Terug

Deel deze pagina:

Interview met... Eric Botteghin

Door Thijs Faber 1 reactie

Eric Botteghin is misschien samen met Virgil van Dijk wel de beste FC Groningen-verdediger van de afgelopen 5 jaar. Hij vertrok afgelopen zomertransferperiode naar Feyenoord en won daar in zijn eerste seizoen de KNVB Beker, dat wat hij het seizoen daarvoor ook al met Groningen had gedaan. Boerenmacht interviewde de Braziliaanse verdediger.

Ten eerste, hoe gaat het met je? Gefeliciteerd met de bekerwinst!

Het gaat prima, dankjewel, en nogmaals dankjewel!

Hoe kijk je terug op je periode bij FC Groningen? Mis je iets aan Groningen of de club?

Ik heb eigenlijk alleen maar goede herinneringen. Ik heb 2 geweldige jaren gehad en ik ben heel trots dat ik deel heb uitgemaakt van het bekersprookje van FC Groningen.

Hoe heb je jezelf verbeterd bij FC Groningen?

Ik heb me op elk aspect kunnen verbeteren. In Groningen kon ik mijn speelstijl meer verbeteren.

Wat is je mooiste moment geweest bij FC Groningen?

Uiteraard de bekerwinst!

Wat is het minst mooie moment dat je hebt meegemaakt bij FC Groningen?

Ik heb geen slechte momenten gekend bij FC Groningen, maar als ik de tijd kon terugdraaien zou ik graag de kans hebben gehad om die halve finale van de beker (Excelsior, 3-0, red.) te spelen. Dat was de enige wedstrijd die ik heb gemist.

Je coach (bij FC Groningen), Erwin van de Looi, is hier erg bekritiseerd, hoe omschrijf je hem als coach?

Ik vond hem eigenlijk een fijne trainer, ik heb twee jaar met hem gewerkt en hij gaf mij altijd het vertrouwen om door te gaan en te verbeteren. Hij heeft me altijd behandeld als een belangrijke speler.

Wat zou je tegen de Groningse supporters willen zeggen?

Ontzettend bedankt voor de steun en aanmoedigingen, en voor de geweldige omgang met mij. Ik heb mede door heb twee geweldige jaren gehad!

Hoe kijk je terug op je eerste seizoen bij Feyenoord?

We hebben pieken en dalen gehad, maar als ik aan het einde terugkijk, ben ik heel trots dat in mijn eerste jaar in Feyenoord we een prijs konden pakken en ons konden plaatsen voor de Europa League.

Welke bekerwinst vond je mooier? Die met Feyenoord of die met FC Groningen?

Ik kan dat niet vergelijken, elke bekerwinst is speciaal op zijn eigen manier.

Wat heb je als volgende stap voor ogen in je carrière? Kun je denk je nog een stapje hoger dan Feyenoord?

Op dit moment denk ik daar niet aan. Mijn doel is om good te presteren bij Feyenoord en dan zien we wel wat er gaat gebeuren.

NB: de vragen en antwoorden zijn vertaald uit het Engels.

Wij danken Eric voor zijn medewerking aan dit interview! Ook wensen wij hem veel succes bij de Rotterdammers dit seizoen, en tot 7 augustus in het Noordlease Stadion!

Reacties:
manus03-07-2016 om 11:45

Ja, Botteghin was een topverdediger voor de FC. Vaak wordt er verlangd naar een type Granqvist, maar die was kwetsbaar over de grond tegen wendbare aanvallers. Hij moest het vooral hebben van zijn fysiek, uitstraling en aanvallende impulsen, maar puur verdedigend vond ik Botteghin veel sterker.

Jos Hooiveld heeft zijn fysiek ook mee. Tegen de Eemsmond-combi werd hij natuurlijk niet getest op zijn verdedigende kwaliteiten, maar heeft, leek mij, wel een gebrek aan snelheid. Hoeft geen probleem te zijn als hij dat compenseert met inzicht en duelkracht.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!