Terug

Deel deze pagina:

Interviews na dinsdag training en fotoalbum

Door Wouter Pauwels 0 reacties

Kort verslag perspraatje FC Groningen - Ernest Faber zegt dat Roda JC een ploeg is die heel compact speelt, het is een stugge ploeg maar kwetsbaar achterin en een ploeg dat moeite heeft om resultaat te halen. Als wij als team spelen en met de kwaliteiten die wij hebben, heel professioneel zijn in houding en gedrag, dan moeten we resultaat kunnen halen. Snel afsluiten wat er deze week allemaal gebeurd is zegt Faber. En op naar de wedstrijd van morgen, we kunnen gelijk aan de bak in een knock-out wedstrijd. Als iedereen zich vanaf nu - aan de gemaakt afspraken houdt, dan heb je het meeste kans op resultaat. Op de vraag of deze wedstrijd misschien te snel komt op de gebeurtenissen zegt Faber dat hij het niet erg vindt want hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer je in je ritme kan komen maar wel zorgen dat je een goed resultaat haalt.

Op de vraag of het nu geen extra druk legt op de jonge spelers die gaan spelen antwoordde hij dat dat niet zo is omdat de jongens lekker vrij en frank kunnen spelen en dat die jongens vanuit hun natuur spelen zolang ze maar geen gekke dingen doen. Die jongens kunnen gewoon goed voetballen zegt Faber. Die jongens werken hard en hebben een basisplaats verdiend. Hij heeft veel vertrouwen in de jonge spelers en hij gelooft in de jeugdopleiding van FC Groningen. Als dit goed gaat wil hij dit voor langere tijd vast houden. De jonge jongens kunnen het aan en ze voegen echt wat toe aan het team.

Druk is er altijd van buitenaf zegt Faber, dus nu ook vooral als resultaten uitblijven. Morgen is alleen het resultaat belangrijk want FC Groningen wil graag door in de beker. FC Groningen heeft niet op kunstgras getraind want volgens de specialisten komt het hybride veld waar de FC op traint heel dicht bij het kunstgras. De balsnelheid is bijna hetzelfde en vaak na een training op kunstgras hebben jongens er last van en daarom hebben we er niet op getraind. Zowel Roda als de FC heeft min en pluspunten en het is belangrijk om van die minpunten van hun te profiteren.

Op Kasper Larsen na is iedereen fit. Larsen traint wel weer op het veld maar heeft, net als Veldwijk en Kane een trainingsachterstand en daarom is Larsen er niet bij. Veldwijk en Kane zijn wel van de partij maar die komen wedstrijd ritme tekort en daarom zitten ze eerst op de bank. Centrale verdediger Lars Kramer zal de selectie completeren. Kramer komt uit de jeugdopleiding van Ajax en is via NEC bij de FC terecht gekomen waar hij het goed doet en daarom de beloning krijgt om aan te sluiten bij de eerste selectie.    

Faber vind het fantastisch dat er 70 supporters mee gaan naar Kerkrade, daar zijn we zeer blij mee en wij gaan er voor zorgen dat we hun kunnen belonen. 

Ludovit Reis beseft maar al te goed wat er momenteel allemaal met hem gebeurd en is er met zijn hoofd goed bij vertelde hij ons. Het gaat allemaal positief nu, maar hij weet ook goed dat de andere kant er ook is. Gewoon mijn hoofd erbij houden en hard blijven trainen en dan komt het goed. Er zijn mensen die snel naast hun schoenen gaan lopen maar zo ben ik niet. Hij belt elke dag even met zijn ouders van hoe het die dag allemaal is gegaan want hij woont voor het 3e jaar in een gastgezin nu. Zijn ouders wonen in Hoofddorp. In het begin was dat wel wennen bij een gastgezin wonen maar gaandeweg krijg je een band met hun en gaat het goed. Hij vindt het een lekkere plek te spelen als controleur want je kan lekker in duel komen en het spel verdelen en ook aanvallend kun je je steentje bijdragen. Morgen in Kerkrade dus zijn 2e wedstrijd in de basis van FC Groningen.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!