’s. Zelfs van Nieff stond ook nog centraal. Ik denk ook dat de komst van Zeefuik een forse verbetering is, niet alleen vanwege Zeefuik als rechtsback maar ook dat ten Wierik toen centraal kwam het allergrootste verschil zit hem erin dat met de eigen jeugd en door Zeefuik spelers met power en karakter binnne kwamen. Dat zegt niet sover de kwaliteiten van Faber, die handhaafde van Nieff en Drost en daarvoor Jensen veel en veel te lang, jongens die zo ongeveer al hun duels verloren. Ik ben blij met de jonge kerels omdat ze uitstralen dat ze willen winnen terwijl ze ook nog rust blijven houden in hun spel.

GroningenZuid19-04-2018 om 23:03

Gezeur op Faber is wel terecht, maar de laatste maanden doet de FC niet onder voor de subtoppers. Zwolle werd hier overklast en 2-0 winst was te karig. Bij AZ verdienden we meer, en die ploeg speelt vrijwel iedereen thuis weg. Ajax werd weggevaagd maar steelt de winst. Heerenveen uit was ook degelijk, waarin we de wedstrijd hadden kunnen killen. Nu uit bij Utrecht vond ik ons in de 2e helft de bovenliggende partij. Ondertussen konden we ook het verschil met Roda JC zien, die 1 plaats onder ons stond en in bloedvorm verkeerde, die werden volledig weggespeeld. Echter verlamde de FC na de tegengoal, onder meer doordat er al zo veel is weggegeven en de streep dichtbij kwam.

Na die op papier makkelijke serie NAC, VVV en ADO waar we geen enkele van wonnen is er duidelijk een knop omgegaan. Vanaf Zwolle thuis heb ik FC Groningen niet echt meer dramatisch slecht zien spelen, alleen hebben ze wel veel pech gehad. Dat was ook het moment dat er eindelijk een soort vast team bleef staan (met de doorbraak van v/d Looi en Bacuna begon eindelijk goed te spelen) en Van Nieff werd gepasseerd. Zeefuik bleek een schot in de roos, en die is op het conto van Ron Jans (en Hennie Spijkerman ongetwijfeld). We hebben echter te weinig gekregen, maar wel zo vaak dat het vast niet alleen maar pech is.

Wat je Faber kunt aanrekenen is dat hij veel te lang aankloot, laat gewoon eens een vaste 11 staan en durf misschien ook eens aanvallend te wisselen want er waren wedstrijden die we simpelweg hadden moeten winnen zoals Roda uit, Heracles thuis en VVV thuis. Daarentegen heeft hij te maken gehad met een Mahi die nooit echt fit is geweest, en een Idrissi die is verkocht. En een Veldwijk die zichzelf diskwalificeert. Daarvoor nog een ruzie tussen Veldwijk en Mahi en Idrissi die disciplinair geschorst was. Het is gewoon een rotseizoen geweest en de FC heeft zich toch nog onderin de middenmoot gemeld, je kan ook eindigen als Twente.

Ik ben blij dat Faber weggaat. Want ik vind dat er wel degelijk potentie in deze groep zit. En als Jans de lijn Zeefuik kan doortrekken betreffende versterkingen dan zie ik het wel positief in. Van Buijs weten we dat hij geen lafbek is, hij kent de club bovendien goed. Spijkerman werd op handen gedragen door onder meer Frank de Boer dus die man kan vast ook wel wat.

 

 

kees20-04-2018 om 08:03

mooie en redelijk compleet seizoensoverzicht...deze post van Groningen Zuid !...Het zou een plaats verdienen als item- hier bovenaan !!

Ik heb de club gevolgd...en merk opeens dat Faber zo ontspannen was na RODA...en de man moet toch ook die twee jaar als zwaar voor hem hebben beleefd. 

Vwb het volgend seizoen ben ik trouwens nog meer geïnteresseerd, want ik verwacht nog wel een kwalitatieve verbeteriong van de huidige selectie onder Buys als ze als één team ingespeeld raken.  Komen we eindelijk van het stigma af dat gehaalde spelers bij FC Groningen  eerder slechter presteren dan beter... En natuurlijk waren er interessante spelers waar het gewoon niet uit de verf kwam: Tibbling, Sorloth, Hoesen en Van Weert .  Nu er achterin minder flegmatiek wordt verdedigd  en op het middenveld veel meer wordt afgejaagd en gestoord, komt er ruimte voor meer voetbal en scorende spelers zoals we kennen uit de tijd van Koemannen/Van Dijk ...en dat is wat de supporters willen zien.

Volgend seizoen?  plaats 7 of zo...  

GroningenZuid20-04-2018 om 10:30

Het is voornamelijk een overzicht van de 2e helft toch, hehe. 

De aankopen vallen redelijk mee. Doan is erg goed, Te Wierik bevalt me ook. Warmerdam sterk begin, later iets minder. Zeefuik goed. Veldwijk flop maar die hadden ze gewoon nooit moeten halen. Ongezond aantal clubs versleten, bijna overal mislukt.

Wat de club ook wel goed heeft gedaan, tot ergernis van supporters soms, is de rust bewaren en niets naar buiten brengen. De kwestie Mahi - Veldwijk is intern opgelost en niemand heeft er over gepraat. Jans in de dug out, is ook als nonsens afgedaan. De lage klassering is niet samengegaan met paniekaankopen en een vroege trainerswissel. Er is nooit echt paniek geweest volgens mij. 

 

 

 

campesino20-04-2018 om 13:18

Ik ben het wat beide reakties van jouw betreft wel eens, maar op jouw laatste opmerking wil ik nog wel een kantekening maken. nu het goed goed is afgelopen is het makkelijk te zeggen dat er geen paniek was en dat ze het goed hebben gedaan, maar als roda van groningen had gewonnen wat had he dan gezecht. Ik vind dat wetende dat veldwijk niet meer zou spelen, dat er met de verkoop van idrisi met vuur is gespeeld. Aanvallend zit er niks meer op de bak . je kan ook niks meer forceren. met een frisse idrissi op de bak (of een vervanger) had je tegen nac ado of vv misschien wel een wedstrijdeje geonnen en had je ajax, heerenveen, az en utrecht misschien wel kunnen verslaan en konden we ons nu opmaken voor de "goede" na competitie.

kees20-04-2018 om 16:45

denk je dat werkelijk? paniek is misschien niet het goede woord, maar ik kreeg toch het idee dat ze de ballpoint aan de qachterkant hadden afgekluifd

campesino20-04-2018 om 13:25

kees, 

wat betreft spelers die niet uit de verf komen is van weert een twijvelgeval. sterker nog zijn cijfers zijn nog eens zo slecht nog niet en de laatste wedstrijden loopt hij 1 op 1.  

Het is geen spits die wel even 3 mannetjes uitspeelt en zelf kansen creert, maar nu groningen beter speelt , funkioneert ook van weert beter. het is zaak om als mahi vertrekt een complementaire spits met hem aan te trekken.

campesino20-04-2018 om 13:25

kees, 

wat betreft spelers die niet uit de verf komen is van weert een twijvelgeval. sterker nog zijn cijfers zijn nog eens zo slecht nog niet en de laatste wedstrijden loopt hij 1 op 1.  

Het is geen spits die wel even 3 mannetjes uitspeelt en zelf kansen creert, maar nu groningen beter speelt , funkioneert ook van weert beter. het is zaak om als mahi vertrekt een complementaire spits met hem aan te trekken.

kees20-04-2018 om 13:46

ook dat zal ik aan de TS doorgeven als ik ze spreek..  wat er komt, daar hangt veel vanaf...en we kunnen niet op deze vertrouwensbreuk me de supporters doorgaan... Maar eerst zal er verkocht gaan worden.

campesino20-04-2018 om 15:32

Daar hangt zeker veel van af kees, want er staat een talentvolle groep en met 2 voltreffers sta je zo maar zesde. Want zeg nu zelf, heerenveen is toch echt niet 10 klassen beter dan groningen. en een trainer die niet zoals vd looi en faber pas in april de juiste formatie vind. scheelt ook een slok op een borrel

kees20-04-2018 om 16:42

loodzware baan dus voor Buys..  thuiswedstrijden winnen en zeker geen brokken maken tegen laagvliegers .  Ikl hoop dast hij een  clausule in z'n contract heeft: voor ieder punt dat hij einde volgend seizoen méér behaalt met zijn selectie dan Faber deed, gewoon 10.000 erbij . een  prestatievergoeding heet dat. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!