Terug

Deel deze pagina:

Gelijkwaardig FC Groningen verliest in de Kuip

Door Tom Kuiper 12 reacties

FC Groningen heeft zichzelf niet kunnen belonen met een punt vanmiddag. In een koude Kuip verloor de FC met 1-0 van Feyenoord door een doelpunt van Jens Toornstra. Uitblinkers aan de kant van FC Groningen waren Ritsu Doan en Mimoun Mahi. Het duo kon echter niet voorkomen dat de Groningers met lege handen terugkeerden naar het hoge noorden.

De eerste helft.

Feyenoord begon de wedstrijd ijzersterk en wist zich na 7 minuten al te belonen door een mooie goal van Jens Toornstra na een even mooie assist van Jordi Clasie. De Groningse defensie had het moeilijk met de diepgaande middenvelder. Binnen het kwartier kreeg Feyenoord de volgende kans na een hoekschop van Berghuis. Larson mikte naast. Met name Handwerker, die zich goed herpakte naar mate de wedstrijd vorderde, had het lastig met Nieuwkoop. De back van Feyenoord stond in de eerste 25 minuten erg hoog waardoor de defensie van Groningen constant één op één stond. 

In de 18e minuut liet Groningen zich voor het eerst gelden. Via een vrije trap (na een overtreding op Doan) schoot Doan over de goal. Hierna herpakte Groningen zich goed en kwam het tot schoten van Reis (over) en Doan. Na een schitterende combinatie van Mahi en Doan mikte de Japanner op de paal. De druk van FC Groningen op de goal van Feyenoord werd steeds groter. Handwerker meldde zich steeds meer op de helft van Feyenoord en kwam een aantal keer goed door. Helaas voor Groningen ontbrak een goede voorzet. 

Pas in de 41e minuut wist Feyenoord weer gevaarlijk te worden. Na een goede voorzet van Jörgensen op de vrij staande Vilhena kon te Wierik ternauwernood blokken. Twee minuten later was het bijna raak aan de andere kant maar Memisevic raakte het been van Van de Heijde na een mooie combinatie van Mahi en Doan. In het restant van de eerste helft moest doelman Sergio Padt nog een keer goed ingrijpen op een schot van Berghuis. Na een vermakelijke eerste helft gingen de ploegen bij een stand van 1-0 de kleedkamer in.

De tweede helft.

In de tweede helft was de amusementswaarde een stuk minder. De onzichtbare Cassiera werd in de rust gewisseld voor Ajdin Hrustic. De Groningers kwamen goed de kleedkamer uit en wisten in de 47e minuut bijna het net te vinden via (wie anders) Mahi; schot voorlangs. Op een slappe inzet van Vilhena na wisten de Rotterdammers amper kansen te creeëren in de eerste 20 minuten van de tweede helft. 

Pas in de 68e minuut wist Feyenoord via Berghuis het doel van Padt weer te vinden. Na slecht/niet ingrijpen van Chabot schoot Berghuis op goal en moest Padt zich strekken. Ondanks aanvallende wissels van Buijs (Moreira voor Reis en Freriks voor Handwerker) wist Groningen geen vuist meer te maken. Verdedigend stonden Zeefuik en Memisevic hun mannetje.

In de 80e minuut schoot Vilhena verassend van 30 meter op de lat. In de blessure tijd kreeg Berghuis nog een goede kans maar die belandde op de paal, na opnieuw slecht ingrijpen van Chabot die niet zijn beste wedstrijd speelde. FC Groningen was nog een aantal keer dreigend maar het ontbrak (in de tweede helft) aan de laatste pass.

FC Groningen blijft voorlopig op de 16e plaats in de Eredivsie. Volgende week ontvangt de FC in eigen huis NAC Breda. Een ontzettend belangrijke wedstrijd, net als vorig jaar. De ploeg van Buijs zal, ondanks de nederlaag, met een goed gevoel terug keren naar Groningen.

Come on FC!

 

Reacties:
25-11-2018 om 17:19

Goed gevoel??? Lijkt me wel ja!!!!! Jammer van die goal!!!

kees25-11-2018 om 17:23

Groningen speelde naar vermogen...en die zijn niet onbeperkt, zeker omdat Mahi de brille en fitheid  mist en Cassierra ronduit tegenvalt.

Op deze wijze doorgaan is wel link als die twee spitsen niet beter renderen. Geruststellende gedachte: Handwerker,Reis en Doan speelden goed, achterin was het ook behoorlijk met Padt 2e helft foutloos. Had Mendes Moreira liever eerder in het veld gezien tegen de Feyenoordverdediging.

Over de winterwindow en de kansen voor FC Groningen om hogerop te spelen:  er gaan nog spelers bijkomen, maar "wat voor spelers"?  Goedkoop is duurkoop in ieder geval,   Mahi zal vaker vervangen moeten worden.  Pohl alleen is te weinig voor de punten

Ik ben toch weer positief gestemd over de kansen in de rest van het seizoen.  

marcelfcg26-11-2018 om 19:22

Mahi was de beste speler aan onze kant. Handwerker speelde behoorlijk maar was wel een van de schuldigen aan de 1-0.

FC Bayern25-11-2018 om 17:45

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Gelijkspel was verdiend geweest eerste 10minuten nog niet helemaal wakker. Daarna minimaal gelijkwaardig aan Feyenoord en bij vlagen gewoon wat beter.

Vandaag voorin was men wat angstig om te schieten leek het. Blijven draaien en kappen. Cassiera heel zwak voorin. Hrustic nog veel slechter, alleen maar balverlies die man, wat een ergernis! Die kan het niveau lang niet aan. 

Roelofsky25-11-2018 om 18:17

Maak nou niet weer de fout door Hrustic op te stellen.... die man kan niet voetballen punt. Rustig Cassiera laten staan.... komt vanzelf een keer goed

Rooie25-11-2018 om 19:39

Het gaat me FCG echt de goede kant wel op, jammer dat er teveel ontzag was voor een te pakken Feijenoord.

Totale teamspel was ruim voldoende, maar de echte drang om te willen winnen miste.

Blom floot af en toe discutabel en er waren zeker momenten dat er een Rotterdammer eerder naar de douche had gemoeten.

Beide partijen hebben de paal en lat weten te vinden en ook daar toonde FEY net wat meer lef. 

Al met al mooi dat FCG het betere spel nu kan continueren. Maar punten mogen en kunnen niet uitblijven.

 

Ronnie 25-11-2018 om 20:00

2 spelers huren.

ayoub van feyenoord is de creatieve man op middenveld. Is vast te huur. Bruns lijkt me nu niet goed. Kost teveel. 

Voorin....michiel kramer huren. We kunnen wel een goaltjesdief en “ klootzak” gebruiken voorin.

succes jans

25-11-2018 om 20:37

Machiel Kramer, hoe kom je erop. Zit in Israél op z'n plek en laat hem daar maar mooi blijven. Daar hebben ze ook wel kroketbroodjes. Ayoub van hetzelfde. Voor FC-Groningen niet goed genoeg. We moeten kerels hebben die kunnen voetballen en niet van die pingelaars die niets teweeg brengen. Cassiera mag terug naar 020 en daarvoor in de plaats een scorende spits aankopen, één die niet zoals Cassiera die Mahi en Doan steeds voor de voeten loopt.

 

n.s. Komende wedstrijd maar even aan het doelgemiddelde werken,dacht ik zo!!!!

Oeleoptak26-11-2018 om 00:47

Kramer vind ik zo gek niet bedacht hoor. Hij is een etterbak, maar houdt wel een verdediging knap bezig. En scoort. De vraag is of de staf daar mee om kan gaan. Bij een ietsjes grote bek moeten spelers direkt verkassen.  Dat vind ik niet erg sterk. Bij Drost vond ik dat niet erg, maar Weert wordt nu wel degelijk gemist. Qua scoren kan die iig meer dan die Pohl of Cassiera. Dat Ajax voor die laatste  stevig betaald heeft snap ik niks van. Die man heeft een mentaal probleem denk ik. Gaat geen duels aan, het ziet er gewoon slap uit. Techniek is nu eenmaal niet voldoende op dit niveau, er moet karakter getoond worden en dat zie ik niet. Verbetering wat dat betreft zie ik ook niet. 

En het is gewoon beroerd dat je geen spitsen hebt die kunnen koppen. Dan hebben voorzetten minder zin. Daar zou de scouting dus asap mee aan de slag moeten. Die invaller van -23 brengt het ook (voorlopig) niet ben ik bang. Qua middenveld is er op dit moment geen probleem, bij vertrek spelers naruurlijk wel. Dus een centrumaanvaller sowieso, en bij vertrek Doan een goede AM. 

En over het systeem Kees, je noemt het 433. Dat systeem speel je met flankaanvallers en die hebben we niet. Tenminste niet van niveau. Maar je noemt vervolgens twee cenrumaanvallers en Doan daarachter. Dat is logisch, hebben de spelers ook voor gekozen. Tenslotte Hrustic. Daarvan is het probleem dat hij denkt dat hij meer kan dan hij kan. Ik zie niet echt een plek voor hem in het alftal. 

Het basiselftal van nu moet in staat worden geacht de nodige punten te halen tot de winterstop. Het elftal voetbalt nu positief en bij vlagen vlot. Buijs en de spelers lijken op de goede weg te zijn.

kees26-11-2018 om 08:48

@ Oeleoptak

Ik hheb getwijfeld of ik er een systeem bij kon bedenken: Het heeft iets van allebei:  4-4-2 en 4-3-3 Groningen speelde vanuit het middenveld en tussen de linies door...dan wil je overtal, terwijl bij buitenspekers aan voorzetten van de flanken denkt.  Ik denk dat 2 spitsen bij FC Groningen zich dan vaak vastlopen tegen de mandekkers:  Mahi en Doan kwamen er niet echt tot een schot.  Je hebt snelle en sterke spelers nodig om bijvoorbeeld een penalty of vrije trap op de 16 af te dwingen.  Videoref is een verbetering, maar paniek stichten doe je vooral met snelheid. De lange bal erbij... zo is het systeem niet vast, maar het spel van de tegenstander leidend.

marcelfcg26-11-2018 om 19:25

Kramer wil alweer weg uit Israël dus zit daar niet op zijn plek. Maar ik zie Suarez eerder terugkomen dat dat wij Kramer halen. 0 kans dus.

BP05025-11-2018 om 20:52

Hoopgevende wedstrijd! 

Ik ergerde mij wel heel erg aan Hrustic, dis vrijwel constant aan het zeuren en zagen was na (mislukte) acties van teamgenoten. Lag dat puur aan mij of zagen anderen het ook?

manus25-11-2018 om 21:23

Ik vind Hrustic ook een dissonant in het team. Kent zijn plaats niet.

appie happie25-11-2018 om 21:25

Hij wordt dadelijk wel verkocht..ik ben ook geen fan van hem..

kees25-11-2018 om 23:47

Gek dat FC Groningen onlangs nog een driejarig contract met Hrustic afsloot, maar misschien hoort dit wel bij de gedachte dat hij dan meer opbrengen zal.  Ter Wierik noemde nog Kramer als pinchhitter, een "heel goede voetballer"...zegt ook iets over de pikorde.

Er gaat zeker wat veranderen in de winter: allereerst hebben Memisevic en Mahi nog niet verlengd en gaat huurlingen Cassierra en Handwerker weg einde seizoen, maar die laatste kan wel eens (net als Zeefuik) in overleg overgenomen worden cf. het gentlementsagreement dat de FC heeft met zijn club. Trouwens: hij moet wel andere schoenen aantrekken waarop hij minder vaak uitglijdt, zijn lange passes op de spitsen waren prima;  Natuurlijk staat Doan in de etalage en ook Reis denk ik maar.  Dan lijkt een extra aanvaller en een ervaren middenvelder de meest logische versterking in januari.  Middenveld heeft prio. Padt zou einde seizoen ook wel eens kunnen vertrekken, geenb probleem  want Hoekstra doet het goed.  Conditie van de spelers is op peil want er werd menig tikje uitgedeeld door F.

2e seizoenshelft:na transferwindow

4-3-3

                                Padt

Zeefuik      Ter Wierik   Chabot     Handwerker

     Memisevic/Vervanger       Warmerdam

                      Doan/Vervanger            

      Mahi/Vervanger   Extra aanvaller/Cassierra

 

Marco26-11-2018 om 02:27

Feyenoord was na een sterk begin te kloppen geweest. Die  kans krijg je als Groningen niet zo vaak.

Passinggame van Groningen is een drama. Ballen worden van achteruit regelmatig blind naar voren getrapt. Bijna nooit ballen in de loop aan spelen, maar vaak te zacht en 5 meter achter de man: laag tempo.

Buijs mag van mij wel langs de lijn gaan staan om ze aanwijzingen te geven, scherpte en bezieling vanaf de kant kan dit elftal goed gebruiken.

Versterkingen zijn altijd welkom, denk dat we blij mogen zijn als Mahi en Doan het seizoen in Groningen afmaken. Hun doelpunten en acties zijn op dit moment onmisbaar.

blauwevogel26-11-2018 om 13:06

FCG wordt beter en beter enige zwakke plek is cassierra ik ben er ondertussen van overuigt dat er betere spits naast Mahi moet komen en zefs ter wierink hint  dat een type kramer beter is voor het team.

Cassierra is een huurspeler dus  als hij het niveau niet aan kan dan moet je hem snel op dr reserve bank zetten dan maar proberen met Breij

Hrustic snel verkopen voor de juiste prijs en er een Aidjaj voor terughalen!!

Fan op afstand26-11-2018 om 18:56

Zou maar zo kunnen dat velen op dit forum op hun wenken bediend gaan worden. Hrustic kan verkassen naar Engeland. Kan kiezen uit 2 clubs. Dus kassa en meteen doorschakelen naar een betere vervanger. Probeer Doan in ieder geval tot einde seizoen te behouden. En het zou mooi zijn nog een extra jaar maar dat  is tegen beter weten in. Mahi heeft nog niet verlengd. Weet niet hoe de stand van zaken in deze zaak is maar hem verkopen tijdens de winterstop voordat hij gratis de deur uitloopt. Er lopen genoeg goede spelers rond op dit moment die voor niet teveel op te halen zijn. Namen die ook op dit forum vaak genoemd zijn. Dus eigenlijk zou ik zeggen tegen onze FC: tijd voor actie.

marcelfcg26-11-2018 om 19:31

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal over Hrustic. Waar kan hij heen?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!