Terug

Deel deze pagina:

[Update donderdag 20 juli] Hedwiges Maduro naar Omonia Nicosia]

Door Redactie 4 reacties

Alleen de medische keuring resteert donderdag nog. Mochten er geen bijzonderheden aan het licht komen, zal Maduro een contract tekenen bij de Cypriotische club. De middenvelder laat optekenen nog een keer op avontuur te willen en weer lekker wil voetballen. Na een omzwerving via Ajax, Valencia, Sevilla en Paok streek Maduro medio 2015 bij FC Groningen neer. In zijn eerste jaar onder trainer Erwin van de Looi speelde hij vrijwel alle wedstrijden. Tijdens het tweede jaar met de komst van coach Ernest Faber was het voornamelijk in de rol als bankzitter. Maduro zegt daarover "dit was het slechtste jaar in mijn hele carrière. Je ziet het vaker dat het voor voetballers lastig is terug te keren naar de Eredivisie. Dat heeft misschien met respect of met hiërarchie te maken." Doelstelling van de 24 voudige Cypryotische landskampioen is om Europees voetbal te halen. Een prikkel die Maduro nodig heeft. (Bron - NOS)

Update donderdag 20 juli - VI Bericht dat Hedwiges Maduro een tweejarige overeenkomst is aangegaan. 

Hedwiges Maduro speelde 43 wedstrijden bij FC Groningen. Hij scoorde 3 doelpunten. Maduro ontving 2 gele en 0 rode kaarten. Zijn grootste overwinning is de 3-1 in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap op 10 april 2016. Zijn grootste nederlaag is de 0-5 in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 7 augustus 2016. Het gemiddelde winstpercentage in zijn wedstrijden is 37,21%. (Bron FCG-stats)

Namens webcrew Boerenmacht, Hedwiges - bedankt voor alles en heel veel succes toegewenst met je nieuwe club!

 

Reacties:
rob roy19-07-2017 om 21:15

Goh, ik was die knakker allang vergeten. Desondanks wens ik hem succes!!!!!.

M0i19-07-2017 om 22:03

Ik vind het nog steeds imposant hoe de FC een speler van zijn statuur heeft kunnen binnenhalen. Jammer dat de leidersrol die men met hem voor ogen had op het veld (de rest heb ik geen zicht op) niet zo uit de verf is gekomen.

Marco20-07-2017 om 00:14

In Marseille en thuis tegen Ajax in het eerste jaar was hij echt goed. Vooral het in 1 keer doorspelen van de bal was knap en indrukwekkend. 

Hopelijk gaat de scouting nu spelers beter bekijken en met de trainer beoordelen of dit is wat we nodig hebben. Bijvoorkeur gaan dure jongens eerst een weekje mee trainen om te zien wat het is. Maduro en Hoessen was op papier geweldig, overall een stroppenpot. 

hertopwil20-07-2017 om 12:16

Maduro ik wens je veel s6 bij je nieuwe club.

Jammer dat je hier geen potten kon breken.

Het gaat je goed kerel.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!