Terug

Deel deze pagina:

Jong FC incasseert nipt verlies tegen Jong Almere City

Door Redactie 3 reacties

Op een zonnig maar steenkoud Corpus ontving FC Groningen Onder -23 de nummer 2 van de ranglijst Jong Almere City. Eerder dit seizoen verloor Groningen in Almere met 2-0. Bij winst zou FC (met nog 2 inhaalwedstrijden tegoed) in theorie op evenveel punten kunnen komen als de gasten. Het bevroren hoofdveld was afgekeurd, er werd uitgeweken naar één van de kunstgrasvelden.

De openingsfase ging op en neer. Doelman Jan Hoekstra keerde stijlvol een bekeken knal van Rijsdijk. Aan de overzijde van het veld was Uriel Antuna dichtbij een treffer. Op aangeven van Joël Donald schoot hij naast. Kort daarna kreeg Donald een enorme kans, vrijgespeeld en schuin op het doel af schoot de spits ruim over. Almere trok het spel wat meer naar zich toe. In de 27e minuut schoot Balker de 0-1 binnen. Een vrije trap die hieraan vooraf ging werd niet goed weggewerkt. Direct daarna was het bijna 0-2. Rijsdijk stoomde alleen op Jan Hoekstra af. De keeper wist miraculeus redding te brengen met zijn voet. 

Jong FC kreeg nog een mogelijkheid via Kolbeinn Finnsson diens vrije trap naast het Almeerse doel verdween. Uit de tegenstoot kregen de gasten hun derde grote kans, Jan Hoekstra verrichtte een fantastische redding op de inzet van Mac Donald. Op slag van rust probeerde Groningen wat meer de weg naar voren te vinden. De inzet van Uriel Antuna werd geblokt en kort daarna ging een hard schot van Tim Riksman naast.

Na de pauze met Daniël Bouwman voor Uriel Antuna, controleerde Jong Groningen wat meer het spel, echter kansen bleven uit. Een minuut of twintig voor tijd ontstond er de eerste (!) mogelijkheid na rust voor Bouwman, (over). Op de speelhelft van FC vloog een kopbal van Mac Donald (vanuit een scherpe corner) rakelings nipt naast de tweede paal. Een minuut of tien voor tijd mocht Kasper Oldenburger aanleggen voor een vrije trap. De prima ingeschoten bal werd gered door doelman Grim. Om het naderende onheil te keren werd Tim Waterink als extra aanvaller ingebracht voor Gerald Postma. Jong FC zette aan voor een slotoffensief maar kwam niet tot kansen.

Door deze vijfde nederlaag van dit seizoen zakt Jong FC naar plek zes.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer (65’ Antonio Manolache), Kolbeinn Finnsson, Gerald Postma (81’ Tim Waterink), Michael Breij, Robbert de Vos, Uriel Antuna (46’ Daniel Bouman), Joël Donald, Kasper Oldenburger.

Rest bank: Abdel Elouazzane, Tapmahoe Sopacua, David Browne.

Opstelling Almere City FC
Mike Grim, Faris, Hammouti, Sherjill MacDonald, Jeffrey Rijsdijk, Delvechio Blackson (73’ Samuel Brobbey), Achille Vaarnold, Mink Peeters (65’ Ruggero Mannes), Radinio Balker, Julian Nak, Nicky van Hilten, Sam Krant.

Scheidsrechter: A. Bos

Toeschouwers: 150

Score: 27’ Radinio Balker 0-1

Reacties:
KOudman03-03-2018 om 19:40

Vraag me af hoor het kan dat Almere een beter jeugdteam heeft. Is hier een goede verklaring voor?

Wouterp04-03-2018 om 09:13

Jong Almere laat altijd de wisselspelers van het eerste elftal mee spelen in het beloften team.

Marco03-03-2018 om 22:42

In Almere wonen inmiddels 200.000 inwoners en met A'dam om de hoek hebben ze grote vijver om uit te vissen.

Verder voetballen we in een competitie met voornamelijk amateur dorpen welke ook spelers onder de -23 meedoen: kwalitatief is de fc jeugdopleiding zeer matig.  

Wouterp04-03-2018 om 09:14

De jeugdopleiding van de FC is absoluut niet zeer matig. Talent genoeg wat eraan komt en zie het eerste elftal wat daar aan jeugsspelers mee spelen 

03-03-2018 om 23:09

Een goed antwoord maar ook weer niet , de betere spelers zullen bij az , ajaks , utrecht spelen. Reis komt bijvoorbeeld van zeeburgia , talent moet je scouten , groningen is natuurlijk een veel grotere club dan almere , ook loopt er genoeg in het noorden rond? Maar ook heeft dit met scouten en de juiste begeleiding te maken. Vandaar het topgoksportcentrum.

ZMulder04-03-2018 om 09:51

Nou Achmed (en anderen) laten we blij zijn met dat topsport zorgcentrum. Ja het kost nu geld inderdaad. Maar voetbal is behalve een geldmachine ook een wetenschap geworden. Voetballers die naar de top willen hebben daarbij uitstekende faciliteiten nodig. Het zal nog wel een paar jaar duren voor het zich uitbetaalt. Maar ik denk dat we in staat zijn om nog betere talenten uit het hele land naar Groningen te kunnen halen vanwege dit centrum. Hier kunnen de voetballers van de toekomst zich nog beter ontwikkelen met behulp van wetenschapppelijke ondersteuning, veldverwarming en dat soort zaken. Maar goed, ieder zijn mening hoor. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!