Terug

Deel deze pagina:

"Gevonden geld" voor FC, ondanks matig seizoen

Door Redactie 7 reacties

FC Groningen boerde goed, ondanks een matig seizoen bericht het DvhN. In gesprek met algemeen directeur Hans Nijland legde het afgelopen jaar voor FC Groningen (financieel gezien) zeker geen windeieren, dat diverse doorverkooppercentages van oud spelers en transfers tegemoet zag. 

Alexander Sørloth
In 2015 werd aanvaller Alexander Sørloth voor 550.000 euro aangetrokken van Rosenborg. Een jaar geleden werd Sørloth die in Groningen niet uit de verf kwam verkocht voor 350.000 euro aan FC Midtjylland. Tijdens de winterse transferperiode toonde het Engelse Chrystal Palace interesse in de Noorse aanvaller en namen hem over voor 7,8 miljoen euro.

FC Groningen had een doorverkooppercentage bedongen van 10 procent en kon een kleine 8 ton bijschrijven. De Engelsen handhaafden zich in de Premier League waardoor FC alsnog een bonus van 2,3 ton kreeg uitbetaald. Mocht Palace zich het aankomend seizoen wederom handhaven, ontvangt Groningen opnieuw 2,3 ton. 

Virgil van Dijk
Oud FC-er Virgil van Dijk werd voor 84,5 miljoen door Liverpool overgenomen van Southampton. Uiteraard stond daar geen bonus meer op maar de groen-witte clubkas zag het afgelopen jaar toch nog 800.000 euro tegemoet. 

Hans Hateboer
Ook Hateboer bracht na het spelen van een minimum aantal wedstrijden in dienst van het Italiaanse Atalanta Bergamo,  geld in het laatje. Hans Nijland hoopt dat Filip Kostic een transfer gaat maken na de degradatie van het Duitse HSV. 

Nijland noemt het gevonden geld. Een speler die niet meer onder contract staat, er geen grip of invloed meer op hebben maar wel meeprofiteren. 

Simon Tibbling
Het transferbedrag van middenvelder Simon Tibbling naar Bröndby bedroeg 700.000 euro.

Oussama Idrissi
Aanvaller Oussama Idrissi werd voor 1,8 miljoen euro verkocht aan AZ.

Het afgelopen seizoen moest een begrotingstekort van 2 miljoen euro worden ingelopen. Voor middenvelder Ritsu Doan werd 2 miljoen euro betaald waarbij de club hoopt, dat de Japanner in de toekomst veel geld gaat opleveren.

Mateo Cassierra
Een optie tot koop bleek voor Ajax onbespreekbaar. Maar mocht aanvaller Mateo Cassierra ooit worden doorverkocht, kan Groningen toch wat geld tegemoet zien.

Hans Nijland stelt dat het niet anders kan en dat dit het business model is van de club. 

 

Reacties:
08-06-2018 om 08:49

Liever resultaat op het veld !!!! Bij goed gebruik van een sorloth had Groningen de volle mep gehad en niet een doorverkoop percentage ...want heeft deze gast wel eerlijk een kans gehad?? Zo zijn er wel meer voorbeelden ...gebeurd uiteraard bij elke club wel een keer .

WoesteWillem08-06-2018 om 09:34

Achteraf is het makkelijk lullen Robin. Feit is gewoon dat Sorloth er geen pepernoot van bakte in Groningen. Kansen genoeg gehad. Soms wil het gewoon niet. Ik heb me lang vast gehouden aan die eerste goal in de Euroborg. Schitterende controle met de knie en mooi binnen geschoten. Heeft daarna louter zwakke wedstrijden gespeeld (helaas)

Rob197008-06-2018 om 11:13

Sorloth heeft het niet gebracht, en of hij het in de toekomst zal laten zien, blijft nog open. Hij speelt bij Christal Palace ook vaak niet, en als hij wel speelt is hij invaller, dus reken je niet rijk met een speler die misschien wel 8 miljoen zou opbrengen. Bij Groningen heeft hij geen vertrouwen gehad, maar om nu te zeggen dat hij over vreselijk veel talent beschikt, dan had hij toch ook wel iets meer vertrouwen gekregen bij de Fc.

08-06-2018 om 11:34

Achteraf is alles makkelijk ! Klopt ....

08-06-2018 om 10:18

Achteraf kijk je een aap in z'n n kont. Sorloth heeft het bij de FC-Groningen niet goed gedaan. Wie zegt mij dan dat hij dan bij de club wel die 7'8 miljoen had opgebracht? Mensen mogen graag speculeren maar de werkelijkhied is vaak anders. Ik vind dat Nijland dit goed heeft gespeeld. Spelers die het niet maken, bij de club, met een redelijk "klein" verlies verkopen en er later door middel van een doorverkooppercentage toch nog winst op kunnen maken. Alleen maar lof voor deze handelswijze.

Fan op afstand08-06-2018 om 10:30

Er hebben spelers bij de FC rond gelopen die niet altijd op de juiste wijze “ gebruikt” zijn. Echter ook spelers die door andere redenen niet voldeden. Niet slaagden. Werden dus weer verkocht en dat daarbij eventuele verkooppercentages bij afgedwongen zijn vind ik een blijk van goed ondernemerschap. Dus een pluim richting onze onderhandelaar.

MisterFC08-06-2018 om 10:34

Goede handelsgeest, al is die 1,8 miljoen voor Idrissi een habbekrats.

GroningenZuid08-06-2018 om 12:48

Gevonden geld klinkt echter een beetje kort door de bocht. Als Sorloth allicht wat beter was gebruikt en meer vertrouwen had genoten hadden we misschien wat meer voor hem gekregen. 10 miljoen is niet realistisch (knap van FC Midtjylland trouwens), maar hij is praktisch gratis de deur uit gelopen. Was/is toch een Noors international.

Denk niet dat Midtjylland echt een lager niveau heeft dan FC Groningen, integendeel. Bij Palace bakt hij er geloof ik niets van (PL is dan ook wel heel hoog gegrepen), maar Midtjylland lacht met 10 miljoen in de pocket.

08-06-2018 om 16:42

De verkoop van Sorloth heeft FC.-Groningen tot nu toe dus aan doorverkooppercentage een slordige 1,4 miljoen opgebracht. Virgil van Dijk 800.000, Idrissi 1,8 miljoen, Tibbling 700.000 en dan een substantieel bedrag voor Hateboer. Bij elkaar toch z'on 5 miljoen in de pocket waar de club zich geen zorgen hoeft te maken. Ik zeg: Goed gehandeld heer Nijland.

kees08-06-2018 om 22:07

5 miljoen komt ongeveer in de buurt van de gemiddelde jaarlijkse transferopbrengst van de laatsts 6/7 jaar.  Vorige seizoen  16/17 was het minder al kwamen er toen wel wat bonussen op vertrokken spelers.

FC groningen kan gerust de tijd nemen voor de uitgaande transfers als er clubs komen.  Dat scheelt in de positie van onderhandelen.  Gaat er een belangrijke speler, dan maak ik mij geen zorgen .  Schitterend zoals die Moreiro in de pers aangaf dat hij in de vakantie vast traint om op de 24 ste topfit klaar te staan

Ik heb er veel vertrouwen in..ik .laat het WK links liggen en mijn vrouw aan de andere kant.  

11-06-2018 om 13:47

Is een goeie oplossing ,Kees. Altijd de vrouw aan de rechterkant houden, als rechterhand en als steun en toeverlaat. Gelukkig doen we niet zoals de Arabieren waar de vrouw altijd 5 stappen achter een man moet lopen.

Nogutsnoglory108-06-2018 om 18:22

Prima werk van Hansie Hansie. Is algemeen bekend dat hij 1 van de beste onderhandelaars in het Nederlandse voetbal is. Dat heeft hij ruimschoots laten zien. Zeven eredivisie clubs wilden Cassiera huren en Ajax wil beslist geen recht op koop clausule in zijn contract maar hij krijgt het toch weer voor elkaar dat als Cassiera toch verkocht gaat worden Groningen een percentage ontvangt. Ook de deal dat als Chrystal Palace zich handhaaft in de premier league dat Groningen elk jaar 230.000 euro meepakt is prima gedaan. En natuurlijk in dit specifieke geval is Mittyland helemaal spekkoper maar zo'n deal gebeurt maar once in a livetime. Dit zag echt niemand aankomen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!