Terug

Deel deze pagina:

[Update donderdag 15 augustus] Uitduel FC naar PSV verplaatst naar woensdag 25/9

Door Redactie 5 reacties

Mocht aankomende donderdagavond PSV de play-offs bereiken voor de groepsfase van de Europa League, zal het duel met FC Groningen worden verplaatst. Deze stond gepland op zaterdag 24 augustus en wordt (indien de Eindhovenaaren zich weten te ontdoen van het Noorse Haugesund) doorgeschoven naar woensdagavond 25 september. 

Update donderdag 15 augustus: PSV heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. In Eindhoven bleef de stand tegen de Noren 0-0. De wedstrijd tussen PSV en FC Groningen is verplaatst naar woensdagavond 25 september.

Wijzigingen in de Eredivisie speelkalender vloeien voort uit de onderlinge afspraken die gemaakt zijn met volledige instemming van de Eredivisie clubs. Het belang hiervan is om punten te verdienen voor de Europese coëfficiëntenranglijst. Dit houdt in als je als club een Europese wedstrijd speelt (rondom een nationale competitie verplichting) er op deze manier extra ruimte is om je optimaal voor te bereiden. In juni zijn voor dit seizoen de inhaaldata gereserveerd. De KNVB heeft van PSV het verzoek gehad om uit te mogen wijken naar woensdag 25 september. De lokale autoriteiten kenden geen bezwaar. 

Algemeen directeur Wouter Gudde toont enerzijds begrip voor deze situatie: 

"En wij hebben ook begrip voor Nederlandse clubs, die Europees voetbal spelen en ook voor FC Groningen internationale punten verdienen." 

"Met name dankzij Ajax en PSV mag bijvoorbeeld de bekerwinnaar hierdoor volgend seizoen weer rechtstreeks instromen in de groepsfase van de Europa League”

Anderzijds is Gudde kritisch op het proces omdat het allemaal zo laat bekend is gemaakt. Een club (PSV) kan vier weken van te voren (tot betreffende wedstrijd van zaterdag 24 augustus) een verzoek indienen bij de KNVB. De voetbalbond zou dit direct moeten communiceren. De kaartverkoop is opgestart, supporters moeten op het laatste moment gaan schuiven in hun agenda's. 

Gudde wil dit gaan bespreken bij een volgende bijeenkomst. Het zou beter zijn dit direct bekend te maken bij de bekendmaking van het competitieprogramma. "Clubs die Europese play-offs spelen worden in het weekend tussen deze twee allesbeslissende Europese wedstrijden vrijgesteld van competitieverplichtingen. De Eredivisieduels die hiermee gemoeid zijn worden in dat geval gespeeld op 'datum X'. 

Wouter Gudde wil gaan kijken (om bij de ophanden zijnde verplaatsing) zoveel mogelijk FC supporters mee te nemen naar Eindhoven. De directeur wil het negatieve bijeffect omdraaien naar een supporters-vriendelijk idee. Als PSV doorgaat in het toernooi, zal FC Groningen aankomende vrijdagmorgen de consquenties via de officiële clubkanalen delen met de achterban. (bron-FC Groningen)

Reacties:
Rob197014-08-2019 om 11:13

voor het Nederlandse voetbal, misschien goed, maar dit zijn toch wel rigoreuze veranderingen. Van een weekend naar een woensdag, vind ik niet kunnen. Het voetbal is vermaak, en dan is het toch wel belangrijk dat de toeschouwers, kinderen ook kunnen en willen komen.

opa16-08-2019 om 11:34

Speelt Doan misschien tegen ons i.p.v. bij ons 

kees16-08-2019 om 12:03

tussen PSV uit en Ajax zitten nu maar 3 dagen... dat zijn in normale doen geheid   6 punten voor FC Groningen...toch?  

opa16-08-2019 om 12:25

Jegelkser16-08-2019 om 16:43

Haha dat is toch vrij bizar. Az zal zondag ook niet makkelijk worden. Best een aardig team hebben zij.

A Matter of Honor16-08-2019 om 17:01

En wij dan?

kees16-08-2019 om 17:36

is tijd voor een stuntje..nog 2 weken in deze transferperiode... ALS  Doan weggaat (waar het met die aantallen  middenvelders op lijkt) dan is er eigenlijk geen geschikte vervanger...of toch... in Japan? maar als ze met de zelfde mentalitiet spelen zoals in de tweede helft tegen FC Twente, dan wordt het in Den Haag geen kansloze wedstrijd . Ik zeg: een zwaarbevochten  gelijkspel

A Matter of Honor16-08-2019 om 20:09

De transfertijd is in Japan sinds woensdag 14/08/2019 gesloten,dus komen daar waarschijnlijk geen spelers meer vandaan.

 

naschrift voor Kees:

Japan is wel gesloten maar weet niet of dat ook voor uitgaande transfers geldt. Misschien is het net als hier in Europa. Na 2 september kunnen er nog wel transfers plaatsvinden naar b.v naar Rusland want die is dan nog open.

kees16-08-2019 om 23:58

goed dat je het zegt, Japan de deuren dicht, "maar één wijziging in de opstelling tegen AZ":  Van Hintum op RCV, en voorin daar kan Doan toch niet meer spelen als hij (vanwege onderhandelingen ) naar PSV zou gaan...veel te riskant. Maar de tijd zal het leren.. Voorlopig is zijn we blij gemaakt met een dode mus ... Doan blijft  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!