Terug

Deel deze pagina:

Groningen zet uitstekende teamprestatie neer tegen Ajax

Door Thijs Faber 15 reacties

FC Groningen heeft zondagmiddag in het eigen stadion een punt weten te pakken tegen nummer 2 Ajax. De supporters in een uitverkocht Noordlease stadion hebben kunnen genieten van een strijdbaar Groningen, en op basis van de inzet en de passie is het behaalde punt dan ook meer dan terecht.

Eerste helft

De Amsterdamse gasten waren direct gevaarlijk, Betrand Traoré mikte de bal net naast het doel van Sergio Padt. De toon was gezet; Ajax wilde maar al te graag profiteren van het slippertje van Feyenoord. De gehele eerste helft was het Ajax dat de bal had, maar er kwam weinig gevaar van. Vooral omdat Hakim Ziyech, die normaal de Amsterdamse aanvallen moet leiden, waardeloos speelde. De allergrootste kans kwam van Amin Younes, die goed vanaf links naar binnenkwam maar zijn inzet ongelukkig op het aluminium zag ploffen. Toch had Groningen weinig moeite om Ajax van het doel af te houden, en kwam het er zelfs nog een keer aanvallend goed uit. Simon Tibbling trof Ajax-keeper Onana na een goede pass van Oussama Idrissi. Met 0-0 gingen de ploegen aan de thee.

Tweede helft

Na rust leek er weinig veranderd aan het spelbeeld. Ajax had de bal, Groningen zorgde er met een goede organisatie voor dat het balbezit niks opleverde. De ploeg van Faber moest afwachten en hopen op een moment. Dat moment kwam er, keeper Onana stond zo'n 25 meter van het doel nonchalant met de bal aan de voet, maar wie Bryan Linssen kent weet dat hij altijd doorgaat, zo geschiedde; de Kameroense goalie verspeelde de bal aan de aanvaller die vervolgens de bal in het lege doel schoof. FC Groningen waande zich ineens in een ongekende luxe, en Ajax moest aan gaan zetten. Peter Bosz wisselde zijn laatste man Davidson Sánchez voor aanvallende middenvelder Donny van de Beek, om zo het slotoffensief in te luiden. Dit wierp uiteindelijk zijn vruchten af: in de 82e minuut maakte aanvoerder Davy Klaassen gelijk. Toen werd het toch nog billenknijpen voor Groningen, zeker toen Samir Memisevic een onbegrijpelijk domme rode kaart pakte na onbesuisd inkomen op Daley Sinkgraven. Die zijn we wel minimaal 2 potjes kwijt. FC Groningen hield stand en mag blij zijn met het behaalde punt, dat overigens wel meer dan terecht was. Volgende week speelt de equipe van Faber uit tegen Roda JC.

Samenvatting FC Groningen - Ajax via FOX Sports  

Bryan Linssen over zijn doelpunt via FOX Sports

Interview trainer Ernest Faber via FOX Sports

Interview met aanvoerder/doelman Sergio Padt 

Opstelling FC Groningen: Padt, Memisevic, Reijnen, Larsen, Davidson, Tibbling, Hiariej (van Nieff/79), Jenssen, Idrissi (Payne/89), Linssen (Drost/75), Mahi

Rood: Memisevic (87)

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, Sanchez (vd Beek/78), De Ligt, Sinkgraven, Klaassen, Schone, Ziyech (Cassiera/90), Traore (Kluivert/59), Dolberg, Younes

 

Geel: Younes en Veltman  

Reacties:
KWibus05-03-2017 om 18:44

Ik heb een heerlijke middag gehad in een volle Euroborg!! Voor herhaling vatbaar!

Martijn 05-03-2017 om 19:05

en 5 punten extra voor de voorspelcompetitie :)

Martijn 05-03-2017 om 19:06

maar zeker een mooie prestatie al kwam groningen ook een paar keer  goed weg.

genoten van de wedstrijd

campesino05-03-2017 om 19:26

een punt schiet niet op, maar geeft vertrouwen voor de toekomst. proberen niet bij roda te verliezen, want dan komt de gevarenzone met al die gelijke spelen weer gevaarlijk dichtbij.

Eén van de besten in mijn ogen davidson. onbegrijpelijk dat die zo lang op de bank heeft gezeten. volgende week lekker payne op rechtsback, want mimesivic als back is helemaal niets. ik snap niet waarom die trainers altijd van die rare probeersels hebben. 

ik vond de rode kaart ook overdreven. het was hard, maar hij ging in principe voor de bal. dat soort overtredingen zie je in spanje een paar keer per week en daar kom je gewoon met geel mee weg

Hugo de Gekste05-03-2017 om 19:34

Rood juist wel terecht, kwam als een gek invliegen...

jammer van de 1-1; maar genoten van de instelling! Op naar Roda

Jantje05-03-2017 om 19:44

Heb een matige wedstrijd gezien vandaag.

rob roy05-03-2017 om 20:31

En zo zien we de verschillen in beleving. De één heeft een fantastische wedstrijd gezien en de ander vind het maar niks. Mooi dat er een forum is waar je je frustratie kwijt kunt. Volgende week weer zo'n mooie flutwedstrijd maar dan wel drie punten alstublieft. please!!!!!!! 

campesino05-03-2017 om 20:50

Als er iemand is die meer wil dan dat er de afgelopen 2 wedstrijden is geboden, is diegene niet realistisch. meer kun je van groningen niet verwachten. volenge week intereseert het me geen ruk of er spektakel wordt geboden. dan wil ik net als jij: 3 punten aub.

kees05-03-2017 om 20:59

Campesino:  laat die verantwoordelijkheid voor de punten maar aan Nijland en Faber over.. alsof er iets te kiezen valt

FC groningen heeft tactisch Ajax goed bestreden en het was een spanmnende wedstrijd die, als Reynen die bal niet bropte bij die aanvaller, nog een overwinning had opgeleverd ook!.  Het samenspel was toch redelijk verzorgd, maar er lag veel meer ruimte op de zijkanten die niet erg werden benut...overall  is dit FC Groninbgen een maatje te groot voor RODA, volgens Bartjes dan...

 

o, ja:  Feyenoord mag als dank voor het bereikbare kampioenschap (dankzij dit gelijkspel ) bij Groningen een talentvolle huurling bij ons stallen  in de zomer ...  en Ajax kan weer voorrondes Europaligue spelen tegen een ver weg gelegen oost Europese 2e liga club,  hahaha 

campesino05-03-2017 om 21:22

groningen heeft het tactisch inderdaad goed gedaan. en faber heeft ook geleerd van vorige week. hij paste nu wel de wissels toe. maar hier is mischien ook de reden waarom hij vorige week niet wisselde. had groningen eerst een indrukwekkende reservebank. nu is het helemaal niets. zolang v.d weert niet terugkeert zit er aanvallend niets , maar dan ook niets op de bank. het lijkt erop dat ook faber volledig het vertrouwen in sorloth heeft verloren (terecht) en in arren moede zelfs drost maar de wei instuurde. dat is toch jammer, want met een verse kracht hadden die ruimtes miscchien wel benut kunne worden. eigenlijk jammer dat antonio er niet meer bij zit.

blauwevogel06-03-2017 om 04:22

Heerlijk zo'n punt maar FCG moet nu een keer een overwinning pakken ze raken te ver achter tov de subtop.

FCG staat nu op 10 nog te pakken zijn volgens mij willem 2,vitesse& heerenveen (wat vallen die ver terug!) mocht je heerenveen en vitesse nog  voorbij gaan dan valt de damage van het tv ook mee alleen Utrecht gaat ons voorbij.

Met het in vorm raken van linssen en mahi zie ik ons nog ver komen in de PO als ze nu eens thuis winnen dan gaat het helemaal goed komen.

06-03-2017 om 07:17

Subtop kan je dit seizoen wel vergeten. Maar vond ajaks wel echt bagger , groningen goed gestreden en had hier meer mee moeten doen. Maar goed puntje tegen ajaks met aardig wat strijd en beleving en spanning prima al met al.

brummie06-03-2017 om 07:40

Gisteren spannende wedstrijd gezien. Voetballend gezien viel Ajax me erg tegen. Gelukkig maar. Fc met veel strijd en inzet verdiend punt. 

 

appie happie06-03-2017 om 09:54

Vegeet Bas niet..zeker niet tegennons gefloten,anders had hij t fc doelpunt wel afgekeurd..

rob roy06-03-2017 om 11:36

Ach ja Appie, je moet ook eens een keer een gelukje hebben. Trouwens die bal van Younes op de paal was ook wel een gelukje, vind je niet?

appie happie06-03-2017 om 12:41

Nog nix gezien Rob Roy behalve klein filmpje met het doelpunt..Ben nu in Walonie  op weg naar huis   Kijk vanavond ff samenvatting.

alexvl06-03-2017 om 11:56

Leuke uitslag en 90 procent van het team heeft er echt voor geknokt.

Echter ik heb me wederom dood geergerd aan L....... Rozewater Idrissi.
Hakjes terug bij strafschop gebied en overtreding in strafschopgebied die echt wel penalty was.
de bal weer veel te lang vast houden. Deze prutser is echt ZWAAR overschat.

Wanneer flikkeren ze die er nu eens uit?

06-03-2017 om 12:29

Hij is niet in vorm de laatste tijd , maar om hem nu gelijk een prutser te noemen. Iets beter in gedachten? Gaat wel altijd dreiging van hem uit ook al is hij nu niet in vorm en doet hij niet niet slimme dingen.

alexvl06-03-2017 om 17:00

In de jeugd zit toch wel iets beters? Sorloth vind ik zelfs beter

fc gras06-03-2017 om 17:03

Mooi dat Linssen het prima doet voorin, heeft met zijn inzet toch mooi een puntje voor fc gered, werkt als een malle en begint te scoren, wat mij betreft mooi staan laten. 

06-03-2017 om 21:25

Die jongen is pas net 19 of 20 hou wot, vorig seizoen pas bij de 1e selectie gekomen toen deed hij het prima , nu even in een mindere fase zoals zoveel jongere spelers in een mindere fase zitten. Zit genoeg potentie in die jongen , en als je sorloth gaat vergelijken met idrissi is hetzelfde als appels met peren vergelijken , totaal verschillende spelers en positie in het veld.

alexvl07-03-2017 om 11:47

Ik vind dat er meer dreiging van Sorloth uitgaat dan van idrissi. Elke tegenstander van hem weet dat ie toch eerst de bal vasthoudt en voor zich zelf gaat en dat kan ie op dit niveau toch echt niet.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!