Terug

Deel deze pagina:

Grote kans dat Ritsu Doan in januari op toernooi is met Japan

Door Redactie 12 reacties

Japan speelt in januari een toernooi om het Aziatisch kampioenschap. Deze zeventiende editie wordt afgewerkt in de Verenigde Arabische Emiraten bericht de Gezinsbode waardoor het vrijwel zeker is dat FC niet kan beschikken over Ritsu Doan. Trainer Danny Buijs maakte een week geleden kenbaar om de selectie tijdens de winterstop te versterken met een aanvallende middenvelder. 

 

 

De Japanners nemen het in de groepsfase op tegen Oezbekistan (9 januari), Oman (13 januari) en Turkmenistan (16 januari). De achtste finales zijn op 20 januari en de finale is op 1 februari. Mocht Japan de finale halen mist Ritsu Doan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (19 januari) en de uitduels tegen PSV (27 januari) en Willem II (2 februari).

Transfer op komst?
Volgens VI is het waarschijnlijk dat clubs zich de aankomende window gaan melden bij FC om Doan los te weken. Naar verluidt zouden CSKA Moskou en Shakhtar Donetsk een bod voorbereiden dat veel hoger ligt dan de acht miljoen dat eerder is geboden en door FC werd afgewezen. Trainer Danny Buijs hoopt dat Ritsu blijft maar kan dat niet garanderen. 

Daarbij is Buijs van oordeel dat Doan kan uitgroeien tot een internationale topspeler en zou het liefst zien dat de Japanner een tussenstap maakt bij een Nederlandse topclub (route zoals Luis Suárez) om daarna een niveau hoger te gaan spelen. Buijs is er zeker van dat Doan het aankan, zelf ook slim genoeg is en vind hem een geweldige jongen om mee te werken."

 
Reacties:
28-11-2018 om 21:51

Ik ben wel blij dat Danny het niet voor het zeggen heeft bij de club. De route Suarez kost de club alleen maar geld, want die zgn. Nederlandse topclubs betalen het liefst niks voor deze speler. Ritsu Doan is ook veel te slim om ook maar voor deze clubs te gaan spelen. Een Spaanse topclub is goed genoeg voor hem. Hopelijk zijn ze bij FC-Groningen zo verstandig en gaan niet met Ajax of PSV onderhandelen maar wel met een buitenlandse club. Overigens vind ik nog steeds dat Suarez voor veel te weinig euro's naar Ajax is gegaan. Hier heeft de zo geprezen handelsgeest van Nijland duidelijk gefaald.

appie happie28-11-2018 om 22:01

Eens ook mede dat Suarez geval...dat had zomaar 12 miljoen kunnen en moeten zijn.Doan gaat gewoon voor 20 naar Barca...en niks naar Ajax oid...die betalen ook nopes...

29-11-2018 om 10:10

FC Groningen/ lees: Hans Nijland, is spekkoper bij deze toekomstige deal...rustig als een roofdier afwachten tot het laatst ( in januari )...en natuurlijk gaat Doan niet naar een Nederlandse topclub. als er 2 of 3 x zoveel voor hem wordt betaald.  Die jongen was erg teleurgesteld dat het vorige bod van CSK in de zopmer 2018 niet doorging, en ik denk dat hij in de winter (zeker ! ) vertrekt.  Je hoeft geen grote handelsgeest te zijn om ook hier te stellen:  een (Japanse) vogel in de hand is beter dan drie in de lucht.  Aan  de andere kant : bij een langer verblijf kan Doan nog meer merchendaize rechten opbouwen in Azië en dán zou een de koopprijs nog iets hoger kunnen uitvallen.

Maar het emest waarschijnlije is niet CSK of Donetsk, maar een top=Europese club ...die in de winter voor hem 14 tot 16 miljoen op tafel legt... en dan kan Nijland nog aan een doorverkooppercentage van 15% sleutelen...  Dat zoiu een mooie klapper kunnen zijn voor Nijland die immers de club goed en gezond wil achterlaten. Daarmee komt de grootste doelstelling van Nijland uit: de club met meer ambitie vóórop de Stad  en Provincie laten acteren...een uitstraling als een "rijzende zon"   

Het nbieuwe beleid van de FC (NA Hans Nijlanddus)dat moet zijn opvolger doen.  De kans is er dat Groningen ineens van een "tobclub" een subtopper wordt ( mits er ook in alle linies écht versterkt wordt in de selectie ) en dan heb je nog veel meer dan geld alleen:

Supporters komen terug en wedstrijden, sponsors melden zich weer  en FC Groningen word landelijk met betere sportieve meer belangstelling gevolgd...een betere situatie voor de nieuwe directeur is niet te bedenken.  Wel moet met het vertrek van Nijland, de bezem door de RvC...die zullen er vanaf begin bovenolp moeten zitten om deze buitenkans niet te verprutsen 

Het zal dan misschien 2 of 3 jaar duren, totdat het "Doan-effect" is uitgewerkt maar daarmee  zijn we wel definitef los van SCHeerenveen 

28-11-2018 om 22:20

Veel meer dan 8 aldus VI. Ik gok 9.8 voor een Spaanse, Engelse, Duitse  of Russische club. Of Monaco. Hmmmm da's  ruim gokje.

29-11-2018 om 04:47

Doan is een geweldig talentvolle speler die zich hier heel makkelijk heeft aangepast, dat zal hij bij een andere club ook makkelijk moeten kunnen. ik ga geen bedragen noemen maar als er meerdere clubs aan hem gaan lopen trekken kunnen er hele gekke dingen gebeuren. dan gaan we hem misschien missen na de winterstop maar als er voldoende geld voor terug komt heb je direct de middelen om enkele versterkingen te halen

campesino29-11-2018 om 11:40

Als doan slim is gagaat hij voor een ttransfer in dde zomer. Lekker de voorbereiding meedoen is beter dan midden in het seizoen op de bank belanden 

En ajax xou natuurlijk  een prima stap voor hem zijn, als vervanger van zyech. En als ajax meer dan 100 miljoen transfergeld  ophaalt is 10-15 miljoen peanuts voor hen

29-11-2018 om 14:03

 @Campesino/Bokko,

Als Doan slim is, zeg je. Inderdaad Doan is erg slim en daarom gaat hij niet naar Ajax of een andere "Hollandse" club, maar vertrekt hij naar het buitenland. Wanneer? Kan in de winterstop zijn maar liever na beeindigeing van de huidige competitie. Voor een leuk bedrag naar  Spanje zou het beste zijn want daat zijn een paar clubs die de CL kunnen winnen, wat Doan dus graag wil.

29-11-2018 om 14:11

Denk dat de FC zo slim moet zijn om Doan gewoon te houden tot einde seizoen. Midden in de competitie je sterspeler te laten lopen geeft onrust en weer de nodige aanpassingen. Dus gewoon niet doen. Hij is daarnaast ook een publiekstrekker. En je hebt meer tijd om goede vervangers te zoeken. Daarnaast is onbekend wat Mahi wil. Kan zijn dat hij in de winterstop vertrekt. En dan? Beide sterspelers weg in de winterstop? Dat zou mijn inziens wanbeleid zijn.

Er is gezegd dat men in de winterstop toch de markt op wil. Op dit forum gonst het bij dit soort meldingen altijd van namen. Maar tot op heden is het echt ongewoon stil aangaande namen. Zijn er op dat gebied geen geruchten?

29-11-2018 om 16:43

Ach geruchten!!! Tjarron Chery is na  dit seizoen transfervrij in Turkije. Is 30 jaar, dus kan nog een paar jaar mee met dit team. De speler kan bij ons lekker afbouwen en je hebt gelijk een aanvallende middenvelder erbij. Is geen gerucht maar wel een mogelijkheid.

30-11-2018 om 13:26

Zeker zijn dit grote clubs, deze clubs hebben echt geen belangstelling voor een speler van groningen.

Broodje aap!

Er is nog nooit een speler vd FC naar een grote eur topclub verkast.

 

30-11-2018 om 17:09

Gelijk, maar één keer moet de eerste keer zijn.

29-11-2018 om 16:54

zo is iedere speler-transfer verschillend en een verhaal op zich.  Chery zou hier een nieuwe periode van 2 jaar op zich  prima mee-kunnen?... Hij hééft het laten zien in zijn Groninger jaren, en is/kan zijn een voorbeeld voor de jonkies...  Maar vergeet niet dat Chery natuurlijk ook niet voor een habbekrats wil gaan voetballen bij een "provincieclub" als de FC (.... jammer dat ik het moet zeggen in de situatie waar we nu staan ) Die wil wel zoveel verdienen met "richting 6 nullen achter de 1" als salaris en anders komt ie niet naar Nederland.  Dus Chery lijkt mij nu niet waarschijnlijk tenzij hij het fysiek niet meer kan leveren  en/of zijn familie in Nederland mist...dat kan natuurlijk óók.

herman196029-11-2018 om 17:51

Het is altijd jammer dat de FC zulke spelers als Doan enzo niet kan behouden. Maar als Doan dan toch verstrekt zou ik zeker voor het buitenland kiezen.  Ook dit lijkt me voor de FC een betere verdienste.(niet dat 020 7milj. geeft en dan zelf weer 25 milj. Verdiend) Nee nu laat de fc zelf maar eens gaan vangen.

29-11-2018 om 20:37

Gaat einde vh seizoen naar Ajax.

Ajax gaat en wil de hoofdprijs wel betalen. (staat heel hoog op het lijstje v Overmars)

Echte grote clubs hebben geen belangstelling voor een speler van groningen.

 

29-11-2018 om 22:12

Dus Juve, City, Real en Atletico zijn in jouw ogen geen grote clubs. Sorry hoor, beetje een vreemde redenering.

30-11-2018 om 00:29

in het hoofd van dit item worden nogal wat verschillende zaken om Doan bij elkaar gehaald... het tournooi zelf waar Doan bij de nationale XItal selectie zit, en de speeldata t/m finale waarop Doan dus niet in Nederland kan acteren...dan die uitspraak van Buys dat er gezocht wordt naar een aanvallende MV, maar wat er niet staat en wat natuurlijk FC Groningen aangaat,..Er wordt wel vaker een afleidingsmanoeuvre gehanteerd, waardoor clubs geneigd zijn om een eerder gedaan bod te verhogen .maar wat V.I. schrijft...of dit dan het hele verhaal is?

Ik kan van deze informatie geen soep maken op dit moment.  Maar verwacht ook niet dat FC Groningen eerder met een transferbericht over Doan komt als het (bijna) rond is.  Voor de zekerheid van handtekeningenjagers: laat dat T shirt tekenen in december, want missch zien we hem na december helemaal niet meer terug!      

30-11-2018 om 08:30

Ik denk dat het seizoen afmaken het beste is voor Doan en de fc. Hij kan in januari zich ook nog beter in de kijker spelen met Japan (meer aandacht is meer waarde). Daarna nog veel speeltijd tot einde seizoen, en dan net als campesino aangeeft de voorbereiding bij een nieuwe club doen. Ik denk dat clubs dan in de rij staan en dat is natuurlijk prijsopdrijvend. Rusland lijkt dan misschien niet interressant in onze ogen, maar ligt natuurlijk wel dichter bij Japan, dat kan een overweging voor hem zijn. Al denk ik dat deze verstandige voetballer exact weet wat hij wil en zijn blik richt op de europese topclubs. City heeft al langer interresse in hem, ik kan me voorstellen dat ze een goeie deal met groningen maken met eventueel één van hun spelers  erbij betrekt.

Ik vermoed dat Mahi wel gaat in de winterstop,  de fc wil nog wat geld aan hem overhouden en hij heeft zelf de ambitie. Dat is natuurlijk wel jammer aangezien de positieve flow momenteel, en hij is daarbij erg belangrijk. Het is een overweging waard om geen geld aan hem te verdienen en hem tot einde seizoen hier te houden. Door hem kan Doan nog beter excelleren en nog meer waard worden.  (moeten ze wel beide heel blijven)

Ook ben ik bang voor vertrek Memisevic, deze is ook erg goed op dreef en belangrijk voor het team in deze rol. (en kan bij schorsing of blessure ook cv weer vervangen.

Spannende tijden dus

 

 

30-11-2018 om 13:46

Ik hoop voor Groningen dat zowel Memisevic als Mahi hun contract verlengen, want dank kunnen we in de zomer nog geld vangen voor hun, maar ben er bang voor dat beiden in januari vertrekken !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!