Terug

Deel deze pagina:

Huwelijk Mahi en FC Groningen met twee jaar verlengd

Door Thijs Faber 6 reacties

FC Groningen gaat nog 2 seizoenen langer verder met Mimoun Mahi. De club licht de optie in een eenzijdige verandering in het contract van de ex-Spartaan en bindt hem zodoende voor twee extra jaren aan de Trots van het Noorden. Dit meldt algemeen directeur Hans Nijland in de wekelijkse nieuwsbrief. De clubtopscorer genoot afgelopen winter Engelse interesse, met dit nieuwe contract zal zijn marktwaarde gaan stijgen.

Update 21 maart 18.50 uur - Begin februari heeft de clubleiding een verbeterd contractvoorstel gedaan aan Mahi. De aanvaller heeft het aanbod samen met zijn zaakwaarnemer in overweging genomen. Eerder vandaag werd bekend dat Mahi het voorstel heeft afgewezen. FC Groningen heeft daarom de optie gelicht om de aanvaller 2 jaar langer aan zich te binden.

 

Reacties:
FCG-05021-03-2017 om 15:29

Zo snel mogelijk verkopen. Na de winterstop speelt die op het zelfde niveau als Sorloth en nog steeds denken dat die bij de top van Nederland kan spelen.

21-03-2017 om 16:34

Even uit vorm en maar verkopen zucht. misschien draait hij volgend seizoen het hele jaar goed en de fc ook dan is hij ook weer meer waard.vergeet niet dat de fc zwaar uit hun doen is daar doet mahi na de winterstop aan mee , zo gek is dat niet.

 

Woltjer21-03-2017 om 18:26

Mee eens. Mahi is de beste speler van de FC, die moet je  proberen te behouden voor de club,  Goede zet van de TS. 

FCG-Forever21-03-2017 om 16:54

Direct verkopen, ondanks dat hij topscorer is vind ik hem veel te wisselvallig en fysiek niet sterk 

marcelfcg21-03-2017 om 16:57

Thijs volgens mij gaat het niet om een nieuw contract maar simpelweg om een verlenging onder de al afgesproken condities. De club wilde wel een nieuw contract maar Mahi en consorten gingen hier niet in mee. Daarop is de optie van 2 jaar geactiveerd. Dan is 1+1 2 en zal Mahi komende zomer wel verkocht worden om de gaten in de begroting te dichten. Het wordt een irritant repeterend scenario.

kees22-03-2017 om 09:15

is wel een beetje zwartgallig gesteld, maar inderdaad, die gedachte kwam ook bij mij langs !

Als Mahi naar een grotere club kan en weg wil en FC Groningen kan een behoorlijke transfervergoeding krijgen, dan is inderdaad 1+1 = 3 (!), namelijk er zijn alleen maar winnaars bij zo'n situatie.

Voor FC groningen ben ik heel benieuwd wat voor type spelers ze in de zomer gaan aantrekken.  Of het weer allemaal aanvallende middenvelders worden met een klein schotje of een beperking in de techniek.;..  Zonder goals geen hogere stand in de ranglijst.  

M0i21-03-2017 om 22:05

Beetje zelfoverschatting van Mahi en zn staf ;) Nu onder dezelfde voorwaarde verder als ik het goed begrijp. Best een talent maar idd nog veel te wisselvallig. Verder pas heel laat uit de amateurs geplukt, hij heeft echt nog wel wat achterstand weg te werken. Zeker positioneel en taktisch. Zn instinct mankeert niks aan maar soms kan je beter even je voetbal verstand gebruiken. Ik heb hier helaas niet de positie toverdoos van Jan van Halst, anders liet ik het even zien. Mahi kan zeker uitgroeien tot een vaste waarde in de betere NL subtop, of de Premiership. Maar dan zijn we zeker twee jaar verder. 

kees22-03-2017 om 23:15

Opvallend dat de FC de teails onthuld over die optie/eenzijdig verlengen, en dat Mahi had geweigerd een verbeterd contract te aanvaarden. Dat zegt dus precies wat niet genoemd wordt: bij een huidige situatie/contractvoorwaarden, die worden dus voortgezet, zit er minder ruimte om een hogere transfersom te vragen, en het eventueel geboden hogere jaarsalaris weegt niet op tegen een gelimiteerde of beperkte transfersom die FC Groningen kan vragen...Die twee jaar zullen waarschijnlijk puur theoretisch zijn , want Mahi wil waarschijnlijk van de zomer al weg ( denk aan Kieftenbeld, Chery  en Hateboer ) en dan verliest de club een belangrijke speler in het beperkte aanvalsarsenaal.  Maar goed...de tijd zal het leren.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!