Terug

Deel deze pagina:

Jong FC Groningen - Kozakken Boys

Door Redactie 0 reacties

Op een zonovergoten en warm Sportpark De Zaandorre in Zuidlaarderveen speelde Jong FC Groningen een oefenwedstrijd tegen Kozakken Boys, de oude club van trainer Danny Buijs en speler Achmed Mendes Moreira. Natuurlijk waren beide heren present om hun oude team te zien spelen. Opvallende speler aan Kozakken Boys kant was Jeffrey Rijsdijk, oud speler van FC Groningen. Rijsdijk die destijds veel blessure leed kende en weinig aan spelen toekwam in zijn Groningen tijd. Hij kwam tot welgeteld 1 wedstrijd in de hoofdmacht van de Groningers en dat was op 16 augustus 2009 in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, waar hij als invaller in het veld kwam voor Mike Zonneveld.

Opvallende naam in het basisteam van Jong FC Groningen was Matteo Cassierra. Hij speelde in een 2 spitsen systeem voorin samen met Thijs Dallinga. Op verzoek van hoofdtrainer Danny Buijs speelde Jong FC Groningen in een 3-5-2 systeem omdat Buijs dit eens wilde testen.

De opstelling zag er als volgt uit:

Kevin Begois

 Kelian van der Kaap, Lars Kramer, Luuk Wouter

Uriel Antuna, Gerald Postma, Martijn van Maastrigt, Daniel van Kaam, Luka Prilic, 

Matteo Cassierra, Thijs Dallinga

Na de rust kwamen Matthijs Hardijk, Antonio Sefer, Antonio Manolache, Tapmahoe Sopacua en Marijn Ploem nog binnen de lijnen.

Een mooie wedstrijd kregen de toeschouwers te zien met vooral lekker spel van Jong FC Groningen. Mateo Cassierra bracht met een fantastisch schot van net buiten de 16 de stand op 1-0 en in de 2e helft was het Thijs Dallinga die uit een voorzet van Tapmahoe Sopacua de 2-0 prachtig binnenkopte.

Cassierra toonde zich heel ijverig maar was vaak wel ongelukkig in zijn acties, net als Uriel Antuna. Vele acties van hem stierven in schoonheid. Wat verder opviel was dat hij ruzie maakte met zijn tegenstander. Een aantal keren moest men hem tegenhouden omdat hij zijn tegenstander te lijf wilde.

Thijs Dallinga viel in positieve zin op, echt een talent in de spits bij Jong FC Groningen. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor FC Emmen en je kunt zien dat hij steeds beter en beter went aan het niveau van FC Groningen. Wij voorspellen dat we zijn naam nog vaak zullen gaan horen.

Achterin stond het als een huis want er werd echt niets weggeven, dus dat moet vertrouwen geven. Zo wisten de mannen van Alfons Arts met 2-0 te winnen van een ploeg uit de Tweede Divisie en dit was de tweede overwinning op rij tegen een ploeg uit de Tweede Divisie.

A.s. dinsdag spelen de mannen in Leeuwarden tegen Jong SC Cambuur en zaterdag a.s. spelen ze in Heerenveen tegen Jong Heerenveen.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!