Terug

Deel deze pagina:

Jong FC Groningen laat 2 punten liggen in Friesland

Door Wouter Pauwels 3 reacties

Op een dramatisch slecht (kunstgras) veld in Sneek speelden de mannen van Alfons Arts vanmiddag met 1-1 gelijk tegen laagvlieger O.N.S. Sneek. Zonder de vaste krachten Tom van de Looi, Lars Kramer, Jan Hoekstra, Michael Breij, Gerald Postma en David Browne (die allen in Spanje verblijven) dacht je dat het misschien een moeilijke klus zou worden voor de mannen maar niets was minder waar! Vanaf minuut één domineerden de Groningers de wedstrijd en kreeg men genoeg uitgespeelde kansen om tot scoren te komen maar de meeste kansen werden gemist waardoor het bij rust slechts 0-1 stond in plaats van 0-3, wat de verhoudingen beter had weergeven.

Jong FC Groningen speelde in de volgende opstelling hedenmiddag:

                               Abdel Elouazzane
Tim Riksman   Marijn Ploem   Tapmahoe Sopacua   Oege Sietse van Lingen
Daniel Bouman   Robbert de Vos   Kolbeinn Finnsson
Jhurrey Margaritha   Joel Donald   Kasper Oldenburger

Op de bank manen plaats: Pelle Boevink, Cas Faber, Rano Burger, Remco Balk, Tim Waterink, Tim Freriks

Toch in totaal 6 spelers die normaal in de onder 19 van de FC spelen of zelfs in de onder 17 nog. Een zeer Jong Jong FC Groningen mag je dus zeggen. En zich dan zo weren tegen een fysiek sterke tegenstander is best knap.

Kasper Oldenburger was de enige Groninger die het net wist te vinden in de eerste helft op aangeven van Robbert de Vos. De Vos passde de bal achter de Sneker verdediging op Oldenburger die de bal diagonaal in de verre hoek schoot. Achter de Sneker verdediging lag veel vaker de ruimte maar die werd niet goed bespeeld door Jong FC. Vervolgens hadden de mannen nog minimaal 2 x moeten scoren maar door onzorgvuldigheid of slordig in de eindpass bleef het tot de rust 0-1 en daar mochten de Snekers heel blij mee zijn.

Jong FC Groningen kwam heel slecht uit de kleedkamer want binnen 5 minuten lag de gelijkmaker in het net, invaller Jan Dommerholt schoot de 1-1 binnen. Daarna ging de wedstrijd iets meer op een neer en ging O.N.S. Sneek wat meer op de aanval spelen waardoor het een iets meer open wedstrijd werd. Jong FC Groningen had ook de overhand in de 2e helft maar er werden niet meer zoveel 2e ballen gewonnen als in de 1e helft. Alleen voor de goal waren de Groningers niet koelbloedig genoeg. Zo werd een bal van invaller Tim Freriks van de lijn gehaald en andere inzetten konden verdedigd worden of gepakt door keeper Barry Ditewig.

Kasper Oldenburger
Na de wedstrijd spraken wij met Kasper Oldenburger en die zei ons dat Jong FC Groningen de wedstrijd in de 1e helft al op slot had moeten gooien. Hij zei dat 0-3, 0-4 geen gekke uitslag was geweest vanmiddag. "Als je dan maar met 0-1 de rust in gaat weet je dat Sneek gaat stormen in de 2e helft en net op het moment dat wij even met 10 man komen te staan door een blessure van Kolbeinn Finsson scoren hun gelijk. Daarna speel je gewoon een vecht en schopwedstrijd." 

"We speelden niet eens slecht met veel jonge jongens erin en met veel energie en mooie combinaties, alleen in de eindfase was het net niet goed. Het is geen excuus maar dit veld is zo raar want je hebt soms geen idee wat de bal doet en dat zie je ook bij mijn goal van hoe ik hem meekrijg want dat is best gelukkig. Ook de tegenstander stond te schelden in het veld en zeiden ook waar voetballen we in godsnaam op en die gasten trainen er veel op. Op een normaal veld zegt Oldenburger als je de bal krijgt ben je al met een vervolg actie bezig maar op dit veld moet je eerst zeker weten voordat je de bal goed hebt liggen voordat je een verder actie kunt maken en dat is echt een mankement."

Trainer Alfons Arts
Trainer Alfons Arts had ook een zeer uitgesproken mening over dit veld vandaag, hij vond het veld voetbalonwaardig. "Iedereen klaagt altijd maar over de beloften hier en de beloften daar maar laat de KNVB maar eens iets doen aan deze omstandigheden en ook O.N.S. Sneek kan niet met deze omstandigheden leven omdat ook hun onder betere omstandigheden willen spelen want ze doen zichzelf ook daarin tekort. "

Ook hij vond dat Jong FC Groningen vandaag 2 punten had laten liggen. "Vooral in verdedigend opzicht was Sneek erg kwetsbaar en dat zag je bij onze goal want wij hadden van te voren al besproken dat we graag veel lopende mensen achter hun verdediging wilden krijgen en daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. Als zij in grote ruimtes achter hun verdediging komen te spelen is het echt een kwetsbare ploeg dat Sneek. Maar dan moet je er wel goed gebruik van maken en dat is te weinig gebeurt. Vooral in de eindfase waren we heel slordig met ook vaak verkeerde keuzes die we maakten. Sneek heeft 2 doelpogingen gehad en dat waren de goal en een bal die keeper Abdel Elouazzane prima pakt."  

De trainer was zeer tevreden over de jonge gasten maar was absoluut niet tevreden over aan aantal vaste krachten van zijn team. "Jongens die dan het voortouw moeten gaan nemen in dit soort wedstrijden en het voorbeeld moeten zijn voor deze jonge spelers. Dus daar komen we deze week ook uitvoerig op terug en daar zal nog een hartig woordje over gesproken worden. Twee jongens van 17 jaar en twee jongens van 18 jaar die heel onbevangen instappen en hun dingetje doen dat is genieten."

Robbert de Vos
Robbert de Vos was ook erg ontevreden over de uitslag. Ook hij vertelde ons dat de FC met 2, 3-0 voor had moeten staan want we hadden echt het betere van het spel en dan begin je de 2e helft zo slap. "Tot 2 x toe slap een duel ingaan en dan krijg je de 1-1 om je oren. Dan weet je hier dat het publiek erachter gaat staan. Al doen zij het voetballend niet eens goed maar gaan ze veel lange ballen spelen en pompen ze de ballen naar voren. Dan komt er bij hun ook wat los in het team. Wij hadden hier vandaag gewoon de drie punten moeten hebben en daar baal ik wel van. Ook hij noemde het veld, dramatisch maar het mag geen excuus zijn want we zijn allemaal goede voetballers en trainen bijna elke dag en zijn veel fitter als hun en dat hebben we vandaag ook laten zien. En dat met zo'n jong elftal, complimenten aan de jonge jongens, we hadden hier moeten winnen." 

Hij kwam nog even terug op het interview dat hij heeft gegeven aan "Goal" want daar werd zijn verhaal toch een beetje uit zijn verband gerukt. "Niet alles wat er stond heb ik gezegd maar dat ik graag weg wil is echt zeker. FC Groningen is een mooie club, ik had daar graag willen spelen en heb mijn kansen gekregen en vaak bij het eerste getraind en ook op de bank gezeten maar ja het heeft niet zo mogen zijn. Voor mij is het nu gewoon belangrijk om minuten te gaan maken en ik kom in dat stuk misschien wel heel zelfverzekerd over, alleen het is allemaal een beetje versoepeld en heb ik niet alles zo gezegd. Ik heb gezegd dat trainen bij Jong FC Groningen geen uitdaging meer is en ik ben één van de betere en als ik iets wil dan moet ik op een hoger niveau gaan spelen. Ik heb laten zien dat ik het niveau Groningen aankan en zoals al eerder gezegd heel vaak getraind en kansen gekregen en nu is het voor mij beter om een andere stap te gaan maken. Er zijn contacten met andere clubs en er lopen wat dingetjes maar er is nog niets concreet en zolang er niets concreet is geef ik elke dag 100% voor FC Groningen en dat zegt de trainer ook. Dat ik het voor mijzelf doe want ik moet mijzelf verder ontwikkelen als voetballer en ik denk dat ik vandaag hier mijn eerste stap heb gezet." 

"FC Groningen begrijpt dat ik graag een stapje verder wil en ik wil helemaal Groningen niet belachelijk maken of iets verkeerds zeggen over Groningen want ik ben een vrolijke jongen en dat zit niet in mij om iets verkeerd te zeggen. Ik ga er voor de volle 100% voor om voor 31 januari een nieuwe club te vinden, dat is wel mijn instelling maar mocht het niet gaan lukken dan zit ik hier en ga ik elke dag keihard werken en ik wil zo wie zo geen stoorzender zijn want het is een leuke groep met leuke en goeie trainers. Dus mocht het nu niet lukken een stap te maken dan gaan we in de zomer kijken. " 

Vrijdag a.s. zijn de hele gesprekken te horen in FCG Radio.

 

Reacties:
Marco13-01-2018 om 23:44

Zet hier in iedere linie een betere speler en wordt kampioen of stop met deze tonnenverslinde competitie. Uit bij Sneek is totaal geen aansluitend niveau met de Eredivisie. 

Dit kan alleen gaan werken als je veel (buitenlandse) talenten aantrekt. Spelers van 19 moeten al in het eerste kunnen spelen wil het wat zijn.

rob roy14-01-2018 om 11:25

Misschien komt er nu wel een plekje voor hem vrij, nu Ruben Yttergaard Jenssen is vertrokken.!!

Arthur14-01-2018 om 12:16

Nee Rob Roy,

Hij gaat geen minuten meer krijgen. Hij is niet voor niets niet mee op trainingskamp gegaan. Ook heeft Faber allang gezegd niks in hem te zien.

 

 

rob roy14-01-2018 om 12:49

Jammer!!!! Goeie voetballer!!. Maar ja, als je niet in smaak valt van de trainer, ben je al gauw " het haasje".

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!