Terug

Deel deze pagina:

Interviews na training voor Feyenoord met fotoalbum

Door Wouter Pauwels 2 reacties

Kasper Larsen is blij dat hij eindelijk weer in de basis staat na langdurig blessure leed. Zijn laatste wedstrijd was de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 19 november, waar hij nog een eigen goal maakte. "Het geeft een supergevoel dat ik in De Kuip mijn rentree in de basis mag maken, al zal het niet de makkelijkste wedstrijd worden maar mooi om weer te spelen. Ik hoop dat wij een goed resultaat halen. Gisteren hoorde ik van de trainer dat ik zou gaan spelen. Door de blessure van Samir Memisevic zat de kans er natuurlijk in dat ik zou gaan spelen. Ik heb de hele voorbereiding op de tweede seizoenhelft meegedaan, dus ik ben 100 % fit. Na mijn blessure heb ik een rustige opbouw gehad, heb even met de beloften gespeeld en nu ben ik dus fit genoeg."

Hij is in Italië geweest tijdens zijn blessure. Hij vertelde ons daarover dat het daar een andere behandelingsmethode is dan hier en daarom is hij daar twee weken geweest. "Ik heb daar een ander programma gedraaid, zeg maar twee weken van 7 tot 8 uur per dag trainen en dat was best intensief maar dat was nodig. Die behandeling heeft mijn revalidatie wel versneld want na twee weken was het beter. Na mijn terugkomst in Groningen en in de vakantie in Denemarken heb ik doorgetraind en nu ben ik klachtenvrij. Via een Deense vriend ben ik in Italië terecht gekomen. Waar ik ben geweest is een hele goede kliniek. Ik zag deze week iemand spelen in de Superbowl die daar toen ook was. Een lastige uitwedstrijd morgen tegen een goed team maar als je hun laatste wedstrijd ziet is het mogelijk om resultaat te halen." Hij kent zijn tegenstander en landgenoot Nicolai Jörgensen erg goed. "Ik vind het een goede spits maar je moet hem geen ruimte geven en er bovenop zitten maar ze hebben natuurlijk ook andere goede spelers. Morgen is hij geen goede speler maar is Kasper Larsen dat..." besluit hij.

Tom van de Looi vertelde ons dat hij ervan gedroomd had om dit seizoen zijn debuut te maken in het eerste, maar had het niet verwacht. "Op het trainingskamp had ik de kans om mij te laten zien. Daar heb ik het prima gedaan en de kans gekregen tegen Willem II, sindsdien ben ik er niet meer uit geweest. De trainer is heel positief over wat ik breng, dus dat probeer ik te blijven brengen en nog meer hopelijk. Ik spreek dagelijks met de trainer en we kijken dan beelden en beschouwen een wedstrijd na of beschouwen een wedstrijd voor. Soms gebeurt dat met een grap en soms heel serieus. Ik heb er heel veel zin om morgen dat veld in De Kuip op te stappen. Het mooiste stadion van Nederland met heel veel geschiedenis. Maar uiteindelijk gaat het er wel om dat wij zo goed mogelijk presteren en daar resultaat mee halen. Als ik in de kleedkamer zit zal het wel even kriebelen en als je naar het veld loopt. Maar als je eenmaal op het veld staat, heb je daar geen last van. Het is nieuw voor mij om in het eerste op het middenveld te spelen, maar ik heb er in de jeugd vaak gespeeld. Dus is het oefenen en oefenen op die positie en hoe ouder je wordt, des te meer dingen ga je herkennen." 

Hij verwacht dat het een hele zware pot gaat worden. "Maar je hebt het gezien, het afgelopen weekend dat ze te kloppen zijn. Ze hebben het in de competitie best lastig en dat het bijna onmogelijk voor hun is om opnieuw kampioen te worden. In de beker hebben ze het wel goed gedaan maar in de competitie heel afwisselend. Wij moeten er voor zorgen dat zij hun dag niet hebben, dan is een resultaat zeker mogelijk. Wij hebben altijd een strijdplan en dat is bijna altijd volle druk naar voren en dat wilden we tegen Vitesse ook proberen om vooruit te verdedigen. Als je dan na 6 minuten al een goal tegen krijgt dan helpt dat niet heel erg. Dan hebben we het even moeilijk. Het eerste half uur hebben we het heel erg moeilijk gehad tegen Vitesse, daarna was het minder slecht. Ik denk dat Feyenoord kwetsbaar is in de rug en dat het eerste kwartier erg belangrijk is. Want als wij er voor kunnen zorgen dat we hun lang op 0-0 kunnen houden, dan gaat Feyenoord ook een beetje onrustig worden en dan liggen er veel mogelijkheden in de omschakeling. Ik denk dat Groningen ook gewoon moet proberen op te bouwen en zo Feyenoord het lastig maken op die manier. In theorie zal je tegen Feyenoord minder balbezit hebben en moet je verwachten dat zij meer op onze helft komen te spelen. Als je dan de ruimte hebt in hun rug waar ze kwetsbaar zijn, (hebben we in wedstrijden gezien) heb je met de snelheid van Uriel Antuna voorin misschien iets. Het zou een aangename verassing zijn als Groningen morgen punten pakt in Rotterdam, maar we gaan ervoor."

Ernest Faber verwacht dat Feyenoord volle bak druk zal zetten. "Ze zijn echt uit op revanche van de nederlaag in Venlo. We hebben weinig tijd om ons voor te bereiden naar deze wedstrijd omdat ze snel op elkaar volgen. Dus tijd voor randzaken die om de club spelen hebben we geen tijd voor om aandacht aan te schenken. De wedstrijd tegen Vitesse hebben we nabesproken en elkaar even de waarheid verteld en snel omschakelen naar Feyenoord uit." Hij vindt het wel lekker dat ze al snel weer aan de bak moeten. "Want dan heb je tijd om je te revancheren maar het is wel belangrijk om te kijken van hoe de spelers herstellen en hoe je het met de trainingen moet doen, maar het is een lekker ritme. We moeten echt vol aan de bak en we kunnen onze borst natmaken. Ik zie het als een mooie grote uitdaging en het is niet onmogelijk om daar te winnen. Je hebt altijd een kans en voor die ene kans moet je gaan." 

Op onze vraag waarom het vaak niet lukt om er vanaf het begin direct vol op te klappen zegt hij dat het ook een beetje tussen de oren zit. "In principe hoef je het niet te zeggen als je het maar gewoon doet. Morgen hebben we weer een kans en als het fluitsignaal klinkt dan moet je er vol voor gaan en vanaf minuut één voluit en dan direct in duel moet komen, daarin moet je als winnaar uit de bus komen. Feyenoord is een ploeg die heel veel problemen heeft met ploegen die weinig ruimte weggeven en daar wil ik niet mee zeggen dat je in je eigen zestien moet gaan verdedigen want dat moet juist niet! Zij gaan naar voren gericht druk zetten en dan moet je af en toe die bal eens naar voren peren en van daaruit gaan voetballen. We hebben nu veel snelheid voorin en dat schept ook kansen. Het is in deze fase waarin we zitten kijken naar resultaat en hoe we resultaat kunnen halen en dat we minder doelpunten tegen krijgen." Hij was best tevreden over Ajdin Hrustic maar kiest nu om tactische redenen voor de snelheid van Uriel Antuna. 

Over Ludovit Reis zegt Faber dat het zoals het nu lijkt een kneuzing in de knie is. "Over de specifieke details moet je bij de specialisten zijn. We zijn hem zeker nog een paar weken kwijt maar de kniebanden en zo lijkt mee te vallen. Tegen Feyenoord gaat Yoëll van Nieff op zijn positie spelen" Faber vertelt dat hij gekozen heeft omdat Yoëll iets meer defensieve zekerheid geeft, een goede traptechniek heeft, een goede pass en uiteraard een hele goede vrije trap en een goede corner. Samir Memisevic heeft wat klachten rondom de buikspier (heeft hij al een tijdje last van en speelt al een tijdje met pijnstillers) en is een paar dagen ziek geweest. Dus die kunnen we er beter buiten houden zodat we hem vol ter beschikking hebben tegen ADO Den Haag a.s. zondag. 

Mimoun Mahi is wel belastbaar zegt Faber maar nog niet voor een hele wedstrijd. "Dus kijken we bij hem ook of dat tegen ADO wel kan. Over de inzetbaarheid van Juninho Bacuna tast men nog in het duister. Deyovaisio Zeefuik krijgt zijn eerste basisplaats en toont op de training inzet, agressie en strijdlust en dat zien we graag. Als Ajaxied wil je graag tegen Feyenoord spelen. We hoeven om hem geen zorgen te maken want hij zal alles geven. De pit die hij brengt zal aanstekelijk moeten werken en dan kan hij daardoor het team op sleeptouw nemen." Vanuit de beloften gaan Michael Breij (die erg goed bezig is bij de beloften zegt Faber) en Lars Kramer mee en als derde keeper zal Jan Hoekstra mee gaan. 

Op de vraag hoe hij er tegen aan kijkt op (sommige) tijden van spelen en vooral omdat de tijd van 20.45 uur lastig is voor supporters, antwoordt Faber dat hij nu 1,5 jaar bij Groningen zit. "Dan zie je het vanaf een andere kant dat de reisafstanden dusdanig groot zijn, vanuit hier naar de meeste clubs. Dan denk ik dat je er als bond wel rekening mee kunt houden. Als wij er al moeite mee hebben, laat staan de supporters zegt hij. Je komt midden in de nacht thuis en je verliest bijna een dag en dat is een nadeel. Als je op een normale christelijke tijd speelt kun je ook op een christelijke manier thuis komen. Dan heb je nog iets aan je volgende dag. Je moet alles aanpassen en dat is heel apart. Het zou zeer prettig zijn als er meer rekening werd gehouden met onze supporters . Ik heb diep respect voor de supporters die toch naar Rotterdam gaan en voor de onvoorwaardelijke steun die men geeft. Het is zeer eervol om daarvoor mogen te spelen."       

FC Groningen zal dus starten met de volgende basis:

                                        Sergio Padt
Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik, Kasper Larsen, Django Warmerdam
                   Tom van de Looi, Jesper Drost, Yoëll van Nieff
                      Uriel Antuna, Tom van Weert, Ritsu Doan      

 

Reacties:
rob roy07-02-2018 om 23:24

Ga d'r voor jongens...............heel veel succes.!!!!!!

ZMulder08-02-2018 om 13:23

Yes Rob Roy! Met de instelling van de gemiddelde forumbezoeker hier kom je er sowieso niet ;)

kees07-02-2018 om 23:38

Ja Rob Roy...ook een dag na de wedstrijd  ( vrijdag 9 ) kunnen we elkaar wéér succes toewensen, want dat is goed voor het moreel!  (en zondag is er al weer een wedstrijd tegen ADO).

Door jouw positieve houding komen we er wel, nou het elftal nog.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!