Terug

Deel deze pagina:

Hennie Spijkerman nieuwe assistent trainer FC, Danny Buijs opvolger Ernest Faber?

Door Redactie 20 reacties

Volgens VI heeft FC Groningen Hennie Spijkerman op het oog als assistent trainer voor het nieuwe seizoen. Spijkerman zegt dat hij inmiddels Ron Jans gesproken heeft maar er is nog niets rond. "Ik kan er verder weinig over zeggen." Danny Buijs moet de beoogde opvolger worden van de vertrekkende Ernest Faber, Spijkerman heeft inmiddels een gesprek gehad met Danny Buijs en ambieert nog steeds de rol van assistent trainer bij een eredivisieclub. "FC Groningen is een club waarbij mooie dingen te doen zijn." Hennie Spijkerman was van 2001 tot 2003 hoofdtrainer bij FC Emmen en daarna jarenlang assistent trainer bij Ajax. Hij kent Ron Jans goed die tot 2002 zijn assistent was en daarna hoofdtrainer werd bij FC.

Reacties:
Fan op afstand31-01-2018 om 21:45

Een verrassende combinatie met een jeugdige grasvreter en een door de wol geverfde senior die de klappen van de zweep kent, die met verschillende goede trainers heeft samen gewerkt. Zou wel eens een combinatie kunnen zijn die tot grote dingen in staat is. Een uitdaging met potentie. En eerlijk gezegd zou ik ook geen andere combinatie weten.

31-01-2018 om 21:52

Kijk nu nog betere spelers.

robin31-01-2018 om 22:08

Welkom!!!!!! Lijkt me niet verkeerd 

31-01-2018 om 22:17

  • Nijland kent jans goed , jans kent buijs goed en oja spijkerman ook. Typisch weer , ik gun buijs het wel , maar deze vent hoeft van mij niet , geef me dan maar gall ofzo , laten we het dan maar gronings 

Rob197031-01-2018 om 22:23

Ervaring is toch wel iets wat de laatste jaren gemist hebben, dat ga je met Gall niet redden. Dan maar iets minder humor.

31-01-2018 om 22:17

  • Nijland kent jans goed , jans kent buijs goed en oja spijkerman ook. Typisch weer , ik gun buijs het wel , maar deze vent hoeft van mij niet , geef me dan maar gall ofzo , laten we het dan maar gronings houden. Die kop staat me alleen al niet aan , laat staan de club. Buijs kan echt wel met iemand anders samenwerken , dan deze opa.

grunnfan31-01-2018 om 22:26

Laat maar komen deze 2..

1 jonge hond met vechtersmentaliteit en 1 assistent met de nodige know how en kennis.

Ik zie het wel zitten met deze 2!!!!!!!!

ronald197631-01-2018 om 22:30

Niks mis met dit duo.  Groot voordeel spijkerman al veel meegemaakt dus raakt niet snel in de war.  

Raap31-01-2018 om 22:44

Je reinste minachting van de supporter. Op basis van wat moet Danny Buijs in godsnaam trainer worden van de FC? Ik kan me de plaatsvervangende schaamte waarmee ik op de tribune zat nog goed herinneren van zijn periode als speler. En ik hoop van harte dat dit niet weer gebeurt. Deze man is incapabel. En waarom zo,n uitgerangeerde assistent erbij ? Omdat meneer Buijs z'n agressie problemen alleen niet kan beheersen.! En omdat men bang is dat er conflicten van komen !  Die mag die oude dan vervolgens oplossen. Het zal je leidinggevende maar zijn.. Het is die Ron Jans helemaal naar z'n hoofd gestegen.

Dit is/wordt na het halen van Reijnen weer een blunder van ongekend niveau. 

grunnfan31-01-2018 om 22:55

Weltwrusten Raap...hopelijk word je morgen wat positiever wakker...slaap lekker

01-02-2018 om 11:27

Niet zo neerbuigend alsublieft over "die oude", hopelijk wordt je zelf ook nog eens iets ouder en misschien ook nog wel verstandiger en dan nalaat deze onzin uit te kramen. Buijs en Spijkerman..... een goede combinatie. Jong elan en oudere ervaring. Laat maar komen, de twee. 

01-02-2018 om 18:51

Ben het met Raap eens. Raap benoemt het misschien wat negatief maar in essentie heeft hij gelijk. Vind het dan ook vreemd dat er zo op gereageerd wordt. 

Danny Buijs was een geweldige speler als het om inzet ging, maar tactisch inzicht en intelligentie lijken me niet zo bij hem passen. Bovendien had hij inderdaad lang last van agressieproblemen, zoals Raap al benoemt. Neem daarbij zijn jonge leeftijd en gebrek aan ervaring, plus een belachelijk jonge selectie, en je ziet een hele gevaarlijke combinatie. Dit jonge team heeft een man nodig naar wie ze kunnen opkijken en van wie ze veel kunnen leren. Dat lijkt me niet Danny Buijs. Dit lijkt me de allerdomste aanstelling in het Nederlandse voetbal sinds de aanstelling van die andere Danny B

Hoop dat de mensen wat minder kortzichtig worden in hun oordeel over spelers en trainers ("ik mag hem, wat een held!!!!" of "ik mag hem helemaaaaal niet GVD!!!"). Een cultheld zijn geweest als speler, geeft geen enkele garantie voor successen als trainer

KWibus31-01-2018 om 22:57

Ach, welke trainer heeft hier zijn belofte de afgelopen jaren wel ingelost? Ik was in eerste instantie ook blij net Faber. Termen als, we gaan harder en langer trainen, vallen in het begin goed bij de achterban. Na 1,5 jaar het gepruts van deze oefenmeester te hebben aangezien weet ik beter. Die Faber snapt er helemaal niks van!

Last Spik & Span maar komen. Zekerheid heb je nooit!

kees31-01-2018 om 23:15

nieuw bloed is altijd goed

Verder denk ik dt dit het maximale is wat ze aan trainers nog kunnen betalen, en wil komen  (!0 dat laatste is minstens zo belangrijk, want de geschiedenis herhaalt zich..het zal geen makkie zijn met dit materiaal om de concurrentie aan te kunnen.

Marco01-02-2018 om 00:41

Spijkerman is een top assistent! Veel kennis nederlands aanvallend en verzorgd voetbal. Daar zitten we nu al jaren op te wachten 

Zonder spijkerman faalde frank de boer compleet in Italië en Engeland.  Hij brengt verder een scouting netwerk mee, waar we veel plezier aan kunnen beleven.

Buijs kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd in de play offs tegen az,  waardoor we Van Gaal en AZ uitschakelden.  Daar zijn we hem nog steeds dankbaar voor. Verder een domme grappige vent. Liever nog Beugelsdijk achter in,  dan Buijs als hoofdtrainer. misschien valt het mee.

Hgz01-02-2018 om 11:16

wat heb je aan een scoutingsnetwerk als je toch geen spelers haalt?

01-02-2018 om 11:32

Het schip met goud ligt al voor de kust te wachten om gelost te worden in de Eemshaven. Het duurt niet zolang meer voordat het bericht verschijnt dat er een suikeroom is gevonden die de FC-Groningen een paar miljoen toestopt. Rustig blijven en de dagen tellen is het advies.

kees01-02-2018 om 13:22

Rob Roy: hoe lang hebben ze niet gezocht naar het goud van de Lutine voor Terschelling?   Goudkoorts maakt veel gedachten los, maar is ook vaak niet echt een blijvende verbetering. Maar je hebt gelijk, dat Hans Nijland met deze gedachten rondloopt en naar buiten is gekomen is veelbetekenend. 

01-02-2018 om 13:44

Ja Kees, er wordt toch nog wel wat goud gevonden maar dat is zo verrektek ver weg (Gold Rush Alaska), dichter bij huis zijn er nog wel een paar die nog wel wat "mesomme" in de knip hebben, het is alleen de vraag of die van de gouden eieren af willen stappen. Waarschijnlijk zien die mensen ook met lede ogen aan dat het met de FC-Groningen op deze manier bergafwaarst gaat. Mijn idee, een tijdje terug was misschien nog niet eens zo gek om Nijland te vervangen door onze onvolprezen oud-directeur van Groningen Seaports, Harm Post, een man met een charisma groter dan de Martinitoren en een drive van heb ik jou daar.Maar ja, "who am I" , een eenvoudig supporterje die niks in te brengen heeft, evenals velen hier op dit forum. 

campesino01-02-2018 om 11:35

Zoals gebruikelijk is bijna iedereen weer laaiend enthousiast. Net als bij faber, doan , antuna en kane. maar op basis waarvan. Op basis van iemand die het een jaartje leuk doet bij een stel amateurs. De eredivisie is toch andere koek. en dan spijkerman voor de ervaring. Welek ervaring? Als zelfstandige coach hobbelde hij mee bij derderangs clubs en ja hij is assistent bij ajax geweest. Het zal wel aan mij liggen , maar ik zie het totaal niet zitten. Net als het logisch was dat antuna en doan dit jaar nog geen dragende spelers konden zijn. maar hier werd je dan weer afgedaan als negatieveling. Ik heb er geen goed gevoel bij

. Net als dat ik ook geen goed gevoel bij de rest van dit seizoen heb. Want we zijn in de winter behoorlijk verzwakt. Ik hoop dat we snel wat punten pakken want als diet jonge ploegje degradatievoetbal moet spelen houd ik mijn hart vast.

Buijss, spijkerman en een kleuterklas. MAN MAN MAN !!!!

Rob197001-02-2018 om 12:56

Wat Buijs betreft ben ik het met je eens, maar Spijkerman is voor Groningen een topper. Een echt voetbaldier, met veel tactisch inzicht, goede analyses en een uitstekende trainer. Bij alle clubs, waar hij actief is geweest zijn ze enthousiast. Tevens een persoon, die zijn mannetje staat binnen een organisatie, om dit te verbeteren en te optimaliseren. Met Hoekstra, Jans en een nieuwe trainer, (geen Buijs voor mij) het perfecte groene hart voor de club. Voor Nijland rest dan alleen nog de dagelijkse leiding, kan hij zijn groen hart daar showen. 

nulvijftig01-02-2018 om 12:38

Ik zou die Peter Hyballa wel bij Groningen zien. Was een geweldige jeugdtrainer in Duitsland, en laten wij hier nou net een jeugdelftal hebben rondlopen

01-02-2018 om 13:02

Gelukkig, nu wel een eerlijk verhaal

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/793232/.html

campesino01-02-2018 om 13:19

Dat werd tijd ook.  Maar ik zou ook graag een eerlijke doelstelling voor de komende jaren horen, hoewel ik persoonlijk me wel een idee kan maken. Handhaven wordt het hoogst haalbare. Ik denk dat het tijd wordt wordt dat de ouwe jongens krentebrood kliek afzwaait, dat de suikeroom van rob roy komt en er een nieuwe visie komt (nou ja, nieuwe visie. Beter gezegd EEN visie, want die heb ik de laatste jaren niet kunnen ontdekken) ipv dat het ons kent ons netwerk wordt uitgebreid met buis en spijkerman.

Op deze manier wordt groningen een schoolvoorbeeld hoe je een prachtig voetbalbolwerk naar de kloten kan helpen.

SCHANDE!!

kees01-02-2018 om 13:35

 

Campesino, helemaal mee eens ! een verademing !

wij hebben het vaak voorgesteld en van commentaar voorzien.  Jans doet er goed aan om dit nu eindelijk uit te spreken...ook hij heeft zich in zwijgen gehuld, en is na Faber de tweede man die iets over de eigen club durft te zeggen.  Tenslotte is het de club die met doelstellingen moet leven en omgaan, en niet de supporter die maar lijdzaam moet toezien wat er gaande is.  Helemaal openheid van zaken is er niet in die maffe profvoetbalwereld. Want gaat het goed hoor je niemand, gaat het slecht dan is het moord en brand !

01-02-2018 om 13:27

De visie is opleiden, opleiden en nog eens opleiden, Camp. Met jongens als Bacuna, Van Nief, Absalem, de 2 Roemenen, Finsson, Van der Looi, Reis...gaat dat prima

kees01-02-2018 om 13:40

naast deze visie blijfter maar één doelstelling: geld verdienen.  dwz wat we van  het Eerste op het veld zien spelen , is niet langer "de club"  Stel dat deze club in andere handen komt. dan zal dat niet zonder zeggenschap van de nieuwe eigenaar gaan. Volksclub maar niet meer zeggen.   

campesino01-02-2018 om 19:00

Dat is geen visie Mike, alle nederlandse clubs zijn opleidingsclubs. en daar is ook niks mis mee. Maar ik bedoel meer, een visie in de zin van wat wil je met de club, wat zijn je doelstellingen voor de komende jaren, hoe wil ik dat doen, wat voor soort voetbal wil ik spelen, hoe wil ik dat doen, hoe wil ik dat verbeteren.

dat zie ik bij groningen, ik zie allen maar hap snap beleid. en jij kan zeggen dat het allemaal prima gaat. ik zie dat toch anders. 

zo' n 10 jaar terug had nijland de mond nog vol over aansluiting met de top 3, later werd dat europees voetbal, daarna play offs en nu is dat zelfs niet meer de doelstelling. als dat zo doorgaat leiden we binnenkort vanuit de jup spelers op voor willem II en sparta.

01-02-2018 om 13:41

Ja, geld verdienen door zelfopgeleide spelers weer door te verkopen.

01-02-2018 om 13:47

Tja, FC-Groningen is nu éénmaal een opleidingsclub. t'Is nait aans!!!!!

01-02-2018 om 13:53

Ik vind  het wel mooi. Je netto transfer winst ligt zo ook een stuk hoger,

Kelderklasse01-02-2018 om 15:33

En er blijft geld over om gerichte aankopen te doen die het team echt beter maken.

Marco01-02-2018 om 15:34

Kunnen ze geen serieuse poging doen om Arjan Robben te halen voor komend seizoen?

Wellicht helpt het als hij de trainer naar keuze krijgt.

 

Anders:

 

Buijs debuteerde bij Adrie Koster. Maak koster hoofdtrainer en Buijs 2de assistent. 

02-02-2018 om 07:21

Allemaal prima zo. Het is een trent om een jonge trainer te hebben , net als zo jong en zoveel jong debuteren als speler. Geef het een kans , maar veel trainers zijn zo goed als hun materiaal. Zie Advocaat bij Sparta tot nu toe.

02-02-2018 om 10:27

Dat is geen visie Mike, alle nederlandse clubs zijn opleidingsclubs. en daar is ook niks mis mee.

 

Natuurlijk is dat wel een visie, Camp. Heracles leidt niet op, en nog veel meer clubs niet. Er breekt nu meer zelfopgeleide jeugd door dan ooit, bij de FC. Dat komt door de nieuwe viosie. Als je nog meer visie wenst zou ik het Nijland maar vragen, ipv op dit forum

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!