Jong FC Groningen wint met ruime cijfers van ASWH 5-0

Door Redactie 7 reacties

Op een zonnig Corpus den Hoorn speelden de mannen van Alfons Arts een prima wedstrijd tegen het uit Hendrik Ido Ambacht komende ASWH. Op 9 september speelden beide ploegen tegen elkaar in Hendrik Ido Ambacht. Daar won Jong FC Groningen de uitwedstrijd met 1-0 door een goal van David Browne. Op dat moment was ASWH de koploper in de derde divisie. De ploeg was voor vandaag terug te vinden op plaats 10. Jong FC Groningen was terug te vinden op plaats 4. Vandaag miste Alfons Arts een handvol spelers want David Browne had een enkel blessure maar ook Gerald Postma, Tim Freriks, Mo Abdul Karim, Lars Kramer, Robbert de Vos, Kolbeinn Finsson waren geblesseerd. Tim Riksman was geschorst. Het team werd aangevuld met de onder 19 spelers Tapmahoe Sopacua, Rano Burger en Antonio Manolache. Manolache die eindelijk speelgerechtigd is, (want het heeft zeer lang geduurd voor de jonge Roemeen) speelde vandaag een prima wedstrijd samen met Marijn Ploem centraal in de verdediging.

De opstelling van vandaag was als volgt:

Jan Hoekstra
Tapmahoe Sopacua, Marijn Ploem, Antonio Manolache, Amir Absalem
                          Ajdin Hrustic, Rano Burger, Michael Breij
                     Kasper Oldenburger, Joel Donald, Uriel Antuna

Zowel Ajdin Hrustic, Jan Hoekstra, Amir Absalem, Uriel Antuna en Michael Breij waren de avond ervoor nog mee naar Venlo en waren dus rond 2.00 uur in de nacht terug in Groningen en nu al weer op het veld staan en alles geven dat is zeer knap.

Onder toeziend ook van o.a. Ernest Faber, Ron Jans, Henk Veldmate, Samir Memisevic, Dick Lukkien, Ludovit Reis en Tom van de Looi trapten de teams af en vanaf het begin nam FC Groningen het initiatief. Met aanvallend voetbal en veel via de flanken had de tegenstander het erg moeilijk met FC Groningen. Dat resulteerde al snel in de 1-0 nadat een afstandsschot niet goed door de keeper werd verwerkt. Uriel Antuna was er als de kippen bij om de bal breed te leggen waarna Kasper Oldenburger sneller reageerde dan de verdediging en zo de 1-0 kon binnen tikken.
FC Groningen bleef goed spelen en ASWH had weinig in te brengen. De inzet en passie waarmee de boys speelden was erg leuk om naar te kijken. In de 34ste minuut kreeg Jong FC Groningen een strafschop cadeau van scheidsrechter ter Brake. Uriel Antuna ging door op de keeper maar de doelman had de bal eerder en raakte Antuna bijna niet maar toch ging de bal op de stip. Michael Breij schoot de 2-0 resoluut binnen. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een aanvallend FC Groningen en een verdedigend ASWH. In de zesde minuut na rust was de wedstrijd beslist want Joel Donald maakte vrij voor de keeper de 3-0 na weer een mooie vloeiende aanval. Tien minuten later bracht een goed spelende Uriel Antuna vrij voor de keeper ook geen fout en schoot de 4-0 in de verre hoek. Acht minuten later werkte Marijn Ploem uit een corner van Ajdun Hristic de 5-0 binnen.

Alfons Arts bracht Tim Waterink, Daniël Bouman en Cas Faber (de zoon van) nog binnen de lijnen maar gescoord werd er niet meer.  Een prima resultaat van Jong FC Groningen na de onnodige nederlaag van vorige week in Harderwijk tegen AGOVV. Dit team van FC Groningen verdient alle lof want het is erg leuk om naar te kijken. Vooral aanvoerder Michael Breij is geweldig om naar te kijken want hij werkt altijd keihard, is overal aanwezig en wij zullen niet raar opkijken als hij zijn debuut nog gaat maken in het eerste elftal dit seizoen.

Verrassende uitslagen vandaag in de derde Divisie want zowel koploper Spakenburg als nummer 2 Jong Almere City gingen de bietenbrug op. Jong Almere City stond in de 65 te minuut nog met 1-3 voor bij Scheveningen maar gaven alsnog de winst weg, 4-3. Koploper Spakenburg (het team van John de Wolf) verloor met maar liefst 5-1 uit bij DVS’33 in Ermelo.