Jong FC Groningen winst laatste wedstrijd van 2017 tegen Jong Volendam

Door Wouter Pauwels 1 reactie

Jong FC Groningen wint de laatste wedstrijd in 2017 van Jong Volendam met 2-1. Op sportpark Corpus den Hoorn speelde Jong FC Groningen zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 tegen Jong Volendam, een tegenstander waar Jong FC Groningen het vaak moeilijk tegen heeft. Op het laatste moment haakte Tim Riksman geblesseerd af want hij kreeg gisteren bij de training van het eerste een tik op zijn enkel en kon daarom niet spelen. David Browne nam zijn plaats als rechtsback in. Een ongewone positie voor Browne en daarom stond Antoine van der Linden aan zijn kant om hem met raad en daad bij te staan maar het moet gezegd worden, David Browne speelde naar behoren.

De opstelling van Jong FC Groningen was als volgt:

Jan Hoekstra

David Browne, Marijn Ploem, Lars Kramer, Kolbeinn Finnsson

Robbert de Vos, Gerald Postma, Tom van de Looi

Uriel Antuna, Joel Donald, Michael Breij

Vanmiddag was er maar één ploeg die leuk voetbalde en dat waren de Groningers. De mannen van Alfons Arts voetbalden veel makkelijker dan de ploeg van Johan Steur en waren bovenliggend. Kansen werden er evenwel niet veel gecreëerd omdat Volendam heel compact speelde en ver inzakte en men het daar best moeilijk mee had. De grootste kans was na ongeveer 28 minuten toen Uriel Antuna aan de rechterkant er van tussen ging en een voorzet gaf die Joel Donald naast werkte. Verder vielen er weinig spectaculaire momenten te noteren in de eerste helft. Dat was in de tweede helft wel anders want binnen 8 minuten werd en 3 x gescoord. Drie minuten na rust was het Jong Volendam dat op 0-1 kwam door een schot Alex Plat dat onder weg van richting werd veranderd waardoor de Groningse goalie Jan Hoekstra op het verkeerde been stond en kansloos was. Drie minuten later was het alweer 1-1 want na een mooie aanval van Jong FC Groningen was het Michael Breij die Uriel Antuna wegstuurde. Diens voorzet werd knap binnen getikt door spits Joel Donald. Weer drie minuten later veroverde Michael Breij de bal op het middenveld en ging alleen op de keeper af en werkte de 2-1 binnen. Een belangrijke rol deze middag dus voor aanvoerder Michael Breij. Jong FC Groningen bleef controle houden over de wedstrijd en kwam niet meer in de problemen waardoor de 8ste zege van het seizoen werd binnen gehaald. Invallers Kasper Oldenburger, Daniel Bouman en Tim Waterink werden nog binnen de lijnen gebracht voor Tom van de Looi, Uriel Antuna en Gerald Postma.

Michael Breij vertelde ons na afloop dat hij het een verdiende overwinning vond en ook dat FC Groningen de laatste 3 jaar niet had gewonnen van Jong Volendam. Dat maakte deze overwinning dus extra lekker. Hij vond dat Jong FC Groningen bij vlagen mooi voetbal heeft laten zien. "Wij zijn de laatste tijd goed bezig en spelen goed tussen de linies en dan zie je wat onze kwaliteiten zijn. In het begin was het ff zoeken maar later gingen we daar slimmer mee om en kwam Tom van de Looi ook meer in zijn rol. Uiteindelijk hebben we dat goed opgepakt. We hebben in de eerste helft wel te weinig kansen gecreëerd maar uiteindelijk heb je wel 2 tot 3 momentjes richting de goal waar je veel meer moet uithalen. Omdat de eindpass ook niet goed was of de loopactie net niet goed. Daar hadden we het in de rust ook over en in de tweede helft ging dat beter en daarom een lekkere overwinning." Hij maakte zelf de winnende goal. "Dat was al een tijdje geleden dat ik gescoord heb, ik zat er al een tijdje op te wachten en dus extra lekker dat ik de winnende maak."

Trainer Alfons Arts kijkt uitermate tevreden terug op de eerste seizoenshelft van zijn team en vindt dat men individueel maar ook als team een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Over vandaag was hij ook dik tevreden en zei ons dat het enigste verwijt dat hij zijn ploeg kan maken is dat de overwinning groter had moeten uitvallen. De beste ploeg heeft vandaag gewonnen zei Arts. Hij vond zijn team in de eerste helft de bovenliggende partij. "Je maakt het jezelf lastig door in de eindfase de mogelijkheden die je krijgt niet direct om te zetten in kansen. We kwamen een keer of 6, 7, door aan de zijkanten en dan is de bezetting of de loopactie en de keuzes niet goed of niet goed op elkaar afgestemd waardoor die mogelijkheden niet omgezet worden in 100% kansen. Verdedigend gaven we niks weg, dus in de rust had je eigenlijk al verdiend om op voorsprong te komen. In de tweede helft is het mooi om te zien hoe weerbaar deze groep is want na de tegenslag van de eerste goal hoe makkelijk men dat van zich afspeelt en met twee fantastische goals de wedstrijd binnensleept. Na de 2-1 moet je eigenlijk de 3, 4, of 5-1 maken maar daar zijn we nog te slordig in." Hij heeft zijn ploeg een groot compliment gegeven voor de drive waarin men gespeeld heeft, ook omdat er jongens op andere posities moesten spelen. Meer van de interviews is komende vrijdag te horen in FCG Radio.