Terug

Deel deze pagina:

[GERUCHT] Verkast Mimoun Mahi in januari naar Premier League?

Door Redactie 4 reacties

Leeds behoort tot een aantal Engelse clubs die de Groningen-aanvaller Mimoun Mahi op het oog heeft en in januari mogelijk een bod gaat uitbrengen. Dit vernam het Engelse medium Football Insider. Mahi (23) heeft de afgelopen 18 maanden naam gemaakt in de Eredivise en werd eind januari onder meer gelinkt met de Premier Leaugue club Swansea. Een goed geïnformeerde bron heeft aan Football Insider verteld dat de trainer van Leeds United - Thomas Christiansen, nog steeds op zoek is naar aanvulling op zijn aanvallende opties op Elland Road, wanneer de transferwindow in januari opnieuw open gaat. Er zijn middelen beschikbaar na de eerdere verkoop afgelopen zomer van de Nieuw Zeelandse spits Chris Wood naar Burnley, voor naar verluidt een bedrag van 16 miljoen euro. 

 

Leeds volgt de Nederlandse competitie al langer, Jay-Roy Grot (NEC) en Mateusz Klich FC Twente) werden afgelopen zomer gecontracteerd. Mahi is de nieuwste speler die op hun radar staat. Mahi, die in 2014 in Groningen van Sparta Rotterdam kwam, staat nog ruim anderhalf jaar onder contract in Groningen. De bron verklaarde dat de club de strijd kan aangaan om hem in het nieuwe jaar aan te trekken, mits hij zijn vorm weet vast te houden.

De aanvaller heeft ook dit seizoen zich opnieuw in Groningen laten gelden met vier doelpunten in slechts zeven Eredivisie-wedstrijden. Mahi, die als vleugelaanvaller en als spits uit de voeten kan, wordt beschouwd als één van de beste talenten die momenteel in Nederland speelt en zijn vorm is niet onopgemerkt gebleven onder clubs in Engeland.

Mahi heeft Nederland op verschillende jeugdniveaus vertegenwoordigd, voordat hij zijn status als international veranderde naar Marokko. Hij scoorde vorige maand op zijn debuut voor het Afrikaanse land tegen Mali.

Wordt ongetwijfeld vervolgd..

 

Reacties:
KOudman10-10-2017 om 22:35

Gewoon 6 miljoen vragen. Voor minder niet eens een gesprek voeren, zonder deze man zullen we de play offs waarschijnlijk niet halen.

rob roy10-10-2017 om 23:38

Natuurlijk gaat Mahi in de winter naar Engeland. Als je in zo'n "armoedje competitie en ook nog bij zo'n armoedje club speelt" wil je wel op de blote knieën naar Albion verkassen. Misschien dat ze nog 7 stuivers en een half brood voor hem kunnen krijgen. Spelers weggeven is toch de "hobby" van Hans Nijland.

brummie11-10-2017 om 09:01

Het heeft me verbaasd dat Mahi afgelopen zomer niet verkocht is. Met 17 doelpunten uitstekend seizoen achter de rug. 

Mahi zal denk ik ongeveer rond de 3-4 miljoen opleveren. En Nijland kennende er weer een mooie doorverkoopclausule aanhangen. 

 

11-10-2017 om 14:25

En wat voor kneus krijgen we weer terug 

 

Thomas Portugal11-10-2017 om 12:10

Redactie: Ik neem aan dat jullie Championship bedoelen in plaats van Premier League. Leeds doet het goed dit seizoen maar zijn nog niet gepromoveerd.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!