Terug

Deel deze pagina:

Interviews en fotoalbum FC Twente - FC Groningen

Door Redactie 3 reacties

Na de wedstrijd spraken wij met Junimho Bacuna, kersverse vader Mimoun Mahi en trainer Ernest Faber. 

Juninho Bacuna vertelde ons na de wedstrijd dat FC Groningen niet de bedoeling had om een record neer te zetten van 1-1 wedstrijden.  "Wij willen gewoon winnen maar dat gebeurt dan niet maar beter een punt dan helemaal niets. Ik vond het een zwaarbevochten punt maar wij hebben alles gegeven als team zijnde. Alleen één moment staan we niet op te letten en dan zit die bal er direct in en als we daar iets scherper op zijn kunnen we hier zelfs winnen. In elke wedstrijd krijgen wij kansen en we scoren ook elke wedstrijd en nu moeten we eens zorgen dat we de nul vasthouden. In principe hoor ik de wedstrijd te beslissen met de 0-2 en ik heb de beelden net terug gezien maar de verdediger maakte gewoon hands, dus dat had een penalty moeten zijn maar de scheids heeft het niet gezien. Dan zit het geluk ook niet aan onze kant maar daar moeten we mee leven  Als die bal erin gaat gaan wij hier gewoon met de drie punten naar huis" aldus Bacuna.

Mimoun Mahi was nog helemaal in de wolken na de geboorte van zijn dochter Lana Sofia . "Vrijdag om 4.20 uur is ze geboren en alles is goed met moeder en dochter. Dit is echt het mooiste wat je kan overkomen in het leven, Papa worden. Met de slapeloze nachten viel het wel mee en je slaapritme is wat anders maar ik had genoeg energie vandaag en ik voelde me gewoon fit. Ik had heel veel zin in de wedstrijd. Ik kon gewoon 90 minuten vol gas geven en heb twee kansen gehad waar ik graag eentje van had gemaakt maar het was me niet gegund vandaag, dus dan maar hopen dat ik de volgende week tegen PEC beslissend kan zijn. Zowel Twente als wij hadden de punten keihard nodig want we staan beide op de plekken waar we eigenlijk niet horen te staan. Daarom maakte deze wedstrijd het extra spannend. Het was de hele wedstrijd vechten en vliegen en er gebeurde van alles en nog wat. Maar uiteindelijk mogen we wel blij zijn met een punt. We kwamen wel goed op 0-1 door een goed doelpunt van Ritsu Doan en op een gegeven moment krijg ik de kans op de 0-2 door de bal over de keeper te stiften. Op de achterlijn wil Bacuna de bal nog intikken en dan zie je dat het 100% hands is, alleen de scheidsrechter zag het niet en als je daar een penalty krijgt dan is het gewoon over en dan win je de wedstrijd. Het is belangrijk dat we vandaag Twente op 8 punten hebben gehouden." 

Ernest Faber zei ons ook dat er van alles gebeurde in de wedstrijd. "Veel energie hebben de jongens erin gestopt en veel goede dingen gedaan maar ook veel mindere dingen en twee doelpunten met kansen op meer." Ook hij sprak over de handsbal en over de niet gegeven penalty. "Als je dat mee krijgt maak je het helemaal af. Het is gewoon jammer dat wij het niet afmaken en Twente dan terugkomt tot 1-1. Aan de bal hadden wij nog meer ruimte kunnen creëren en het soms nog beter uit hadden kunnen spelen want we kregen goede kansjes. Wij kregen dus de kans op de 0-2 en dan staan ze iets later even niet op te letten en dan valt de 1-1 en dat is balen. Wij kunnen nog heel veel winst boeken door niet zo onrustig aan de bal te zijn want de ruimte was ervoor. Als wij dat doen kunnen wij erg gevaarlijk zijn. Wij leven nu van wedstrijd tot wedstrijd en met dezelfde instelling als vandaag en met dezelfde energie en spirit moeten we volgende week de drie punten pakken tegen Pec Zwolle."

De complete interviews zijn vrijdag a.s. vanaf 16.00 te horen in FCG Radio via www.tynaarlolokaal.nl

Reacties:
05-03-2018 om 09:37

Een goed verhaal, prima zelfs. Maar om daar nu zo'n grote foto van dat onooglijke lelijk en verschrikkelijk uitziend "stadion" bij te zetten, nee dat dan weer niet!!!!!

kees05-03-2018 om 12:06

als je dit "geval"met een ruimtestation of UFO vergelijkt...wat denk je dan van onze Euroborg met die patrijspoorten ?

05-03-2018 om 16:04

Hé,patrijspoorten........altijd goed voor een beetje frisse lucht!!!!!

brummie08-03-2018 om 10:54

Meen je dat Rob roy? Persoonlijk vind ik de Grolsch Veste 1 van de mooiere stadions van Nederland. Zowel van binnen als van buiten een echt voetbalstadion. 

kees07-03-2018 om 22:57

 

Op 7 maart, kwam het volgende nieuwsbericht:

Sergio Padt en Hans Hateboer bij voorselectie Ned XItal; eveneens ex-FC Groningen spelers Dailey Blind, Virgil van Dijk, en Marco Bizot

Bacuna bij voorselectrie JONG Ned XI

KOudman07-03-2018 om 23:05

Kramer en vd Looi opgeroepen voor over 19 en Zeefuik voor onder 20

kees10-03-2018 om 20:57

Twente verliest bij Heracles...staat op voorlaatste plaats... FC Groningen moet winnen van PEC om met het loodzware programma niet nog ingehaald te worden door een van de de onderste drie, op 5 mei as.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!