Terug

Deel deze pagina:

[GERUCHT] Hans Hateboer in de belangstelling van Napels en Inter?

Door Redactie 8 reacties

Hans Hateboer verkaste begin februari naar Atalanta Bergamo. Bij FC Groningen wou de rechtsback niet bijtekenen, zijn contract liep per 1 juli af. FC had weinig andere keuze en tikte een bescheiden afkoopsom van 340.000 euro af, exclusief bonussen. In Italie maakt de oud FC-er ondertussen furore. Volgens de nieuwssite Calciomercato is Hans Hateboer momenteel één van de meest indrukwekkende spelers, een Hollander die uit Groningen kwam. 

Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, clubs als Napoli en Inter worden genoemd als geïnteresseerde clubs. Mogelijk dat één van de clubs in januari wil toeslaan, de vraagprijs voor Hans Hateboer wordt nu al geschat op 15 miljoen euro en de prijs zal in dit tempo alleen nog maar gaan stijgen. Mocht dat scenario gaan uitkomen is Atalanta Bergamo spekkoper!

Dat FC Groningen er eveneens nog wat garen bij gaat spinnen zal in de vorm zijn van de opleidingsvergoeding. Mogelijk komen daar de bonussen overheen die destijds met de overgang waren afgesproken tot 75.000 euro. Voor zover ons bekend is er geen doorverkoop clausule. 

Reacties:
12-10-2017 om 11:55

Hateboer speelt daar uitstekend. Tomeloze inzet, bestrijkt de gehele rechterkant. Knap van hem. Logisch dat er dan interesse komt, al vraag ik me af of hij niet beter bij Atalanta kan blijven. Spelen voor Italiaanse begrippen frivool voetbal en presteren boven verwachting. Alhoewel Napoli een prachtige club is, speelt ook een beetje vergelijkbaar met Atalanta. 

brummie13-10-2017 om 11:24

Hateboer doet het inderdaad geweldig. Mooi dat een zelf opgeleide speler en groninger furore maakt in Italië. Is helaas ook met enige regelmaat bekritiseerd op ons forum. Een overstap is hem van harte gegund!

13-10-2017 om 11:37

Mooi dat hij wél in Italie z'n best doet. is hem gegund. Dat hij bij FC-Groningen vaak als een drol speelde moeten we hem dan maar vergeven. Wij hebben nu Todd Kane en daar moeten we het dan maar mee doen (als hij niet geblesseerd is).

appie happie13-10-2017 om 11:43

Sorry als een drol speelde

13-10-2017 om 13:55

Nee joh, Hateboer was een perfecte verdediger. Zou nooooooit z'n man laten lopen. en nooooit aan de verkeerde kant staan te dekken. Gaf bij de achterlijn altijd de perfecte voorzet. Nee, geen verkeerd woord over deze jongen.  Ja.ja !!!!!!!!

brummie13-10-2017 om 11:57

Vaak als een drol speelde? Hij speelde altijd met inzet en bestreek de hele flank. Speelde altijd met veel energie.  Natuurlijk had hij ook zijn tekortkomingen, maar was en is ook nog erg jong. Zo zie je maar weer de onderwaardering van spelers van onze FC. 

Hoekie13-10-2017 om 14:23

Brummie het is vechten tegen de bierkaai als Hateboer hier ter sprake komt. Gelukkig voor Hateboer hebben de voetbalkenners snel door dat hij nog stappen omhoog kan maken. Een aantal forumleden willen graag de zwakkere punten noemen maar hebben door een beperkte kijk niet door welke geweldig sterke punten hij ook heeft. 

13-10-2017 om 12:08

Zo zie je maar weer wat een nieuwe uitdaging en omgeving met een speler kan doen. Doorgroeien naar een hoger niveau en sterk spelend in de serie A. Mooi om te zien!!

13-10-2017 om 13:48

Hier op dit forum worden vaak spelers ten onrechte flink afgezeken! Fc Groningen draait als team de afgelopen seizoenen niet . speelt met weinig vertrouwen , dat zie je terug in het veld! voorbeelden? ja genoeg zie sorloth zie tibbling . zie hoessen zie rusnak en zie hateboer. Deze spelers spelen nu weer met plezier en vertrouwen en draaien veel beter! spelers worden of verkeerd gebruikt of krijgen te weinig vertrouwen afgelopen seizoenen bij de FC , plus het feit dat het team niet draait! Als je nog geen persoonlijkheid bent , zeker op die jonge leeftijd is dit volkomen logisch! en te volkome ten onrechte dat deze jongens afgezeken zijn!

Hoekie13-10-2017 om 14:52

Volkomen met je eens Achmed. Doan wordt ook al regelmatig genoemd als een verkeerde keuze. Heel kortzichtig allemaal. Geef zulke spelers toch even de tijd en eens wat credits. Het is toch vreemd dat deze spelers bij andere clubs ineens belangrijk zijn geworden. Hateboer, De Leeuw, Bacuna Sorloth en Rusnak. 

Rob197013-10-2017 om 23:25

Wat een onzin Hoekie, spelers worden niet afgezeken, of ondergewaardeerd. Bij Groningen hebben wij met trainers te maken, die spelers op verkeerde posities plaatsen, mochten ze wel op de goede plaats staan, dan krijgen ze geen vertrouwen van de trainers. Als deze spelers niet op,hun sterkste positie staan, worden ze beoordeeld op hun prestatie. Tibbling, Kappelhof, Rusnak, Sorloth, Hoesen, van Weert, en vele anderen, waaronder nu Bacuna. Deze spelers krijgen commentaar omdat zij niet presteren. Bacuna staat op een positie waar hij niet geschikt voor is, op deze positie heeft Kappelhof ook moeten spelen, beiden ongeschikt. Het is toch niet verwonderlijk, dat nagenoeg alle vertrokken spelers het elders beter doen. 

Om terug te komen op Hateboer, deze jongen speelt nog met evenveel talent en vermogen als bij Groningen, maar het elftal waar hij in speelt is wel van een heel andere orde. Atalanta, is een ploeg die met een doel spelen, samen winnen en daarvoor hebben ze veel over. Inzet, doorzettingsvermogen, vechtlust, enz. Als ze bij Groningen daarvan eens 50% hadden, dan was er zeker minder commentaar op het presteren. Het is verder een kwestie van  voetbal know how, om te kunnen inschatten hoe goed een groot een voetballer kan worden. Een verbeterd contract aanbieden had bij Groningen veel eerder gemoeten, maar als je zo lang mogelijk een laag salaris wil betalen, kom je tegen einde contract datum bedrogen uit. Hiervoor heb je toch wel kennis nodig om talent te kunnen onderscheiden van middelmaat. Hans Nijland heeft iets te lang zonder voetbalkenners om zich heen gewerkt. Het verdwijnen van Koeman, Fransen, Veldmate wordt nu pas met de terugkeer van Jans weer iets opgevangen. Daarom is het ook te hopen, dat Robben een rol zal gaan spelen binnen de club, het amateurisme wat er zo af en toe nog doorsijpeld mag wel eens verdwijnen. 

Om nogmaals terug te komen bij Hateboer, hij speelt nog evenveel verkeerde ballen in, heeft nog steeds geen goede voorzet, laat zijn man nog even vaak uit het zicht lopen, maar dit wordt in een vechtmachine keurig door een medespeler opgelost. Maar als je bij Groningen al moeite genoeg hebt met je eigen positie en de daarbij opgelegde opdrachten van de trainer dan gaat het een moeilijk verhaal worden om als team te opereren. 

13-10-2017 om 23:40

@Rob1970,

Precies zoals jij dit hebt verwoord, bedoelde ik met mijn bovenstaand voorzetje. Hateboer misschien een begaafd spelertje, maar totaal ongeschikt om in een "armoedjeclub" als FC-Groningen de laatste jaren, te spelen. Maar als je dat zegt, wordt je algauw als iemand beschouwd die de zaak "afzeikt". Maak dat Hoekie en Brummie nou maar eens duidelijk. Volgens mij een onmogelijke opgave.

Rob197013-10-2017 om 23:51

Rob Roy, dit is ook de reden dat ik een tijdje niet gereageerd heb, als je hier iets uitlegt omtrent bepaalde spelers of de handelswijze van de club, wordt je hier afgeschilderd als negatief. Ik zal niet altijd gelijk hebben, maar mijn idee en visie zit toch niet zo vaak naast de waarheid. En de waarheid is soms hard en kan hard zijn. Struisvogels zijn er helaas genoeg binnen de club en er buiten.

14-10-2017 om 06:50

verschil moet er zijn rob en rob , brummie en hoekie zijn optimisten geen realisten. die zullen ook altijd optimistisch blijven valt te sieren , maar ik blijf liever realist. feit blijft dat er al een paar jaar bagger gewerkt word bij de fc , en brummie daar wel elke x een mooi excuus voor heeft haha.

over doan hoekie , jonge jongen , kan best goed voetballen, maar een 1 jaar gehuurd en vooral voor het commerciele gedeelte gehaald! ik had liever een echte leider gezien of gehaald!

13-10-2017 om 14:35

Hoeveel zal fc groningen verdienen aan deze transfer?

appie happie13-10-2017 om 15:50

3 dikke pizza's

14-10-2017 om 07:38

op een scooter en   als de brandweer

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!