Jong FC Groningen wint dik verdiend in Assen van ACV 1-3

Door Redactie 1 reactie

De boys van Jong FC Groningen hadden een druk paasweekend voor de boeg met op zaterdag een uitwedstrijd in Heemskerk tegen Odin'59 en op paasmaandag een uitwedstrijd in Assen tegen de plaatselijke ACV. Afgelopen zaterdag werden de drie punten mee genomen uit Heemskerk door een 1-2 overwinning met een winnende goal van de eindelijk speelgerechtigde Roemeense speler Antonio Sefer. Sefer die zoals geschreven eindelijk uit mag komen in officiële wedstrijden voor FC Groningen. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om hem speelgerechtigd te krijgen. Maar het is gelukt en het loont direct zoals men ziet. Antonio Sefer is een aanvaller die vanaf de linkerkant kan spelen maar ook als '10'.

Op maandag moesten de boys dus naar Assen voor de confrontatie met degradatiekandidaat ACV, de christelijke voetbalvereniging uit Assen. Bij ACV spelen een paar spelers met een FC Groningen achtergrond zoals spits Gijs Jasper, verdediger Jelle Wagenaar en aanvaller Dennis Molema.

Jong FC Groningen startte in de volgende opstelling;

Kevin Begois

Tim Riksman, Marijn Ploem, Kasper Larsen, Amir Absalem

Ludovit Reis, Gerald Postma, Michael Breij

Uriel Antuna, Tim Freriks, David Browne

In tegenstelling tot afgelopen zaterdag had trainer Alfons Arts zeven verse krachten binnen de lijnen gebracht. Niet in de basis vandaag stonden keeper Jan Hoekstra, Lars Kramer, Antonio Manolache, Robbert de Vos, Antonio Sefer, Joël Donald en Daniël Bouman. Zij ontbraken aan de aftrap. Deze spelers zaten vandaag wel gewoon op de bank behalve Lars Kramer. Waarom hij er niet bij was weten wij niet. Kevin Begois mocht dus weer eens starten en het is belangrijk dat ook hij speelminuten maakt. Af en toe doet hij dit in Jong FC Groningen. Ook Kasper Larsen en Ludovit Reis maakten de 90 minuten vol na hun blessure´s. Uriel Antuna speelde voor de tweede keer sinds zijn komst 90 minuten en dat in Jong FC Groningen. Hij speelde vandaag een heel opvallende rol.

In Groningen won Jong FC eerder dit seizoen de wedstrijd tegen ACV met 5-1, maar dat zegt natuurlijk niets. Ook ACV had afgelopen zaterdag een zware wedstrijd gespeeld. Eigenlijk moesten de boys van FC Groningen een stuk fitter zijn dan de Assenaren en dat was ook duidelijk te zien in deze wedstrijd. Voor ongeveer 600 toeschouwers nam Jong FC Groningen vanaf de aftrap het initiatief en speelde zeer dominant, op een wel heel slecht veld moet gezegd worden. De ploeg uit Assen had niets in te brengen in de eerste helft en speelde ook zeer compact met de linies heel kort op elkaar. Toch kon Jong FC Groningen af en toe door die linies heen combineren. Met een hoge baltempo bracht men de defensie van ACV geregeld aan het wankelen en creëerde men genoeg kansen. In de 10e minuut loste David Browne het eerste schot op goal maar de bal ging net naast. In de 14e minuut was het wel raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd verkeerd beoordeeld door keeper Bart Woering waardoor Uriel Antuna de bal binnen kon schieten, 0-1.

Daarna kregen o.a. Tim Riksman (kopbal)2x, Tim Freriks (inzet), Michael Breij (schot) de kansen op de 0-2 maar de bal wilde er niet in. Tot de 30e minuut want toen viel eindelijk de 0-2. Uriel Antuna bracht de bal voor vanaf de rechterkant en David Browne werkte prima af. Een paar minuten later konden we de eerste mogelijkheid voor AVC noteren. Via een vrije trap kwam de bal voor de goal en kopte Erik Eleveld de bal naast. Weer hoefde Kevin Begois niet in actie te komen. Kevin Begois wilde even later de bal snel in het spel brengen, na een terugspeelbal, maar werd daarbij zo gehinderd door verdediger Daniel Schans dat hij ten val werd gebracht hetgeen een gele kaart opleverde voor de ACV verdediger. Niet veel later konden de Jong FC Groningen fans weer juichen want uit wederom een voorzet van Uriel Antuna werkte aanvoerder Michael Breij de 0-3 binnen door de bal tussen de benen van een verdediger in de goal te schieten, dat was in minuut 39. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft verwacht je dan een onstuimig ACV want zij moesten wel. De concurrentie had zaterdag gewonnen en stonden vandaag in de rust ook op voorsprong maar niets bleek minder waar. Jong FC Groningen bleef controle over de wedstrijd houden maar waren niet meer zo dominant als in de eerste helft.

Zonder moeite bleef men overeind en creëerde ook nog aan aantal goede mogelijkheden. Zo vloog een hard schot van Ludovit Reis net over de goal. Tim Freriks kon net geen kracht genoeg zetten achter een voorzet van David Browne waardoor zijn kopbal in de handen van de keeper terecht kwam en kon dezelfde Freriks een voorzet net niet binnen werken.

In de 25e minuut van de tweede helft kreeg ACV eigenlijk de eerste grote kans in de wedstrijd maar kon Tim Riksman net op tijd redding brengen voordat aanvaller Erik Eleveld kon scoren. Een paar minuten later kreeg Amir Absalem veel vrijheid om vanaf de linkerkant de bal voor te geven. Na een corner kreeg Marijn Ploem de bal op zijn hoofd maar op zijn harde kopstoot kon de keeper ternauwernood redding brengen. Niet veel later kwam Kasper Oldenburger binnen de lijnen voor Tim Riksman waardoor David Browne rechtsback ging spelen.

Jong FC Groningen kreeg nog één goede mogelijkheid via een schot van Amir Absalem maar verder kwamen de boys niet. De laatste minuten waren dan wel voor ACV. De Assenaren kregen ook een paar goede mogelijkheden. Zo moest Kevin Begois met een fantastische reflex redding brengen op een kopbal van Gijs Jasper en gingen een paar schoten naast. Ondertussen kwam Antonio Sefer binnen de lijnen voor Gerald Postma. In de 92e minuut kregen de Assenaren toch nog de eretreffer via Jonah van der Werf die vrij voor Begois de bal inschoot.

Zo eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Jong FC Groningen en die overwinning was dik verdiend. Een prima weekend dus voor de boys want zo werden er zes punten gehaald in twee uitwedstrijden. Zaterdag a.s. wacht de zware uitwedstrijd tegen het Katwijkse Quick Boys dat inmiddels met een eindsprint bezig is en op plaats 2 staat in de competitie. Jong FC Groningen vinden we terug op plaats 5.

Wii spraken na de wedstrijd met Alfons Arts. Kevin Begois en Michael Breij.