Terug

Deel deze pagina:

Interviews na FC Groningen - Ajax

Door Redactie 8 reacties

FCG Radio had na de wedstrijd weer de mogelijkheid om interviews te doen en maakte daar dankbaar gebruik van, zoals bij alle wedstrijden. Een korte samenvatting van de interviews is hier te lezen en voor de gehele interviews, luister a.s. vrijdag naar FCG Radio!

Mike te Wierik vond de overwinning van Ajax totaal onterecht. "Als er één ploeg de drie punten had moeten pakken, dan was dit FC Groningen. Het is gewoon ontzettend zonde dat het zo afloopt. Als er 4-2 op het scorebord had gestaan had niemand wat gezegd. Ik ben iemand die graag wil winnen en ondanks dat wij een prima wedstrijd hebben gespeeld overheerst de teleurstelling. Als ik van de week de beelden terugkijk zien we dat we het goed gedaan hebben en dat we Ajax gewoon goed hebben bestreden. Zij hebben misschien één kans gehad maar wel twee goals gescoord. Als je onze kansen erbij zet dan is het eigenlijk ongelofelijk dat je hier niet minimaal een punt haalt, al vond ik dat al te weinig. Nu heb je helemaal niks."

"Ajax moet je gewoon hard aanpakken met fair spel want de jongens van Ajax hebben daar een hekel aan. Dat hebben wij bij fases goed gedaan maar nogmaals, je koopt er niks voor want we hebben weer geen punten. Als je zelf de wedstrijd in de eerste helft niet beslist moet je dat in de tweede helft gewoon doen want je kunt of moet in de tweede helft de 2-0 maken. En dat doe je niet ondanks een onterecht afgekeurde goal van Bacuna en nog een grote kans van Bacuna en die laatste bal van Mahi die te ver voor van Weert langs gaat, ja dat is kloten dan! Hij had in de kleedkamer gezegd er bij Ajax twee jongens hebben gescoord die geen bal hebben geraakt vandaag maar dat is ook een kwaliteit. Wij moeten daar van leren en ja, Huntelaar heeft aan één momentje genoeg en daarvoor staat hij er. Ik weet niet eens hoe die bal er kwam maar hij rond het wel af."

Te Wierik had de vorige week tegen ons gezegd dat ze gingen winnen vandaag maar dat gaan we nu de volgende week doen. "Als wij de vorige wedstrijd tegen AZ een punt hadden gepakt en vandaag drie punten, had je weer mee gedaan om de play offs maar nu moet je nog steeds naar beneden kijken."

Tom van Weert stond eveneens met een rotgevoel de pers te woord. "Het is superzuur en het uiteindelijke resultaat is zeer  teleurstellend. Ik denk dat iedereen heeft gezien dat wij er alles aan hebben gedaan. Alleen moeten we dat meer gaan koppelen aan resultaat want dat is het gene wat we laten liggen in meerdere wedstrijden. Wij hebben Ajax vandaag bij vlagen afgetroefd en voetballend overklast. In de duels waren we sterk, dus dat is allemaal top!"

Op onze vraag of hij ooit een wedstrijd zo onverdiend heeft verloren zei hij dat deze wel aardig hoog in het lijstje komt.
"Als je naar de kansen verhouding kijkt dan denk ik dat wij zes of zevengoede kansen hebben gehad en Ajax denk ik twee en die maken er twee." Over de geweldige 1-0 zegt hij, "alles klopte want de voorzet was op tijd en mijn loopactie was op tijd. Ik kwam goed uit zijn rug en op dat moment zat hij in een draai en daarom kon ik er voor komen en kon ik hem heerlijk binnen schieten. Op dat moment de beloning van ons spel, alleen het enige wat we daarna niet gedaan hebben is de 2-0 maken. De 2-0 hing in de lucht en als je dan een penalty krijgt dan is dat een uitgelezen kans om op 2-0 te komen maar dat is dan zuur dat de penalty gemist word. Dat is ook voetbal. Na die penalty hebben we nog kansen genoeg gehad om de 2-0 te maken en  dat hebben we niet gedaan, dus dat kunnen we onszelf verwijten. In de rust hamerde de trainer erop dat wij hetzelfde als in de eerste helft moesten gaan doen en dat Ajax iets anders zou gaan spelen en dingen ging veranderen en ook extra gas gaat geven. Toen hebben wij ook kansen gehad en niet veel weggeven maar toch teveel om resultaat te halen."

Deyovaisio Zeefuik zijn tanden zaten er allemaal nog in na de wedstrijd. Ondanks dat Klaas Jan Huntelaar iets anders had gezegd in de media maar ook hij was natuurlijk erg teleurgesteld. "Wij hebben hier gewoon punten verspeeld want we hadden hier kunnen winnen of tenminste een gelijkspel eruit kunnen halen en dat hebben wij niet gedaan. Als wij het in de eerste helft af hadden gemaakt dan hadden we gewoon drie punten gehad. De jongens van Ajax zeiden tegen mij dat ik goed gespeeld heb maar toch zijn de druiven zuur."

Hij had wel verwacht dat FC Groningen dit Ajax zo kon overbluffen want we spelen thuis. "Als het bij de rust 3-0 had gestaan had niemand iets kunnen zeggen. Ook in de tweede helft hadden we het ook kunnen afmaken. Over de eerste goal van Ajax; ïk moest kiezen bij de voorzet wie ik moest dekken want de FC kwam een man tekort in de zestien. Ik ging naar voren omdat Siem de Jong daar vrij stond. Daarom kreeg Justin Kluivert de vrijheid en die kopte dus de 1-1 binnen. Als ik bij Kluivert had blijven staan had men gezegd dat ik naar binnen moest komen. Het is eigenlijk ongelofelijk dat wij een man minder hebben in onze eigen zestien meter. Dat was slecht verdedigen van ons." Over de tweede goal was hij heel kort want een goal tegen krijgen tegen 10 man kan gewoon niet aldus Zeefuik.

Trainer Ernest Faber vertelde ons dat hij nog nooit een wedstrijd zo onverdiend had verloren. "Het was een super goede wedstrijd in een lekker vol stadion waar iedereen ons naar voren schreeuwde. Wij liepen naar voren en verdedigden naar voren en we klapten er vol op. We durfden te voetballen en we creëren kansen, we maken een doelpunt. Alleen hadden we meer doelpunten moeten maken. Complimenten aan iedereen die hier een aandeel in heeft gehad. Het zou wel fijn zijn als je hier de beloning voor krijgt maar dat moet je ook zelf afdwingen. Als je tegen Ajax compact vooruit durft te spelen en dat met de juiste intensiteit en heel vroeg druk durft te zetten, dan krijg je het zoals je het vandaag hebt gehad. Het kost ongelofelijk veel energie maar ze hebben het allemaal goed volgehouden en op het laatst krijgen we nog een grote kans toen Jesper Drost Mimoun Mahi weg stak. Als je die uitspeelt ga je vol voor de winst en pak je de wedstrijd misschien nog maar in de omschakeling doen zij het."

Over de gemiste penalty zei hij dat hij goed was ingeschoten, laag in de hoek en met snelheid maar Onana pakte prima de bal. "Als je toen op 2-0 was gekomen hadden zij nog meer risico moeten nemen en hadden wij het helemaal stuk kunnen spelen. Het is jammer dat wij de kansen niet konden verzilveren deze wedstrijd. Alles ging goed deze wedstrijd op twee momenten na."

"AZ uit, Ajax thuis prima gespeeld maar 0 resultaat, dus nu moet er resultaat komen volgende week in en tegen Heerenveen want we zijn nog niet veilig. Dit spel geeft vertrouwen naar de komende wedstrijd toe want we hebben nog een aantal punten nodig." 

Reacties:
rob roy01-04-2018 om 23:28

Goed gespeeld en niet gewonnen.............jammer!!!! Dan volgende week maar tegen die buitenlanders in dat zompige moeras ten westen van de provincie GRONINGEN.

FCG-Forever02-04-2018 om 00:21

Proficiat boys! Heb genoten! Strijd en inzet dat willen we zien! Compliment voor Bacuna, Wat maakt die jongen stappen zeg 

Ronnie 02-04-2018 om 08:06

Bacuna speelde inderdaad goed. Al had Faber hem in de tweede helft moeten wisselen voor Reis omdat hij moe was en het niet meer kon belopen. 

Vandaag bleek eens te meer het falen van Jans en Nijland in de winterstop. Voorin hadden we te weinig power, zeker na 60 minuten. Zowel mahi ( die had buiten de voorzet voor de 1-0, geen goede bal gegeven en maakte steeds de verkeerde keuzes) en hrustic (speelde met de rug naar de aanval en speelde alleen balletjes terug) kwamen vandaag tekort.

op de bank zit verder ook helemaal niets. Normaal zou Veldwijk er in komen, maar die reed net op de A 50 voor een snikkelvlogje... Dus wie komt erin? Verdediger Larsen haha. Ik had het wel willen zien vandaag met idrissi of een gehuurde snelle linksbuiten....

rob roy02-04-2018 om 11:02

Ze hadden De Leeuw nooit weg moeten doen, die had wel raad geweten met de kansen die ze hebben gehad. Was dan makkelijk 5/6-0 geworden.

robin02-04-2018 om 11:51

Idd prima gespeeld.. .Alleen twee cruciale foute beslissingen waar een goal uit had moeten komen ...afspelen terwijl ie zelf had moeten gaan voor de goal en niet afspelen terwijl ploeggenoot er veel beter voor stond ...Maar goed, complimenten verder hoor, heb hem dit seizoen wel veel minder gezien 

Nogutsnoglory102-04-2018 om 21:28

Ben er juist wel blij mee dat ze die spelers in de winterstop hebben laten gaan. Het levert wat centen op en het dwingt eindelijk Faber ertoe in een vaste opstelling te spelen. Sinds ze minder wissel mogelijkheden hebben is hij gedwongen eindelijk wat spelers op een vaste logische plek neer te zetten. En je ziet gelijk dat het beter gaat lopen. Want ondanks dat er spelers zijn vertrokken gaan ze met de week beter voetballen 

Jegelkser02-04-2018 om 10:33

Die snelle linksbuiten is er toch? Antuna, reis en Breij had je gewoon erin kunnen zetten. Zeker de laatste speler is goed bezig. 

GroningenZuid02-04-2018 om 11:26

Utrecht thuis win je onverdiend en deze verlies je dan onverdiend. Het blijft wel in balans zo.

Arthur02-04-2018 om 12:25

Het elftal begint steeds beter te draaien omdat de spelers weten wat ze aan elkaar hebben.

De periode dat het slecht ging speelde Faber de ene week met antuna die hem in de diepte wil krijgen en de Andere week met hrustic die hem in de voeten wil.

Ik verwacht zondag een 0-4 overwinning op de buitenlanders.

appie happie02-04-2018 om 14:27

Haha 0-4  dat zou de stoutste  verwachtingen overtreffen.Waar kan ik tekenen..

02-04-2018 om 20:10

Beste Arthur ik lees jou laatste berichten met verbazing , ik ga hier dan ook niet in mee. De fc heeft zeker wat vastigheden gekregen , maar het ontbeert natuurlijk nog steeds aan kwaliteit. Komende zondag zie ik ze weer strijdend ten onder gaan , wat positief genoemd kan worden. Maar de fc is gewoon niet goed genoeg , zie het middenveld en voorin. Daar is nog steeds niks veranderd hoor haha kwa spelers.

opa03-04-2018 om 13:13

Ik lees op social media dat Huntelaar zo fantastisch was en kluivert het zo goed deed, dan heb ik een vraag, heb ik naar een andere wedstrijd zitten kijken de trainer van Ajax zei dat hij met 2 grandioze wissels kwam en dat de wedstrijd helemaal kantelde, nou ik zag een FC die de ene na de andere kans kreeg en een Ajax die weer met alle mazzel van de wereld met de overwinning ging strijken , Ik zag Ziyech spelen en ik zag onze middenveld en dacht wie zijn nu de topperseen verslaggeefster deed ook nog even mee en had over het verdedigen van Doan, maar ik hoorde haar niet over het matige spel van de midden velders van Ajax en aan de trainer van Ajax werd niks gevraagd over de afgekeurde goal 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!