Terug

Deel deze pagina:

Groningen weet niet te winnen in een besneeuwd Kerkrade: 2-2

Door Tom Kuiper 13 reacties

FC Groningen heeft niet weten te winnen in Kerkrade vanmiddag. Ondanks de sneeuw was het voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om te zien. De ploeg van Faber zal ongetwijfeld met een dubbel gevoel terug reizen naar Groningen. Groningen poetste een 2-0 achterstand weg, maar verzuimde daarna met een man meer de voorsprong te nemen. Complimenten voor de 104 meegereisde supporters, die de ploeg 93 minuten lang gesteund heeft.

De eerste helft
In de barre omstandigheden in Kerkrade begon de FC als van ouds. De elf van Faber kwamen in de eerste 20 minuten amper op de helft van Roda. Roda toonde inzet en klapte er vol boven op. In de veertiende minuut kwam Roda op voorsprong. Na een goed schot van Schahin keerde Padt de bal nog maar net.

De keeper kon de bal niet voldoende wegwerken waarop Gustafson de bal in open doel van dichtbij kon intikken omdat van Nieff te laat reageerde. Met maar liefst 65 procent balbezit ging Roda op zoek naar de 2-0. Sergio Padt reageerde goed op een inzet van Rosheuvel. Het spel werd in de 25e minuut onderbroken om het veld sneeuw vrij te maken. De pauze kwam voor Groningen goed uit, want na de onderbreking leek Groningen meer grip op de wedstrijd te krijgen. Helaas zagen de 104 meegereisde supporters dat Memisevic de bal onhandig achter het standbeen probeerde te halen waardoor Gustafson de bal kon onderscheppen. Padt stond ver voor zijn goal en Gustafson kon de bal op schitterende wijze over de keeper heen stiften: 2-0.

Ook na de tweede tegen goal ging Groningen verder met voorzichtig aanvallen. In de 37e minuut was het dan eindelijk raak. Van Weert kon de bal intikken na een goede voorzet van Jesper Drost. Jesper Drost met zijn vierde assist in de laatste twee wedstrijden. Dat was ook het laatste gevaarlijke moment uit de eerste helft.

De tweede helft
Nadat het veld in de rust sneeuwvrij was gemaakt kon de FC op zoek naar de gelijkmaker. Toch waren de eerste mogelijkheden voor Roda, zo kreeg Gustafson een kans in de 50e minuut, maar die schoot hoog over. Met nog iets meer dan een half uur te spelen kreeg Groningen, na een lange bal op van Weert, een penalty. Auassar bracht van Weert naar de grond en zag dat scheidsrechter Paul van Boekel de rode kaart trok. Van Weert schoot de penalty laag in de rechterhoek raak. Jurjus zat er nog aan, maar de bal was te hard. 

In het vervolg van de wedstrijd zocht Groningen, héél voorzichtig, de voorsprong. De eerste echte grote kans kwam pas in de 68e minuut. Tom van Weert probeerde met een lobje de doelman te passeren, maar de bal eindigde net over de goal van de Limburgers. De volgende grote kans was opnieuw voor van Weert, na een goede pass van te Wierik. Ook hier faalde de spits jammerlijk. Echte grote kansen bleven hierna uit.

Aanstaande woensdag staat PSV-thuis op het programma. Appeltje eitje… 

Reacties:
10-12-2017 om 15:47

gelukkig hebben wij een laffe trainer , die niet aanvallend durft te wisselen bij een 2-2 tegen 10 man. en maar vasthoud aan zijn vaste patroontjes, en te bang is om 3 punten te veroveren!  gelukkig is de staf en aanvoerder tevreden met een puntje tegen 10 man van roda.

rob roy10-12-2017 om 15:53

En gezien hetvertoonde spel en weersomstandigheden de supporters ook wel, denk ik

Nogutsnoglory110-12-2017 om 16:07

Welke vaste patroontjes?? Ik moet ze naar 1 1/2 jaar nog steeds ontdekken.

10-12-2017 om 16:59

de bal van links naar rechts , het middenveld inspelen , de zijkantjes bereiken, dus vooral aan de bal , en zonder bal looplijntjes. het mooie is dat het 9 van de 10 x niet werkt , en de tegenstander met meer power en inzet speelt!

campesino10-12-2017 om 18:56

twaalfde op de ranglijst. een grijze muis. En zo voetbalt groningen ook, als een grijze muis.  En zo is de trainer ook, een grijze muis.

En zo gaat het seizoen al voor de kerst, als een nachtkaars uit.

Dat is jammer, want heel af en toe latern ze zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Als ze de schroom maar eens van zich afgooien. Maar waar andere teams de tegenstander bij 11- tegen 10 opvreten, komt er bij groningen angst in de ploeg om vooral maar niet te verliezen. jammer 

kees11-12-2017 om 03:00

...er was een tijd - zeg maar vóór de periode Maaskant, dat ik na iedere wedstrijd die niet geweldig was, dacht:  volgenmde keer tappen die jongens oet Grunn uit een ander vaatje.

Ik hoop dat ze op die lange terugreis in de bus, de samenvatting hebben bekeken van Ajax-PSV.  Dat kan misschien helpen woensdag.  Onbegrijpelijk slechte 1e helft weer.   Maar goed: het zelfvertrouwen lijkt beter  dan de maanden ervoor al had er zeker met een man meer gewonnen moeten worden !   vwb Van Weert een opsteker, die 2 goals, en Bacuna heeft zichzelf in de hand gehouden in de sneeuw, al heeft die dat typische sprongetje met 2 benen tegelijk nog steeds;   

Woensdag op een zacht veld vast Veldwijk i pl v Mahi.. zijn nekblessure zal missch wel over zijn ? 

 

RKR10-12-2017 om 19:40

In de eerste helft viel er nauwelijks goed te voetballen en komt Roda terecht op 1-0 maar die 2-0 mag natuurlijk nooit op zo'n manier gebeuren. In de 2e helft, toen het veld normaal speelbaar was, was de FC veel sterker dan Roda. Ze hebben te weinig gedaan met die man meer situatie.

Het is inderdaad te gematigd. Je ziet bij vlagen wel dat ze goed kunnen voetballen, zelfs Drost laat het de laatste weken zien. Maar het is te voorzichtig. Doe eens gek, en breng een extra aanvaller na die 2-2 en rode kaart die bij Roda ongetwijfeld hard aankomt.

Op zich is een 2-2 bij Roda niet slecht. Doorgaans verliezen we daar. En na de 2-0, en een Roda dat met zijn houthakkers beter met de sneeuw kan omgaan had ik alle hoop al opgegeven. De FC komt wel vanuit een kansloze stand terug naar 2-2 in een uitwedstrijd. Heb vaker gezien dat ze er dan met 4-0 afgaan ipv de stand gelijktrekken.

appie happie10-12-2017 om 19:46

Ok nogmaals "grijze muis" ja helemaal  tis een complete slappe hap...drama ... idd opvreten die tegenstander  ik heb daar vandaag niks van gezien...psv woensdag   nou ik houd mijn hart vast..

 

 

Ik hoor eigenlijk niemand over de overtreding op menisevic(oid)want hij werd gewoon onderuit geschoffeld..jatoch!

kees11-12-2017 om 03:02

ja maar er werd wel meer (sneeuw) geschoffeld , die wedstrijd

Marco10-12-2017 om 19:50

Een half uur met een speler meer moet tot uitgepseelde kansen leiden. Eerste kwartier ging al op omdat Bacuna ongevraagd als laatse man ging spelen. Laag tempo en een speler te weinig op het middenveld als gevolg. Toen Faber dit had gerepareerd ging Idrissi iedere keer de duels opzoeken, ipv dat hij de combinatie zocht. Veel balverlies en geen voorzetten voor het doel.

Dom en onervaren de tijd vol gespeeld. 

Teruggevochten en een punt meegenomen in een teleurstellend seizoen.

TomOkker11-12-2017 om 13:58

Kijk nu lees ik iets waar we wat mee kunnen, te weinig ervaring. Je kunt nog zoveel patronen en/of zgn looplijnen hebben maar als figuren voor eigen eer gaan en uit positie gaan lopen dan kun je wel een uur tegen 10 man spelen maar dan mag je eerder blij zijn dat je zelf geen goal om de oren krijgt. 

Spelen op dit veld in de 1e helft onmogelijk, m.i. een vorm van competitie vervalsing. Had niet gespeeld mogen worden.

skjipke10-12-2017 om 23:14

Bijna wekelijks moet Grunn vanuit een achterstand terugkomen in de wedstrijd. Waarom niet starten met het mes tussen de tanden? Het is toch de rol van Faber om met een strijdplan te komen?? Niet met een schijtplan?

Woensdag weer een kans om eens goed te starten. Ben benieuwd of Faber daar de ernest eens van inziet.

Jantje11-12-2017 om 16:06

fout die Memisevic maakt kan je als trainer weining aan doen . echt slecht als je als laatste man de bal even acher je standbeen wil terug halen. 

rob roy10-12-2017 om 23:59

Appie heeft het vaak over "bagger" voetbal en dat is ook vaak het geval. Ik heb vanmiddag even naar Man.UTD-Man City zitten kijken maar als je over "bagger" voetbal spreekt, wat Man UTD liet zien was nog erger dan wat er bij de FC-Groninigen op de mat wordt gelegd.Man,man wat was die ploeg slecht zeg, 2-1 achter en dan nog balletje breed, balletje naar de keeper, verschrikkelijk wat die gasten van Morinho lieten zien. 

manus11-12-2017 om 06:12

Tegen 10 man spelen is vaak geen voordeel. Tegenstander trek zich terug.  Je krijgt vaak een dode wedstrijd. 

Laten we een half doelpunt toekennen in plaats van een man uit het veld sturen.

Overigens een zeer sterke tweede helft van Reis.

 

 

TomOkker11-12-2017 om 13:38

jij snap't 

Poar neemn11-12-2017 om 09:54

poar neem'n

RKR11-12-2017 om 11:31

Wel apart dat Mahi alleen geselecteerd is als Veldwijk er niet bij is. Laatst 1 of andere vage blessure en toen zat Lars er bij. Nu was Lars er weer niet bij.

 

Duikt de media hier niet op?

TomOkker11-12-2017 om 13:39

jij in ieder geval wel

 

Arthur11-12-2017 om 15:29

Waardeloos die veldwijk goede spits maar is alleen bezig hoe die geblesseerd kan raken en dan kan herstellen in Spanje om vervolgens lekker te bloggen.

Loopt geen meter harde voor onze club maar strijkt wel tonnen per jaar op.

Zo snel mogelijk verkopen die vent dan maar van weert die heel veel vuile meters maakt.

 

appie happie11-12-2017 om 17:46

Ik was van te voren al jiet echt nlij met deze onnozele gast volgeplakt met rare troep.

Net als die aanvoerder van Psv   die Hendriks.o die is geen aanvoerder?dan is hij zeker in de rouw  met zijn rare zwarte band om de arm..net zo droevig als die Heitinga..verbieden dat het zien moeten ze het verplicht met lange mouwen spelen..aanstootgevend..

Jantje11-12-2017 om 15:53

Deze wedstrijd had gewoon verzet moeten worden naar later tijdstip op de dag.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!