Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 1-2 in Waalwijk

Door Vincent Duitsch 71 reacties

Na een reis van 256 kilometer namen 465 uitsupporters plaats in het uitvak van RKC Waalwijk om onze FC te zien strijden voor 3 punten.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd met direct een grote kans voor Rui Mendes die hem op de keeper schoot. In de 11e minuut was het echter wel raak na een goede aanval waarbij Leandro Bacuna de  uiteindelijke voorzet gaf op de 0-1 van Jorg Schreuders, dit is de 2e wedstrijd op rij dat Schreuders scoort, laten we hopen dat hij dit komend weekend tegen AZ ook weer doet! RKC deelde wat speldenprikjes uit maar wist niet tot scoren te komen door een solide FC Groningen en een uitstekend keepende Etiënne Vaessen!

Na de rust wist Bacuna bijna te scoren maar raakte zijn schot via de lat helaas over gaan. RKC kreeg vlak hierna een grote driedubbele kans maar Vaessen wist alle ballen te stoppen, na deze reddingen wisten maar liefst 4 aanvallers van ons tegen 1 verdediger van RKC de grootste kans van de wedstrijd niet te maken. Thom van Bergen schoot helaas naast. RKC begon iets sterker te worden maar wist niet tot grote kansen te komen tot Cleonise een heel opzichtige schwalbe maakte en hiervoor dan ook de gele kaart kreeg te zien. In de 77e minuut was daar dan toch de bevrijdende 2-0 door van Bergen, maakte hij zijn eerdere kans toch goed. Nog even werd het spannend toen RKC door slecht wegwerken van Thijmen Blokzijl de aansluitingstreffer maakte. 6 minuten blessuretijd tot de eerste overwinning sinds 2006(!) in Waalwijk scheidde ons van de 3 punten. Zawada pakte nog rood door Vaessen een 'kopstoot' te geven, het stelde niks voor maar de beweging maken en de scheids op 1 meter afstand dan krijg je gewoon rood natuurlijk. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en namen wij de 3 punten in de tas mee naar Groningen. Op naar AZ!

Reacties:
Herman Badkuip19-08-2024 om 12:49

En weer een heerlijke wedstrijd van FC Groningen voor zo'n 500 fanatieke supporters in het Mandemakers Stadion in Waalwijk én alle supporters thuis voor de buis! Jammer dat de allermooiste aanval van FCG geen doelpunt opleverde, Thom van Bergen veroverde de bal op het middenveld en stormde samen met Rui Mendes, Jorg Schreuders en Tika de Jonge naar voren! Thom kreeg de bal afgemeten terug van Jorg, maar schoot niet zuiver op het doel van RKC....De uitblinkende spits van FCG had er tegen RKC wel vier kunnen maken als hij 't vizier op scherp had staan! Komende zondag komt medekoploper AZ uit Alkmaar bij ons in de Euroborg en ik zie echt wel mogelijkheden voor weer drie punten. Laat AZ maar het meeste balbezit hebben, in de duels veroveren wij de bal én in de counter zijn wij levensgevaarlijk met onze snelle spitsen! Wordt vast weer een écht voetbalgevecht tussen twee teams, die graag op de aanval willen spelen. Wellicht dat Romano Postema ook weer helemaal wedstrijdfit is en zijn eerste minuten in de eredivisie kan gaan maken. Reken maar dat de Alkmaarders met de broek vol én knikkende knieën naar de Hel van het Noorden komen....Heb wel weer zin in een feestje in een uitverkochte én kolkende Euroborg! Ronald Koeman wil Oranje graag verjongen, dan moet hij komende zondag zeker naar de Euroborg komen! 

Heiky19-08-2024 om 13:22

 Wat ook leuk is is dat het spel met complimenten overladen wordt. 'Een feest om naar te kijken' werd er bij Studio Sport gezegd. En feitelijk is dat ook zo. Het is bijna onvoorstelbaar wat voor ommekeer er in Groningen teweeg is gebracht. Als je dit toch vergelijkt met het degradatieseizoen. De club was dood en doodziek. Echt bijzonder hoe dit allemaal zo positief is omgedraaid in een seizoen KKD. Ik vind echt dat de technische staf hier een groot compliment voor verdiend. Natuurlijk is het nu een en al hossana maar ik hoop dat de stemming goed blijft als we ook op onze bek gaan want, geloof me, ook dat gaat gebeuren.

Herman Badkuip19-08-2024 om 12:54

Tóch jammer dat de 24-jarige IJslandse linksback Kolbeinn Finnson in 2018 onze jeugdopleiding achter zich heeft gelaten.....Hadden wij nú toch een prima linksback aan gehad, al mogen wij niet klagen met Finn Stam, onze nieuwste huurling van AZ als linksback én Wouter Prins achter de hand! Zo is 't leven, je kan ook niet alles hebben.....

RKR19-08-2024 om 14:04

Ja het is bijzonder en heel snel gegaan, opeens hebben we een kern Groningers in het veld die het verschil maken en dat ook in de Eredivisie kunnen.

Lijkt op een gevalletje gras is groener bij de buren. Deze spelers liepen namelijk al rond, waren wel nog jonger dan nu natuurlijk, maar die degradatie is feitelijk nog maar een jaar geleden. Er zijn ook begin vorig seizoen nog spelers gehaald, zoals Lien en KVV die beide volstrekt nutteloos bleken.

 

 

 

 

Marco19-08-2024 om 14:44

Veel jonge spelers hadden al speelminuten gemaakt in het degradatie jaar. Nu hebben ze een seizoen in de eerste divisie gespeeld. Ze zijn nu fysiek sterker en op elkaar ingespeeld 

RKC was de nummer 15 van afgelopen. Wil je niet degraderen dan moet je daar ook een resultaat halen. Het veldspel en kansen creëeren was vaak goed. Ze zullen dit soort wedstrijden sneller moeten beslissen, want de keeper had ook een paar belangrijke reddingen, waardoor we wonnen. De backs moeten ze leren om buiten de 16 duels aan te gaan. Met de handjes op de rug gaan verdedigen in de eigen 16 is vragen om problemen. 

Herman Badkuip19-08-2024 om 16:02

Wat zouden mijn oom Luitje Zwaneveld én Martin Koeman hebben genoten van het voetbalspel van onze jeugdige talenten als Thom van Bergen, Romano Postema, Jorg Schreuders, Tika de Jonge, Thijmen Blokzijl, Wouter Prins en Luciano Valente. Hélaas zijn zij al een aantal jaren niet meer onder ons, maar dát waren wel de mannen, samen met Peter Jeltema, die deze jonge voetballers op 11/12 jarige leeftijd hebben opgepikt bij de amateurclubs in de regio Noord én hebben gezorgd voor een voortreffelijke jeugdopleiding bij FC Groningen, waar wij nú met zijn allen de vruchten van plukken! Wat mij betreft een groot compliment voor dit drietal hoofdscouts van FCG! De basis werd door hén gelegd én de huidige trainersstaf onder hoofdtrainer Dick Lukkien gaat er voor zorgen, dat wij nog jaren plezier gaan hebben van deze talentvolle jeugdlichting!

TomOkker20-08-2024 om 20:05

hermank196919-08-2024 om 16:38

Het was allemaal hossana en terecht maar vond wel dat RKC veldoverwicht had en dat beangstig mij wel tegen sterkere ploegen. En ja ze gaan zeker wel een keer ten onder maar dat is oké. Denk ook wel dat na enkele speelrondes dit team sterker kan worden.

Stadjer8119-08-2024 om 16:57

RKC speelde thuis, en de meeste ploegen hebben het daar lastig. Zij verliezen niet eens zo vaak van ploegen onder de top 3. Twente, Utrecht, NEC, Sparta, Heerenveen wonnen daar vorig seizoen allemaal niet.

Groningen heeft verdiend gewonnen, en had het duel al veel eerder in het slot moeten gooien. ze blijven een probleem hebben met spitsen, al hebben ze nu wel veel meer scorend vermogen op de middenlinie. En een stofzuiger zou welkom zijn. Maar goed, als de FC die problemen nu nog kan oplossen dan is zelfs de subtop een mogelijkheid want dan zijn ze goed in balans. Het doel blijft handhaven en tot zover verslaan ze tenminste de concurrentie.

 

 

 

Herman Badkuip19-08-2024 om 19:50

Maar Stadjer81 het maakt toch niet uit wie de goals maakt, gelukkig hebben we dit seizoen geen KvV, die ons 30 goals beloofde....Vind het juist wel een voordeel, dat meerdere spelers een goal kunnen maken. Trouwens, we hebben nog niet alle spitsen aan het werk gezien. Romano Postema moet zijn eerste minuten nog maken in de eredivisie en Bibi Willumsson en Thijs Oosting hebben nog niet veel meegespeeld, alleen in het laatste deel van de wedstrijd. Over Nils Eggens kunnen we nog niets zeggen, die heeft ook nog niet meegedaan....

Hoekie19-08-2024 om 20:27

Het is vaker gezegd maar soms kan een degradatie een club die in de put zit uit de problemen halen. Deze degradatieperiode moet alleen niet te lang duren. Onze jeugdspelers hebben in de KKD grote stappen gezet die ze  normaal gesproken in de eredivisie niet gemaakt zouden hebben. Tom van Bergen, Jorge Schreuders en Luciano Valente hebben zelfs reuzenstappen gezet. Ook onze andere jeugdspelers maken een goede ontwikkeling door. Komplimenten voor Dick Lukkien en zijn staf.

Wat mij opviel, maar daar hoor ik niemand over, is de geweldige invalbeurt van Willumson. Daar gaan wij nog een hoop plezier aan beleven. Over Vaessen hoef ik het verder niet meer te hebben, want Iedereen kan zien dat het een klasbak is. 

marcelfcg20-08-2024 om 17:40

Willemsen viel mij ook op. Zeer sterk aan de bal en overzicht.

Kan een aardig aanspeelpunt zijn.

Fan op afstand19-08-2024 om 22:07

Volgens X morgen keuring Duarte.  Bij verkoop 10% voor Sparta. 

Marco20-08-2024 om 00:05

Groningen moet eens een goede verkoopafdeling opzetten. Het is al een jaar bekend dat deze speler vertrekt. Duarte heeft een aantal hele mooie doelpunten gemaakt o.a. tegen NEC.

Als international en belangrijke basis speler was er echt wel een betere club te vinden dan in een uithoek van Hongarij. Onder Flederus kreen we hoge prijzen voor spelers, dat lijkt nu ook niet het geval. 

Herman Badkuip20-08-2024 om 10:22

Vergis je niet hoor Marco, de toekomstige club van Laros Duarte speelt in de hoogste liga van Hongarije en wordt met veel geld ondersteund door Viktor Orban, de president van Hongarije! Puskas Academy staat op dit moment na vier speelrondes met 12 punten bovenaan in de OTP Bank Liga, boven misschien bekendere teams als MTK Boedapest en Ferencvaros. Hoop voor Laros Duarte dat hij door de keuring komt en dat het géén gevalletje Calvin Stengs wordt....Gun onze sympatieke middenvelder het allerbeste in Hongarije!

Fugazi20-08-2024 om 12:40

Marco, het is niet zo dat de FC Duarte aanbied bij andere clubs. Daar zijn zaakwaarnemers voor. Waarschijnlijk lag Duarte niet echt fantastisch in de markt. Ik vind € 875000,- (als het bedrag klopt) een hele mooie afkoopsom voor een chronisch geblesseerde speler met nog maar een 1-jarig contact. Daar doet het feit dat die international van Kaapverdie is niet zoveel aan af. Hij was overigens vooral bankzitter daar. Ik ben wel benieuwd als de FC wat gaat terug halen en dan vooral wie.

Hoekie20-08-2024 om 10:04

Als het waar is dat de FC € 875.000 ontvangt voor een speler die nog maar een contract heeft voor 1 jaar en de helft van de tijd sukkelt met blessures is dat een megabedrag. Grotere clubs hebben echt wel door dat Duarte met zijn blessureverleden een zeer risicovolle aankoop is, anders waren er veel meer clubs in de markt geweest. 

Bij een grotere club wordt fysiek nog veel meer van deze speler gevraagd en wordt er scherper gelet op data. Als ik mij niet vergis heeft de club nog steeds niet officieel bekend gemaakt dat de deal definitief is afgerond. 

Marco20-08-2024 om 16:00

Duarte liet het elftal wat makkelijker voetballen. Denk dat we hem tegen AZ al gaan missen. AZ speelt ook hoog druk.

Met zijn gevaarlijke hoekschoppen en vrije trappen kon je wel een paar plekken hoger eindigen. Met de tv gelden had je dan zijn verkoop bedrag weer terug. 

 

appie happie21-08-2024 om 07:38

Wij krijgen ruimte tegen AZ..wedstrijd kan alle kanten op..

val20-08-2024 om 16:17

Het is een en al posiviteit na slechts 2 wedstrijden. Enige relativering is wel op zijn plaats. Zonder af te doen aan de prestatie zijn het tegenstanders geweest uit het rechter rijtje. De wedstrijd van a.s. zondag tegen AZ is een betere graadmeter.

Nog 2 weken en de zomer transferperiode in Nederland is voorbij. Wat gaat er nog gebeuren met van Veen, Kruger, Musampa en Slor? Allemaal spelers die weg mogen. Komt er nog een vervanger voor Duarte en een rechtsback? Gaat 1 van onze talenten vertrekken?  Het belooft nog spannend te worden hoewel de overbodige spelers ook na 2 september nog transfervrij kunnen vertrekken.

FCG zal dit seizoen een record vestigen qua vergoeding voor de opleiding. Strand Larsen, Sorloth, Dallinga, Hateboer- mogelijk nog Kostic en Idrissi- en kleingeld bij o.a. Daniël van Kaam, Antman, Findell, Kokcu en Lundqvist levert de club meer dan 1 miljoen op. Weer een bewijs hoe belangrijk het is om jeugdig talent aan te trekken en op te leiden.

Harris20-08-2024 om 17:14

Strand Larsen is volgens mij verhuurd

Fugazi20-08-2024 om 18:05

Ik denk ook niet dat de wedstrijd tegen AZ de echte graadmeter is. Daar hoeven we ons niet aan te spiegelen. Punt zou al heel knap zijn  ik ben dus van mening dat de wedstrijden tegen de rechterrijtje clubs de graadmeter zijn. Handhaven is nog steeds het doel. AZ zie ik dus meer als een leuke uitdaging. Verliezen is zeker geen schande.

Herman Badkuip20-08-2024 om 18:48

Kom op zeg, wat hebben wij nou aan graadmeters? Gewoon lekker aanvallend voetballen tegen alle teams uit de eredivisie, zowel uit als thuis spelen vanuit onze eigen speelwijze met veel intensiteit, agressie en werklust! Oók tegen de sterkhouders van de eredivisie kun je punten pakken als je met lef voetbalt. Wij hebben een goed ingespeelde vechtmachine en hoeven écht voor niemand bang te zijn, ook niet thuis voor AZ Alkmaar! Denk eerder dat onze komende tegenstanders uit Alkmaar met angst en beven naar onze heksenketel komen zondag 25-8! Voor mij hoeft er ook geen speler bij te komen, wij hebben al onze posities in het team al dubbel bezet, óók op rechtsback hebben wij meerdere opties als Leandro Bacuna, Marco Rente én Finn Stam! 

Fugazi20-08-2024 om 19:14

Ja hoor. Jij praat altijd alsof we kampioen kunnen worden. Wie zegt dat we niet van eigen kracht moeten uitgaan dan? Wij kunnen ook niet anders spelen maar dat is juist prima. Ik denk alleen alleen dat er betere ploegen in de eredivisie zijn dan wij en ook denk ik dat er versterking bij moet komen. Gelukkig zijn er verschillende meningen anders was het hier maar een saaie bedoeling. 

Hgz20-08-2024 om 19:37

Badkuip: Az komt heus niet met angst en beven naar Groningen hoor. Even normaal doen. En je moet altijd zoeken naar betere spelers anders kom je niet hogerop en groei je niet als club, Dus een betere zoeken voor Duarte en een betere voor Bacuna hoewel hij het op dit moment wel goed doet. Maar er zijn altijd betere. Kunst is het om die te scouten, maar dat is nou net het probleem bij Groningen. Kijk maar naar het grote aantal spelers die overbodig zijn/waren. Allemaal miskleunen van de scouting

TomOkker20-08-2024 om 21:02

Ik heb alle vertrouwen in ons scoutings apparaat, dat we niks horen of zien wil niet zeggen dat die mensen stil zitten. Natuurlijk moet je altijd op zoek naar betere spelers en die zullen er ongetwijfeld zijn maar dat wil niet zeggen dat ze er meteen staan en ik vraag mij af of je ze op dit moment nodig bent. Los van blessures en andere ongemakken denk ik dat de FC het op dit moment, na een jaar KKD het prima voor elkaar heeft en profiteert het van een ingespeeld team. Daar zet je niet zo maar een 'betere' speler tussen. Daarbij FCG zit met heel veel Europese clubs in dezelfde 3e- 5e rangs vijver te vissen. De tijden van van de Suarezen overigens een toevals treffer en Tadicen liggen ver achter ons en geloof me die tijden komen niet meer terug. Tegen de tijd dat Henk Veldmate geïnformeerd wordt is de betrefffende speler allang door grotere clubs afgetest. Ik ben op dit moment erg gecharmeerd van Hove zijn spel. Waarom een betere halen? De felheid maar vooral gretigheid met de kopbal tegen Roda (1 - 0) is lang geleden dat ik dat gezien heb. Volgens mij in het Oosterpark maar goed. Die jongen knokt en vecht zich in elk duel, leest het spel weet waar het duel uitgevochten moet worden, zal niet altijd optijd zijn en kan een duel verliezen natuurlijk, kent het systeem en weet hoe de hazen lopen. Hoezo betere spelers, ja er zullen wedstrijden zijn waarin de tegenstander domweg beter is en pech ligt altijd op de loer. Het is dit jaar handhaven en alles wat meer is, is bonus. Het is zaak voor de FC om deze spelersgroep bij elkaar te houden en als er iemand weg gaat of wil dan zal er een vervanger zijn hetzij uit eigen kweek of indien niet voorhanden elders. Mocht dit bij elkaar blijven dan vrees ik het volgend seizoen het ergste voor PSV. Hoewel Tillman wel erg goed is. 

Kein geloel fußbal spiel'n

BOUWE20-08-2024 om 17:04

Ik denk dat er nog wat bij moet ik zou nog voor een rechtsback gaan dan kan bacuna op middenveld spelen dat wil hij zo graag 

Herman Badkuip20-08-2024 om 18:51

Zeg Bouwe, 't gaat er niet om wat Leandro Bacuna wil, het gaat om het team! Als Lukkien denkt dat Bacuna het best rendeert op de rechtsbackpositie, dan speelt hij dáár!

Hgz20-08-2024 om 19:38

Bacuna kan het niet belopen op het middenveld dat hebben we toch al lang gezien

TomOkker20-08-2024 om 20:10

Er zit ook niks positiefs te bespeuren in jouw reacties hier. Bacuna speelt op dit moment als een jonge hinde. Wat zeur toch steeds.

Twee punt.21-08-2024 om 20:57

Hebben het kunnen zien bij di tweede goal tegen NAC, hoe snel hij van rechts opkwam en de assist gaf op van Bergen, klasse hoor........en op snelheid hé, hoezo, niet kunnen belopen. ONZiN!!!!

Herman Badkuip20-08-2024 om 19:08

Héél fijn voor FC Groningen én natuurlijk Hidde Jurjus zélf, dat het contract met de tweede keeper wordt verlengd! FCG heeft nu twee échte klasbakken in het doel staan, alleen maar goed voor beide keepers, van concurrentie worden ze beiden sterker! Oók goed nieuws voor Laros Duarte, als hij morgen door de keuring komt, speelt hij dit seizoen voor het Hongaarse Puskas Academy!

BOUWE20-08-2024 om 19:28

Nou daar ben ik het niet mee eens een trainer moet ook luisteren wat de groep wil en wat de speler het liefst speelt bacuna maakt het kenbaar dat hij liefst op het middenveld speelt er komt een plekje vrij want Duarte gaat weg dus kun je bacuna zijn wens invullen dus moet er een rechtsback komen dan heb je die probleem ook opgelost ik hoorde dat veendorp op proef komt nou dan kost niks dus daar ligt het niet aan je kunt hem gratis ophalen waar wachten we op 

Hgz20-08-2024 om 19:43

Zijn betere spelers dan Veendorp. Niet doen! Kijk eens wat Sparta doet die huren een speler van 10 miljoen van Manchester City.

Die worden daar niet slechter van. Zo`n speler verdient zichzelf wel terug als je meer geld krijgt door stijging tv geld.

DanMan197121-08-2024 om 08:53

Met alle respect, maar Veendorp is niveau KKD. Dit station is inmiddels gepasseerd. Misschien als backup. Als er een speler aangetrokken wordt, dan moet deze er gelijk staan.

Johan20-08-2024 om 19:33

Niet op Veendorp hoop ik. 

BOUWE20-08-2024 om 20:15

Waar blijft de broertje van bacuna we horen niks natuurlijk is fc Groningen nu goed maar hoelang houden de jonge spelers het vol we kunnen daar wel op gokken maar je kunt ook verliezen dan zitten we zo weer in de keuken de visie en daar willen we niet meer in komen daarom zeg ik haal ook ervaren spelers op Duarte zijn we nu kwijt en az is geen rkc of nac 

Stadjer8120-08-2024 om 20:56

Nee natuurlijk is AZ geen RKC of NAC. Maar weet je wat het is? AZ is een subtopper en de FC is momenteel een promovendus. Het doel is gewoon handhaving. Jij noemt al 2 clubs die je lager aanslaat. Nog eentje er bij en we zijn veilig.

Hoe je het ook went of keert, het zal ca. 30 punten moeten gaan worden. En hoe? Dat is niet zo relevant. Voor mijn part alleen met winsten tegen RKC, NAC, Almere, PEC, GAE. 

Echter kan er veel gebeuren als het een gekkenhuis is, we hebben NAC tegen Ajax gezien. De Euroborg is de laatste tijd ook weer zo'n gekkenhuis. Ik denk dat veel ploegen het nog best lastig gaan krijgen tegen dit team.

 

 

BOUWE20-08-2024 om 21:08

Daar ben ik het mee eens maar besef wel dat dit jonge spelers zijn de oudste is bacuna en Vaessen de rest is jong die hebben een klein beetje ervaring kijk voor dit Ajax ben ik ook niet bang maar je treft ook psv .. Feyenoord..fc Twente..az .dat zijn wel ploegen waar je ervaring hard zijn nu hebben we wel een goede keeper maar we hebben geen goede afmakers Tom van Bergen is goed bezig maar hij mist te veel kansen Postema is ook goed maar is soms nog te slordig met kansen die ene wie ik vertrouwen in heb is Schreuders en Luciano Valente die zijn super goed bezig maar als hun een blessures op lopen en dan daarom zeg ik er moet nog wat versterking erbij ik dacht dat van mosselveld en technische directeur ard langere daar over in gesprek zijn maar de transfer windows sluiten over twee weken en we horen nog niks en we zien niks dat Duarte weg gaat weer een ervaring minder 

Grunnfanatic20-08-2024 om 21:36

Ff rustig aan Bouwe. Je begint weer een beetje op hol te slaan. Je wil in één keer doorstoten naar de Champions League lijkt het. We gaan echt nog wel tegen aardig wat nederlagen aanlopen dit seizoen en dat is prima. Eerst zorgen voor handhaving en dan weer rustig doorbouwen. Moet je kijken wat een waarde je straks op het veld hebt staan als het jonge grut zich zo door blijft ontwikkelen. 

Hoekie20-08-2024 om 21:48

Bouwe@ Je bent weer erg ongeduldig. Laat Veldmate en Co nu gewoon hun werk doen. De transfer van Duarte is nog niet eens definitief. De medische keuring kan nog roet in het eten gooien. Dat geld hebben ze wel nodig om een volwaardige vervanger voor hem aan te trekken.

Paniekaankopen zoals met Kevin van Veen moeten ze niet weer laten gebeuren. Alleen als er een kwaliteitspeler gehaald kan worden zaken doen, desnoods wachten op de winterstop. Dick Lukkien is trouwens mans genoeg om de spelers op de juiste plek te zetten. In mijn optiek zal hij niet onnodig gaan schuiven met de opstelling, ook niet als spelers aangeven dat ze liever op een andere positie zouden willen spelen.

Grappig verhaal over de scouting: Hans Nijland vandaag nog beluisterd in podcast Radio Milko. Het ging over het wel of niet aantrekken van Sorloth toen hij gescout in een wedstriijd waar hij dat hij geen deuk in een pakje boter schoot. Veldmate toch maar even gevraagd wel of niet doen? Veldmate zei toen doen, deze speler gaat de Premier League halen. Bij de FC begon hij heel goed maar zakte ver weg door allerlei oorzaken maar heeft uiteindelijk alles waargemaakt. Dit is slechts een voorbeeld maar de les uit dit verhaal ((HGZ) is dat je spelers en de scouting niet te snel moet afschrijven. 

BOUWE20-08-2024 om 22:01

Daar heb je gelijk in alleen als een paar spelers een blessures op lopen dan hebben we wel een dunne selectie ik heb ook gezien op de laatste transfer windows werden ook spelers gehaald dat waren ook paniek spelers toen kregen we  speler redan ..te huur dat was niks toen kregen we Abraham ook niks geworden allemaal op de laatste transfer windows gehaald door fc Groningen dat willen we zeker niet

Boerentrien21-08-2024 om 11:52

Bouwe, ik vind het gewoon zielig worden. Je krijgt zoveel commentaar, dat je de zinnen maar achter elkaar doorschrijft zonder punten te zetten en een nieuwe zin met een hoofdletter te beginnen. Waarom doe je dat nog. Het is zo onleesbaar op deze manier en dat verdienen jouw betrokken bijdrages niet.

Johan20-08-2024 om 22:13

Brittijn of Tielemans zou ik zeggen als vervanger. Die Spanjaard lijkt me een broodje aap want die speelt gewoon dus onhaalbaar. 

hermank196920-08-2024 om 22:45

Bouwe, waar zijn je puntjes gebleven? Lijkt wel of je achtervolgd wordt?

Herman Badkuip21-08-2024 om 08:14

Als Laros Duarte vandaag vertrekt naar het Hongaarse Puskas Academy, zou ik een poging wagen om Ludovit Reis bij HSV op te pikken....deze verdedigende middenvelder past volgens mij uitstekend bij de selectie van Dick Lukkien. Zou écht een versterking zijn voor ons nogal aanvallend ingestelde middenveld..... Kan in Nederland eindelijk weer eens spelen op het hoogste niveau i.p.v. de tweede Liga in Duitsland. Misschien huren met een optie tot koop?

King Poffel21-08-2024 om 08:19

Reis gaat hem niet worden denk ik. Stond eerste twee wedstrijden ook gewoon basis, heeft nog contract tot '26 en heeft een marktwaarde van 4,5 miljoen.

DanMan197121-08-2024 om 08:58

Ik vermoed dat deze jongen inmiddels niet meer te betalen is.

King Poffel21-08-2024 om 08:33

Mocht Duarte weggaan dan weet de scouting en staf vast weer wat ze moeten doen. De aankopen tot nu toe deze transferperiode stemmen mij tevreden en heeft mij ook weer het vertrouwen in de scouting en co gegeven. Heb het idee dat het nu met veel meer beleid wordt gedaan dan de afgelopen jaren.

We zijn het seizoen goed begonnen en ook met aantrekkelijk voetbal. Handhaven is de doelstelling en als dat gebeurt met aantrekkelijk voetbal dan ben ik al meer dan tevreden. Vergeet niet dat onze jonge jongens zich ook nog steeds doorontwikkelen.

Veelzeggend voor mij is ook de contractverlenging van Jurjus, in mijn ogen geeft dit ook aan hoe goed de groepsvibe is. Ook een Hove zie je met een lach op zijn gezicht voetballen tijdens de wedstrijden. Wat een verschil met twee jaar geleden en zelfs begin vorig seizoen. Knap hoe deze ommekeer is bewerkstelligd door de mensen binnen en buiten de club.

Harris21-08-2024 om 08:55

Maata weer gescoord gisteren, gaat zo van de kkd naar de champions league, van harte gun ik hem dat

Boerentrien21-08-2024 om 16:14

Ja  dat verdient hij echt. Altijd vol inzet spelend en uit het juiste hout gesneden. Nu hij op de juiste plek staat, komen zijn kwaliteiten pas goed tot hun recht.

DanMan197121-08-2024 om 09:10

De voorlopige conclusie van alle bovenstaande stukjes; 'we' zijn boven verwachting sterk aan het seizoen begonnen. Mocht Duarte vandaag tekenen, dan zal er naar een vervanger worden gekeken. Bacuna staat niet op z'n favoriete plek, maar kan eventueel doorschuiven (moet je dit willen nu hij als een jonge god speelt?) als er een fatsoenlijke back word gehaald. Wachten op buitenkansjes, spelers die bij topclubs net naast de pot pissen huren of kopen. Als onze FC dit voetbal blijft spelen dan vind ik het prima, al zullen we nog tegen de nodige nederlagen aan lopen. Ik denk dat we bovenin het rechter rijtje gaan eindigen. Al is het eerste doel waarschijnlijk directe handhaving. Voorlopig liggen we op koers! 

Recht zo die gaat!

Marco21-08-2024 om 10:55

Het is mij onduidelijk waarom er een rechtback moet worden gehaald. Aanvallend doet Bacuna het geweldig goed op die plek en verdedigend houd hij zich voldoende staande. Rente kan hem eventueel op die plek vervangen als het nodig is. Bacuna is geen speler voor de bank. 

Bij een radio interview hintte Nijland, dat er misschien niks meer bij komt, omdat ze tot de winterstop willen kijken hoe jonge spelers/elftal zich ontwikkeld. 

King Poffel21-08-2024 om 11:18

Wat Nijland zegt daar kan ik niet zoveel mee. Paar weken terug werd door Lukkien nog aangegeven dat ze een back up voor Bacuna wilden en verder niets (zal nu iets anders zijn mocht Duarte vertrekken). Hoewel Rente de rechtsbackpositie prima kan invullen ben ik van mening dat je bij eventuele blessures beter 1 op 1 kunt gaan vervangen en het overige team intact moet laten i.p.v. weer met spelers te gaan schuiven.

Herman Badkuip21-08-2024 om 11:24

Misschien heeft Hans Nijland wel gelijk, tót de winterstop met de huidige selectie doorgaan en daarna kijken of er versterking nodig is....we moeten ook nog een aantal overbodige spelers [Kevin van Veen, Nordin Musampa, Florian Krüger en Kian Slor] kwijt zien te raken! Maar als een buitenkansje [balafpakker als Reis] zich voordoet, zou ik hem niet laten gaan.....moet het wel een speler zijn, die er gelijk staat en ons team nóg sterker maakt!

Hgz21-08-2024 om 15:20

Als je een betere speler kunt vinden. Zouden ze dat niet moeten nalaten te halen en niet wachten tot de winterstop. Voor hetzelfde geld heeft die speler een half jaar nodig om te wennen .Altijd proberen je elftal beter te maken. Dat scheelt een hoop tv geld als  je stijgt op de ranglijst. Sommigen hier vinden het allemaal wel best zo hoe het gaat. Gaat ook lekker maar kan altijd beter. We willen toch liever  ons meten met  Twente of Utrecht dan met Sparta of Go ahead ofzo? Altijd zoeken naar verbetering is mijn mening 

Hgz21-08-2024 om 15:20

Als je een betere speler kunt vinden. Zouden ze dat niet moeten nalaten te halen en niet wachten tot de winterstop. Voor hetzelfde geld heeft die speler een half jaar nodig om te wennen .Altijd proberen je elftal beter te maken. Dat scheelt een hoop tv geld als  je stijgt op de ranglijst. Sommigen hier vinden het allemaal wel best zo hoe het gaat. Gaat ook lekker maar kan altijd beter. We willen toch liever  ons meten met  Twente of Utrecht dan met Sparta of Go ahead ofzo? Altijd zoeken naar verbetering is mijn mening 

Hgz21-08-2024 om 15:20

Als je een betere speler kunt vinden. Zouden ze dat niet moeten nalaten te halen en niet wachten tot de winterstop. Voor hetzelfde geld heeft die speler een half jaar nodig om te wennen .Altijd proberen je elftal beter te maken. Dat scheelt een hoop tv geld als  je stijgt op de ranglijst. Sommigen hier vinden het allemaal wel best zo hoe het gaat. Gaat ook lekker maar kan altijd beter. We willen toch liever  ons meten met  Twente of Utrecht dan met Sparta of Go ahead ofzo? Altijd zoeken naar verbetering is mijn mening 

Zeeman21-08-2024 om 13:48

Vraagje: Is Maatta verhuurd aan Bodo Glimt?

Oeleoptak21-08-2024 om 14:31

Hij is verkocht

BOUWE21-08-2024 om 18:37

Ik vind het ook dat technische directeur ard langere niks doet het worden niks gehaald en dit elftal is nog te zwak tegen psv of Feyenoord of fc Twente we hebben nu wel twee gewonnen maar als de tegenstander sterker is hoe verhoudt dan de jonge team en als er blessures zijn hoe dan verder Duarte gaat weg en we horen niks over versterking we moeten ervaring erbij hebben de eerste helft is super goed maar de tweede helft laten we steken vallen en dat is logisch door jonge spelers die het doen moeten kunnen dan niet meer en de tegenstander heeft het ook wel gezien kijk ajax is daar altijd op uit de laatste minuut geven ze gas en ze winnen dat is ajax dat doen ze al jaren daarom moet ervaring erbij hebben en hoe zit het met broertje van bacuna daar zaten ze ook achter aan maar je hoort niks meer over 

Stadjer8121-08-2024 om 18:47

Ja maar jij wil dat de FC die net een paar maanden geleden is gepromoveerd al kunnen concurreren met Twente of zelfs de 2 topclubs? Dit elftal is zeer waarschijnlijk sterk genoeg om zich te handhaven. Daarom doen ze geen nutteloze aankopen momenteel. Of je nou 12e wordt of 10e dat maakt ook niet zoveel uit.

Ze moeten zich handhaven, en tussentijds spelers lozen. Als dit is gelukt kunnen ze met wat meer middelen aan de gang. Denk je dat Twente meteen subtop was? Ze werden eerst 14e in het onderbroken seizoen. Daarna 10e. En daarna subtop. Maar dat is zelfs vrij snel en ongebruikelijk. Die hebben een uitstekend beleid gevoerd met oa. Van Leeuwen en Streuer.

Ajax is een club die met een budget van 150 miljoen werkt, en na dit weekend niet bepaald het schoolvoorbeeld van een club die een overwinning in de eindfase over de streep trekt.

Ik denk dat je je moet realiseren dat FC Groningen net is gepromoveerd en een jaar geleden nog in de middenmoot van de KKD stond.

Hoekie21-08-2024 om 19:12

Je wordt steeds ongeduldiger Bouwe. Ik heb nog steeds geen bericht gezien dat Duarte verkocht is. Stel dat de deal van Duarte op medische gronden wordt afgeblazen en dat er nu al een speler zou zijn gekocht dan heb je financieel er weer een probleem bij. Je weet toch net zo goed als ik dat er geen geldboom groeit in de Euroborg?
Gelukkig ben jij geen penningmeester want dan was de club heel snel door zijn centjes heen. 

BOUWE21-08-2024 om 19:19

Nee dat zeg ik niet ik zeg dat Duarte verkocht gaat worden daar moet je nu al rekening mee houden..dus moet je daar nu op inspringen je hebt nog maar een week dan is de transfer windows gesloten dan kun je niks meer ja in de winter Stop en je wilt met fc Groningen handhaven maar met jonge ploeg is dat een risico en als er blessures vallen wat dan voor de positie rente heb je geen vervanger als bacuna geblesseerd is heb je geen goede vervanger kijk keepers die hebben genoeg maar middenveld is het krap aan 

Hoekie21-08-2024 om 20:23

De club krijgt pas geld als de transfer definitief is afgerond. Ze moeten dus eerst centjes hebben en kunnen dan pas een speler terugkopen. Wat begrijp je daar niet van?

DanMan197121-08-2024 om 21:58

T is geen Fifa 24 op de PlayStation hè Raatjes!

King Poffel21-08-2024 om 19:37

Bouwe, ik ben het met je eens dat er rechts achterin nog iets bij moet en dat vond Lukkien ook. Op het middenveld kun je pas wat doen als Duarte verkocht is, hij moet eerst nog door de medische keuring daar en de contracten worden daarna pas getekend. Met het blessureverleden van Duarte is er een kans dat hij daar niet door de medische keuring heen komt, indien je dan nu al een nieuwe middenvelder aantrekt maar ook Duarte blijft dan heb je gewoon te veel aan middenvelders (en kosten). Dus de FC gaat waarschijnlijk pas handelen als het echt helemaal rond is tussen Duarte en zijn nieuwe club en waarschijnlijk (weet het wel zeker0 heeft de FC al lang een opvolger (of meerdere) op het oog. Geduld dus tot het vertrek van Duarte definitief is.

Over je constante vraag over Juninho Bacuna, hier is tijdens het promotiefeestje over gedold door journalisten en Leandro en naar mijn weten is hier door FC Groningen nooit wat over naar buiten gekomen dat ze hem wilden hebben. Dat gaat dus (nu) ook niet gebeuren en kun je gerust laten rusten nu.

Twee punt.21-08-2024 om 21:21

Het zijn allemaal aannames hierboven, dus is het onzin om hierover te speculeren.  En Bouwe, als je geen andere grammofoonplaat hebt dan in jouw laatste posts, hou er dan maar mee op, want dat verhaal draai jij al weken achter elkaar. Niet meer doen alstublieft.

King Poffel22-08-2024 om 10:53

.

FCG_far away_121-08-2024 om 21:39

Even off topic:

Fantastisch nieuw jubileumshirt van onze FC. Staat door grote belangstelling op back order, maar heb wel al besteld.

Fan op afstand22-08-2024 om 10:29

Is er iemand die de uitslag van de medische keuring van Duarte heeft mee gekregen? Heb zelf nog nergens iets kunnen vinden. 

ChiChi22-08-2024 om 11:22

Het blijft heel stil, zal me niet verbazen dat hij niet door de keuring is gekomen,

i.v.m. zijn chronische  blessure.

Thomas Portugal22-08-2024 om 12:27

Als Duarte niet door de keuring komt, dan heeft Groningen gewoon nog een heel seizoen een speler die het verschil kan maken met zijn vrije trappen en corners.

hermank196922-08-2024 om 12:42

Liever iemand die niet blessure gevoelig is en wekelijks kan spelen Thomas!

King Poffel22-08-2024 om 12:40

Bleeker meldt dat de keuring inmiddels is afgerond en dat Duarte nu nog op een werkvergunning moet wachten, dan worden de hantekeningen gezet. De verwachting is nu dan ook dat de transfer snel wordt afgerond. Duarte zal voor drie jaar tekenen.

hermank196922-08-2024 om 12:43

Dus nieuwe namen zal binnenkort de ronde doen.

Harris22-08-2024 om 13:14

Als je wilt zien in wat voor elftal Duarte terecht komt, vanavond 20.00 Fiorentina  Conference league

Marco22-08-2024 om 13:55

Jaloers op de Hongaren dat ze tegen Fiorentina mogen spelen vanavond.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Groningen er speelde. Toen hadden echt een goed elftal. Dat waren mooie tijden om supporter te zijn. 

 

Herman Badkuip22-08-2024 om 14:26

Denk dat wij de afwezigheid van Laros Duarte bij wedstrijden van FC Groningen niet moeten overdrijven....was in de beginfase van de KKD-competitie twee maanden afwezig door een hardnekkige blessure. Vanaf 20/10/23 heeft hij altijd bij de wedstrijdselectie gezeten, behalve de periode van de Africa Cup! Klopt dat hij niet veel wedstrijden de volle 90 minuten heeft gespeeld, maar was altijd belangrijk voor FCG als hij in het veld stond! Tis niet voor niets dat FCG beter ging spelen vanaf november '23, mede door zijn aanwezigheid! Zijn voetbalkwaliteiten zijn bij ons allen bekend, jammer dat hij vertrekt, maar wens hem 't allerbeste in Hongarije!

BOUWE22-08-2024 om 15:25

Nieuwe namen zeg jij nou onze technische directeur ard langere moet je niks verwachten misschien dat veldmate met nog wat moois komt anders moeten we het hier mee doen

Fan op afstand22-08-2024 om 15:44

Bouwe, wanneer krijg jij je schoolgeld terug gestort? Al die lessen grammatica Nederlands zijn niet aan jouw besteed geweest. Dus ik zou restitutie vragen.  Wanneer schrijf je eens begrijpelijke reacties. 

Fan op afstand22-08-2024 om 15:45

Langeler verwacht voor 1 september van dit jaar van KvV verlost te zijn. Volgens VI

Boerentrien22-08-2024 om 16:19

Hopelijk weten ze de financiële schade beperkt te houden. En laat dit een wijze les zijn geweest. Als ik alles goed begrepen heb, heeft hij maar 1 seizoen goed gepresenteerd en daar zijn lucratieve contract aan te danken. S.v.p. geen dergelijke paniekaankopen meer. Ik ben dik tevreden met ons huidige jonge team. Al zal ik de ervaren Duarte vooral vanwege zijn corners en vrije trappen wel missen.

Sammy22-08-2024 om 16:29

Langeler hoopt dat er een club is die het nog twee jarig contract van KvV wil afkopen  maar als de druk hoger wordt , wordt alles vloeibaarder. Zeg dan meteen dat je hem gratis kunt ophalen. En dan hebbben we er nog een paar rondlopen die nog niet weg zijn. Zal financieel wel pijn gaan doen.

BOUWE22-08-2024 om 17:30

Wat ik vind is nooit goed..we hebben nog een week dus wordt het een roerige week of is ard langere al op vakantie of is hij net zo snel als Fledderus die op de laatste dag nog wat aktie te weeg brengt en krijgen we weer afdankertjes die weer niks brengen..wat is de bedoeling hier achter is hij op vakantie 

BOUWE22-08-2024 om 17:30

Wat ik vind is nooit goed..we hebben nog een week dus wordt het een roerige week of is ard langere al op vakantie of is hij net zo snel als Fledderus die op de laatste dag nog wat aktie te weeg brengt en krijgen we weer afdankertjes die weer niks brengen..wat is de bedoeling hier achter is hij op vakantie 

hermank196922-08-2024 om 17:55

Beste Bouwe, heb veel respect voor je dat je je niks aantrekt voor wat betreft het commentaar op jouw schrijfvaardigheid. Daarom ben ik nieuwsgierig wat jouw leeftijd is? Bij een leeftijd van 7 jaar begrijp ik het volledig maar indien je ouder bent is het misschien toch handig voor inschrijving bij het Noorderpoort. Lijkt dit je iets want dan leest het voor ons ook wat makkelijker.

Oeleoptak22-08-2024 om 19:23

Aan Bouwe erger ik me alleen wb het constant vragen of er ontwikkelingen zijn. Ben ik ook nieuwsgierig naar, daarom volg ik alle podcasts en de X mensen die wat met de FC hebben. 
Er is dus nog geen bekend nieuws Bauwe. 
Wat de schrijfstijl aangaat; vind ik voldoende leesbaar maar ik heb dan ook HBO. 

Oeleoptak22-08-2024 om 22:19

Duarte is goedgekeurd, wachten is op werkvergunning. Wordt ws binnenkort gecommuniceerd door de club. Die middenvelder van de Graafschap, Brittijn, is geblesseerd. Daar zien ze van af, maar ze hebben nog twee opties. Welke is niet bekend. Heb ik van W. , op X. Lijkt me betrouwbaar nieuws. Wordt ook bevestigd door Bleeker zie ik. 

Hoekie22-08-2024 om 23:43

Bouwe je moet vooral doorgaan met het schrijven van stukjes op dit forum. Ik lees ze altijd met veel plezier. Je bent erg betrokken met het lief en leed van onze club. Dat staat je te prijzen. Soms ben je wat ongeduldig maar dat zit in het aard van het beestje. Dit forum is ook leuk door de uiteenlopende reacties. Op dit moment zijn de reacties over het algemeen positief maar na een paar nederlagen kan het snel weer omslaan. 

Wat mij betreft kan het seizoen als deze groep bij elkaar blijft niet kapot. We zien weer een strijdend team die alles geeft voor onze FC. Ook al gaan we strijdend ten onder, dit is het voetbal wat de Groningen supporter wil zien. 

King Poffel23-08-2024 om 08:07

Met beide helemaal eens 

Fan op afstand23-08-2024 om 08:29

Transfer Duarte is rond volgens de FC op X

Harris23-08-2024 om 09:08

Dit is goed zo. 3 jarig contract. Ik wens hem veel succes.

Herman Badkuip23-08-2024 om 10:19

Wens de sympatieke Laros Duarte veel succes bij Puskas Academia in Hongarije! Heb altijd genoten van zijn voetbalspel en denk dat wij hem bij FCG gaan missen! Ben benieuwd of er voor 1 september nog een vervanger voor hem komt, al moet ik zeggen, dat Tika de Jonge hem tot nu toe uitstekend vervangt! 

Stadjer8123-08-2024 om 10:32

Duarte speelde erg weinig vanwege blessures, zijn contract loopt de volgende zomer af en ze hebben zelfs winst gemaakt op de transfersom. Hij zal een van de grootverdieners zijn geweest. Ben blij dat hij weg is.

Nu nog Van Veen. Het schijnt dat beide partijen de intentie hebben om nog voor 1 September uit elkaar te gaan. Dan komt er wel ruimte. 

 

Heiky23-08-2024 om 12:30

Naar verluid ruim 8 ton opgeleverd. Eigenlijk een werelddeal. Was vaak geblesseerd dus ben je als FC spekkoper. Ben inderdaad wel benieuwd wat er nu met van Veen gaat gebeuren. Je kunt als beide partijen wel de intentie hebben maar hoe wordt het geformaliseerd?

ChiChi23-08-2024 om 11:59

Zondag Postema in de basis i.p.v. Mendes, volgens training vanochtend.

Harris23-08-2024 om 12:18

bedankt voor de update ChiChi.  Iedereen fit verder?

Fan op afstand23-08-2024 om 13:16

Volgens W op X gaat Veendorp zijn geld verdienen in Vietnam.  Vertrekt 1 dezer dagen. 

ChiChi23-08-2024 om 14:34

Harris: Ja, verder zelfde opstelling.

Herman Badkuip23-08-2024 om 16:10

Prima toch, Romano Postema mag het zondagmiddag tegen AZ Alkmaar laten zien, lekker ouderwets samen met Thom van Bergen in de spits! En als 't niet loopt, hebben we prima wissels achter de hand. Hoop dat Thijs Oosting én Brynjólfur Willumsson ook meer minuten gaan maken! Maar ik geef Lukkien gelijk hoor, een winnend elftal moet je zo min mogelijk veranderen, anders krijg je géén vastigheden in het team! Ben benieuwd of FCG ook een topteam als AZ kan verslaan.....

Twee punt.23-08-2024 om 22:06

Sinds Pavlidis bij AZ is verdwenen, vind ik AZ geen topteam meer. Als ik kijk naar de twee wedstrijden waar ze met veel moeite met 1-0 winnen met echt armoedig voetbal, dan hoeven wij van FC-Groningen niet bezorgd voor dat team te zijn. Positief is dat ze hoog druk zetten dus onze verdedigers moeten de hele tijd geconcentreerd  blijven en kunnen wij ze met onze snelle "runners" pijn doen. Ik heb er wel een goed gevoel over en reken op een goede overwinning.  Volgens mij kan het zomaar 2-0/2-1 worden. Hopen doen we natuurlijk altijd. FC......voorwaarts, erop en erover!!!!

BOUWE23-08-2024 om 19:13

In

BOUWE23-08-2024 om 19:20

 Bedankt hoekie ..ik ben af en toe ongeduldig dat is waar maar we moeten wel beseffen dat de transfer windows begin september dicht daarom maakt ik mij zorgen dit is ook een goede team daar ben ik mee eens maar een paar spelers geblesseerd raken wat dan het kan allemaal in voetbal gebeuren maar nogmaals mijn excuses voor het drammen maar ik ben gewoon wat ongeduldig vaak

Herman Badkuip23-08-2024 om 19:33

Zeg Bouwe we blijven met z'n allen van jou houwe, je bent soms ongeduldig, dat is waar, maar Bouwe het komt allemaal voor elkaar! Tis nog géén 1 september Bouwe, blijf altijd op de mannen van Lukkien vertrouwe! Kevin van Veen gaat voor 1 september heen, Bouwe niet meer drammen, er komt versterking voor FCG én dan gaan ze helemaal vlammen!

DanMan197123-08-2024 om 20:13

Andries is back!

Oeleoptak23-08-2024 om 20:32

Zit naar Emmen te kijken. Zit maar 1 Nederlander in. Mulder. Wat een armoe. Dan mogen wij ons toch wel zeer rijk rekenen. 

Boerentrien23-08-2024 om 20:41

Inderdaad. Zeg dat wel. Wij kijken naar het schakelprogramma KKD. Wat zijn we blij, dat we daar niet meer in spelen.

Oeleoptak23-08-2024 om 20:33

X

appie happie24-08-2024 om 07:19

Ik sprak de  man van een vriendin van mijn vrouw,die is sport journalist bij NoordHollands dsgblad.

Hij zei dat AZ niet gerust is op een makkelijke middag.Ik denk ook dat er wel iets te halen is tegen AZ ,gelijk is al mooi,maar wie weet,denderen onze jonkies gewoon door!!

Je weet het nooit.

Heb zin in morgen.

Herman Badkuip24-08-2024 om 10:24

Volgens sportjournalist Jeroen Haarsma van het Noordhollands Dagblad gaat AZ Alkmaar met dezelfde spelers als vorige week naar het hoge Noorden. Zónder de nog geschorste Maxim Dekker, die nog één wedstrijd aan de kant moet blijven....Een aantal spelers kennen wij nog uit de KKD-wedstrijden tegen Jong AZ, keeper Owusu-Oduru, CV-verdediger Wouter Goes, aanvallers Ibrahim Sadiq, Myron van Brederode en Ruben van Bommel. Verwacht op links dat Ruben van Bommel gaat spelen en in de spits natuurlijk Troy Parrott! Onze eigen middenvelders moeten de strijd aangaan met Jordie Clasie, Peer Koopmeiners en Sven Mijnans. Als het aanvallend niet loopt brengt trainer Maarten Martens vast en zeker Lequincio Zeefuik óf Mex Meerdink, ook geen onbekende spelers voor ons team! AZ heeft veel scorend vermogen, net als FCG, maar 't kwam er de eerste twee wedstrijden nog niet uit....Zij zullen proberen veel druk te zetten op de defensie van FCG, daar liggen dús mogelijkheden voor onze snelle counters net als vorige week tegen RKC.....

Marco24-08-2024 om 13:26

Benieuwd hoe goed we zijn.

Eerste sterke tegenstander die langs komt. AZ is een voorbeeld van wat Groningen kan worden bij goed beleid en een gemeente die niet alle commerciële initiatieven frustreert. 

Vaak is de uit wedstrijd tegen Feyenoord genoemd. Uitblinker en doelpuntenmaker Duarte is verkocht.

AZ zal hoog druk zetten. Zaak voor Groningen om hier onderuit te spelen. Jong AZ rolde Roda nog recent op met 6-1. Groningen zal scherp moeten zijn om AZ te verslaan. 

campesino24-08-2024 om 15:49

Veel gedonder met keepers. Hoop niet dat straks, pak hem beet een Sparta, bij Groningen aanklopt

Herman Badkuip24-08-2024 om 16:05

Geen enkel probleem hoor, als ze maar de juiste prijs betalen....

Stadjer8124-08-2024 om 18:25

Ik vraag me af of Sparta kan concurreren met de salarissen hier.

Over AZ. Groningen is toch een grote onbekende voor veel clubs, het is een jong team. AZ liep in de eerste 2 wedstrijden inderdaad niet geweldig, en heeft ook vrij jonge spelers. Het kan echt beide kanten op gaan. Voordeel is wel dat de FC thuis speelt in een volle bak, en die supporters staan alweer een tijdje volledig achter de club. Je zag toch in de recente thuisduels dat ze net dat beetje extra geven.

Herman Badkuip24-08-2024 om 19:14

Er zijn veel overeenkomsten tussen het team van AZ Alkmaar en FC Groningen, véél jonge talenten uit eigen opleiding, aanvallende speelstijl en trainers, die hun teams met veel intensiteit laten voetballen in een veelal vaste samenstelling! Net wat Stadjer81 zegt, het kan morgen beide kanten op vallen....Misschien dat het thuispubliek er voor gaat zorgen, dat de vechtmachine van Lukkien net dat beetje extra kan geven. We gaan 't meemaken, ben ontzettend benieuwd of wij ongeslagen kunnen blijven na drie wedstrijden....

Herman Badkuip24-08-2024 om 19:54

Zouden de PSV-talenten Tygo Land en/of Isaac Babadi geen goede vervangers voor Laros Duarte zijn? Misschien zijn ze in Eindhoven wel in voor een verhuurperiode met evt. optie tot koop voor deze talentvolle middenvelders? Tis toch ontzettend jammer voor de ontwikkeling van deze spelers, dat ze niet aan spelen toekomen.....

no guts no glory24-08-2024 om 23:21

Geen Matthew Rijan, Pavlidis, Dani de Wit, Sugawara , Odgaard meer bij AZ. 
Ik zeg 2-0. Postema en van Bergen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!