Terug

Deel deze pagina:

Hennie Spijkerman vertrekt na dit seizoen

Door Thijs Faber 10 reacties

Hennie Spijkerman gaat FC Groningen na dit seizoen verlaten. De 68-jarige assistent trainer kwam afgelopen zomer als ervaren assistent voor de nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs. De Zwollenaar geeft zelf aan zijn 1-jarige contract niet te verlengen omdat hij nog één keer een buitenlands avontuur wil opzoeken.

Reacties:
Arthur09-01-2019 om 11:22

Erg jammer! Geweldige oefenmeester! Heeft dit jaar Groningen echt leren tikken!  Worldclass deze man.

RKremer10-01-2019 om 11:04

Haha heerlijke reactie. Dacht precies hetzelfde. Wat een dooie zeg die man op de bank...

09-01-2019 om 11:50

Blijft niet veel over.... "zinkend schip" zie Erwin Koeman nog wel een functie krijgen bij de fc... Arjen hopelijk ook .. Vooralsnog een raar smaakje die ik er aan over houd .. Sportief niet geweldig  zacht uitgedrukt... Mensen lopen weg of willen niet verlengen... Wat voor reden dan ook .. Beste maar van hopen 

Roelofsky09-01-2019 om 11:53

Marcel Groninger weer terughalen is de enige die een bepaalde taktiek kan uitleggen aan de spelers.... dan Buijs ook maar weg aardige gozer maar niet geschikt als trainer... v.b. hele selectie tijdens de rust wisselen terwijl je 3 nieuwe spelers moet laten wennen. Dit geeft toch weinig vertrouwen....

hermank196909-01-2019 om 12:27

Volledig mee eens Roelofsky,. De jonkies ,,althans diegene die al in aanmerking kwam dit seizoen"hebben in eerdere wedstrijden al weinig laten zien dus laat staan de spelers die er nog niet bij waren.

Bouwen aan een team die er nu moet staan en daar kunnen helaas geen jonkies bij hoe graag de Fc ook wil. 

kees09-01-2019 om 13:16

ik zie het als positief dat deze ervaren oefenmeester het jaar gaat afmaken en om persoonlijke redenen naar het buitenland wil.  Het zal voor Buys een waardevolle assistent/veldtrainer  zijn, zeker nu de resultaten nog tegenvielen. Maar ere wie ere toekomt: zonder hem was het nog veel zwaarder geweest. 

Over de vernieuwing in de zomer: een nieuwe directeur een nieuwe TM (misschien wel een TD) en een nieuwe assistent-trainer...dat kan ook positief werken op de selectie. 

En over de tweede helft tegen Keulen:  het is inderdaad nog wat te vroeg voor veel van die spelers; tegen Duisburg gaan we een beter beeld krijgen, en verliespartij in een oefenwedstrijd geeft niks.  En:  er gaan zeker in de zomer weer een paar instromen uit de A jeugd.  En er gaan ook nog weer spelers weg...dat staat buitenkijf.

Rob197009-01-2019 om 13:28

Het is als "deze trein komt voorbij en dit kon ik niet laten lopen", nu blijkt de trein niet zo top te zijn als verwacht, en gaat hij weer een station verder.

Spijkerman en Buijs is geen succes geworden, en nog een jaar als deze heeft hij geen zin in. Spijkerman loopt zo lang mee in het voetbal, en is daarin gerespecteerd. Dan is de keus snel gemaakt als er interesse is uit andere gelederen. Of doormodderen, of iets nieuws met meer kans op succes. Ik vind het jammer dat hij nu al weer vertrekt, maar dat geeft een beetje de situatie van de club aan.

09-01-2019 om 15:01

 Ik denk niet dat de situatie zo desastreus is als dat hierboven wordt aangegeven. Ieder mens is vervangbaar, óók Spijkerman, hoewel ik het ook jammer vind dat hij na dit seizoen vertrekt. Het is nu éénmaal een feit dat trainers en assistenten "voorbijgangers" zijn bij een club en er zal heus wel weer een goeie assistent trainer voor terugkomen. Te denken aan een Martin Drenth of een andere trainer uit het amateur circuit. Het maatje van Danny Buijs (Jopie Gall) zie ik zo één twee drie niet bij de club komen omreden dat Jopie nogal eens teveel "aanwezig" wil zijn.. Goed, we gaan eerst maar de tweede seizoenshelft in en zien wat de spelers hiervan kunnen maken. Hopelijk worden er nog flink wat puntjes bij elkaar gesprokkeld zodat we niet steeds in de zenuwen hoeven zitten over lijfsbehoud. Ikzelf ben in warmere oorden de eerste weken,dus van mij hebben de posters verder geen last en de redactie van BM heeft het een stuk makkelijker, hoeven ze niet zo vaak mijn bijdrages te verwijderen als tot nu toe.   

Groen hart09-01-2019 om 15:33

Haha een fijne vakantie .

Marco09-01-2019 om 21:58

Had met Spijkerman hoop op verzorgt aanvallend voetbal. Bij Ajax speelde zijn elftallen echt mooi positievoetbal met veel ingeslepen loopacties en opbouw van achteruit. Helaas thuis tegen NAC moeten constateren dat de technische staf de spelers nog geen ingestudeerde hoekschop kan bij brengen en de opbouw besta dat een blinde trap naar voren of de bal in de tribune.

Ik zie graag Alex pastoor komen als assistent. Vakman die zijn elftallen mooi laat voetballen. Pastoor is voor het Groninger-vmbo publiek te arrogant, maar als volksheld Buijs het woord voert en pastoor doet de trainen dan kunnen beide slagen en spelen we in thuiswedstrijden geen laf countervoetbal meer bij gebrek aan voetballend vermogen.

kees10-01-2019 om 01:59

wel een groot risico:  mocht Pastoor komen: 1. hoe stel je Buys op z'n gemak dat hij de leiding over de selectie niet verliezen zal...en 2:  kijk zelf hoe vaak Pastoor ergens bij een club  kwam en kort daarna weerf vertrok. moeten we niet willen...  

10-01-2019 om 09:01

Op naar Frank de Boer denk ik.

Vriendjes voor het leven...

GroningenZuid10-01-2019 om 22:50

Aan Spijkerman hadden we toch niets. Wordt niet gemist. Mensen als Dick en Marcel worden wel gemist.

kees11-01-2019 om 01:53

je schijnt ze te kennen./..buurman misschien  ?    maar "Oom Dick gaat mniet verder bij Utrecht na dit seizoen, en Groninger is ook een baasje hoor...  Dus, ik zeg alles op a.n tijd:  eerst die nieuwe Alg directeur, TM ( of TD ) en dan kijken of de trainer een tweede jaar heeft te gaan...dat kan van zoveel factoren afhangen... een hulptrainer is geen "groot nieuws", een nieuwe medeeigenaar van FC groningen is dat wél.  Daarmee wordt namelijk ook over beleid mee-beslist...en daar hangt dus een budget aan vast...en de spelersselectie.  Het zou triest zijn als FC Groningen eerst niet degradeert, maar zichg keurig rond plaats 9 hanbdhaaft, en dat meteen daarna er een uittocht van spelers plaatsvindt ... dan duurt het proces van herstel van de club (nog) weer langer....iets om je niet op te verheugen. 

kees11-01-2019 om 01:56

toevoeging op mijn post:  ik lees in jouw post "Dick"...ik denk dan aan Dick Advocaat, en niet aan "Dick" Lukkien !!

Rob197011-01-2019 om 17:27

Feestje gehad?

Martijn 11-01-2019 om 12:04

denk ook niet dat het een heel gelukkig huwelijk was tussen buijs en spijkerman, opgelegd door ron jans waar danny zelf had juist heel graag joop gall naast hem had gehad. wellicht dat daar wat meer naar geluisterd moet worden voor het volgende seizoen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!