Terug

Deel deze pagina:

Hardwerkend maar inefficiënt FC Groningen laat Ajax in de slotfase met de volle buit ontsnappen...

Door Redactie 24 reacties

Het zag er allemaal zo veelbelovend uit. Prachtig voetbalweer, een uitverkocht huis en een fantastische sfeeractie voor wijlen doelman Tonny van Leeuwen. FC kwam via Tom van Weert binnen een kwartier dikverdiend op voorsprong. Groningen miste diverse kansen waaronder een penalty. Na een uur bracht Kluivert uit de eerste kans voor de gasten de stand in evenwicht. In de slotfase met een man meer situatie, schoot Huntelaar de Ajaxieden naar een zwaar onverdiende en dik geflatteerde 1-2 zege. 

 

eerste helft
FC begon prima aan de wedstrijd. Het zat er fel op met intentie naar voren. De eerste mogelijkheid was voor Juninho Bacuna. De corner leverde niets op. Mike te Wierik onderscheidde zich met een prima tackle op Kluivert en heroverde de bal. De aanval liep door. In de veertiende minuut was het raak! Tom van Weert kreeg de bal aangespeeld van Mimoun Mahi en schoot op de rand van de vijf meter, in het dak van het doel 1-0!

Hartverwarmend was het tempo, de inzet en de strijd! En bij vlagen was het smullen geblazen hoe Groningen (vaak) als winnaar uit de persoonlijke duels kwam. Ruim halverwege kreeg Grunn een penalty. Veltman maakte opzichtig hands in de eigen zestien en kreeg geel. Ook Ziyech ging op de bon omdat de bal niet op de stip lag. Mimoun Mahi mocht de trekker overhalen maar tot ieders (groen-witte) ontzetting wist doelman Onana redding te brengen. Dit had natuurlijk de 2-0 kunnen en moeten zijn!

Na ongeveer een half uur pakte Sergio Padt een kopballetje van Kristensen. De gasten kregen wat meer de controle en toonden meer initiatief. Maar het meeste doelgevaar kwam van FC. Ritsu Doan schoot op doel en dwong Onana tot een redding. Ook hier bracht de hoekschop geen gevaar. Kort daarna was Mimoun Mahi dichtbij de 2-0, Onana wist ternauwernood redding te brengen. Juninho Bacuna kwam niet veel later ver door en schoot op de vuisten van Onana. De 1-0 ruststand was dik verdiend. De marge had groter moeten zijn.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Juninho Bacuna scoorde vrij rap, werd afgevlagd voor buitenspel maar bleek niet buitenspel te staan... Ritsu Doan moest worden opgelapt maar kon verder. Mimoun Mahi schoot op doel, Onana stond in de baan van het schot. Ziyech kreeg een mogelijkheid na balverlies van Deyovaisio Zeefuik maar knalde ruim naast. Uit de tegenstoot ontstond een mogelijkheid voor Juninho Bacuna die op doel had moeten schieten maar besloot tot een voorzet. Trainer Ten Hag paste zijn eerste wissel toe, De Jong kwam in het veld voor Schöne. 

Na een ruim uur viel uit het niets de gelijkmaker. Uit de eerste en de beste kans voor Ajax - Ziyech slingerde de bal voor, kopte de geheel vrijstaande Kluivert de 1-1 achter Sergio Padt. Wat een deceptie! Grunn leek er wat doorheen te zitten, de twaalfde man roerde zich meer en meer. Django Warmerdam ging op de bon na een overtreding op Kristensen. Ziych schoot nipt naast het doel. Aan de andere kant van het veld krulde Mimoun Mahi naast.

Het wedstrijdbeeld ging op en neer. Samir Memisevic liet zich poorten door Neres maar dit had geen gevolg. Eiting verving Kristensen. Tagliafico miste een vrije kopkans. In de slotfase pakte Veltman zijn tweede gele kaart (is rood) na het onderuit halen van Tom van Weert. Jesper Drost werd ingbracht voor Ajdin Hrustic. Mimoun Mahi kreeg ruimte voor een voorzet, maar produceerde een totaal verkeerde eindpass. Uit de tegenstoot werd uiteindelijk Huntelaar bereikt die de 1-2 in de hoek schoof... Ongelofelijk!!!

Kasper Larsen verving Deyovaisio Zeefuik en mocht opdraven in de spits. Ook Sergio Padt ging mee naar voren. Onana kreeg een gele kaart. Het mocht niet meer baten.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, te Wierik, Memisevic, Warmerdam, Bacuna, van de Looi, Doan, Hrustic, van Weert, Mahi

Opstelling Ajax: Onana, Kristensen, Veltman, De Ligt, Tagliafico, Ziyech, Schöne, vd Beek, Neres, Huntelaar, Kluivert

Reacties:
GroningenZuid01-04-2018 om 16:42

We staan niet voor niets maar net boven de streep. Deze ploeg weet niet wat te doen met ruimten die er komen na een voorsprong. Bijna alle duels waarin we op voorsprong komen hebben we weer weggegeven.

We kunnen ook niets forceren of iets omgooien. Larsen komt erin omdat we niets anders hebben. Mahi kan zo slecht spelen maar voor wie moet je hem wisselen?

 

Er is wel potentie maar de selectie moet breder.

Bolhuis1701-04-2018 om 16:45

Geheel mee eens.

Wederom staat je net als tegen AZ met lege handen en dat kunnen ze zich zelf flink gaan verwijten.

Als je van zoveel 100% kansen niks benut dan kun je inderdaad stellen dat de kwaliteit bij lange na niet goed genoeg is en het dan ook hangen en wurgen word om er in te blijven.

 

01-04-2018 om 17:02

Niks geflatteerd. Gebrek aan kwaliteit bij FCG

Arthur01-04-2018 om 17:16

Groningen was fantastisch vandaag ik heb werkelijk waar genoten tot de 2-1. Die tackle van te wierik liet gelijk even zien dat er niks te halen viel.

We hadden 4-5-6 0 moeten winnen. Helaas was mahi erg slecht vandaag. Ook jammer dat de goal van bacuna onterecht werd afgekeurd.

Voor de rest hebben we Ajax van  het begin tot het einde van de mat gespeeld ze wisten op een gegeven moment gewoon niet meer waar ze het moesten zoeken.

Volgend jaar met Buijs erbij kun je met het vandaag vertoonden voetbal voor plaats 6 spdlen.

Helaas gaat lucky Ajax er vandoor met de onterechte winst. Nu maar hopen dat de Ajax spelers niet weer de boel gaan verdraaien in de interviews.

Volgend jaar met de video ref win je gewoon

 

 

appie happie01-04-2018 om 20:33

Klopt Bacuna stond NIET buitenspel.

GroningenZuid01-04-2018 om 17:31

Die wel of niet van Bacuna zag ik eerst ook niet en volgens mij protesteerde verder niemand, Bacuna ook niet.

 

Mahi is bijna het hele seizoen al slecht, niets nieuws.

robin01-04-2018 om 17:34

Jammer jammer ....Met een fatsoenlijke afmaker win je gewoon met grote cijfers! !! Voor het eerst een fatsoenlijke wedstrijd gezien. ..zeefuik ook heerlijk om te zien kleunt er lekker in.,proberen vast te leggen !!bacuna veel afgekraakt door mij deed het redelijk tot goed maakt alleen een paar precies de verkeerde beslissingen... Al met al weer met lege handen wat volledig bij dit seizoen past. ...

Kweetniet01-04-2018 om 17:36

Geweldig Groningen, eindelijk inzet, strijd en doelgericht. Gelukkig hebben we hier een aantal absolute topvoetballers die elke kans er in schieten en het dan de spelers van Groningen verwijten dat ze dat niet doen... want zo stellen ze dat is de reden waarom ze staan waar ze nu staan.. En zeker een geflatteerde overwinning van een Lucky Ajax. Als je ziet welke geweldige voetballers er bij Ajax rondliepen dan kun je alleen maar stellen dat Groningen een uitstekende partij heeft gevoetbald en dat er zeker muziek en kwaliteit in deze ploeg zit.... Als niet topvoetballer heb ik genoten van dit Groningen. 

Roelofsky01-04-2018 om 18:03

Mahi totaal uit vorm niet meer opstellen graag. Verder een prima pot voetbal. Maar wat heb ik mij en ik niet alleen geergerd aan die Mahi wat slecht.... Deze ego gauw verkopen please.... wordt nooit wat.

KWibus01-04-2018 om 18:16

Een dikke pluim vandaag met een prima achterhoede. Jonkies op het middenveld hielden zich goed staande tegen een meer dan serieuze tegenstander. Bacuna en Doan echt van genoten. Zelfs van Weert een voldoende. Mahi wil veel te kreeg met als resultaat het tegenovergestelde.... heb een prima FC gezien vandaag!

GerdaS02-04-2018 om 09:48

Machi  speelde voor zich zelf  dacht volgens mij niet aan het team belang 

Jammer 

Cantona01-04-2018 om 18:34

Het naieve voetbal heeft onze FC punten gekost.

We hebben een aantal kansen om zeep geholpen en kwamen na verloop van tij op 1-1, want als wij niet scoren dan doet de tegenstander het wel.

Dan moet je als je een punt wil halen van een gesloten verdediging uit gaan, maar we bleven maar aanvallen ondanks een paar waarschuwingen van Ajax.

Ziyech stond keer op keer vrij en aan de andere kant kon Doan het niet meer belopen en daar vielen ook gaten.

Dan zou je normaal gesproken Reiss voor Doan wisselen en zo zorgen voor een stabiel middenveld en evt proberen t escoren uit een counter, maar Nee hoor Faber had andere gedachten.

Nu liepen we in een open mes en probeerden een overwinning te forceren , terwijl we misschien gewoon blij met een puntje zouden moeten zijn.

Maar het moet wel gezegd worden dat ik ,ondanks de nederlaag , een mooie pot voetbal heb gezien.

Rapdoel01-04-2018 om 18:59

Vandaag voor geweest sinds de 0-5 nederlaag tegen feyenoord ...ik hoopte op een fc dat van zich af zou bijten...damz..fc was gewoon de betere ploeg vanmiddag. ..ajax onverdiend gewonnen...ik heb genoten..de uitslag is zuur..maar het spel qua inzet geweldig...nu nog een echte aanvaller erbij die kan scoren en meevoetballen..dan kan het nog echt leuk gaan worden

tante jannie01-04-2018 om 19:02

Degradatie streep komt dichterbij ondanks een goede pot  maar nul punten.

Roda thuis wordt cruciaal, Roda speelt goed op dit moment.

Wij winnen nauwelijks en hebben naar mijn mening een armoedige selectie. Staan niet voor niks net boven de degradatie streep.

Hoop dat we niet in de problemen komen. 

Ik volgende week tegen hveen dezelfde strijd en een punt zou mooi zijn.

Ik zie Roda wel winnen van PEC

 

RKremer01-04-2018 om 19:19

Nou nou emmertje zuur gehad Tante Jannie? 

Eindelijk sinds 2 seizoenen weer eens strijd en passie gezien. Een jong middenveld met zelfopgeleide spelers. Verdedigend stond het veel beter. Helaas kansen niet afgemaakt. Maar dit is wat we willen zien toch? Krijgen Roda thuis nog en met zelfde strijd pakken we komend weekend minstens een punt.

V.Weert won veel duels en Mahi gewoon slecht inderdaad. Verder vd Looi heel nutttig op zo'n jonge leeftijd al een baas. Doan moet je binnenhalen want die gaat je geld opleveren straks. Onze backs redelijk tot goed. Zit nog veel potentie in. En Bacuna speelde heel behoorlijk die groeit steeds meer. Nu alleen gerichte aankopen doen. 

De Beuk01-04-2018 om 19:17

Kon je weleens de kop kosten deze uit de hand weggegeven wedstrijd. Als Roda en NAC volgende week winnen, wat reeel is gezien hun ‘vorm’ de afgelopen tijd, dat wordt het lastig. Dan komt het echt aan op ‘degradatievoetbal’ en daar heb je mannen voor nodig. Ben benieuwd hoe de jonkies het onder die druk gaan doen.

Zie de FC geen punten pakken bij Hoerenveen. Zij hebben de punten ook nodig voor de play-offs en zij zien niks liever de FC naar de onderstreep verdwijnen. 

Ik zie het somber in. Met de eindstreep in zicht, en het zwaarste programma van de onderste clubs konden we weleens onder Roda en NAC eindigen. Niet dat zij alles winnen maar ze komen  te dichtbij en dan wordt het lastig. 6 punten nog.....

alexvl01-04-2018 om 19:38

Beste wedstrijd van het seizoen, maar waarom kunnen ze dit 'alleen' tegen Ajax?

Wanneer ze deze vechtlust dit seizoen vaker hadden laten zien hadden we gegarandeerd bij de eerste 8 gestaan.
Mahi compleet uit vorm, das jammer. Dit team met een Mahi echt in vorm hoeft niets te vrezen.

Compliment voor het team vandaag. Jammer vd 2 tegendoelpunten, 2 foutjes.

Maar met zulk voetbal comt het stadion wel weer vol en dus ook wat meer pegeltjes.

Doan en Zeefuik beide kopen.

 

By the way, iemand de future Cup gezien?

Die Hashimoto is ook een erg leuke speler.

appie happie01-04-2018 om 20:36

Mahi was vervelend genoeg niet best,behslve de assist van de goal..die was werkelijk zeeeeer hoed..daarnaast had hij de fc aan 3 punten kunnen/moeten hrelpen.

Ik zie ons volgende week gewoon winnen in het dorp hoor...

kees02-04-2018 om 08:17

nu de rook is opgetrokken mogen we toch wel content zijn over het vertoonde van Groninger zijde! Natuurlijk had de de uitslag anders moeten zijn, maar daar zitten we het hele seizoen al mee te klooien.

Het heeft ook geen nut om spelers nu te bekritiseren... Groningfen kreeg op de Lanmgs de lijn radio volop lof over het voetballend gedeelte.  Ik herinner er trouwens aan dat je een speler zoals Mahi alleen met vertrouwen de volgende keer weer kan laten spelen. 

Tim Matavz heeft ook ons in de beslissende gemsite penalty een vervolg in voorronde Europees voetbal gekost...na die zinderende 5-1 tegen ADO in mei 2011  . 

Ik verwacht van Faber dat hij de laatste wedstrijden nog de zweep erover legt!, en dus nog een paar mooie potten in het verschiet ! 

De beste manier trouwens om weer meer seizoenkaarten te slijten volgend jaar !!

Jegelkser01-04-2018 om 20:43

Na de winterstop wordt er goed gevoetbald maar te weinig punten verzameld. Met deze inzet moeten andere ploegen makkelijk te doen zijn.

GroningenZuid01-04-2018 om 21:10

Roda moet 7 punten goedmaken. 6 is niet genoeg. Ik denk zelf dat we Roda thuis gewoon pakken en dan is het klaar. Uiteindelijk laat je Zwolle kansloos en krijg je daarna te weinig tegen AZ en Ajax, beide top 3. Dan is er zeker wel sprake van een stijgende lijn. Met dat spel win je waarschijnlijk wel van de zwakkere broeders.

Resultaat halen bij Heerenveen is daarom ook niet eens ondenkbaar.

 

manus01-04-2018 om 21:48

Goeie pot van de fc, maar waarom wisselt Faber altijd zo laat (of helemaal niet)? Je zag de energie wegebben. Ik had Reis verwacht voor Mahi. Zyjech kreeg de tweede helft te veel aandeel in de wedstrijd; dat gevaar had je er met Reis uit kunnen halen en dan Bacuna iets verder naaar voren laten spelen.

01-04-2018 om 22:05

Beetje pech voor groningen , hard geknokt , maar het ontbeert aan kwaliteit en scorend vermogen. Mooi dat ze als team nu vol gas strijden.

01-04-2018 om 22:07

En voor de doemdenkers , de wedstrijd tegen excelsior word cruciaal , win je die gewoon veilig niks aan de hand.

skjipke01-04-2018 om 22:28

Deze wedstrijd had niets te maken met te weinig kwaliteit, maar met scorend vermogen. Eerste helft 3-0 was niet geflatteerd geweest. Gevoetbald met het mes tussen de tanden!

Ik zou die Larssen wel eens vaker als stormram willen zien de komende wedstrijden.

GroningenZuid02-04-2018 om 02:08

Ik had Mahi eraf gehaald voor Reis, en hem de opdracht geven om Ziyech een klotemiddag te bezorgen. Van Weert had ik na die rode kaart gewisseld voor Antuna. Misschien eerder al wel, Ajax moest gelijkmaken en dan winnen om de titel niet nu al op te geven. Ze gaan ruimte geven. Die jongen heeft nog weinig laten zien maar kan er op snelheid langs en allicht een keertje breed leggen of een vrije trap forceren.

manus02-04-2018 om 12:49

Ik heb zo ongeveer het zelfde gedacht, maar dan Mahi gewisseld voor Antuna.

FC Bayern02-04-2018 om 10:11

Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien en daar ben ik achteraf blij om. Ik verlies liever kansloos met 0-3 dan op deze manier. Leuk hoor alle complimenten, je hebt er alleen geen ene fuck aan. En ondertussen komt de verkeerde streep steeds dichterbij. Bah!

skjipke02-04-2018 om 10:51

Ik ben blij dat ik 'm wel heb gezien. Hoop dat al die mensen die een kaartje hebben gekocht, dit de volgende wedstrijden weer doen.

02-04-2018 om 20:12

De inzet is zeker weer helemaal terug , nu dit nog vasthouden. Maar blijf erbij , de ploeg heeft te weinig kwaliteit en balans , maar met hard werken kan je ver komen.

Martijn 03-04-2018 om 11:06

veel slechte commentaar weer hierboven. groningen speelde een prima pot.

Mahi speelde enkel voor zichzelf? hij gaf anders een perfecte voorzet op van weert waar de 1-0 uit kwam. de penalty van hem was wel erg slecht ingeschoten, dat had uiteraard beter gemoeten en dan was je met 2-0 de rust ingegaan. 

de 2-0 van bacuna is ook ten onrechte afgekeurd, had die wel geteld dan was het ook een heel andere wedstrijd geweest en had groningen hem waarschijnlijk over de streep kunnen trekken.

en dat ajax kansen krijgt en scoort doen ze eigenlijk overal, dus is het een erg zure nederlaag die totaal niet verdiend was.

vasthouden deze speelwijze en instelling en er gaan echt nog wel wat punten bij komen de komende wedstrijden

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!