Terug

Deel deze pagina:

Installering werkgroep Eredivisie CV voor mogelijk verbod op kunstgras

Door Redactie 3 reacties

Vanavond heeft de belangenvereniging Eredivisie (E)CV een werkgroep geïnstalleerd dat met voorstellen moet komen over de termijn en voorwaarden - van een mogelijk verbod op kunstgras in de eredivisie. Hans Nijland neemt (evenals ECV voorzitter Jacco Swart, Hai Berden/VVV, Rob Toussaint/Heracles Almelo, en Joost de Witte/Vitesse) zitting in betreffende werkgroep. Er zal eveneens gekeken worden naar de financiële gevolgen voor de betreffende kunstgrasclubs, waarvan er dit seizoen 7 uitkomen op het hoogste niveau. ECV voorzitter Jacco Swart heeft bijvoorbeeld een idee dat in de licentievoorwaarden voor clubs in de Eredivisie, alleen op natuur of hybride gras gevoetbald mag worden, maar vindt wel dat clubs daar uiteindelijk zelf over beslissen. 

Er komt steeds meer weerstand tegen kunstgras. Ongeveer honderd bekende voetballers waaronder Arjen Robben, tekenden een manifest met als doel dat kunstgras verboden moet wordten op eredivisieniveau. Het zou schadelijk zijn voor het imago, het niveau, de toekomst en aanzien van het Nederlandse voetbal (bron - RTV Noord)

 

Reacties:
19-09-2017 om 08:49

Laat Nijland nou eerst maar eens naar zijn elftal kijken en er wat aan doen 

 

brummie19-09-2017 om 12:57

Prima initiatief, vrijwel iedereen wil echt gras. Goed voor (uitstraling) onze competitie. Goede zaak dat Nijland in werkgroep zit. 

kees19-09-2017 om 13:18

De pers is nog niet uitgepraat over FC Groningen na VVV en NAC... vandfaag in VP wordt Mahi aangehaald:  praten hoeft niet want we hebben die wedstrijd toch zelf gezien!  Hij noemt dat de spelers voor elkaar in het veld er helemaal voor moeten gaan, in plaats van met elkaar praten... "Groningen onwaardig" zegt hij erbij.

Of de spelers het kunnen omdraaien, die slechte vertoningen, is nog afwachten.  Wel ligt er veel druk op dit tem en de trainer om wat te laten  zien.  Tegen de amateurs 3e klasse Hercules MOET gewoon worden gewonnen, maar zekerheden bestaan niet in de sport...je zal het telkens opnieuw weer moeten bewijzen.  Ik herinner mij nog een KNVB wedstrijd begin jaren tachtig onder trainer Han Berger...toen moest de FC aantreden tegen Heersjansdam, en die verloren ze !

Het komedne weekend wordt de eerstvolgende  confrontatie ( tegen FC Twente )voor eigen publiek sinds alle comotie over het slechte spele van de FC. Die wedstrijd is zeker geen peuleschil, want Utrecht verslikte zich in die ploeg.

Ik hoop dat iedereen zich een beetje kan inhouden als het om wraakgevoelens gaat.  We staan op een gedeelde plaats 11 met 2 andere clubs met 5 uit 5 .   Dat zegt veel  over het belang van een goed resultaat tegen Twente  !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!